|
![]() |
#1321 |
Banned
Datum registracije: Oct 2011
|
Evo sada trenutno testiram lean&mean rom od benru. Benru je meni po dizajnu preljep samo što sam si ja skino sense cm7 temu .Dodao sam mu supercharger skriptu i mob leti.Jako sam zadovoljan sa benruom od leana i vidim da si si dao truda puno Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1322 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1323 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
:D
Citiraj:
![]() ![]() Vidjet cu tu sense temu sto pricate svi pa ju mozda ubacim u neku sljedecu verziju ako je dobra... Zadnje izmijenjeno od: lean&mean. 27.01.2012. u 22:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1324 |
Banned
|
E ljudi, sad sam nesto saznao, sto svi vec pricate neko vrijeme. Naime, ja ustvari sad nemam svoj mob taj Sonic, kupio sam si ga i onda ga dao curi, sljedeci dan otisao u tele2 i qrac nema vise Sonica, tako da sam sad bez sonica al curi uzmem pa se igram sa romovima... Jel mozete zamislit koja je to pokora, imas 2 svoja roma a ne imat mobitel :S I uglavnom tako ja njoj maznem mob i onda joj ostavim neki rom da testira ![]() I sad je brbljala pola sata sa sestrom i cujem dovikuje non stop nesto... na kraju kaze da ju sestra nista nije cula, nije da je nesto pametno pricala al nema veze... Uglavnom rom od benru89 i ovaj moj njegov preraden izgleda ima ozbiljan problem sa slusalicom, tj. osoba sa druge strane linije ne cuje dosta dobro sta se prica :S Eh znaci nema mi druge nego drzat se stock rom-a ovaj CyanogenMod je odlican al ne svida mi se to sa slusalicom... al vidjet cu mozda bi se moglo nesto napravit, pogledat cu u cemu je tu problem i usporedit sa original romovima pa vidjet jel se moze nesto napravit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1325 |
Banned
|
freq
Imas od 122mhz pa do 844mhz, i jako mali su koraci tako da mozes postepeno dizat... Meni stabilno radi na 768mhz, preko toga mi se rusi. Al malo kad ga dignem jer nema potrebe, cak ga cesto spustim na 122-450mhz da mi manje trosi bateriju, ne vidim nikakvo stekanje po menijima a baterija bolje traje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1326 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
Citiraj:
Ja ne mogu vjerovati,da tu nitko ništa ne može napraviti,ima ekvilajzera za zvučnike,plejera,svakakvih sranja,500 romova,ali taj rom koji jedino valja od svih,jel se svi stvarno mogu sakriti iza njega,ali ga mora jebati jebena slušalica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1328 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1329 | |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ekipa, moguće rješenje za Cyanogenmod bazirane ROM-ove: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=21168837&postcount=68. Znam da je ovo za U8800 al stvarno ima neka rupica desno iznad kamere, pa možda pomogne na Sonicu. EDIT: Da, da. Ima drugi mikrofon za supresiju buke tak da bi ovo moglo upalit. Zadnje izmijenjeno od: tutix. 28.01.2012. u 02:42. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1331 | |
Banned
|
s
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Zezam se ja malo silvia gnjavim ![]() E jel ima tko da moze isprobat to? Ja mu posaljem onaj svoj rom samo u build.prop stavim to na false... meni sonic trenutno nije dostupan :S |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1333 | |
Banned
|
jep
Citiraj:
Postoje neke app koje omogucavaju da se app prebaci na sd karticu, znaci kao ono sto je vec ugradeno u Android za neke app da mogu radit sa sd kartice, i onda ne koriste ext particiju nego bas zive na sd kartici. I postoji kad program prebacuje app na ext particiju koju si napravio na sd kartici. E sad problem je sto se nei programi zovu app2sd i a ustvari prebacuju app na ext particiju i to mi nije intuitivno. A vidio sam neki se zovu app2ext sto je prirodnije... tu je najveca zabuna i vidio sam okolo po forumima tu se svi zbunjuju. Citaj ovo: There are multiple 'types' of Apps2SD -- one is the implementation found in Android 2.2+ that gives you the option of moving your apps to the SD card. Normally however, this does not move all of the app components to the SD card, and not all apps support this feature. The other Apps2SD is sometimes referred to as "Apps2Ext" and requires an extra step by the user beforehand to format a new EXT-based partition on your SD card for the apps (normally an SD card is in FAT32 format). Unlike the 'Froyo Apps2SD', the Apps2Ext feature moves everything to the SD card, even apps that normally do not support the storage card option. Poigrat cu se jos sa ovim romovima dodat cu im app2ext pa cu vidjet jel se dobije ista, ja sam koristio ovaj program: https://market.android.com/details?i...LmEyc2RHVUkiXQ.. Njega sam integrirao ravno u rom, i cim bi se rom instalirao ako je postojala ext particija on bi sve app stavio na nju. Taj program mi je bolji jer mozes manipulirat i swap particijom. Jel koristis ti swap particiju? Mislim da bi se sa swap particijom moglo puno dobit odnosno ovako, znaci swap je ajd pojednostavljeno "virtualni ram", znaci kad se napuni ram memorija, onda se puni swap. Na taj nacin ustvari dobijemo to da mobitel puno bolje pamti stanje u kojem se nalaze applikacije nakon sto ih "ugasimo" sa home gumbom. Sad bez swapa napravim ovo, upalim browser i ucitam neku veliku stranicu, stisnem home, upalim Maps i prodem okolo po karti, stisnem home, upalim Market i nesto tamo gledam. E i onda kad ponovo upalim browser, mobitel pamti na kojoj sam stranici bio, ali ju ucitava iznova ju reloada. I to je ono sto me ubija, nema dovoljno ram-a da spremi kompletnu stranicu u ram i samo mi ju prikaze nego ju ponovo povlaci sa internet-a. A kad sam stavio swap, znaci stanje svih applikacija se sprema na ram, ako nema dovoljno ram-a onda ide na swap, uglavnom sve se sprema, i ne dogada mi se to da kad upalim browser ponovo moram relodat stranicu nego je ona spremljena, ali na swap koji je daaaleko sporiji od ram memorije. Znaci sad jesamo pitanje jel brze nesto skidat sa net-a, ili pustit mob da to sprema na swap i onda poslije vraca sa swap-a. I treba se igrat sa swapines tocno vidjet sto najbolje odgovara... Jer ustvari android ima super memory management, ali kad je premalo ram-a on ne zapamti recimo u browseru kompletnu stranicu, nego samo url adresu pa ju ponovo ucita, u Maps ne spremi vec ucitane karte, nego ih ponovo ucita zapamti samo gdje si bio. Ono kako se meni cini je da sa swap radi mrvicu sporije, otvara te vec koriste app, ali kad ih otvori one su instantno tu u stanju u kojem su i bile kad si ih ugasio, nema refreshanja sa net-a. A to se meni jako svida, jel onda imas osjecaj da imas pravi multi tasking, a ne da svaki pun iznova palis app. Jer to me ubija, surfam u browseru, odem otvorit sms, vratim se na browser a on reload odma iznova :S Jel koristis ti swap? Zadnje izmijenjeno od: lean&mean. 28.01.2012. u 11:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1334 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
Citiraj:
Ništa od toga,i dalje je tiha slušalica,na spram drugih romova. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1335 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Evo samo da vam javim da sam uspio na kineza (onog prvog) staviti one widgete u notification bar....uplodat cu ga kasnije i stavit link tu pa ko oce neka proba |
![]() |
![]() |
![]() |
#1336 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
znači još samo 2 pitanja za leanov benru: 1. kako staviti melodiju zvona (odnosno neku svoju pjesmu) 2. jel mogu clockati negdje u opcijama ili trebam neki program (ova druga verzija ROMa) za(h)valjujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#1337 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1338 |
Banned
|
jel se može nekak oslobodit ram na bernu od leana tako da imam ko na kinezu slobodno 90-100 mb probavo sam sa titanium backup ali nejde! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1339 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Koji je sada na kraju najbolji rom? Onaj kinez, novi ggr ili novi stock o d lean&eana? Ja sam vec neko vrijeme na prvom leanovom, pa razmisljam o updateu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1340 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1341 | |
Banned
|
sad
Citiraj:
![]() Clockat na benru89 mozes u opcijama negdje pod Cyanogen Mod Settings, al on koristi SetCpu app koji sam ja zbriso jer nije radio uopce. Tako da nemoj tako nego skini sa marketa No Frills Cpu ili taj SetCPU ili neki drugi program za clockanje i sa njim clockas, tako je na svim romovima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1342 | |
Banned
|
sad
Citiraj:
![]() Isprobaj ih sve zabavljaj se ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1343 | |
Banned
|
sad
Citiraj:
![]() Najjednostavnije za shvatit, ram ti je brza memorija u koju idu app koje koristis, nikako nije lose ako je ram pun, cak je i bolje. Android odlicno raspolaze sa ram-om, tako da kad ucitavas novu app a ram je pun, on oslobodi neku drugu app iz rama i napravi mjesta za novu... Jedini problem sa nasim mobitelom je sto ima dosta malo ram memorije, al to se moze nadomjestit sa swap particijom, to sad cu bas malo testirat jel se isplati... Ista ti je prica bila sa Win7 kad su dosli svi su se zalili da trosi puno rama, da imas 4gb ram-a a on pojede 2gb, pa neka to je dobro ![]() Uglavnom na Linux/Androdi imas swap particiju, a na Windows imas pagefile. Oboje funkcioniraju dosta slicno, racunalo normalno koristi svoju primarnu memoriju ili RAM da bi spremao informacije o trenutno pokrenutim programima, a swap file se koristi kao dodatna memorija da moze drzat jos podataka koji ne stanu na RAM. I uvijek je bolje imat maksimalno iskoristen ram jer je puno brzi od swap particije ili pagefile-a koji se nalazi na HDD koji je sporiji od RAM memorije. Na linuxu se malo kad puni swap bas zato jer je bolje da os koristi RAM jer je brzi. Uglavnom to sto je ram pun nije losa stvar, dobro je da se ram koristi zato ga imamo ![]() Kad rebootas mobitel imat ces puno slobodnog ram-a. Kako ces ga koristit i palit nove app on ce se punit... i sam ce brisat sto smatra da ne koristis da bi napravio vise mjesta za nove app koje palis. Mislim da se tu uopce ne isplati mjesat i da Android radi jako dobar posao sto se toga tice, jedino bi se mozda isplatilo kod mobitela sa malo RAM memorije kakav je nas, dodat mu swap particiju, pa kad neke app ne stanu na ram, da ih spremi na swap, pa kad ih ponovo zatrazimo da budu instantno tu u istom stanju u kakvom smo ih ostavili. To sam pisao prije, kad je ram pun, ti surfas i imas otvorenu stranicu, odes pogleda sms, i vratis se na browser a on nije mogao spremit kompletnu stranicu u ram jer je pun, pa samo zapamti trenutni url na kojem si bio i iznova ti ucitava stranicu. E tu bi swap mogao dobro uskocit da se na njega spremaju takve stvari, da kad upalis browser on sa swap-a povuce kompletno sve. Al to treba dobro ispitat i vidjet koliko brzo radi swap particija i koliko brzu sd karticu treba imat da bi to imalo smisla. Napravio sam sad jedan rom koji podrzava swap i app2ext pa cu malo testirat pa javim kako to ide. Ako netko misli da nisam u pravu neka vice ![]() Jel ima tko iskustva sa koristenjem swap particije na ovom mobitelu? Na koliko ste stavili swappiness? Cini mi se da je najbolje da bude na 0, pa da koristi swap jedino kad bas mora. Zadnje izmijenjeno od: lean&mean. 28.01.2012. u 16:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
Banned
|
Meni osobno na svakom romu fali theme chosser,osim naravno na benru,to mi jedina mana kod tih ROM-ova! ![]() PS. Na kolko je stabilan kad digenem proc. na ovaj ROM Sonic_Clean_v26012012?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1345 |
Banned
|
Na 768mhz je stabilan, al ja preko 710 ne idem, cak ga i spustam na 122-450 da manje trosi bateriju, a radi sve brzo i tako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1346 | |
Registered User
|
Citiraj:
Browser.apk - dolphin Calendar.apk - s2 calendar Email.apk - gmail FileManager.apk - oi file manager Gallery3D.apk - quickpic LiveWallpapers.apk - imam svoje wallpapere LiveWallpapersPicker.apk Maps.apk - ovo bi trebale biti guglove mape, rijetko bi koristio tako da mi ne treba MediaCenter.apk --- što je ovo??? ako je huaveijev audio pleyer, ne treba mi Street.apk - pretpostavljam guglov pogled za ulice Talk.apk - gugl tok TotemWeather.apk - huaveijeva app za vrijeme... pitanje je da li bi bilo u redu da otvorim zip ROM-a i izbacim ove aplikacije iz system\app foldera sa 7zip-om ??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1347 | |
Banned
|
sad
Citiraj:
Ne kosta te nista da probas ![]() Imao sam par verzija roma, kojima sam kozu oderao ![]() ![]() Al nema mi to smisla sve povadit. Recimo Google Apps, htio sam imat samo Market, al onda nemozes instalirat Maps preko marketa jer on zahtjeva jedan apk u framework folderu, ista je stvar sa Talk. Pa onda Gmail mozes instalirat preko Marketa al moras imat apk za sinkroniziranje itd... Tako da je na kraju jedino ako hoces imat Gapps moras imat sve. A ovo sto bi mjenajo kalendar sa nekim drugim to mi se ne svida jer zelim stock rom, pa si svatko stavi poslije sto zeli... jer kad vidim rom sa custome FileManagerom, ili Launcherom ili drugim aplikacijama imam osjecaj da imam tudi rom, rom koji je netko za sebe namjenio i onda moram imat u systemu applikacija koje nemogu uklonit a ne svidaju mi se... A ovaj TotemWeather taj app za vrijeme to nebi nikad skino ![]() Najbolji app ikad, vani mrak, kisa pada, a on na njemu sunce pici... odmah se bolje osjecam ![]() Ajd probaj to sa zip da izbacis van sto ti smeta i zamjenis pa stavi nazad u zip pa javi jel radi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1348 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
@lean&mean ![]() ![]() Evo kako sam i reka stavljam dva screenshota. Na prvom vidis da titanium backup prikazuje sd-ext(a2sd), druga ti je slika link2SD programa kako pribacuje "linka" aplikaciju na particiju. Kad sam koristija velcom mod rom 1.8.4 proba sam istu stvar napravit ali samo sa A2SDGUI programom (dolazija je instaliran sa ROM-om) ali mi nije dobro radija. Swap fajl sam stavija 256MB po uputam sa xda foruma ali nisam primjetija da ga je ikad napunija vise od cca 50MB, tako da ti za njega nisam siguran koliko ima ili nema koristi od njega. Mislim da jedino Link2SD i Darktremor A2SD Scripta (A2SDGUI) ti pribacuju aplikacije na sd-ext. Sa svim drugim programima koje sam ja proba (app2sdpro i DroidSailSuperApp2SD) nisam uspija ista pribacit na sd-ext particiju. Bas gledam novu verziju velcom mod 2.1 i vidim da je uklonjena skripta Darktremor dtapps2sd-2.7.5.3 i a2sdGUI te stavljen Link2SD. Nisam jos proba tvoj ROM (sad koristim GGR NG), jer dok se ne uspije popravit svuk u slusalici nema smisla koristit Cyanogen. Ipak mobitel sluzi za razgovaranje, pa onda za sve drugo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1349 | |
Registered User
|
Citiraj:
diže se... edit: istina launcher ne radi... sad ću probati da ga ne diram... |
|
![]() |
![]() |