|
![]() |
#13201 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Otkud ti znas koliko razumijem potrebu zimskih guma? To sto ih imam na svom autu ti nista ne dokazuje? Jbg stavit cu naljepnice na sl auto da imam lose gume nek mi se svi micu s puta ![]() Otkud da znam koje su gume na a5? Najbolje da sam stao izletio iz auta i trcao do nje da pogledam gume ![]() Sava nije bila, profil je bio slisan alpinki a4 pa sad ti vidi dalje. Al ti i dalje ne shvacas da guma ne moze ispravit sve glupe odluke glupog vozaca ili ocito mislis da auto sam vozi.
![]() |
#13202 | ||
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Problem nije bio u reglazi trapa (sve je bilo odlicno ustimano, provjeravao sam na 3 razlicita mjesta jer ni meni nije bilo jasno da se tako brzo poderu). Uglavnom, taj kontigent sto je bio na nasem regionalnom trzistu 2012. je bio uzasan. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13203 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Bome i ovogodišnje su koma. Šteta jer su zbilja bile odlične snježne gume, a našem džepu prilično povoljne (meni jako bitna stavka, koliko god guma glavu čuvala). Sad što sam jamio, jamio sam, durat ću ih slijedeće tri godine, ali nema više vratolomija na snijegu, samo polako i oprezno.
![]() |
#13204 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
A Alpinku A4 slučajno imam na svom autu na prednjim kotačima (stražnje su A5). Pogodi što? Nemam probleme koje opisuješ da imaš sa svojim Klebericama, a kamoli da pokušavam skrenuti, a auto ide ravno. Hoćeš primjer? Bratić mi je prekjučer naguzio Slovenca kod McDonaldsa na Vrbanima jer nije na vrijeme mogao stati. Ljetna guma, temperatura malo iznad nule, cmoljavo vrijeme (nigdje snijega, samo mokro), trenutak nepažnje, počeo kočiti desetinku prekasno i sad mora kupiti Slovencu novi parking senzor i ispolirati branik. Sam kaže da je imao zimske gume mu se ovo ne bi dogodilo i da ne prepoznaje svoje ljetne gume na tom kočenju koliko su klizale. I naravno da nijedna guma ne može ispraviti glupe odluke vozača, ali može ublažiti ili izbjeći posljedice. A najgluplja moguća odluka je da se zimi ne koristi zimska guma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13205 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Ne znam kak vama, ali meni se čini da je dobar led po cestama koje nisu počišćene. Svako jače kočenje na takvoj podlozi je bio ABS uključen.
![]() |
![]() |
#13206 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Volio bi da nadjes ali neces ![]() Evo dodji do mene i dam ti da probas moje kleberice (mozda je problem kao kod novih sava ![]() Jbg da ti je bratic bio pazljiviji ne bi mu se to dogodilo, ak vec nema zimske onda mora neke stvari povecat par puta a masa ih to ne radi, kak ja nikad nisam imao problema kad sam se prije x godina vozio sa ljetnima po zimi? A radio sam po gradu u prosjeku 60 km. Nisam imao najbrzi start do 60 ali mi je trebalo do 60 isto koliko i vecini majmuna koji su prvi na semaforu i ne gledaju kad ce se upalit zeleno. ![]() Da je bratic imao zimske onda bi se mogao vozit kak se vozio i ne bi imao sudar. Tak je frend kupio super ljetne i po ljeti na suhoj cesti skrece preko tracnica i odbace ga na rizol, ljudi misle da su gume svemoguce i vecina ih svaljuje krivnju na njih a nikad se nitko ne pita kakav je tko vozac, dal zna reagirat u kriticnoj situaciji i kako i na kraju krajeva kako se vozio u trenutku kad se dogodila pizdarija.
![]() |
#13207 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Super je danas isao auto. Uspio sam se i zabavit. Napravio sam oko 140km po snijegu bez situacija. UG8 + UG7. Ugl bljuzga i nes malo leda. Probal sam svaki neocisceni parking kaj sam vidio i nis me nije zaustavilo plus malo postrance pa kretanje u prvoj sa puni gasom bez TCa itd.. Steta kaj me nema ko snimit iz vana da se vidi kak auto prozdire snijeg i "katapulitira" se po bljuzgi na startu. Neko je nasipal neki drek od tekucine tak da se zaledila pa je bilo zanimljivo vozit po autoputu. Cekanje da mi netko posprica sajbu da mogu malo pocistit i sl.. https://www.youtube.com/watch?v=1Fim...ature=youtu.be Vidio sam danas frajera kak se zaglavio na minimalnoj uzbrdici sa Nissanom Qasikarom i to na zimskim gumama. Okrece mu se jedan kotac u prazno drugi stoji i ne mice se sa mjesta. SAamo sam naslonio ruku na njega i pomogal mu da krene jer je vec bio sav jadan.. Kaj je najbolje svi normalni auti prolaze pored njega a on "terencem" nemre uopce ni krenut. Mislim da je kriv lagan motor, benzinac.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.12.2014. u 16:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13208 |
Moderator
|
Kak uspiješ tak zarotirat auto ? Sumnjam da si ručnu dizao pri tim brzinama. Ja jučer to pokušavao sa isključenim ESP-om (ili čime već, uglavnom proklizavanja je bilo) i nema šanse, auto samo ide u smjeru kako sam okrenuo volan.
![]() |
#13209 |
Premium
|
Pogle kaj ovaj dela sa istim.. 4x4 i nis drugo, eventualno TC off ili kak se vec zove. Dobro da se moze do kraja iskljucit, na Meganeu se upali nakon 6 banki sam npr. Tu nisam ni uspio jer je grbavo ispod pa sam malo oladio ali na ledu sam se okretal ko ovaj dolje ispred Zupanijskog suda u Zlataru. Bila bas neka ekpia kaj voze ralice, "odmarali" se na parkingu pa su onda i oni probali ali sa bagerom. Skoro da je uspio. https://www.youtube.com/watch?v=2Y3sBDzCa4A Btw. poanta je da nedas gumama da uhvate grip pa stalno dodajes gas po feelingu. Moze se i sa prednjim pogonom al ne bas tak usko ko sa 4x4. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.12.2014. u 17:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13210 |
Moderator
|
Aha, nije prednji pogon samo ![]() Bilo mi čudno, a nekak sam pomiješao da voziš Renoa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13211 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
SX4 čuda izvodi po snijegu, jedino ga ponekad treba sa clutch kickom natjerati da izbaci guzu, al nakon toga je milina. Samo je problem sa UG8 kaj imaju preveć gripa, prije dvije godine sa istrosenim UG7+ je bilo puno zabavnije, sad bogme preveć grabi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13212 |
Premium
|
Ove UG7 iza nemaju tak puno i kad naglo krenes izbaci malo guzicu van. Treba iskljucit taj ESP jer jako ubije auto. Malo je zivlji bez. Fali njemu generalno malo zivosti iz motora i to me smeta kod njega, zna bit trom. S druge strane u cetvrtoj i petoj ide ko diesel. Da je dizlas nebi ga prodal nikad. Cak razmisljam o novom dieselu al mi se cini da ih vise nema, samo benz ova linija. Diesel fino cupa u tom autu mada na papiru ne izgleda tako. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.12.2014. u 17:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13213 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja u Cliu nisam uspio napraviti niti jedan puni krug oko jednog točka. Oko svoje osi sam uspio, ali to je bilo kontolirano klizanje. S druge strane, Golf radi piruete ko pravi sa isključenim ASR-om (TC). Milina za voziti, ali previše policije ima po cesti sada za takve stvari ![]() Jedini minus je što sada moram na kvalitetno pranje cijelog auta jer je okupan bljuzgom. EDIT: Bilo bi lijepo da se smije ići zabavljati na poligon autoškole, ali ni to ne smijemo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13214 |
Premium
|
U pravu si za Policiju. Sad su u "hunter" modu. Mislim cak da mi ih je netko pozval danas al sam otisao prije, vidio ih kak dolaze. Veceras idem na trening na Velesajam pa cu platit nutra parking. Tam zna bit dobro za te stavri ali navecer. Meni je Cady SDI najjaci VW po snijegu, kaj sam vozio. Njega ne dira snijeg uopce. Pocinje lagano i parking zaglavljivanje. Zamaka za straznji pogon pogotovo. Dva traga u najdubljem snijegu su naravno moja. https://www.youtube.com/watch?v=QtT6...ature=youtu.be Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.12.2014. u 18:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13215 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Bome drži dobro Michelin Alpin A3. U početku sam mislio lošije jer je istrošen a pritom još ima gripa. S obzirom je dot 0709 i zadnja godina da vozim ( po preporuci vulkanizera) . Dosta su vožene i iznenađen kako drži dobro sa punim snijegom i ledom. Sljedeće ću si uzeti Dunlop 4D ili Conti TS850.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13216 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ja sam se riješio Alpina A3 jer je postao baš smeće u četvrtoj sezoni. Po kiši i po snijegu pogotovo. Prvo su bile super, ali godine ih ubiju. Na drugom autu su još ovu sezonu Primacy Alpin PA3, izgleda da imaju bolju smjesu, ali već sad su tak-tak (mislim da je DOT 2011). Na taj auto sljedeće godine idu 4D ili Conti TS850P. Gušt je na čistom snijegu sa AWD, 50% na prednje, 50% snage na zadnje kotače. Evo jučer Laz uzbrdo, šteta kaj nisam još koju fotku okinuo... 30-50km/h uzbrdo u Meganeu sa novim TS850 bez problema. ![]() Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 29.12.2014. u 19:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13217 | |
Glazba, auti, itd :D
Datum registracije: Dec 2011
|
Citiraj:
![]() Kupili nove i ode do benzinske..zakači tam nest i probuši ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13219 |
Extrema Thule
|
A3 su došle sa krumpirowagenom šesticom. Tako i ljetne Energy Saver dobio. Stvarno dobro ponašaju i normalno da ću oprezno voziti. Kišu i snijeg nisam primjetio nedostatak, ponašaju kao da su nove i bučne. Možda moj njemac teži od tvog francuza.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13220 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja imam stare alpinke 3 na golfu i loše su dosta. Proklizava često, što vidim po bljeskanju asr-a ![]() Ne znam koliko su vožene alpinke 3, jer su mi poklonjene, ali proizvedene su 2007. godine. Vjerojatno su stajale negdje jer su šare još uvijek jako izražene, to jest, nisu ćelstonice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13221 |
Premium
|
Vjerojatno su osjetljive na skladištenje kad ih ubije sastav. Alpin 4 su dosta bolje. PA3 su između, naginju prema A4, ali su mi na AWD autu tak da ih nemrem procijenit. Kad na kiši naprijed prokliže, uključe se zadnji kotači i katapultura. ![]() Uglavnom sve nove gume su tu negdje slične na snijegu, pitanje je kako se ponašaju kroz godine i različitu istrošenost. A i bitno je na kakvom su autu. Na dva različita auta iz nekog razloga se iste gume mogu ponašati skroz drugačije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13222 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
https://www.youtube.com/watch?v=xcnJBTH2J0s wow,kako je spičio u brdo,nisam znal da je tak sposoban,dal je on opće nešto viši od "obicnih" auta,mislim dosta mi zgleda zdepasto,nisko,mislim na udaljenost od poda/tla. trebam nagovorit starog da uzmemo neki par godina star ![]()
![]() |
#13223 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Mi smo svojeg uzeli zbog vožnje po Petrovoj gori. Napravili do sad bar 30 tisuca po makadamu i sumskim putevima, blata je imo po krovu, rovao je po traktorskim kolotrazima da sam ga morao na dizalici prat jer je ispod bio krcat blatom...još da je dizel da ima više momenta na laganom gasu bio bi još bolji. Genijalan auto |
![]() |
![]() |
![]() |
#13224 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
Antireklama Sava nasprav Fulde. ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13225 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13226 |
Premium
|
SX4 ima 50:50 stalni pogon ili lock mod do 6,7 banki a dalje je automatski. Mislim da Kuga ima samo automatski mod i da je ESP stalno ukljucen. Sad sam se ja malo pentro po nasipu, bez zaleta i vozio ko budala kroz 30,40cm snijega. https://www.youtube.com/watch?v=92yY...ature=youtu.be Na Velesajmu je previse snijega i pre malo konja za divljanje. Vise ko ralica.. https://www.flickr.com/photos/125477...2/15954329320/ Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.12.2014. u 23:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13227 |
Premium
|
Cek di je to kod Velesajma? Mi smo sad bili na mini parkingu iza klizalista. Taman za mini zalete. Lesnina prije dvije godine je bila zakon kad smo bili sami prijatelji i ja. Kasnije je ostala ekipa pocela dolazit kad su skuzili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13228 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Conti 850P su se pokazale odlične. Jest da su nove, i prošlo je dosta od zadnje vožnje s 4D, no čini mi se da su Contice osjetno bolje!
![]() |
#13229 | |
Premium
|
Citiraj:
Jos jedan zaglavljen na parkingu. Tu se vidi gdje je zamka.. https://www.youtube.com/watch?v=5oso...YXyCOuwvG84MrQ Odvod koji se ne vidi odmah i svi bas stanu u njega pa nemreju vise nikam bez guranja. Jos se neki i izvuku al sa straznjim pogonom nemaju sansi. Vec su dva zaglavila u zadnjih sat vremena. Neda mi se vise ni snimat. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 30.12.2014. u 16:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13230 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
^^ di je sad problem? led? ljetne gume? upao u neki usjek?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|