|
![]() |
#1321 | |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Ma neee... joj očito sam krivo sve napisao, isprika... Naravno da 12cm ventovi imaju veeeći protok, međutim, imam taj tunel za zrak na kućištu (pogledaj model kućišta... desktop) koji je dizajniran za 8cm ventilatore na napajanju, odnosno, sistem radi odlično kada je u kućištu napajanje sa 8cm ventom, to sam si dokazao kada se slabo i loše frontierovo napajanje (8cm vent) manje grijalo od fortrona 400PNF (12cm vent) sa istom konfiguracijom. Inače bih kupio i sebi fortrona 400PNF za 299kn, ili nešto iz tvoje preporuke. U početku sam mislio modat malo kućište, ali sad mi se to neda, i ovako je gužva, pa sam naišao na taj PC power & cooling silencer 370W i na onog sharkoona 350W. Držim da je PCP&CS bolji od sharkoona, al ta su mi dva zapela za oko. Žao mi je što sam to nejasno opisao u prvom postu... Jesam sad dobro opisao? Svakako hvala na trudu... heh |
|
![]() |
![]() |
#1322 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Tebi bi idalno napajanje bilo jedno od sljedećih: PC Power&Cooling Silencer 370w/420w (prvi je već naveden) ili Antec Earthwatts 380/430w. E sad, Anteca nema u Hrvatskoj (barem koliko sam osobno upućen) stoga ostaje neki od Silencer serije. 370-wattni model ima i više nego dovoljno struje da napaja tvoje računalo, stoga ako želiš uštediti njega uzmi. Ako se pak želiš osigurati za nešto više vremena, uzmi 420-wattni model. EDIT: Naravno, ni Sharkoon nije loš izbor, iako bi neki od navedenih modela bio bolji. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1325 |
Magnum P.I.
|
Da, bit će Silencer 370W, ne treba mi veći jer sad je komp takav kakav jest, neće biti iznenadnih izdataka koji troše puno struje (VGA), a ako budem išao na nešto novo (sumnjam) onda će biti cijeli novi komp uz ovaj. Kako je netko gore napisao, 370W model će imati dovoljno struje za moj komp. Hvala svima! |
![]() |
![]() |
#1330 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
CX400----znaci to bi bio ok izbor za kumu,biostarku,dva raptora i 4830? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1333 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1335 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() A ja toliko platio TX650 ljetos,570kn.Hoće kupit ko za 600kn? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1336 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Ajde pico, znam da imaš para... http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=18371 Kupi pa javi kakvo je... ![]() ![]() 570 za 450W PSU je onak, al dobro. ... upravo kaj Žile veli, cijene odoše u kujac. Možda se CX400 najviše isplati... Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 17.02.2009. u 12:48. |
![]() |
![]() |
#1337 |
Banned
|
Jebat ga,kada se dolar od tada do danas oporavio za preko kune. |
![]() |
![]() |
#1338 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Sada sam tek vidio kakav case imas... katastrofa za hladjenje PSU-a... hmmm
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 17.02.2009. u 13:43. |
|
![]() |
![]() |
#1339 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Uzeo na kraju VX450W. U prvih 5 minuta dojmovi... 1. NIJE nečujno (i to u iddleu). Pa taj vent je teško smeće, pitanje je samo kad ću opet zabrijati na nečujno i izgubiti garanciju na napajanje... 2. Po biosu voltaže uredne, a everest kaže 11.59-11.72V. Jel postoji neki drugi program? Hardware Monitor kaže 12.16-12.29 u loadu. 3. Bundle je pristojan, kablova ima na tone. Dojam 3/5. Vidim da će ploča letiti van...
#1340 |
TK
|
Citiraj:
#1341 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Neznam šta ti čuješ...napajanje je skoro nečujno ukoliko nisi "šišmiš" ![]() Na mojoj ploči voltaze su uredne i u BIOS-u i u windowsima...probaj s drugom pločom.
![]() |
#1342 | |
Eddie
|
Citiraj:
Jednostavno, napajanje se čuje i to je to. Trebo sam iči na pasivu neku i bok. Sad opet treba rastavljat...
Zadnje izmijenjeno od: -POP-. 17.02.2009. u 18:13. |
|
![]() |
![]() |
#1343 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Hehe, evo opet onog mojeg od par stranica prije ![]() Jednostavno ima ljudi koji tvrde za nesto sto proizvodi buku da je necujno, a to nemoze biti. Cak ni ekstra tiho nije, barem ne kod ljudi koji pate na buku a ti obicno pitaju za preporuku tihog napajanja i onda dobe nesto u vidu "corsair ovaj i ovaj", a trebali bi ciljati na pasivu i dobivat takve preporuke Uglavnom, sve sto dolazi s ventom, sva napajanja - jednostavno nisu tiha. To se cuje i amen. Ako se trazi nesto tiho onda se treba uzet pasiva ili se treba promjeniti vent jer jednostavno nitko od proizvodjaca napajanja ne stavlja 12cm vent koji se vrti na 400 okretaja - vec se ti svi ventovi vrte na 1200 do 2000 okretaja, a 14cm izvedbe ventova na napajanju budu od 1000 navishe. |
![]() |
![]() |
#1344 |
Eddie
|
Je, tiho je, ali se isto tako fino čuje... Ali u odnosu na staro napajanje di sam stavio Chieftec 120mm (Yate Loon) na 5V ovo je jako glasno. Po propuhu i buci taj vent radi na nekih 7V (ako bi gledali rpm klasičnih ventova tipa GT i dotični Chieftec). Isto tako ljudi govore da se Seagate 250GB (aka. speedy) ne čuje. Ma dajte. Stavio sam ga u Scythe Silent Box Himuro, cijeli komp mi je opkoljen spužvom i u seeku se čuje i to fino. Sve u svemu, imam tihi komp, ali je ovo daleko od zadovoljstva. Ima vremena, kad mi pukne film sve ću raskopat...
#1346 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo, malo sam ovo citao pa sam pokusao malo osluhnut napajanje, spustio sam vent od grafe na 25% i freezera na 0% i zapravo osim 12ice( na kučištu) fortron se cak i dosta cuje, prije to nisam zamjećivao ali, nije da je baš "tih"... ali opet, samo picajzli smeta ![]() p.s. i kod mene uskoro sjeda cx400 EDIT: odg. je dolje...
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 17.02.2009. u 19:18. |
![]() |
![]() |
#1347 |
Banned
|
Tko potpisuje to napajanje? |
![]() |
![]() |
#1350 |
Magnum P.I.
|
Ma da... nije loše za 80 mm, koliko god loše izgledalo (stvar dobro funkcionira s napajanjem koje ima 80mm ventilator), no namučilo me kućište s drugim stvarima... više što je desktop nego što je jeftini frontier... sad sam većinu problema riješio, još samo da dođu pare, bit će i napajanje riješeno... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|