Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.02.2015., 13:53   #13441
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
+1

Twingo je super autek. Frendica kupila nedavno. Čist udoban i prostran za tak mali auto. Dosta ljudi koje znam ima twinga i svi su zadovoljni
Da, što je najbolje, i twile i twile 2 su prostraniji auti za vozača i suputnike od clia i clia 2.
Staro 02.02.2015., 13:53   #13442
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
1200kila je auto, nešto malo više ako se ne varam. I doslovno, po ljetu kada upališ klimu, auto ne ide. Ide naravno kada ga digneš na više okretaje.
ne znam jel to do klime u meganu ili do auta, ali ne bi se to baš tak trebalo skužiti. Ja u focusu karavanu od 1325kg, 1.6tdci/109ks, ponekad ni ne skužim da mi je klima upaljena. A to je auto otprilike iste snage i težine.

@jopis, to ni ja nisam vjerovao dok nisam sjeo u twinga, ali stvarno ima mjesta
Oglas

Oglas
Staro 02.02.2015., 13:54   #13443
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pa kad imaš dizela.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2015., 13:55   #13444
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Nisi ti osjetio što znači izgubiti snagu radi klime. Kod Megana 1.6 16V je to skoro neprimjetno naprema Fiatu 1.6 16V (oba auta skoro isto konja imaju).

Atmosferski benzinac ispod 2500 nema kaj tražit, a Renaultov 1.6 16V se tek oko 3500 o/min malo "razmaše". No jebiga, znam i sam da onda troši.
Staro 02.02.2015., 13:55   #13445
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
1200kila je auto, nešto malo više ako se ne varam. I doslovno, po ljetu kada upališ klimu, auto ne ide. Ide naravno kada ga digneš na više okretaje.
Tu je prije nešto krivo. Ne bi se smjelo toliko osjetiti. Ja s tim motorom nisam imao ni blizu takvih problema.
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Twingo je super autek. Frendica kupila nedavno. Čist udoban i prostran za tak mali auto. Dosta ljudi koje znam ima twinga i svi su zadovoljni
Zato i kažu za njega da je kao p***a - veći iznutra nego izvana.
Staro 02.02.2015., 14:01   #13446
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Omg. Pa sasvim jasno da ne ide i zašto ne ide, kao prvo 'nema' momenta (a i tih 150ak Nm je tek na preko 4000 okretaja raspoloživo), kao drugo, max snagu razvija na visokim okretajima, budući da je 16ventilac (max snaga mu je tek vrlo visoko raspoloživa, tek na 6000 okretaja), a i tih skoro 1200kg mase mu ne pomaže.
To je jednostavno tako sa takvim motorima, mali moment, relativno velika masa i sama činjenica da 16ventilci jako kasno tj visoko imaju raspoloživu max snagu, ostavljaju dojam kod ekipe da ne idu, no samo se radi o razlici u načinu vožnje, koju treba prilagoditi onome što se nalazi ispod haube.
Vidna je razlika između max momenta na cca 2500 okretaja kod 8ventilaca i snage na cca 5000 okretaja, u odnosu na 4000+ okretaja za max moment kod 16 ventilaca i 6000+ okretaja za max snagu.
Staro 02.02.2015., 14:02   #13447
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
s tim da clio i twingo dijele isti footprint... najjača stvar je klizna klupa kod twinga.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2015., 14:02   #13448
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Tu je prije nešto krivo. Ne bi se smjelo toliko osjetiti. Ja s tim motorom nisam imao ni blizu takvih problema.
Probao sam megana, ni ja nisam stekao takav dojam.

Citiraj:
Zato i kažu za njega da je kao p***a - veći iznutra nego izvana.
ovo još nisam čuo

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Nisi ti osjetio što znači izgubiti snagu radi klime. Kod Megana 1.6 16V je to skoro neprimjetno naprema Fiatu 1.6 16V (oba auta skoro isto konja imaju).

Atmosferski benzinac ispod 2500 nema kaj tražit, a Renaultov 1.6 16V se tek oko 3500 o/min malo "razmaše". No jebiga, znam i sam da onda troši.
ja sam najgori dojam u fabiji 1.2 stekao, to ne ide kad klimu upališ.

@gilbert5, to je turbodizel i čist dobro vuče
Staro 02.02.2015., 14:08   #13449
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa i 1.4 je teška drama sa elementima dosade.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2015., 14:28   #13450
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
svjestan sam da ne postoji rabljeni auto za koji mi netko garantira da ništa neće prdnuti u idućih tjedan, mjesec ili godinu dana. ideja je potrošiti sto manje novaca i što prije početi stavljati sastrane za noviji, bolji auto, a ovog (kojeg sad kupujem ) prodati i pritom ne popušiti previše.

jedino u što sam siguran je da mi treba benzinac i da nemam 30k kn za neke gore navedene aute. dosta toga ovdje napisanog je od velike pomoći, ali draga mama, dobro Vuco veli, kupnja rabljenog auta na njuškalu je noćna mora
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.02.2015., 14:40   #13451
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:

Da vidiš tek kak je to kod volvo-a katastrofalno
Imao sam 2.0 16v S40ku, kompresor klime je prepredimenzioniran za auto, unutra ko u hladnjači kad upališ klimu, ali reakcije auta na gas onda idu kao da je sa 140ks došao na 90ks, katafakingstrofa. Od svih auta koje sam imao i koje sam vozio, to je bio debelo najosjetljiviji auto na paljenje klime/kompresora.
Najsmješniji je bio daihatsu sirion, soma kubika, troklipac, tamo krajem 90ih. Doslovno, upališ klimu na leru, auto se ugasi.
Staro 02.02.2015., 14:40   #13452
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
@ Adaksinjo
Moje mišljenje je da za te novce i godišta automobila koja se gledaju, tebi je cilj naći auto u dobrom stanju. Na proračunatu godišnju kilometražu dodaj još 20-30%.
Nećeš dobiti dizelskih 120KS i 250Nm momenta. Klima će ti vjerojatno ubit svaki auto u tom rangu, no što ne znači da se nećeš moći voziti i stići tamo gdje želiš.

Da se razumijemo, u istoj toj Fabiji što Roberto spominje, nas je bilo 5 u autu, sa 4 bicikla na krovu i jedan na kuki. Auto nije na autoputu radi otpora mogao ići preko 110kmh na nekim dionicama. Klima je više manje radila i mi smo stigli gdje smo trebali i vratili se nazad.

Dobra je stvar što ti nećeš voziti taj auto po gradu i stvarno će ti biti manja potrošnja, kao i razlika dizel-benzinac. Nek imaš 6-6,5L potrošnju na slabijem atmosfercu i možeš biti zadovoljan. Ja sam na Fabiji 1.2HTP po staroj cesti do mora imao 5,2L/100km (BC je pokazivao 4.9, ali ovo je sa točenjem nakon tih 720km otvorene ceste), a grad (van rush houra) je bilo max. 7,5L/100. Buraz ga više stišće i potrošnja mu je do 1L viša u istom autu.

Ja imam Renaulta kojeg sam kupio isto uz pomoć ovog foruma i koliko god sam ja super prošao sa tim autom - ne bih ga više kupio. Prije bih dao iste novce za gore Fabiju za koju općenito imam mišljenje da je klasa-dve pouzdaniji auto. No to je samo moje mišljenje.
Staro 02.02.2015., 14:52   #13453
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Ja imam Renaulta kojeg sam kupio isto uz pomoć ovog foruma i koliko god sam ja super prošao sa tim autom - ne bih ga više kupio. Prije bih dao iste novce za gore Fabiju za koju općenito imam mišljenje da je klasa-dve pouzdaniji auto. No to je samo moje mišljenje.
Ovo zapravo pokazuje najvažniju činjenicu kod kupovine rabljenog auta, pogotovo kod ograničenog budžeta - bitnije od marke je da nađeš dobar primjerak. Bio on Fiat, Renault, Škoda, Hyundai, to je manje bitno. To je teško nać, i ponekad moraš dulje vrijeme pratiti oglase i tražiti.

Ako je u dobrom stanju, na kilometražu 10k km u ruralnoj sredini, niti će puno trošiti niti će se puno kvariti.

I s tom nesretnom klimom će slabije vuć - ali će ići. A i nije sad da ti klima treba 24/7/365. Ne bi to trebao biti problem ako se želi proći jeftinije i šparati za drugi bolji auto. Kak se veli u narodu, ne mreš stisnut i prdnut istovremeno
Staro 02.02.2015., 15:39   #13454
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Upravo zbog ovakvih biserluka kao tvoja zadnja rečenica sam linkao BAŠ uredno održavanog clia sa malo kilometara i to sa rkh, ne s jakuševca. Ne znam samo u što bi ulupao 5tkn dijelova u clio2 8v -.- Pa to jedino da ide ćorav kupit auto i kupi neku kramu sa 650.000km....
Da staviš 3 clia 1.2i 8v u jednu šasiju ne mogu trošit ko box motor Očito nisi probao to zlo....
.
Biserluk je mislit da su rabljeni auti održavani.
Di ćeš skucat tolko dijelova? Pa s 30% popusta u tokiću bi se nabralo toliko dijelova, dakle pričamo da dotjeraš auto u stanje da sutra odeš s njim na put od 1000km i vratiš se nazad bez da si okljevao.
Malo bek storya, kupovao sam auto skoro godinu dana, nagledao se svega i svačega skup s mehaničarom, i to upravo u gradskoj klasi. I svojevremeno sam provodio sate na tokić katalogu da sve bacim na papir kolko me kaj košta na kraju.

On taman kupuje ovu najkritičniju skupinu od 7 do 10 godina starosti di svaki auto ima interval za malo poveći servis.
Ono što prolazi pod normalno da treba mjenjat je obično razvod motora, set kvačila, kočnice komplet i svi filteri. Da komplet jer na 4 od 5 pogledanih vozila svakom maltene kotači iza blokiraju a diskovi ne vrijede ni da ih brazilcima daš u sekundarne sirovine. ( upravo na cliu vole zacvikat obloge iza)
Onda ovjes, amortizeri vrlo vjerojatno pri kraju, kugle, spone i seleni su se napatili na našim cestama. Valja dodat i nosače motora skup s tekućinama. Jasno ti je da je sve nabrojano potrošni materijal kojeg se nakupi i koji ima svoj rok trajanja, tu još može biti neočekivanih kvarova. Elementarno je da se uzimaju kvalitetni zamjenski dijelovi jerbo TQ i kineska smeća iz Intercarsa se masovno ugrađuju zbog 50-100-150kn manje cifre. A simpatična informacija da recimo remen voli "pobjeć" s tih shit remenica pa si onda zbog 100kn izgubio tisuće.
Vezano uz to, ljudi puše priče koje kakvih mehaničara. Lik od kojeg sam kupio auto je bio uvjeren da su mu na servisu promijenili cijeli razvod motora, jasno i to su fino naplatili. Naravno slučaj je bio taj da su promijenili klinasti (remen koji golim okom vidiš) a ispod silne plastike se krio 7 godina star ofucani zupčasti.)
Zamijenio je on qrac a ne remenje kad mu je za isto trebao alat proizvođača koji vrijedi 500 eura, klinasti je jedino što je mogao sam namontirat u svojoj šupi.

Dakle ostaviti 500 do 1000 eura sa strane za kupovinu rabljenog nije suluda ideja.
Mislim oke, kako ti kažeš može se auto poservisirat i za 2x manje, TQ diskovi koštaju 100kn komad. Što ljudi najčešće i rade kod nas, kad disk nakon 2k km izgleda ko velebit kolko je izrovan onda je krivo < unesi zemlju proizvodnje auta /> smeće. Blago se njemu onda s takovom kupovinom rabljenog auta.

Zadnje izmijenjeno od: tech. 02.02.2015. u 15:46.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2015., 15:51   #13455
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Ono što prolazi pod normalno da treba mjenjat je obično razvod motora, set kvačila, kočnice komplet i svi filteri. Da komplet jer na 4 od 5 pogledanih vozila svakom maltene kotači iza blokiraju a diskovi ne vrijede ni da ih brazilcima daš u sekundarne sirovine. (
Malo si ga ipak pretjeral

U obitelji se u zadnjih 5 godina kupilo 5 automobila u čiju sam kupovinu bio uključen. Set kvačila nije se mijenjao ni na jednom, komplet kočnica također, tek disk pločice na 2/5. Nosač motora na 2/5, na svakom po jedan. Ostalo - na jednom svjećice, na drugom seleni i manžete, na jednom amortizeri.

No u jednom se slažem - kod kupovine auta ukalkulirat 500 E za troškove popravka nakon kupovine. Ne postoji savršeno održavan auto i uvijek se nekaj nađe, koliko god netko tvrdio da je dobro održavao auto. Ali da se naći i solidno očuvanih auta, samo treba pratit duže vrijeme.
Staro 02.02.2015., 16:01   #13456
tech
Premium
Moj komp

Samo ću ti reć da pogledaš interval za kvačilo na svom fordu, a onda ćeš vidjet na kolko će ti hidro potisni krenut zajebavat (jao si ga tebi ).
Ne pitaj kak znam.
Isto tak, fordov super izum long life antifriz koji traje 10 godina, a tolko je agresivan da u prosjeku crijeva i/ili spojevi izdrže valjda u pol tolko.
Staro 02.02.2015., 16:15   #13457
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Biserluk je mislit da su rabljeni auti održavani.
Di ćeš skucat tolko dijelova? Pa s 30% popusta u tokiću bi se nabralo toliko dijelova, dakle pričamo da dotjeraš auto u stanje da sutra odeš s njim na put od 1000km i vratiš se nazad bez da si okljevao.
Malo bek storya, kupovao sam auto skoro godinu dana, nagledao se svega i svačega skup s mehaničarom, i to upravo u gradskoj klasi. I svojevremeno sam provodio sate na tokić katalogu da sve bacim na papir kolko me kaj košta na kraju.

On taman kupuje ovu najkritičniju skupinu od 7 do 10 godina starosti di svaki auto ima interval za malo poveći servis.
Ono što prolazi pod normalno da treba mjenjat je obično razvod motora, set kvačila, kočnice komplet i svi filteri. Da komplet jer na 4 od 5 pogledanih vozila svakom maltene kotači iza blokiraju a diskovi ne vrijede ni da ih brazilcima daš u sekundarne sirovine. ( upravo na cliu vole zacvikat obloge iza)
Onda ovjes, amortizeri vrlo vjerojatno pri kraju, kugle, spone i seleni su se napatili na našim cestama. Valja dodat i nosače motora skup s tekućinama. Jasno ti je da je sve nabrojano potrošni materijal kojeg se nakupi i koji ima svoj rok trajanja, tu još može biti neočekivanih kvarova. Elementarno je da se uzimaju kvalitetni zamjenski dijelovi jerbo TQ i kineska smeća iz Intercarsa se masovno ugrađuju zbog 50-100-150kn manje cifre. A simpatična informacija da recimo remen voli "pobjeć" s tih shit remenica pa si onda zbog 100kn izgubio tisuće.
Vezano uz to, ljudi puše priče koje kakvih mehaničara. Lik od kojeg sam kupio auto je bio uvjeren da su mu na servisu promijenili cijeli razvod motora, jasno i to su fino naplatili. Naravno slučaj je bio taj da su promijenili klinasti (remen koji golim okom vidiš) a ispod silne plastike se krio 7 godina star ofucani zupčasti.)
Zamijenio je on qrac a ne remenje kad mu je za isto trebao alat proizvođača koji vrijedi 500 eura, klinasti je jedino što je mogao sam namontirat u svojoj šupi.

Dakle ostaviti 500 do 1000 eura sa strane za kupovinu rabljenog nije suluda ideja.
Mislim oke, kako ti kažeš može se auto poservisirat i za 2x manje, TQ diskovi koštaju 100kn komad. Što ljudi najčešće i rade kod nas, kad disk nakon 2k km izgleda ko velebit kolko je izrovan onda je krivo smeće. Blago se njemu onda s takovom kupovinom rabljenog auta.

Al si se raspisao....

Ajd probat ću ukratko. Za 5tkn za clio2 1.2i promijeniš SVE potrošne pokretne i nepokretne dijelove na autu, napraviš veliki servis i još ti ostane dobar dio love za platit majstoru za posao
Ak si zaboravio, u tom poslu sam cijeli život.
A ići računati da ćeš to SVE raditi čim kupiš polovan auto sa 100.000km ili manje, je suludo. Jedino u čemu se slažem s tobom je da je to RAZUMNO i ZRELO razmišljanje, ali iskreno, kako rekoh, to je suludo, iliti pomalo nerealno.
Ako ćemo realno, to možeš reć za SVAKI rabljeni automobil, ali to ne znači da je to točno.

Ti pričaš o iskustvu 1 auta i cijenama tokić kataloga, a ja eto o cijenama SVIH raspoloživih dobavljača u RH i 'nekoliko' tisuća auta....

Ovo za zamjenske djelove, nisam mislio komentirati, ali samo ću ti reći da znam iz prve ruke za prepakiravana low budget ulja u full synt castrol 4L pakiranja, brembo diskove kineske kvalitete, bosch je 90% stvari iz kine, itd., da ne nabrajam sve sramote koje dolaze na naše tržište....

Ostalo neću komentirati jer ćemo ući u podužu i bespotrebnu raspravu.

Suma summarum, da se vratimo na temu rasprave - predložio si čovjeku 4 godine mlađi auto nego ja, 35% skuplji, dakle koji mu već debelo izlazi iz budžeta, a sa većim potrebnim ulaganjima (5mj kraća rega, ćelave gume, itd., sitno skuplja rega zbog više kw), no sa više opreme (ako pati na to) i niti malo zanemarivo mlađi. Ideja ti je ok, no bojim se da je preprevelika razlika u cijeni u odnosu na željeni maximum, plus potrebita ulaganja....

Ovo što je dio ekipe preporučio za marginalno jači auto, također podržavam, na tako malu kilometražu godišnja razlika je minimalna, a ugodnost vožnje sa nešto jačim autom je kudikamo bolja. No kod tih malih gradskih auta treba biti realan da jači modeli obično nose 'rane' iz prometnih nesreća jer su u velikoj većini slučajeva u vlasništvu nadobudnih 18godišnjaka (imao sam lani prije uvođenja novog tarifnog sustava dobar dio statistike dostupan), no opet s jačim modelima dolazi i nešto viša cijena jer su u pravilu opremljeniji i više su koštali u startu.

Od tih malih gradskih autića, pouzdanih i provjerenih a da im je potrošnja mizerna, ja bi osim clia gledao još corse C 1.2i 16v, daju se nać bez problema za tu lovu uredni primjerci sa 100-150.000km, kao i Toyote Yarisi 2005.-2006.
VW grupaciju tih godina sa troklipcima pod haubom (1.4tdi i 1.2i) uredno izbjegavam, kao i 'papirnati' psa 1.4i 8v gdje brtva glave ne može izdržat 100.000km.

Od nešto većih auta a da su benzinci, nezahtjevni za održavanje i jeftini, imaš astru G 1.4i 16v 90ks, u istom cjenovnom rangu. Robustan i pouzdan auto.
Staro 02.02.2015., 16:32   #13458
tech
Premium
Moj komp

Pričam ti na osnovu onog što sam vidio u 5 auta dovezenih u radionu kad sam kupovao sebi, valjda deset pogledanih ovako što su bile teške kršine i još xy primjeraka koje vidim kad glumim smetalo u radioni.
Uostalom, uzmi bilo koji relevantni katalog i zbroji samo set remenja s pumpom vode, filtere, tečnosti i set kvačila recimo. Zbroji se tu fina brojka.

Jasno, i svaki iole pošteniji majstor ti to neće stavit na auto nego će uzet ono provjereno što je stavio već mali milijon puta i zna da mu se ni jedan auto nije vratio s felerom. Upravo slučaj kod tih kina prepakiranih diskova koji se nevjerovatno frču ko da su od čokolade.
Staro 02.02.2015., 17:11   #13459
ThePornstar
Premium
Moj komp

ThePornstar's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Bio sam u istoj poziciji prije nepunih godinu dana kao kolega adaskinjo - i uzeo Clio 2 1.2 16V 2003. za 2300€, solidnom opremom (BC, profilirani crveno sivi sicevi, manualna klima) i provjerenih 124tkm (taman je bio obavljen 2. "veliki" servis sa izmjenom zupčastog, pumpe i natezača). Nevjerojatno je koliko taj auto malo troši sa umjerenom nogom 4.5 - 5L po ljetu, 5.5 - 6L zima. (DA SYSS, DOBRO SI PROČITAL! ).
Umjerena gradska vožnja 30% (par semafora, visoki ležeći, rampa usred grada) i 70% otvorene.

Kako je već u 12. godini, gumeni dijelovi (manžete i seleni) su velikim dijelom spremni za promjenu, no nije ništa skupo koliko je zajebano za mijenjat - nije teško, ali zahtjeva vremena.

Bliži mi se interval zamjene ulja (Shell Helix Ultra 5W40), a uz njega ću mijenjati i diskove (Textar), pločice (Textar), sve filtere (ulje/zrak/kabina - Mahle/Purflux), svjećice (origigi Champion), kočionu tekućinu (TRW), kanalno remenje (Dayco ili Hutchinson) i klizač remena (Caffaro). Svjećice, kočiona tekućina, kanalno remenje (alternator i klima) i natezač mijenjam radi svojih mušica - čisto da znam kaj imam i kad je mijenjano. Ukupan trošak za navedene dijelove je ~ 1150 kuna, s tim da bih prošao kakvih 300-tinjak kuna jeftinije da uzimam najjeftinije dijelove (kineski ABE diskovi/pločice). Ruke mehaničara nisu uračunate u cijenu.

E sad, možda je subjektivno, ali s obzirom kaj sam sve nabrojil - cijena je čist prihvatljiva. Dijelovi za veliki servis: set zupčastog (SKF - vodena pumpa, zupčasti, natezač) - oko 450 kuna i recimo kuplung set (Valeo - korpa, potisni, lamela) isto nekih 500 kuna, naravno također bez ruku majstora.

CPU: Intel i5 8250u

RAM: 16 GB

VGA: Intel UHD 620

SSD1: Samsung PM981 NVMe 256 GB

LCD: 14" Innolux N140HCG-GR2 (low power, 400 nits)

Battery: 57 Wh internal

ROM: Android 9
ThePornstar je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2015., 17:39   #13460
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

BTw. ja sam pokušavao 3 godine kupiti rabljeni auto, gledao sam samo "japansko" trojstvo s tim da sam pratio oba hondina foruma, mazdin forum i toyotin forum...i nakon tri godine sam kupio novi auto....

Toliko o rabljenim autima preko njuskala...s tim da je od jedno 20-ak automobila za koje sam zvao/raspitivao se nisam uopce dosao u fazu da ih dignem na dizalicu i napravim dijagnostiku....pa si vi mislite čega sam se sve nagledao i naslušao....komedija živa...
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2015., 17:46   #13461
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Zvuci ko da si trazio auto iz salona za jako malene novce.
Tri godime kupovat rabljeni auto. Wtf
Ak se odlucis na kupnju autu kupis ga u roku par mjeseci, a ne tri godine gledat.
Kak si trazio, novu Hondu NSX pa je nisi nasao?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2015., 18:09   #13462
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Da vidiš tek kak je to kod volvo-a katastrofalno
Imao sam 2.0 16v S40ku, kompresor klime je prepredimenzioniran za auto, unutra ko u hladnjači kad upališ klimu, ali reakcije auta na gas onda idu kao da je sa 140ks došao na 90ks, katafakingstrofa. Od svih auta koje sam imao i koje sam vozio, to je bio debelo najosjetljiviji auto na paljenje klime/kompresora.
Najsmješniji je bio daihatsu sirion, soma kubika, troklipac, tamo krajem 90ih. Doslovno, upališ klimu na leru, auto se ugasi.
Sampion toga je Cady 1.9d, noviji modeli znaju imazt klimu al nist drugo. Nisam nikad ni blizu dozivio takav pad snage na gasu, auto doslovno uspori toko da se pocne ukopavat ko da koci kad se upali klima. I da sa takvim sam preko cijelu HR par puta pa nek mi se netko zali da mu auto ne ide..

Znam i te Daihtasu klime, cuju se u leru iz vana ko da neki fizer radi vani na plus 40...

Vidio sam kolegu Ozrena u EVU u petak na Palmoticevoj oko 11. Jbt sav se sjaji EVO i bas pojava. Svida mi se taj Rally stil. Otkrio sam kod sebe na kvartu bordo devetku, na Folki..

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 02.02.2015. u 18:21.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2015., 18:30   #13463
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Zvuci ko da si trazio auto iz salona za jako malene novce.
Tri godime kupovat rabljeni auto. Wtf
Ak se odlucis na kupnju autu kupis ga u roku par mjeseci, a ne tri godine gledat.
Kak si trazio, novu Hondu NSX pa je nisi nasao?
Hehe...da barem NSX....Stvar je u tome bila da mi auto nije bio hića tako da mi nije bilo pošto poto da ga kupim...isto tako nije isto da li se kupuje nesto u rangu clia/twinga od par hiljada ojra ili honde accord 2.2cdti od 17-18 hiljada ojra
Staro 02.02.2015., 18:37   #13464
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Citiraj:
Samo ću ti reć da pogledaš interval za kvačilo na svom fordu, a onda ćeš vidjet na kolko će ti hidro potisni krenut zajebavat (jao si ga tebi ).
Ne pitaj kak znam.
Meni je na Focusu mk1 benzincu kvačilo otišlo na 120k gradske vožnje. Lamela kompletno potrošena (ne, nitko nije odmarao nogu na kvačilu).

Razlog? Taj nekvalitetni hidro potisni, nije se vrtio lijepo. Koliko sam čitao to je još dobro, nekima je i puno prije počeo zajebavati.
Staro 02.02.2015., 18:48   #13465
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Ne pitaj kak znam.
Isto tak, fordov super izum long life antifriz koji traje 10 godina, a tolko je agresivan da u prosjeku crijeva i/ili spojevi izdrže valjda u pol tolko.
Evo kod mene 8 godina ide autu, antifriz još nije ništa pojeo

Kvačilo je majstor pogledao, imam još km za vozit. A tu će prije otić dvomaseni nego taj ležaj

Gle, nema auta s besplatnim održavanjem, a što je auto stariji to i više stvari treba mijenjat i češće servisirat.

tko misli drugačije, bolje da plaća taksi ili ide javnim prijevozom.

Još bolje i zdravije - biciklom ili pješke i šparat za novi auto

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
BTw. ja sam pokušavao 3 godine kupiti rabljeni auto, gledao sam samo "japansko" trojstvo s tim da sam pratio oba hondina foruma, mazdin forum i toyotin forum...i nakon tri godine sam kupio novi auto....

Toliko o rabljenim autima preko njuskala...s tim da je od jedno 20-ak automobila za koje sam zvao/raspitivao se nisam uopce dosao u fazu da ih dignem na dizalicu i napravim dijagnostiku....pa si vi mislite čega sam se sve nagledao i naslušao....komedija živa...

Pretjeruješ, da se naći auto kak spada za par mjeseci. Ali je svakako bolja varijanta, ak možeš, šparat za novi auto. Ali ja recimo ne bi nikad za rabljeni auto dao tak velke novce., radije novi manje klase za te pare nego rabljeni.

Ja sam doduše tražio auto godinu dana, jer mi nije bilo sila, i pri tome sam dva dobra auta spušio dok sam se premišljao
Staro 02.02.2015., 18:51   #13466
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Meni je na Focusu mk1 benzincu kvačilo otišlo na 120k gradske vožnje. Lamela kompletno potrošena (ne, nitko nije odmarao nogu na kvačilu).

Razlog? Taj nekvalitetni hidro potisni, nije se vrtio lijepo. Koliko sam čitao to je još dobro, nekima je i puno prije počeo zajebavati.
To je danas normalna kilometraza za kuplung. OD 120 do 150 tisuca, po gradu cak i manje. Na stranu auti kaj svaki dan naprave po 200km i vise na autoputu..
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2015., 18:57   #13467
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Kod mene na mk2, evo skoro 250tkm, još je gore orginalni kuplung set. Na zadnjem servisu majstor gledao i čudi se da je još uvijek dobar
No svejstan sam da me to čeka u budućnosti

Ali kolko sam shvatio, na mk2 je bolji hidro potisni stavljen nego na mk1.
Staro 02.02.2015., 19:04   #13468
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

@Roberto..normalno da ne pretjerujem...to je bila 2011 godina, tražio sam navedenog accorda do 100 hiljada km i cijene su za taj auto/godište(od 2006 pa nadalje)/opemu/dizel bile takve kakve su bile....tim više to nije narodno vozilo da ih ima milijun...

Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 02.02.2015. u 19:11.
Staro 02.02.2015., 19:22   #13469
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Kad smo već kod cijene dijelova... danas pokupio sa servisa ženin clio II 1.5 dci. Set zupčastog, kanalni i njegov natezač, pumpa rashladne, ulje i filter, antifriz. Ukupno s majstorom 2200 kn. Set zupčastog i filter su OE renault, ostalo kvalitetni zamjenski dijelovi. Mislim da nije uopće puno love za veliki servis.
Moglo je biti i par sto kuna jeftinije s dijelovima manje kvalitete, ali nema potrebe riskirati.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2015., 19:34   #13470
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
ideja je potrošiti sto manje novaca i što prije početi stavljati sastrane za noviji, bolji auto, a ovog (kojeg sad kupujem ) prodati i pritom ne popušiti previše.
Gnjojf II Dizel
Milentije je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno