|
![]() |
#1292 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Samo produžiti karticu na "normalnu" dimenziju kako kaže kolega i zračni to hladi, ako može 290x ne vidim razlog zašto nebi moglo i fury, tdp im je isti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1293 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne nego tvoj nema, prvo ne valja kad stave one turbinske, pa kad stave obične al glasne, pa kad stave vodeno koje ekšli po testovima uopće nije niti malo loše i sad i to ne valja. Kak se ono veli, rđavom k**** i dlaka smeta... ![]() Ne bi niš rekao da taj odron po kojem konstantno pljuješ imaš u kompu i uz pomoć kojeg si zaradio sa majnanjem, tak da imaš pravo biti tiho ![]()
![]() |
#1294 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Jebg, ukusi su razliciti i ja nisam bas na "ti" sa AMD/ATI ali ako cemo gledati estetiku fury x mi je daleko najlijepsa grafa. Iza nje je galax 980ka HOF sa bijelim pcbom i onda 980ka kingpin.
![]() |
#1295 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
Slažem se sa kolegom ( . ),( . ) . Nabili su to vodeno jer se grije k'o pegla. HBM memorija radi na 500 megaheraca jer neide vise zbog interposera na kojem je i oooogrooomni Fiji GPU u ooogromnih 0.28 nm. To na zraku,brat bratu ide na 100 stupnjeva. Nemoš oladiti.Koliko sam vidio sad radi na 65 stupnjeva u loadu s vodenim. Realno, vise je uvijek bolje,s tim se svi slazemo,opravdanja tipa "ne treba ti vise jer je i ovo dosta" su neutemeljena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Doktor znanosti!
|
Pa kaj nema "samo" 500 mhz brzinu jer ima HBM memoriju sa ogromnom širinom sabirnice , pa u istom toku vremena prođe ista ili veča količina podatak? ( veči put više traffica) ili sam ja samo napljugan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1298 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
O Nano da ne pričamo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1299 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Biraj hoćeš standardnu autocestu i ograničenje od 130km/h ili ćeš autocestu sa 15 traka ali ograničenjem od 40km/h. Logično da pravilniji odabir ovisi o vrsti i količini prometa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1301 | ||
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Al da, skroz moguce. Al cuj grafa za 1800kn za dve godine s vodenjacom nije nuzno lose :-) Citiraj:
Mislim da nema zracnog ladila koje bi ovak tiho i efikasno ovakvu grafu hladilo.
![]() |
![]() |
#1302 | |||
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Spama otkad je napravljena ova tema, tako da ga treba dozivljavati identicno hawkeru i speheru.
![]() |
![]() |
#1303 |
Doktor znanosti!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1305 | |||
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Najjače je što su isti ljudi kad se pričalo o R9 290 i gtx 970 amd-u spočitavali drek stock cooler, kako je nvidijin stock cooler čudo nebesko, kako je velika nvidijina prednost što su tiše i hladnije i sl. Onda ovi likovi izbace zaista jeben hladnjak koji sa gpu dolazi po defoultu, gpu je tiha i hladna i sad odjednom to više nije nikakav kriterij... Jbte ljudi jel imate neki dosljedan stav... ![]() Onda kreće priča - joj da nema takav cooler imala bi 100C - KBK i da ima 200C. Da je baba muško zvala bi se duško. Gpu jednostavno dolazi s tim coolerom i to je to. Je i ostale mogu imati jebeno hlađenje - ali plati sinko dodatno na ionako preskupim gpu. Citiraj:
![]() Za sve koji se čude clockovima memorije ko pura dreku - uspoređivati clockove ddr5 i hbm-a je kao uspoređivati kruške i jabuke. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 24.06.2015. u 22:08. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1306 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
TDP 275W, ima isti TDP kao R9 290X, ako se moze ohladiti ona, moze i Fury. To da interposer ima veze s klokom neke komponente prvi put cujem. Na zraku ne bi bilo nista gore nego 980 Ti ili Titan X, obe imaju 250 W TDP. A iskreno sto bi dobili s OC-om memorije? Sad vec ima 512 GB/s bandwidth, to je nekih 50% vise od Titan X. Ogromni chip na 28nm je jos uvijek manji od 980 Ti na tom istom ogromnom 28nm proizvodnom procesu ![]()
![]() |
#1307 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1310 | |
N0teb00k n00b
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1311 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Kuzim to da je HBM stackan pa da losije odvodi toplinu, ali to ne bi trebalo imati veze s interposerom, koji je samo komad silicija sa "zicama". Barem sto se clocka memorije tice. Ali opet, HBM trosi dosta manje od GDDR5, pa valjda ne pridonosi toliko puno zagrijavanju da bi to bio problem ohladiti sa zracnim.
![]() |
#1312 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Jasno mi je da je bandwith velik ali volio bi vidjeti testove s različitim brzinama memorije te bi egzaktno znali imali utjecaja na performanse te onda zaključili da nema smisla da radi na više od 500 MHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1313 | |
N0teb00k n00b
|
Citiraj:
Ak se dobro sjecam 4GB gddra 5 ima tdp oko 40-50W, HBM nek je to srezao za 50% na 20-25w opet to nije 40-50w razbacano po pcb-u na 12 ili kolko vec memorijskih kockica nego u 4 fiksne male točkice ispod kojih se nalazi i memorijski kontroler koji isto tak troši struju i disapira toplinu. Nije problem "razbit" 300w sa počtenim aftermarket hladnjakom dok imas tih 300w razbacano po pcb-u, ali sigurno je dok je cca 250w otpadne topline u jednom čipu. Isto tak, kolko bi i potrošnja otišla gore s porastom temperature ![]() Nekak si mislim da fury X nikak nije mogel bez vodenjače u svom prvom izdanju.
![]() |
![]() |
#1315 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Meni je fantastično da je 1cm kraća od moje 7850, a čak 8cm od 980Ti. Sa prezentacije mi je bilo zanimljivo vidit da lik iz AMD-a priča da će za pravi VR trebat još oko 500-600 puta brže kartice (2 ekrana, oba sa 16k rezolucijom)...kako to tek misle izvest |
![]() |
![]() |
![]() |
#1316 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Tolka pompa i hajp... ocekivao sam da ce barem biti 5-10% jaca od 980Ti ![]()
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 24.06.2015. u 23:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1317 |
Premium
|
Baš pogledo, pa čisto je OK i po tom videju, neck to neck sa konkurentima ovisno o igri, čak i dimitrij kaže da tu gdje je malo slabija od konkurencije (withcer 3) je vjerojatno do drivera, na 4K zato briljira. Samo kod njih je iz nekog razloga glasnija nego u drugim recenzijama, ali i još bolje temperature. Sto recenzija sto ćudi edit pcper: https://www.youtube.com/watch?v=9l-7kFsqNjU http://www.pcper.com/reviews/Graphic...Finally-Tested Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 25.06.2015. u 00:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1319 |
Premium
|
Mislim da ona na kraju neće koštat kao 980Ti. I onaj iz oc3d je rekao da je cijenom (u GB valjda) između 980 i 980Ti. Ionako po tradiciji nebi amd prodavao podjednak, a kamoli u prosjeku nešto slabiji proizvod po istoj cijeni kao nvidia svoj |
![]() |
![]() |
![]() |
#1320 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
No opet, tko danas želi koliko-toliko fluidniji 4K ide na nereferentne GTX 980 Ti gdje rezultati uz OC idu i 20% gore (Gigabyte GeForce GTX 980 Ti G1 Gaming SOC). |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|