|
![]() |
#13411 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Adaksinjo, bolje ubodi nekog benzinca s malim troškovima doržavanjima. Dizel je općenito mrvu skuplji za održavat,a ako ti nekaj rikne - boli glava - turbina, dizel pumpa, zamašnjak... Još ako je noviji s DPFom... Kod dizela je često samo pitanje kad će se nešto od toga pokvarit, a ne da li će se pokvarit. A na tu kilometražu koju imaš, nećeš u tri goidne na razlici u ciejni goriva pokriti, primjerice, samo reparaciju turbine ![]() IMO, za manje od 20k km godišnje, nemoj ni gledat dizela. A što se Clia 1.5 dci tiče, renaultovi motori 1.5dci stariji od 2005. godišta mahom svi imaju problema s delfi dizel pumpom, masovno se kvari. Clio benzinac 1.2 ti neće puno potrošit, jeftin za održavanje. Honda Jazz 1.4 isto solidan po tom pitanju, a masu mjesta ima. Vrlo praktičan auto. Ili ak već hoćeš jeftinije točit, gledaj benzin + plin. Hyundai Accent + LPG, jako dobra kombinacija recimo. Uz sadašnje cijene plina, voziš se skoro badava, a održavanje je opet jeftinije od dizela.
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 02.02.2015. u 10:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13412 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13413 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
klima je pod mus. evo prema robertovim sugestijama, clio 1.2, malo kilometara, oba su s klimom: http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...oglas-14009480 http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...oglas-13876327 straznja vrata mi nisu uvjet. treba vidjeti kolko se to da spustiti i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13414 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() Uzmeš si nešto ovakvo - http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...oglas-14176176 i za tvoju kilometražu milina, obzirom na stanje ovog (oglas sam vidio prvo na rkh, da se razumijemo, nisam rovao po njušci), tako nešto ti je ftw, pogotovo ako nemaš afiniteta prema jurcanju.
![]() |
![]() |
#13415 | |
Premium
|
Citiraj:
A stari 1.2 može potrošiti, nije baš štedljiv kao noviji motori.
![]() |
![]() |
#13418 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Sad kad vidim cijene, meni se uopće ne isplati prodavati moj bez klime ![]() Malo prešao, čitav, nikakvi kvarovi, al nema od toga novaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13419 |
Premium
|
![]() |
#13420 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() @jopis, hvala ![]() Ja sam prilikom kupovine auta prije cca godinu dana razmatrao i Meganea, pa sam proučuvao cijelu priču i u startu eliminirao 1.5 dci. A i inače u bližoj obitelji se uglavnom voze ''francuzi'' već 15 godina (tata, ujak, buraz, tri bratića ![]() Opšćenito su renaultovi dizelaši dosta osjetljivi na kvalitetu goriva (barem ti stariji). Tata vozi 1.9d clia (znači bez turba), kupio ga novog 2000., i već nakon par mjeseci je velikih problema imao s dizel pumpom zbog lošeg goriva. Auto bi nenormaln otresao u leru i gušio se. Uglavnom su mu kvar riješili nakon par mjeseci natezanja i šetanja po servisima, a kako se i kvaliteta goriva i broj pumpi kod nas s vremenom malo popravio, nije više imao problema s tim. Nakon toga u 14 godina mijenjao je akumulator, grijače, i to je bilo to, ostalo samo redoviti servis. Sad je na 170000km, nije još ni veliki servis radio. Bratić vozi starijeg 1.2 clia, i nije se nešto žalio na potrošnju, a bome ni na kvarove. Redoviti servis, toči i vozi. Makar, na kilometražu <10000 km godišnje, par deci sim tam neće napraviti veliku razliku, a i to većim dijelom ovisi o stilu i režimu vožnje. I ja bih možda bio skloniji u startu kupiti jači motor, pa makar povećao potrošnju.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13422 | ||
Premium
|
Citiraj:
Zato mi ova dva predložena i jesu sumnjiva, no s tolikom kilometražom su pumpe davno prestale biti problem - ili nisu Delphi ili su već mijenjane. na stranu što su bile i kod drugih problem (npr. Peugeot). Citiraj:
Zato ih sad i drugi proizvođači uzimaju i zato ih se duže čeka. ![]()
![]() |
![]() |
#13424 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Buraz kupuje uskoro drugi auto, i trenutno dvoumi između megana 1.9dci i avensisa 2.0 d4d Citiraj:
Znam šta ćeš sad reći o tom motoru i dobro sam upoznat s njegovim manama ( ![]() - kupio sam ga za ravno 2.500,00 E manje nego megane 1.9dci isto godište - uvoz iz Njemačke, vožen uglavnom po autocesti - prije tri godine bivši vlasnik je stavio nutra novi motor, novu turbinu, a prije dvije godine napravio veliki servis a onda sam ga ja kupio ![]()
![]() |
![]() |
#13426 | |
Premium
|
Ni ja. ![]() Citiraj:
![]() Koji točno tdci i dCi su bili u pitanju?
![]() |
![]() |
#13427 |
Premium
|
hahaha, sve je moguće ![]() Moj meho ga je odbor pregledao prije kupnje i ostao zapanjen koliko je u dobrom stanju. Čak je na moje inzistiranje čistio cijev od turba i ispušnu granu, i bio zadovoljan viđenim, nije bilo puno smeća. Pošto jer to motor PSA grupe, Ford je zajebo stvar s propisanim dužim intervalom promjene ulja i filtera kao za njihove motore, a ovaj PSA je osjetljivija dušica. Tu su mnogi motori stradali jer se previše smeća u predugom intervalu bez promejne i stradava turbina, pa povratno i motor. Druga stvar, filter goriva nikako ne stavljat zamjenski već samo orginal, jer zamjenski puno lošije filtrira. To dvoje, plus redoviti servis, trebalo bi biti dovoljno prema uputama Ford znalaca ![]() Naravno, sve je to uvjetno rečeno, nikad ne znaš s rabljenim , ali za sad se ne mogu požalit. jedino što bih sutra na njemu promijenio je DPF, to je ZLO! ![]() @iggy, bilo je 1.9 dci vs 1.6 tdci, a ovaj drugi je bio 2.5k eura jeftiniji i znao sam kaj kupujem, došo sa svim računima i servisima, kompletnu povijest auta imam.
![]() |
#13428 |
Premium
|
![]() |
#13429 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13430 | |
Premium
|
Citiraj:
I uvijek bih kod kupovine rabljenih uzeo auto s više tkm za koji znam da je održavan kako treba nego neki ušminkani s manje km. Što Vuco kaže, kod nas se svega prodaje po pitanju rabljenih auta, treba fakat pazit.
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 02.02.2015. u 12:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13431 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Info iz druge ruke. Ne znam da li je dozvoljeno to postati na forum, ako nije, molim admine da pobrišu.
![]() |
#13432 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() 16v uzmi i bok, ne postoji ni jedan razlog da ideš na slabiji a ugodnije je za voziti. Budući da veliš da su ti 3v oke pogledaj i malog twinga, praktičniji a ide ko blesav. http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...oglas-14069690 Za nešto više novaca ima i ovo, no kad staviš sve na papir budeš vidio da kupovina skupljeg i održavanog auta ima daleko više smisla od jeftinog u kojeg ćeš u startu skucat 5000kn dijelova+ruke jerbo ljudi ništa ne održavaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13433 |
Premium
|
![]() |
#13434 |
Premium
|
E da, s klimom u priči, bolje na jači motor. 1.2 kad se upali klima ne vuče. Klima prilično utječe i na potrošnju i na snagu auta kod slabijih motora. Kad sam šogorici kupovao auto, probali smo fabiu 1.2. kad smo upalili klimu i vozili, došlo mi je da izađem van i počnem gurat auto ![]() @adaksinjo, 1.6 16 v je veći potrošač, ali na bazi 10t km nećeš osiromašit na gorivu ![]() A auto će ić bolje.
![]() |
#13437 |
Premium
|
Ja sam bio skroz smetnuo klimu s uma, jer ju ja jedva koristim, brijem da ju palim tri četiri puta godišnje ![]() Uz često korištenu klimu, svakako treba jači motor od 1.2. @Gilbert5, a baš da ne ide, ne vjerujem. Možda da ga servisiraš? ![]() 107/110 konja u tom cliu lakšem od tone, mora to ić i s upaljenom klimom ![]() Megane je ipak malo teži i veći, ali trebao bi ić ok.
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 02.02.2015. u 13:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13438 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Da staviš 3 clia 1.2i 8v u jednu šasiju ne mogu trošit ko box motor ![]() Za prijedlog za twingaća 2ku se slažem u potpunosti, čak i bolji pick od clia 2 (ako se nađe za 25tkn uredan, naravno), i sa fixanim 16ventilcem izliječenim od početnih bolesti koje je imao 2003-2005 u cliu 2. Ako se može čovjek ispružit još 4tkn, naravno... Plus naravno što i taj u tom oglasu što si ti linkao navodi nebuloze... 10tkn za remenje i vodenu, diskove i pakne, pobogu, pa ne vozi gtr-a ![]()
![]() |
![]() |
#13439 | |
Premium
|
Citiraj:
Twingo je super autek. Frendica kupila nedavno. Čist udoban i prostran za tak mali auto. Dosta ljudi koje znam ima twinga i svi su zadovoljni
![]() |
![]() |
#13440 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
1200kila je auto, nešto malo više ako se ne varam. I doslovno, po ljetu kada upališ klimu, auto ne ide. Ide naravno kada ga digneš na više okretaje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|