|
![]() |
#1321 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Ništa spektakularno. Za sad je fixan samo hitreg, puno se bolje meci lijepe, te više ne 'nestaje' rpg kad ga ispucaš i pogineš u međuvremenu, i nema padanja iza zida, bolje 'osjetiš' kad te netko krene pogađat i stigneš reagirati. Ostali bugovi i glitchevi su još uvijek tu.
![]() |
#1322 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1323 | |
Banned
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Ovo šta oni rade u ovom testu je to da uvode 30hz tickrate "u samom serveru" i to samo za poziciju igrača i primanje pogodaka. Sve ostalo će i dalje ostati na 10hz. Na takav način ti radi i bf3, odnosno stvari se time daju poboljšati ali daleko je od vrhunskog hitrega. Uvođenjem takog visokog tickratea (100hz) na servere bi dovelo do još većih problema jer se takav tickrate i tickrate igre (10hz) jednostavno ne bi mogli pratiti kako treba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1325 |
Banned
|
Ništa od navedenog ![]() O tom tickrateu je već bilo po netu, da ne bi ispalo da ja izmišljam toplu vodu... I sam dice je potvrdio da tih 30hz uvode samo kao server update client, kod i dalje ostaje potpuno isti. Vrlo jednostavno se može provjeriti koliko je paketa klijent poslao/primio, tako da oko toga ne mogu lagati da su uveli nešto šta nisu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1327 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Evo odg. na pitanje druga s drugog foruma - "We are increasing the server to client rate with this change, that is what it is doing (and some other fixes/improvements). But that is the major one. It is currently running 30hz (same as the client to server update is). In the optimal world the same (high) send/recieve client rate is what we would strive for, which is what we're looking for here of course. And we need to make the game playable for all, so we are adding an option to control server/client maxrate for this new "tickrate" in this patch. Remember this is added ontop of the normal 10hz server to client update that runs for all networked objects - we are running this only for the player position, damage, rotation projectiles (the high prio stuff). " Tema, za one koji su upali u cte - http://cte.battlelog.com/bf4/forum/t...68004965760762
![]() |
![]() |
#1328 | |
Banned
|
Citiraj:
Znači trenutno server obrađuje 10 od poslanih 30 paketa, ostalih 20 predviđa šta će se događati i to vraća klijentu. Baš iz tog razloga se i događaju sva ova sranja... Ovim updatom će server obraditi svih 30 paketa koji su mu poslani i neće biti predviđanja. Odnosno 30hz je maksimum do kojeg mogu ići jer tako diktira kod igre, tako da o nekakvih 100hz nema govora jer nemaju apsolutno nikakvog smisla. Po mom mišljenju i tih 30hz će biti poprilično nisko za tako kompleksnu igru i nikad neće sve radit kako bi tribalo... Npr. jedan CS radi na 128hz a daleko je jednostavniji od bf-a. Valjda sam sad objasnio kako triba ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
Banned
|
To ćeš morat pitati nekog tko je upao u ovaj cte pa da vidi koliku ulogu on igra sad. Ja nisam tako da ti ne mogu ništa reći o tome. Ali opet, taj smoothing factor se donekle veže i na ping pa nije baš da će biti potpuno beskoristan |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1331 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Btw, da, vidi se razlika i u nsf-u, nemam doduše puno igre, cca 4h u cte-u, ali niti jednu situaciju nisam imao da mi je protivnik bio krivo interpretiran od strane servera (famozne situacije kad ideš knifeat protivnika i vidiš ga okrenutog bočno ili leđima, dođeš do njega a on te razvali rafalom tako 'naopako' okrenut, ili da je lik okrenut od tebe, a puca po tebi, itd., shvatit ćete o čemu ja, vjerujem). Nsf mi je od izlaska igre podešen na avg ping na serverima, ako igram na serverima sa 30, stoji mi na 30, ako igram na 40-50, tako ga i pomaknem. Sinoć sam prvi put probao domination na cte-u, dosta je lakše sklonit se i 'osjetit' metke, pričam o nekim normalnim udaljenostima od 15-20m ili više, logično ako se radi o tome da vam netko dođe s leđa na 2m, da tu nema puno opcija ![]() Počeo sam preferirati da nakon igranja na cte-u odigram par rundi na normalnom bf-u, i razlika u inf. dijelu je preočita. Samo da ne zahebu ništa u implementiranju ovih novotarija u normalni bf, kad god to bude išlo....
![]() |
![]() |
#1337 |
gadget freak
|
Jesu, sve osnovne mape su sad tu, slijedeći stižu metro2014 i wave breaker, tako je najavljeno.
![]() |
#1340 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1341 |
Addicted to music.
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
![]() |
#1342 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Alpha, onda si ti definitivno osoba koja bi trebala dati svoje strucno misljenje, jer konstruktivna kritika je nesto sto pomaze ljudima. Ako si stvarno strucan (nije da sumnjam) budi cool i detaljno napisi sve sto ne valja. Mozda puno toga nije dobro, al ako se ni ti, kao ostali, nisi rodio s tim znanjem, bilo bi vrlo kolegijalno da pomognes. Ipak je ovo forum, i to jako dobar forum, right:-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Onda ima temu 'Podrska mladom glazbeniku' pa neka se tamo raspise, a da nebudem totalno off topic, https://www.youtube.com/watch?v=xZZs...UiW_V4dwHxY0Mg nesluzbena informacija da ce konacno implementirati Desert Eagle mi je high point videa, sta ces, povrsan sam |
![]() |
![]() |
![]() |
#1346 |
Banned
|
Pa neznam koliko si u trici proveo vrimena u njima. Ja sam poprilično i po mom osobnom mišljenju jedan hornet ili flanker se ne mogu usporediti s ovim sranjem u četvorci. Attack jetovi još nekako i mogu proći ali j20 i ostatak ekipe... ajme Način kretanja/kamera su izvedeni očajno, imam osjećaj da sam jet stoji na mjestu a da se nebo okreće oko njega. Osim ako ne koristiš laser guided možeš praktički zaboraviti na bilo kakvu pomoć timu na tlu, damage svega ostalog je nikakav. Dok si u trici doslovno moga okreniti partiju s dva dobra pilota. A o usporedbi dogfighta da i ne pričam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1347 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Proveo sam relativno puno vremena i jetovima i u trojci i četvorci. Kada kažeš da dva pilota mogu okrenuti partiju u trojci... istina, ako se nađu dva "jetwhora" ništa ih ne može kontrolirati, pogotovo ne smeće od Tunguske. U četvorci zato imaš stelath koji balansira "jetwhorove" koji preferiraju OP attack jetove. Dakle stealth je tu za balans zračnih vozila. BTW koji setup si pokušao koristiti na stealthu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1348 | ||
gadget freak
|
Citiraj:
Stealth jetovi su ingame samo i isključivo za airfight, to što mogu nosit laserguided je samo proforme budući da 99% vozača oklopnjaka na zemlji ima ili flareove ili active protection. Uvedeni su upravo zbog balansa u zraku, tako da se ne mogu naći 2 jet whorea na jednoj strani koji će silovati sve živo i na zemlji i u zraku. A da i ne spominjemo us.anu fiziku jetova u bf3 gdje si mogao biti sporiji od attack choppera i silovati ga maltene iz mjesta. Prosječan pilot stealth jeta će srušiti bez problema boljeg pilota u attack jetu, jer je stealth kudikamo agilniji i 30mm top razvaljuje ostale zračne vozilice ![]() Loš si ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1349 |
Banned
|
Evo sad je ispalo da sam i ja jetwhore pa da zato govorim protiv načina izvođenja u četvorci ![]() Po meni jetovi u trici mogu biti OP i pojedinci mogu izigravati jetwhore samo u onoj mjeri koliko će im to protivnički tim dozvoljavati. Ako nikoga na mapi nije briga šta taj jet izvodi pa sasvim normalno da doslovno mogu uništiti taj tim. Kako i sami kažete i attack jet može biti itekako OP u četvorci ako se nitko niti ne trudi da ga skine ili da barem koliko toliko smanji njegov utjecaj u partiji. Znači da se u jednu ruku opet vraćamo na tricu, zar ne? Hornet, flanker i f35 su direktna konkurencija jedan drugome (neki malo bolji, neki malo lošiji) i njihov utjecaj na ishod igre ovisi samo o tome jesu li u pravim rukama. Sigurno da samo prosječan pilot ne može utjecati u tolikoj mjeri kao šta može odličan pilot. Pa isto tako i tunguska ne mora biti sranje ako će biti kod onoga tko je zna koristiti, gdje se postaviti, kad krenuti s paljbom i kako previše ne otkrivati poziciju. Ne zaboravi stingere, igle, soflame itd. tako da se jetwhoreu i u trici bez problema može stati na kraj... I pored svega toga u četvorku su ubacili i ostala sranja tipa active radar, aa mine i kakve sve ne gluposti, jetove ''prepolovili'' na to da biraš hoćeš li pokretnost ili damage, vipera i havoca učinili jedva pokretnom konzervom, a i gađanje tv-om je očito za sve bio pičkin dim pa su uveli i to da jedan pogodak nije dovoljan... I da ne zaboravim ono glupo trzanje od nekoliko sekundi nakon pogotka heatseekera čime sve zračne jedinice postaju praktički neupotrbljive. Po mom mišljenju sve je tribalo ostati kao i u trici jer je balans sasvim ok i opet naglašavam da može biti OP samoj u onoj mjeri kojoj koliko mu to protivnički tim dopušta i u čijim se rukama to vozilo nalazi. Preko svega toga bi se nekako i dalo prijeći, ali način na koji je kamera izvedena mi se naprosto gadi. Upoznao sam dosta ljudi koji vole jet i dobar dogfight u istoj mjeri kao i ja i u razgovoru s njima još nisam naletio na onoga koji nije razočaran s ovim što su napravili od jetova... Sve ovo je samo moje mišljenje i sigurno da svi nemamo isti pogled na sve! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
gadget freak
|
Očito je samo da nisi igrao protiv uigranog dvojca u jetovima u bf3.... Nema te tunguske koja će imat toliko vremena za oba jeta, pogotovo ako su uigrani pa napada svaki sa jedne strane, a da ne kažem da su u igri još i attack jet koji roka tv po tunguski, c4 kamikaza na quadu, osvetoljubivi tenk, itd. Samo pogledaj killstreakove od top 100 pilota u bf3.... A lock stingerom ili iglom slabo pomaže kad se može izbjeći i ako si već potrošio ecm... Kamera u 4ci u jetu je sasvim ok, a fizika je neusporedivo bolja, spomenuh ti već debilnost usporavanja na brzinu puža u bf3, kutove skretanja kao da je boing 747 u igri a ne fighterjet, itd. Jetovi nisu prepolovljeni, vidim da ideš i dalje tim putem, nego je napravljen BALANS zraka, upravo stoga što je u bf3 bilo totalno debalansirano sa 2 ista jeta po timu. Active radar i aa mine su opasnost za choppere, za jet baš i ne, ali slažem se da su žešća debilana. Gađanje tvom iz choppera nije uopće problem sada, dapače, pozdravljam odluku jer je 90% samozvanih pro pilota istih kempalo u vlastitom deploymentu i silovalo cijelu mapu sa tvom, sada je potrebno dođi i riješiti metu zuni-ima ili ostalim raketama dostupnim na attack-u, koji je ionako op za sav oklop na zemlji, jer je jedan prelet dovoljan da razvali tenk-dva bez pol muke, a to što je tromiji i što ima masu više cirkusarija kao što su aa mine ili active rakete u aa, to je samo opet namještanje koliko tolikog balansa da ne bude ekipe sa 150-1 u attacku.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|