|
![]() |
#1322 |
hdtelevizija.com editor
Datum registracije: Jun 2008
|
Tuba nam se napio, sve mu ravno , ne vidi ni da mu je caps ON ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1323 |
Uber pwner
Datum registracije: Aug 2007
|
Kupuje se za Božić novi TV pa trebam vaše preporuke ipak se kužite više od mene ![]() Tnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1324 |
hdtelevizija.com editor
|
Pod jedan idi na www.nabava.net i vidjet ces da taj teli u drugim radnjama dosta manje kosta; http://www.nabava.net/trazilica.php?q=42LG6100 Za taj LCD su se mnogi "zapalili" zbog dizajna, onda je 1080p i jos 100Hz upakovano u 42" (za razliku od 40" konkurencije). Dakle ima on svojih pluseva itekako, slika mu je ok, e sad ako si ga zapikao uzmi ga. Kao sto Ameri kazu on je bang for buck. Ako dolazi u obzir i plasma imas Panasonic 46" PY8 bez DVB-T tunera. Imas i PHILIPS 42 PFL 7403H u Ronisu za 9k kuna ako zelis 42" LCD sa svim mambo djambo specifikacijama. Ista stvar je i sa Samsung 40A656. Takodjer ja sam odusevljen sa Sony v4000 serijom pa pogledaj i nju. Nije 100Hz(koji je samo dobar za SD kanale) ali Bravia Engine 2 daje najbolju sliku u HD-u, ima nivo crne kao i najbolje Panasonicove plasme (0,05 kandela po metru kvadratnom) i input lag od 10ms, pa je i najbolji izbor za PS3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1325 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
nakon dužeg premišljanja da li plazma ili lcd, ipak sam se odlučio za lcd, jer većina ljudi koji imaju i jedno i drugo rekla je lcd. sada mi se čini da sam pogrešno izabrao. gledam tv s 3 m, i slika je zrnasta. uzeću digitalnu od b neta, ali ne znam hoće li biti bolje.da, uzeo sam philips 42 pfl 5603d.pitanje:jesam li pogrešno odabarao ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1327 |
Registered User
|
ok, noni, zezaš me, možda si u pravu, ali nisam stručnjak i toliko toga sam pročitao da me sve zbunilo. pa i ovdje, po nekima je plazma bolja, a po nekima lcd. da mjenjam za plazmu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1328 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Odgovor ti je zalijepljen na prvoj stranici ovog threada. Al evo ti ih ponovo. http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1178 http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1158 Jedina stvar što po meni ide u korist lcd-a je taj što se ne moraš bojat za burn-in efekt. Ako normalno gledaš tv, ni toga se ne moraš bojat. Ak ga gledaš ko moja žena koja kad se digne ujutro upali npr. RTL i ne mijenja kanal po cijeli dan, onda se može dogodit da ti se logo malo zapeče. A bome se i meni stalno događa da zaspem pred upaljenim tv-om.
![]() |
#1329 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
nove panyeve i pioneerove plazme rješavaju burn in tako da nema šanse da ga skužiš..nevjerojatno je koliko je proizvođački i trgovački lobi popularizirao LCD kao nešto bolje pa čak i kao novu tehnologiju (a zapravo, to je prastara tehnologija)...smijurija...LCd koji dolaze u obzir su oni od 10 tkn pa na više.....ali opet za te pare imaš pio plazmu zadnje generacije koja ubija sve živo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1330 | |
hdtelevizija.com editor
|
Citiraj:
![]() fanatic ti je dao dogovor, ja se nadovezem sa nekim svojim zapazanjima s vremena na vrijeme; Naime plasme su bolji all round performer, dakle kad se uvazi SD+HD. Jos kad se u tu racunicu ubaci i cijena, plasma izlazi kao pobjednik. Medjutim uvjek postoji i pitanje sta ce se pretezno gledati na kupljenom tv-u. Postoji veliki broj ljudi koji uzimaju HDTV samo za gaming i za reprodukciju blu-raya-a. Tim ljudima dakle ne trebaju 100Hz algoritmi na LCD-ovima. Naime 100Hz modovi su tu da ispeglaju uglavnom SD signal i brze pokrete kod sporta. Ja sam jedan od onih koji nikad ne bi gledanje sporta stavio kao primarnu stvar koju cu gledati, vec usputnu s vremena na vrijeme. Zbog cega cu ja onda davati novce za 100Hz LCD. Bluray ne treba 100Hz algoritme sta god ko pricao jer i najmanjim aktiviranjem 100Hz (postavljanjem na low), bluray dobije "video look" koji se kosi sa 24p reprodukcijom i onim magicnim nestvarnim prikazom filma. Dakle svaki 50Hz LCD ce s pjesmom odraditi blu-ray. Gaming; Takodjer 100Hz mod ne potreban, igre nemaju nikakvu beneficiju od 100Hz, plus sto uklucivanjem tih 100Hz modova zbog procesiranja slike javlja se lag. Input lag je idealan oko 10ms, skoro trenutacan. Dok je kod 100Hz telki ta vrijednost od 20ms do 30ms. I dakle, ne zelis da mislis, oko burn-ina, ne zanima te SD, pod 1,2 i 3 su ti PS3 i reprodukcija blu-raya. Dakle zelis ultimativni HD performer, imas ga u obliku Sony v4000. Ono sto je najbolje zbog izostanka 100Hz cijena mu je dosta manja nego w4500, Z4500 a HD izgleda isto a igre manje laguju nego na pomenutim "jacim" modelima. Nivo crne na v4000 je 0,05 kandela po metru kvadratnom, kao sto je kod najboljih panasonicovih plasmi py80(0,05) i py800(0,04), dok recimo novoizasli z4500 ima losiji prikaz crne (0,06 kandela). Sto ni jedan korisnik ne bi prilikom kupovine pomislio. (kao da vecina i misli o ovakvim stvarima ![]() Dakle ako ti je bitan HD, ono sto je najskuplje ne mora uvjek biti najbolje, dati skoro 7k kuna vise za z4500 u odnosu na v4000 je besmisleno. Onog koga zanima SD i gledanje sporta juris na plasmu. z4500 ima mjesta za one koji zele "nazivno" najbolje i iako ne daje sa 200Hz modom skoro nista bolje u odnosu na w4500 nema problema sa pozadinskimm osvijetljenjem i uniformnoscu kao sto ima w4500. Sto je najbolje zbog cijene mozes se uzeti sto veca dijagonala u ovom slucaju 52". HD je za nijansu ostriji nego na bilo kojoj plasmi, posljedica implementacije Bravia Engine 2 i oblika pixela. Sta ti zelim reci; Svaki model ima svoje mjesto koje zavisi od toga sta ti zelis i za sta ces teli primarno koristiti. LCD nikako ne moze biti izbor No1 kad je u pitanju bilo sta osim HD-a. Spomenuo sam v4000 jer ima skoro najbolji odziv(input lag), crne boju i ostrinu na nivou py80(0) a LCD je i 52" kosta manje 2k kuna od recimo 50" py800. Plus sto ima digitalni tuner. Moj tekst koji ti je fanatic dao je globalni osvrt, v4000 je jedan izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Kad je rijec o HD domeni tu vec ima mjesta za diskusiju, od modela do modela. Meni koji bljujem po LCD-ovima nebi bilo zao iskesirati 14k kuna za 52v4000, ali sve ima svoje sta i kako i ovakav model pogotovo zbog velicine i cijene pashe mojim potrebama. Tako prije kupovine sjedi sve na papir i odvagaj prioritete, velicina, HD i/ili SD, cijena itd a ako ti je vazan sport i nisi od HD-a, idi definitivno na plasmu. Zadnje izmijenjeno od: Nani. 24.12.2008. u 12:08. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1331 |
Guest
|
Ima tko iskustva sa Philips 42 PFP 5332 ? Cijena mi se cini jako primamljiva, a krasi ga i dobra velicina. Cini mi se kao predivna stvar za nekog casual gledatelja naseg SD-a, te povremenog DVD-a. (na papiru naravno). http://www.nabava.net/trazilica.php?...P+5332&x=5&y=8 I nije mi jasan ovaj kut gledanja od 160 stupnjeva s obzirom da se radi o plazmi? |
![]() |
![]() |
#1332 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Mislm da je to greška. Plazma ima puno bolji vidljivi kut od lcd-a. Al zanimljiva je razlika u cijeni između vemila i hg spota. ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#1333 | |
Guest
|
Citiraj:
Sta se tice burn in-a. Mislim da ti ne bi ni sa takvim gledanjem na novim plazmama nesto pretjerano ostalo zapeceno. |
|
![]() |
![]() |
#1334 | ||
hdtelevizija.com editor
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1335 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1337 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo na Bozic mi je riknula televizija i sad sam se odlucio za kupnju lcd-a a posto sam totalni "bedak" za televizije neznam koju da izaberem do 4k kuna. molio bih malo preporuka od vas koji imate lcd. Hvala.
![]() |
#1339 |
Premium
|
94cm ili 82cm
![]() |
#1340 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
LG 32LG3000 ok tv a nije skup |
![]() |
![]() |
![]() |
#1341 |
Premium
|
kakva je kvaliteta slike? vidio sam u pevecu samsung neznam tocno koji model i ovaj lg na samsungovoj je malo bolja kvaliteta slike
![]() |
#1342 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Analogna TV - slika li-la, na udaljenosti vecoj od 2m gledljivo Digitalna TV - slika OK do udaljenosti 2m, nakon 2m vrlo dobra DVD - isto kao i digitalna TV Windowsi - slika na 1366*720 odlična, 720p filmovi izgledaju vrhunski , 1080p filmovi isto tako izgledaju mrak, spajano VGA kabelom. Jedina zamjerka je ta sto kad se TV gleda sa strane slika ispada malo bljeda. Za te novce (3400kn) cisto OK televizor s lijepim dizajnom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1343 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Nikako da se odlučim, odustao od plazme 100% zato što slika treba biti fiksna 16:9, nema 4:3 za standardni naš program. No, eto.... http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=4020288 http://www.consumer.philips.com/cons...+42PFL5603D-27 Molim samo jedan pozitivan odgovor i prodano. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
hdtelevizija.com editor
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1345 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1346 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() Pročitao sam da 200 sati treba paziti, a i da iza tog vremena tekođer treba držati 16:9 format, a to mi nikako ne paše jer gledam gotovo uvijek naš TV program i 4:3 format. A ne želim da mi sve bude rašireno... ![]() Da nije preporučljivo držati 4:3. To sam pročitao, nemam pojma o tome pa eto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1348 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
ja naše programe gledam razvučeno. i da imam lcd bi ih gledao razvučene, ne mogu dozvoliti da mi pola ekrana bude neiskorišteno. ![]() edit: upravo sam sada našao: http://www.ronis.hr/?plazma-tv-103-i...d/TH-103PF9E-K ![]() Zadnje izmijenjeno od: mymoon. 25.12.2008. u 20:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1349 |
Registered User
|
Moj kum je riješio kupiti 22" LCD. Šta mislite da li je pravi izbor Samsungov LE22A656A |
![]() |
![]() |
![]() |
#1350 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|