Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.07.2013., 15:45   #1321
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
To važi samo ako je kupljeno na daljinu.
Staro 16.07.2013., 16:24   #1322
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
OK hvala!

Jucer je kupljen laptop!

Pitati cu u Linksu danas! Hvala! =)
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.07.2013., 16:59   #1323
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Stvar njihove dobre volje. Ali postavlja se pitanje što da oni rade s tim laptopom, laptop je očigledno rabljen (makar i jedan dan), znači ne bi ga smjeli prodavati ko novoga, što bi automatski značilo da moraju dati neki popust na njega. Iskreno ja ti ne bi dao da vratiš, tvoja je krivica što se nisi bolje informirao o samoj snazi laptopa.
blackened je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2013., 17:04   #1324
veki19
Premium
Moj komp

veki19's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
03. Od prava povratka isključujemo sve artikle koji se nalaze u ovim skupinama :
a) monitori
b) printeri
c) računalni programi (software)
d) računalne konfiguracije
e) prijenosna računala
f) artikli koje je nemoguće vratiti u prvobitno stanje
g) knjige
e) artikli koji su od dana kupovine znatno promijenili cijenu
Po ovome ne možeš vratiti,ali pokušaj pitati...ne košta ništa.
veki19 je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2013., 18:02   #1325
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Problem je što si uzeo nešto..sporo...da si uzeo nekakav dual core celeron sa integriranom grafom bilo bi 10x brže od toga. Drugo Links > povrat sredstava ne vjerujem no možda bi ti mogli ići na ruku ako ih lijepo zamoliš i imaš sve tuto kompleto od ovog lapija (i neoštećeno naravno) pa da doplatiš za drugi. No naravno - sve zavisi od njih jer zakonski to nisu dužni.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2013., 19:17   #1326
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
A što si očekivao od laptopa za 2500kn? Toliko je u dućanima sa normalnim cijenama.
Uzmii nešto sa ozbiljnijim procesorom i grafikom. A lovu ne vjerujem da ćeš dobiti nazad, moooožda ako ćeš nadoplaćivati za skuplji.

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2013., 17:33   #1327
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Evo rekli su da dodjem sutra kada je voditeljica tu, probati cemo nesto smisliti =)

sve u svemu za sada je sve ok, zamolio sam ili cu povrat novca ili zamjena za komponente.
Staro 18.07.2013., 16:42   #1328
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

http://forum.pcekspert.com/showthrea...54#post2432054

nista od zamjene, kazu softver lapa nemoguce vratiti u prvobitno stanje :/
Staro 18.07.2013., 18:20   #1329
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nemoguće vratiti u prvobitno stanje? Šta nema neku skrivenu particiju pa određenom kombinacijom tipki sve vraćaš na default?
Staro 18.07.2013., 18:41   #1330
vedranzeman
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2005
Ma ima sigurno skrivenu particiju i način da se vrati na početno stanje, evo i upute kako to napraviti.
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.07.2013., 19:03   #1331
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Pretpostavljam da misle na aktivaciju Windowsa. Windowsi su već aktivirani ako je lap s njima došao.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2013., 23:07   #1332
Overclock_freak
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
Prijenosnik je nemoguće vratit.. em zbog baterije, em zbog aktivacije OSa i još mnogih sitnica
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 01:37   #1333
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Citiraj:
Autor Overclock_freak Pregled postova
Prijenosnik je nemoguće vratit.. em zbog baterije, em zbog aktivacije OSa i još mnogih sitnica
obrazlozi - baterije? sto s njom? OS - mozda se moze preko ovog gore?^

koje su jos sitnice? =)

znam da nemogu vratiti, al opet, me zanima koji su sve razlozi..
Staro 19.07.2013., 06:33   #1334
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
A nema se tu sta pricat, ne mozes ga vratiti zato sto si ga koristio, znaci, sad bi ga oni trebali prodati nekom drugom kao novi.
Bas bi volio vidjeti da li bi ti kupio laptop kojeg je netko prije tebe koristio i tipkao po njemu, pa makar i jedan dan - i to po cijeni novoga.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 08:54   #1335
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jedino zalosno je to da aktivni clan PcE-a, sa 8 godina forumskog iskustva, 4k postova, jednostavno ne zna si kupiti adekvatan laptop. Ono, WTF???

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 09:08   #1336
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Jedino zalosno je to da aktivni clan PcE-a, sa 8 godina forumskog iskustva, 4k postova, jednostavno ne zna si kupiti adekvatan laptop. Ono, WTF???
Daj ne brljaj ja imam 5000+ postova i 6 godina staža pa isto si ne znam kupiti laptop zato ga dan danas nemam
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 09:40   #1337
Rade0n
Guest

Pa dobro ne znas kupiti laptop ali se znas sluziti forumom, pa onda pitas u temama o laptopima sta valja, a sta ne.
Staro 19.07.2013., 09:58   #1338
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
meni se ipak čini da mnogi žele imati "najbrži FPS komp" (u ovom slučaju laptop)...i da ih nije briga za druge operacije nego samo da "štema" u broju FPSa i inim testovima...

i potpuno podržavam nemogućnost vraćanja stvari koje se onda ne mogu više prodavati kao nove (HDD, CPU, printeri).
Ima puno "znalaca" koji ne žele savjet onoga ko tamo radi jer je on "tulipan" koji je dobio posao preko veze i onda se ovak zahebe...
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 11:25   #1339
windfucker
Guest

Ma, bilo bi odlično kada bi se stvari mogle vratiti u slučaju "zaheba", ali nipošto povrat po punoj cijeni, umanjeni fiksni iznos u postotcima za sve artikle, uzmeš nazad, testiraš i pustiš u prodaju kao malo rabljeno/vraćeno, uz određeno rezanje cijene, ofc
Platiš "porez na glupost", i svi sretni...uglavnom, bolje nego ishod iz ovih par postova gore...
  Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 11:34   #1340
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Sljedeci put kupi online, ali opet bi morao vratiti proizvod u izvornom stanju, a to je pitanje bi li prošlo.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 14:43   #1341
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

ma ok je igre igram radi price, ko jebe grafiku. Oblivion igram i gustam

a laptop je za sad super 24mj garancija (ostali su 1god te cjene)
brz
lagan
baterija 5h5min 100% kaze

Staro 19.07.2013., 18:38   #1342
chief_wolfinjo
Guest

recimo ja sam uvijek imao pozitivno iskustvu s linksom, a prije nekoliko mjeseci moj šef je kupio kod njih miš i nakon 2 ili 3 dana mišu je jedna tipka otpala unutra. i tak on odnese miš na servis te dodatno zamoli da nakon što servis odobri zamjenu za novi miš da mu se zamjeni za drugi model kojem je cijena par kuna razlika i tako su oni to zapisali i dobio je potvrdu na kojoj je to napisano. 2 dana kasnije ga zovu da može doći po novi miš, odem ja podići novi miš kad ono njemu opet dali model koji on nije želio, te na potvrdi isto tako piše da neželi taj model nego drugi ali ove u servisu niti pet posto ne tangira to.. niti oprostite niti ništa. uglavnom veliki minus.
  Reply With Quote
Staro 25.07.2013., 12:24   #1343
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Lightbulb

Evo fino tema vec postoji..

Links je otvorio ( prije dva tjedna) novu poslovnicu u Zagrebu i to konacno na istoku

Jest da su skuplji od drugih ali sad su mi barem pod nosom a ne na Trešnjevci ko vecina IT shopova .
Sad ce bit puno lakse kupit neke sitnice
Citiraj:
Nova Links poslovnica Dubrava

objavljeno: 08.07.2013

Otvorili smo novu poslovnicu u istočnom dijelu Zagreba u Dubravi,
stoga imajte na umu da brojna periferija, računalne komponente i svekolika širina multimedije
u prostoru od cca 300m2 uz posebne cijene i smiješak naših prodavača čekaju samo na Vas

<table class="suradnja" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td nowrap="nowrap" valign="top">Adresa:</td><td>
</td><td valign="top" width="100%"> Links d.o.o.
Hrvatskog proljeća 24, Dubrava
</td></tr></tbody></table>
<table class="suradnja" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td nowrap="nowrap" valign="top">
<table class="suradnja" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td nowrap="nowrap" valign="top">
</td><td>
</td><td valign="top" width="100%">
</td></tr></tbody></table>
</td><td>
</td><td valign="top" width="100%">
</td></tr></tbody></table>Slika >

Zadnje izmijenjeno od: viper. 25.07.2013. u 13:31.
viper je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2013., 13:26   #1344
jest
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
pozz, jel itko poslije 3.8. kontaktirao linksovu podrsku na mail? jel dobio ikakav odgovor?
Staro 14.10.2013., 11:28   #1345
tuljan
Premium

Datum registracije: Feb 2008
Evo ja sam danas odnio svoj ram na servis na trešnjevku.
Prošle godine sam kupio 8gb (dvije pločice od 4gb) Mushkin so dimm ddr3 ram-a. Aplikacije su mi se počele rušiti kad bi došle do neispravnog dijela jedne od pločica. Rezultat apple hardware testa i još jedne aplikacije za testiranje memorije je da jedna pločica ima error.
Kako sam inače u ZD, odem u links u zadar i oni mi kažu da servis traje od 7 - 15 dana. Pitam ja trgovca što ću ja staviti u laptop tih 7-15 dana ? On se izmotava, a ja mu kažem doviđenja.
Danas sam otišao do zg i odnio na servis gdje radi stvarno odličan čovjek imena Krešimir. Odmah je primio ram bez komplikacija te sam mu na prijemu pokazao screenshotove hardware testa u kojima je vidio da ne dolazim kao padobranac tamo. Čovjek je ultrapristojan, profesionalan i obavio je sve što je bilo u njegovoj moći.
Sad će ta jedna pločica na servis da se i službeno utvrdi da ne radi, a potom zamjena.
E sad, tu se javlja problem jer oni više ne drže Mushkin memoriju, a kad bi je išli mijenjati u ugovoru piše ili istih ili boljih performansi. Fora je u tome da se trebaju obje memorijske pločice mijenjati jer ne želim dva različita branda memorije, pogotovo ne u apple računalu. To je slijedeća epizoda, pa kad mi se jave tu ću napisati što je bilo.
Staro 14.10.2013., 11:35   #1346
Rade0n
Guest

Citiraj:
Autor tuljan Pregled postova
Kako sam inače u ZD, odem u links u zadar i oni mi kažu da servis traje od 7 - 15 dana. Pitam ja trgovca što ću ja staviti u laptop tih 7-15 dana ? On se izmotava, a ja mu kažem doviđenja.
Nema se on šta izmotavati, nije njegov problem što ti nemaš zamjensku memoriju koju ćeš koristiti dok se tvoja ne riješi.
Ne znam kako si zamislio reklamiranje proizvoda, da na licu mjesta dobiješ novo?
Staro 14.10.2013., 11:37   #1347
tuljan
Premium

Majstore, ako ti netko garantira da će nešto raditi 36 mjeseci od datuma kupovine/ugradnje onda ja nemam što računati na MTBF i MTTR. Ja računam da to radi tih 36 mjeseci. Mogao je bar napraviti mem test pola sata i vidjeti koja pločica ne radi pa da nemoram biti bez laptopa. To svak zna napraviti.
Normalno, ram se odmah mijenja, što će ga oni servisirati možda ?
Staro 14.10.2013., 11:40   #1348
Rade0n
Guest

Nitko tebi ne garantira da će ti nešto raditi 36 mjeseci niti ti može to garantirati, garantira ti se popravak/zamjena/servis u tom roku, a to sve ima svoja pravila i propise koje ti očito ne razumiješ.
I taj zaposlenik nema šta raditi tebi nekakav mem test, on je tu da zaprimi i proslijedi u ovlašteni servis.
Staro 14.10.2013., 11:50   #1349
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor tuljan Pregled postova
Evo ja sam danas odnio svoj ram na servis na trešnjevku.
Prošle godine sam kupio 8gb (dvije pločice od 4gb) Mushkin so dimm ddr3 ram-a. Aplikacije su mi se počele rušiti kad bi došle do neispravnog dijela jedne od pločica. Rezultat apple hardware testa i još jedne aplikacije za testiranje memorije je da jedna pločica ima error.
Danas sam otišao do zg i odnio na servis gdje radi stvarno odličan čovjek imena Krešimir. Odmah je primio ram bez komplikacija te sam mu na prijemu pokazao screenshotove hardware testa u kojima je vidio da ne dolazim kao padobranac tamo. Čovjek je ultrapristojan, profesionalan i obavio je sve što je bilo u njegovoj moći.
Sad će ta jedna pločica na servis da se i službeno utvrdi da ne radi, a potom zamjena.
E sad, tu se javlja problem jer oni više ne drže Mushkin memoriju, a kad bi je išli mijenjati u ugovoru piše ili istih ili boljih performansi. Fora je u tome da se trebaju obje memorijske pločice mijenjati jer ne želim dva različita branda memorije, pogotovo ne u apple računalu. To je slijedeća epizoda, pa kad mi se jave tu ću napisati što je bilo.
Malo si pre agresivno krenuo, on kao prodavač mora to proslijediti u servis i zato ti je to rekao da se ogradi. Ne vidim zašto je on kriv po tom pitanju jer on ne servisira. Manje više se sve šalje za ZG da se ispita jer šta oni znaju da li je stvarno ram neispravan. Naravno slažem se sa tobom da je to dosta dana za "običan" ram ali vjerujem da bi se to i puno ranije sredilo da si imao bolji pristup a ne odheb odmah.
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2013., 13:05   #1350
tuljan
Premium

Rade0n , neznam da li radiš u linksu pa imaš ovakve odgovore ili koji je tvoj problem, nauči se ponašanju malo. Jel bi se ja trebao podrediti linksu ? Jel tebi normalno da se u 2013. godini ram "testira" dva tjedna i da je netko bez računala dva tjedna ? Što bi si trebao kupovati dodatni ram i diskove za svaki slučaj da rikne ? Da si kupim i rezervni macbook ?
SaleFFS, slažem se s tobom, nisam bio "agresivan" nego sam ga normalno pitao jer se nemam namjeru svađati, a pogotovo oko pločice rama Tjedan dva je previše za nešto što se ni ne popravlja nego mijenja. Vjerujem da će to links srediti u najkraćem roku.
inače, Apple genius kod kojeg sam bio (u jednoj eu državi) mi je rekao da oni odma mijenjaju ram nakon pola sata što traje testiranje, a i sve druge trgovine, a za hrvatsku mi je rekao "I've heard stories".

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na