|
![]() |
#1321 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Tako je placas samo PDV,plus cca 11 kuna za obavjest od Carine. Racunaj da ti u trosak za obracun PDV ide i cijena shippinga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1322 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1323 |
Registered User
|
I savakako sa prodavacem dogovori da robu salje postom a ne kurirskim sluzbama jer one znaju naplatiti neke samo njima znane troskove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1324 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1325 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1326 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
![]() Jedina stvar koja je naručena u 9. mjesecu, a koja je stigla od lika je kod kojeg češće kupujem i na svim kovertama ima napomenu da ako pošiljku nije moguće isporučiti naručitelju da se vrati na adresu u Švicarskoj ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1327 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#1328 |
Banned
Datum registracije: Nov 2012
|
Pomozite, imam problem. Prije 50-tak dana sam na eBay naručio (preko paypal) jedan Vga/Hdmi adapter međutim od paketa ništa. Nakon 40 dana sam kontaktirao sellera koji me je zamolio da pričekam još malo (da se dešava da zapne negdi na carini). Pričekao sam ali od paketa ni traga, i seller mi prije 10 dana odgovori ovo: "Thanks for your letters and your understanding. I will resend a new one to you within two days. Normally it will take 14-30 business days to arrive your local. Keep in touch And friend, please do not leave me low DSR(less than 3 stars) in shipping, you know it did influence us a lot, your encouragement will move us go further and do better. Sorry for all the inconvenience taken to you. Regards" Nakon toga poslao sam mu 3 eMaila gdje ga pitam da mi kaže da li je poslao taj resend i kad ga je poslao. Na niti jedan eMail mi ne odgovara a vrijeme ide. Do sad sam naručio preko eBay samo 3 stvari i nisam imao problema tako da neznam šta bi sad trebao da uradim. Koja je procedura u ovakvim slučajevima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1329 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Tri stvari naručene 9.9. (od različitih trgovaca) nisu stigle. Nakon 30-ak dana kontaktirani su trgovci koji mole da se ne otvara dispute i obavezuju se napraviti resend paketa (za koji tvrde da stiže u roku od 15-ak dana). Paketi nisu stigli (ni prva ni druga tura), pa je u skladu s time ostavljen negativan feedback na profilima sva tri trgovca. Nažalost nije bilo moguće, nakon tog perioda otvoriti dispute i zatražiti povrat novca, jer je prošlo standardnih 45 dana od narudžbe. Poanta - obavezno nakon 44 dana otvarajte dispute, jer je očigledno da u suprotnom gubite i robu i novce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1331 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1332 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Iako ovdje samo navode davanje negativnog feedbacka ili smanjivanje DSRa kao iznudu, mislim da ovo nije nista bolje - ne vjerujem da se seller osjeca ugodno na ovakva ultimativna pisma, a obzirom na ![]() Ne da mi se citati pravila EBaya u detalje, ali na ovako bahatu sprancu bih te poslao u kurac i rekao ti da ne budes cigan i uzimas free shipping ako zelis da ti nesto dodje sigurno, brzo i pouzdano. Ali naravno, balkanska posla, pa zato vec dobar dio sellera vise ni ne salje nista u Bananu...
![]() |
![]() |
![]() |
#1333 |
....
|
Da naručiš proizvod od +300kn kao ja i dobiješ malu kockicu 5*5mm /koja nema veze sa onime šta sam naručio/ šta bi napravio? I ja uredno i pristojno kontaktiram sellera ali mu napomenem da se ne za/ebava samnom. Pušem i na snijeg...
![]() |
#1335 |
Registered User
|
Ovo sto si ti napisao je kazneno dijelo i nema veze sa onim sto je Hombre napisao.Svakako sam za normalnu komunikaciju sa prodavacima, ali kada vidis da te pokusava zavlaciti sa pricom onda sam svakako za to da kupac iskoristi sva svoja prava koja mu nudi Ebay.Inace kineski prodavaci bi mogli staviti postarinu sa brojem za pracenje posiljke i takve neugodnosti se ne bi desavala.Znam iz iskustva da "balkanaca" ima i u Kini, Arapski i slicnim zemljama buduci da sam obilazio njihove trgovce i trgovao sa njima u cetri oka ( muke ti jezove kako bi rekao Strikan iz Velog Mista).I na kraju kako bi rekla jedna kineska poslovica; bolje izgubiti kineskog prodavaca nego imati onog koji te pokusava zavlaciti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1336 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1338 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Od 18.09 sam dobio samo jedan paket od naručenih 4 (3 od istog selera).. Kontaktirao sam ih dali žele refund ili resend i svi su kao poslali pakete ponovno.. E sad, ukoliko prođe još recimo 20 dana (dok kao ne dobijem te pakete), popušio sam što se tiče žalbe, ali jbg, bar ću im zapičit negativan fidbek.. Što ja mogu.. Btw, gdje je meni neka potvrda da su oni pakete ponovno poslali?
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 06.11.2012. u 19:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1339 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1340 |
Too much busy
|
Danas mi iz Kine stigao item kupljen 21.10. Međutim, nije kakav bi trebao biti. Konkretno, radi se o žaruljama koje imaju dosta nižu kelvinažu od deklarirane. tj. žute su. Žaliti se prodavaču ili direktno ebayu?
![]() |
#1341 |
Registered User
|
Prvo prodavacu, a onda poduzimati daljnje mjere. Zadnje izmijenjeno od: RAUL. 06.11.2012. u 19:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1343 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Ako pošiljka nije registrirana, reci da ti nije stiglo, da ti njemu vjeruješ da je poslao, ali da moraš i zaštititi sebe, to napravi pred izlazak onih 45 dana. Ako bi mu pak rekao da nisi zadovoljan proizvodom, on bi ti rekao da mu ga pošalješ nazad, a to ti nije isplativo. Imao sam slično iskustvo s punjivim baterijama koje su bile niškoristi, nakon što sam ih napunio nisu držale ni jedan dan, a nisu ni odgovarale opisu. Edit: Sad si se zayebo. Inače sam korektan prema sellerima i javljam ako mi dođe kasnije roba, ali ima i zayebanih kineza koji su mi čak i znali reći da su poslali, ali nisu ili su znali poslati pri isteku tih 45 dana. U svakom žitu ima kukolja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
Registered User
|
Prvo procitaj sta pise po njegovim uvjetima reklamacije, cesto znaju napisati da vracaju novce ako posalju krivi proizvod i samo se na to pozovi.Nije se zeznuo, nadje se i koji kineski posteni trgovac.Ne treba uvijek ici djonom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1345 |
Too much busy
|
Nisam takav tip da ću lagati i muljati radi 6$. Ako ništa drugo, bit će rezervne, ionako su iste boje kao i trenutne žarulje, samo štu su jedne od debelog Kineza, a druge Osram. Ah drek, tražit će da šaljem nazad. Čekam odgovor, ali vjerojatno ništa od toga. If you are not satisfied when you recieve your item, please return it within 30 days for a replacement or money back. A dobro, prvo pa muško ![]() Drugi puta ćuuuuu... Pametnije! ![]()
![]() |
#1346 |
Banned
|
A on je takav tip koji će muljati kupce za 6$ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1347 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1348 |
Banned
|
I sad mi reci na koju foru ono moje nije moralno, a ovo tvoje je? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1349 |
Registered User
|
Poucak je u tome; ako ja igram fer igraj i ti, ukoliko ne zelis znam ja isto kao i ti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Jel ikome dosao item nakon onih 45 dana? 4/5 itema koji su naruceni u 9. mj nije doslo, dobio refund, pa ak dodju super jer mi se neda ponovno narucivat i opet cekat..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|