|
![]() |
#1352 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1354 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
#1355 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
#1356 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
pad cijena
prije 3 tjedna uzeo corsaira vx 550 za 719 kn u linksu a sad je 619.! a jesam se za.... moze li tko reci odakle taj pad cijena? ja trcao u links jer mislio poskupiti ce jos vise! kakva je to banda.... |
![]() |
![]() |
#1358 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Pomoć za napajanje i kućište
Prvo bok ![]() ![]() MBO će biti 790gx/SB 750, navjerovatnije biostar ili gigabyte Proc AMD 7750 Kuma Black Edition 2x1 GB RAM G.Skill DDR2 800(najvjerovatnije 800,sumnjam više) HDD Western Digital 250 GB VGA XFX HD 4830 DVD pržilica. nebitno koja Trebam reći i da je monitor tu već. LG 19'', stari HDD isto ide gore i još DVD. Također hoću napomenuti da poslije se na ovo sve još DODAJE ( poslije kad kapne još koja kuna ![]() SAda dolazimo konačno do onog dijela do kojeg mi treba pomoć ![]() Ajmo prvo kućište, ipak to sve treba negdje i staviti ![]() Opcije su 2, prvenstveno jer mislim da su best buy i imaju odlične ''cake'' a i nisu preskupa (kao što rekoh proračun ![]() ![]() E sada me zanima po vašem mišljenju koje bi bilo bolje, jer nekako smatram da je taj zadnji ventilator jako bitan da ispuhuje vrući zrak van. Pomoć. Nekako naginjem CM5 jer mislim da bi se to moglo riješiti sa promjenom prednjeg malo jačeg ventilatora i ventilatora unutar samog kućišta koje ima u Linksu. Opet moram ponoviti , nekako mi se čini da je taj zadnji vent jako bitam za odvođenje vrućeg zraka van. Mada su same g. kartice oklopljenje i imaju svoje ventilatore. Našao sam i još jedno riješenje, Cooler Master 590 koji ima ugrađen prednji vent 120 mm , zadnji 120 mm i 2 mjesta za ventove sa strana ali i dođe kojih 300 kn više - opet onaj buđet pa sam malo nesklon tome je jer to više od pola love za napajanje. Pa ako mislite da bi kućiste CM 5 moglo to podnijeti ne bih davao 300 kn više bezveze ![]() Sada problem 2. napajanje ![]() ![]() ![]() Išao sam prvo iskalkulirati koliko bi to potrošnje bilo sa svim na max loadu i ubacio sam i varijablu potrošnje samog napajanja, jer nakon par godina gubi svojstva. Po extremu ispada oko 650 W po umjernijim testovima oko 380, 400 W. Također sam vidio na 1. stranici Spacemasterov post sa linkom na sxt di slična konfa troši 695W (pod čudesima kojim su ga opteretili). Tako da bih ipak htio imati malo lufta da ne bi bilo, od par watta viška glava ne boli ![]() Neki će reći i smatrati da mi toliko nije potrebno ali bi rađe bio na safe side jer je razlika oko kojih 100 kn pa bi rađe kupio jače napajanje i ne brinuo ![]() Surfao sam netom danima , gledao efikasnost, postotak i sve ostale gluposti. Također i izlaz sa 12V raila. I nekako mi se nametnulo Chieftec CFT-700-14CS iz turbo serije. Po nekim siteovima ima 56 A sa railova, 672 W prave snage ima 140 mm ventilator - pomogao bi onom hlađenju cijelog sustava ![]() ![]() Nekako sam se pogubio u odnosu cijene, watti i budućnosti stavljanja stvari u taj komp pa više ni sam ne znam . Zato pomoć. Htio bih biti siguran a i ostaviti koju kunu ako je moguće ![]() To bi bilo ukratko to ![]() Unaprijed zahvaljujem na sugestijama i osvrtima. Zadnje izmijenjeno od: mirmac. 18.02.2009. u 02:32. |
![]() |
![]() |
#1359 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
@mirmac za napajanje ti je dosta bilo koje kvalitetno 450-500W napajanje ona konfa nema šanse da potroši 695W pa da joj ne znam kaj radiš. Preporuka je, ako misliš kasnije ići na CF i Phenom X4 npr Corsair VX550W u protivnom bi sve ovo kaj si nabrojao sasvim uredno tjerao i jedan Corsair CX400W / VX450W također ne znam kaj si tak zapeo navođenjem ventilatora na grafi/procu itd kao nekih potrošaća... u stroju su najviše gladni CPU i VGA... ![]()
![]() |
#1360 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
@mirmac Kućište _ što veće to bolje, što starije to jeftinije... (veliki polovni chief + autolak po želji) ![]() Za napajanje... eto, pare imaš, preporuku od wolverine-a imaš, što ti više treba? ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1361 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Takvima koji pate od te tzv "buke" jednostavno nema pomoči ne postoji vent ili napajanje na svijetu koje oni ne čuju... |
|
![]() |
![]() |
#1362 |
Premium
|
hvala wolverinu na preporuci ali sam corsair u početku isključio zbog cijene, budući da je većinom bliže 700 kn nego 600 a ovo chieftecovo bi dobio u hg spotu za ispod 500 kn, 550 w ali ne iz turbo serije za malo manje od 400. a za kućište sam to i gledao da ima 120 mm prednji vent što ovaj CM 5 nažalost nema. zato me to malo i ajmo reći brine. maloprije sam dobio preporuku za thermaltake v9 ali je miša mu 700 kn. mada ružno izgleda odlično radi posao ![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
evo ja upravo stavio cx400w umjesto hx620w, i razlike u glasnoci su minimalne, jedino cujem razliku kad prislonim uho do napajanja onda primjetim da je zeru glasniji CX, ali opet tisi od chiefteca 400w, a u zatvorenom casu nevidim razlike, uglavnom ja zadovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
#1365 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
@mirmac Kučište: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=6140 Napajanje uzmi po Wolverine preporuci. |
![]() |
![]() |
#1367 | |
Moderator
|
Citiraj:
tak da bi radije ubo VX450W nego taj Chieftec 550W
![]() |
#1368 |
Premium
|
hvala ![]() |
![]() |
![]() |
#1369 |
Moderator
|
onda si radije pogledaj ovo Hiper TypeR/TypeM serija 630W http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033067 no ponavljam to ti stvarno ne treba Hiper typeR 680W je meni na testu gurao intelov QX6850 i dvije HD4870x2 u CFX-u i to još overclockirano
#1370 |
Premium
|
![]() ![]() još samo da se sada odlučim za antec three hundred ili thermaltake m5. nekako što ga sada više gledam nije mi toliko ružmo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1371 |
Moderator
|
od kućišta bi na tvom mjestu gledao Antec/Chieftec/CoolerMaster TT ima dost komatoznu završnu obradu
#1372 |
Premium
|
Kod CM5 me muči što ima 80 mm vent naprijed i nema mogućnosti gore i sa strane a za Chieftec CB-O1 B ne mogu nigdje naći da li ima poziciju za ventilator iza. Tako da se nekako nameće preporučeni Antec ![]() Mada nema spužvice za prašinu kao ova 3 valjda će i ove žičane mrežice biti dosta. Da li je velika stvar što TT ima ovu rupu i mrežicu ispod napajanja ili je zanemariv faktor? |
![]() |
![]() |
#1373 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako budeš toliko gledao razne detalje nećeš nikada kupiti kućište. Kao što je Wolv rekao, TT ne vrijedi toliko koliko košta.
#1374 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
To ne moraš uopće niti razmišljat koje kućište da uzmeš.Thermaltake je uglavnom takvo precjenjeno smeće da ti se smuči ![]() Ovako,jeftina kućišta su im smeće,oko toga dvojbe nema.Ona koja nešto vrijede,da su ajmo reći tako polu smet koštaju 2000kn. Rezime-kupi anteca.Eventualno pogledaj chiefa nekog u vemilu,cijene im se kreću oko 500kn,a dobivaš kućište koje pri padu s trećeg kata pravi krater u asfaltu.Imo,meni bitnije zvuči sama sirova veličina nego jedan ventilator naprijed.Ja imam samo ispuh,a razlike u temperaturi su smješnih jedan stupanj kada je case otvoren,odnosno zatvoren. |
![]() |
![]() |
#1375 |
Premium
|
Samo me zanimalo ali nekako mislim da sam se odlučio za Antec, po svemu a i malo zbog linija. Mada i TT izgleda kao da je terminatorov komp ![]() ![]() edit : odlučio sve, hvala svima , posebno coconutu na kućištu i wolverinu na napajanju. Zadnje izmijenjeno od: mirmac. 18.02.2009. u 15:14. |
![]() |
![]() |
#1377 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ideš kladu maznut il ne? |
|
![]() |
![]() |
#1379 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
[quote=Wolverine;1280677]tečaj, recesija.... nema razloga da nekog prozivaš bandom, znam ljude koji su ispušili toliko ili više novca na cijeni komponente u nepuna 24h eto omakla mi se pjesnička sloboda, inače links rules! al 100 kn nije malo... a kuna slabi zato bi trebale cijene jos ici gore,,, procevi su svi otisli bar 15 posto! |
![]() |
![]() |
#1380 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
kakvo napajanje mi treba za phenom 920 i gtx260? trenutnu konfu vidite pod moj komp i pretpostavljam da ovo napajanje nece proci pa bih molio preporuku. thx |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|