|
![]() |
#1261 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Pitanje za znalce. Trebam za stariju osobu nešto da upalim svjetlo na daljinski upravljač. Gledao na ebayu, uredno su sve žarulje RGB i daljinski ima 24 gumba na sebi. To kod starije osobe ne funkcionira. Pa sam gledao ovo i ovo. Ovo zadnje mi je najjednostavnije rješenje. E sad, pitanje je jel ima toga kod nas, ono, da uđem u dućan i kupim, jerbo čekat 30-40 dana s ebaya mi je zadnja opcija. Vidim ima kod nas plafonjera s daljinskim no cijene su poveće pa nije opcija. Fala unaprijed
![]() |
#1262 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
ja sam davno kupio u Lidlu njihov daljinac sa 4 štekdoze. radi ok iako zahtjeva da se nešto ukopča u štekdozu na što će ona propustiti struju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1264 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ima takvih igračaka i kod nas, pitanje je šta želiš paliti tj. jeli lampa na utikač ili je baš zidni prekidač + svjetlo na plafonu ? Za prvu varijantu nešto ovako: https://www.bauhaus.hr/elektro/elekt...-1-bijela.html a za drugu ima samo će te odrat cijenom po komponentama ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Imaš u Ikei, nešto od Tradfri serije. Pogledaj dal tko na njuškalu prodaje sonoff s RF daljinskim, a uvijek možeš naručiti s alija, meni je znalo doći za 5-7 dana.
![]() |
#1267 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
To je to, samo obrati pozornost na jačinu žarulje i moraš napomenut nekome tko će koristiti, da ako ugase na fizički prekidač, da neće moći upaliti s daljinskim.
![]() |
#1270 |
Moderator
|
I ta "šterika" od žarulje je dosta ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1272 |
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
Voštana svića |
![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pozdrav.. Pošto nemam baš nekog iskustva u vezi LED žarulja, uzeo sam reflektor (Ferotehna) sa senzorom pokreta (30W, 2700lm) Spojio, upalio, radi 30tak sekundi i ugasi se, kak je navedeno po papiru. Prekidač za svjetlo je na poziciji, upaljeno ![]() Probao sam malo se motat oko reflektora al on se ne pali.. Jel ko zna koja je šema s tim, zakaj senzor ne registrira pokret i sl? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1274 | |
Plebium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
my 5c ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Premium
|
I po noći isprobavam, al senzor ne reagira.. Na njemu nema nikakve tipke, u prospektu piše da je automatski sve podešeno. Na prekidač pali reflektor i drži ga upaljen 30s, nakon što se ugasi, ne reagira na pokrete, probal sam i s autom ić gore-dolje da vidim jel bu senzor upalio reflektor, al ništa.. Nije mi jasno, da reflektor ne radi onda bih ga reklamirao, huh.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Moderator
|
- imaš račun, garancija i zahebancija s tim - Ferotehna - Made by Čajniz > ikakve upute su SF - možda možeš crnim izolirom pokriti senzor svjetla ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1278 |
Premium
|
Epilog događaja. Zovem Pevec, na odjel (elektro) i objasnim ženski situaciju kaj se događa, pitam ju dal je bilo reklamacija na te modele (ferotehna) reflektora, veli da je imala iste/slične slučajeve, što se tiče ferotehna, a rekla je i da je bilo problema s Commelom, veli, dofurajte nazad. Zaletio se do Peveca, tip probao u dućanu, isto se ne pali, probao još jedan isti od Ferotehne, taj se pak ne gasi, radi cijelo vrijeme. Odustao od Ferotehna, onda uzeo od Commela, isprobali (za svaki slučaj) i taj i taj se ne gasi, reko, aj, budem to doma spojio (podesio i bit će ok) pa će bit ok, uskoro je slijedio hladan tuš; spojim taj reflektor od commela, al i taj se ne gasi, cijelo vrijeme je upaljen.. Ništa, okrećem žice (faza-nula i obrnuto) reflektor radi, bilo kako da je spojen, čačkam po onim gumbima, za osjetljivost i timer, čekam (5-10min da vidim dal će se ugasit reflektor pokrio i senzor, vrtio ga gore dolje itd) reflektor se ne gasi.. Izvadio ga, aj opet nazad u Pevec, tražio povrat novaca, ne da mi se više zafrkavat, tri reflektora isprobali, i očito su sva tri za otpis.. Ferotehna košta 299kn, a Commel 329kn. Znači trebam gledat nekaj skuplje i pouzdanije uz uvjet da senzor radi ![]() Ak ima ko kakvu preporuku, pucajte.. Našao neki reflektor u Bauhausu, 30W LED sa senzorom, cijena 500kn Osram.. A sad me već sve frka neku jeftinoću kupovat, jer badava mi novci ak nemam sreće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1279 |
Moderator
|
Trebaš kupiti odvojeno reflektor i senzor, malo blesavo al istinito. Ne sjećam se više koji i gdje sam kupio senzor kad mi je trebao, montirao, podesio i radi kako treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1280 | |
Premium
|
Citiraj:
Vise nisam pametan koji uzet i za kolko novaca. Imas neki konkretan prijedlog? Mozda bi ovaj iz Bauhausa bio ok, posto je ipak Osram, pa ak nis drugo ime je poznato ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1281 |
Moderator
|
Nažalost ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
joj, ima neka fora s tim senzorima na ferotehna reflektoru, kod strica smo se jebali pol dana, ak se ne varam kod prvog paljenja treba prekriti senzor, mi smo crnu izolirku zakeljili prek, i onda kad se ugasio maknuli izolirku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1284 |
Moderator
|
Ajd bar da nešto radi kako bi trebalo 😂 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1287 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ima li tko preporuku za E27 LED žarulje? Stan ima 35 kvadrata, unutra su dvije plafonijere s po 2 grla. Moram uzeti još po jednu za kuhinju i kupaonicu, pa bih odmah uzeo 6 komada. Traži se bang for buck, a da daje dosta svijetla
![]() |
#1288 |
Moderator
|
Da ubaciš led module ? Spominjao sam ih ranije u temi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Moderator
|
Sve košta previše ako uspoređuješ naše trgovce / prekupce u odnosu na eu ili čajna. Netko voli bijelo (cca 4500 - 5000 K), netko žuto (cca 3000 K), na ove module sam mislio > https://www.bauhaus.hr/catalogsearch...?q=led%20modul https://www.bauhaus.hr/led-modul-24w-6500-k.html preporuka "srednji" - 18W ili najjači - 24 W ispod kojeg se može operacija raditi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|