|
![]() |
#13321 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja ne znam kakve aute su vozili thunderbird i jopis, ali ja sam vozio mali broj auta (dvadesetak). Od "fiće" do mercedesa i svašta sam se nagledao sa zajedničkom osobinom da ta oprema, koju vi nazivate standardna, nije nimalo standardna. Za mercedes vjerojatno je, ali za VW nije bila. Bratićev SamoDaIde golf 4 nije imao klimu nego "šiber". Daljinsko i centralno zaključavanje su bili dodatna oprema, podizači stakala na svim vratima su isto bili dodatna oprema, zračni jastuk za suvozača je bio dodatna oprema. Klima je i u ovom mileniju bila dodatna oprema, ali se često trpa u nekakve akcije. Moj Clio 2 2003 je nakrcan svakakvim điđama, a nema klimu. Naravno da nisam tražio da je maknu iz auta nego nije bila standardna oprema ![]() Striko vozi staru tempru koja ima čak i digitalni brzinomjer i obrtomjer sa hrpom opreme, a iam i staru "pežo limuzinu", kako ga on zove. Taj ima i grijana sjedala i podesivu geometriju naslona sjedala... Naravno, oba auta su koštala malo više pri kupnji. S druge strane, mogu i ja pisati da su svi auti imali standardno hrpu opreme u visokoj klasi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13322 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Imao sam "ne)sreću trebati automobile malo više od drugih i imali smo obiteljsku "tradiciju" bavljenja vozilima. Zato mi je i izreka kako je to 80-ih i 90-ih bilo često urnebesno smiješna. Golfa sam spomenuo samo kao "narodno vozilo" na osnovu kojeg je i nastala tradicija - a koje mi je ogadilo VW kao marku do danas.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13323 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Kod nas je u Mercu 190 ili w124 full oprema desni el. retrovizor, servo (standard) i koža eventualno... U normalnim zemljama su dolazili s automatskim klimama, peracima farova, tempomatima, rolo zavjesama, svim el. podizacima, grijanjem sjedala, el. sjedalima....
![]() |
#13324 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
kad ste vec na toj temi,jel ima astra F lampicu za rezervu goriva? nikad se nije upalila,a znala je kazaljka prektički ležat na onoj "nogici" od rezerve. Dok astra G ima čak 2 obavijesti,treptajucu i stalnosvjetleću ![]()
![]() |
#13325 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Što me sjetilo, E30 kocka 316i je dolazio tu kod nas s retrovizorima na struju ali ništa drugo nije imao. A mislim da talijani visoko kotiraju standardnom opremom sredinom-krajem 90ih, konkretno bravo/brava i marea, znalo je tu bit poluautomatskih klima, naslon za ruku nije bio rijetkost, podizači standard i slično. E sad koliko toga je zapravo funkcioniralo je druga priča... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13326 | ||||
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() BTW, vozio sam i ja auto iz '90. (fiat tipo) koji od opreme nije imao čak niti desni retrovizor, a kamo li što više. Kupljen novi u Hr. A po otpadima u Italiji sam se nagledao tipača sa čudima od opreme - klima, servo, stakla na struju, automatik, kožna profilirana sjedala, itd itd itd.... Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13327 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Na snijegu su bile proklizavale prvi dan pri kretanju, ovo poslije sve ok išlo kad su nasolili ceste. I na mokrom su gume odlične, jučer je kišice neke bilo i snijega opet, ceste natopljene i bilo je, nažalost, dost situacija kad sam moro zabit nogu u kočnicu i auto odlično staje (sa 70-80 km/h), tak odlično ustvari da sam još pod dojmom. ![]() Kupio sam gume jer su bile jeftine i ADACovci im dali sve srednje ocijene, osim za buku-trošenje (loše) i snijeg (odlično), na kraju totalno drukčija situacija. Kome vjerovat više... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13328 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Lik vozi "formulu" po snijegu na Nordschleifeu http://youtu.be/d2g6sTSbxBU Kojom opcijom stavim da se vidi video odma, a ne samo link. Probo sve i svasta al nikak da uspijem |
![]() |
![]() |
![]() |
#13330 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13331 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ČISTO ZLATO!!! svi oldskul "digitalni" dashboard-ovi na jednom mjestu... ima buljit dok oči ne ispadnu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13336 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Joj, nemoj te na starim fiatima spominjati. Na poslu sam nekad davno vozio tempru, šogor i jedan frend imali tipo-a, to zlo od dashboarda se redovito kvarilo. U sva 3 auta svaki put light show kad bi se vozili :-) Ovako nekako je to skoro stalno izgledalo na tempri: http://www.doubleyoudigital.nl/imgso...iattempra1.jpg I to dok je radio dash, znalo se dogoditi da se totalno ugasi u vožnji. Auto ide, sve radi, ali nema kontrole ničega, ne znaš niti kolko benge ima. A fiat ko fiat, ak ne gore barem 2-3 crvene lampice nije to to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13337 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13338 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma ove sve novije pod hitno izbaciti, ali volio-ne volio takve dešborde, nisam se mogao načuditi idejama koje je ljudska rasa imala... pogotovo preko bare ![]() inače na dnu oni "special" dashevi i onaj jaguarov prvi... mislim da smo dovoljno "odrasli" da to ide u produkciju jer je (imho) sex čisti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13340 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Ovo je više pravno pitanje ali tiče se automobila, pa da probam ovdje. Da li je moguće uzeti auto od familije vani bez plačanja svih poreza, davanja kao što je normalna procedura kad se uvozi auto,ali ako je u pitanju darovni ugovor, otac > sin, da li se onda ne placa nešto. Nisam nikada uvozio automobil iz vana pa ne znam, ali znam da ima nekolicina stavki koje je potrebno platiti, pa sam htio provjeriti da li se darovnim ugovorim nešto od toga preskače.
![]() |
#13344 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Moj blagi, al efektni ![]() https://www.youtube.com/watch?v=cDqb...3ybCaogeyRRg_g Ovdje je cilj bio napravit redizajn tako da se može i u stvarnosti lako napravit bez previše kemijanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13345 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Redizajn? Druga hauba i maknute lajsne s bokova i branika. Svaki drugi Punto mk1 je takav u Zagrebu ![]() http://www.oktuning.hu/pics/punto_summer.jpg
![]() |
#13346 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Da blagi redizajn,malo bolje gledaj ![]() Al da rezimiram: -pragovi produženi po visini i na krajevima 10cm ukoso premma van -branici također prošireni po visini, na prednjem modificiran usis -zadnja hauba nema rupu za reg. pločicu -spoiler integriran u zadnja vrata -drugačiji retrovizori -vrata modificirana po uzoru na moderniji stil -farovi su uži po visini i samim time huba je na tome dijelu niža ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13348 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Ne plaćaš porez kod darovnih ugovora, ali kod unosa, ne uvoza po novom, plaćaš one ostale dađbine homologacije, CO2 itd. Evo prije koji tjedan dana je frend upravo to napravio, dopelljao jednog DasProblema koji je bio regan na njegovog oca u Sloveniji, a on je u RH |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13349 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Uz Opelovu DGT tablu, Uno 1 turbo DGT instrumenti su mi predobri-imam jednu doma na polici za uspomenu, mislim da je to čisti raritet ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13350 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
A sto se placa za uvoz Tesle? |
![]() |
![]() |
|