Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 05.07.2012., 10:59   #1261
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Znači morao si provrtiti sva 3 i tražiš nešto još bolje? Ni jedan od navedena 3 nije najbolji nego svaki ima svoje mane i prednosti? I onda se u igri pojavi četvrti i stavljaš i njega i onda i njega uvrstiš u listu? Znači svako malo backupiraš podatke, flashas mob i stavljaš novi ROM?
Ja sam na stock ROM-u već nekih 3 mjeseca, koristim free aplikacije, čak i navigaciju i sve radi super i ja sam super zadovoljan, pogotovo s novim Androidom 4.0. Dosta sam vremena pogubio na otkrivanje najboljeg ROM-a na HD2, shvatio sam da nema smisla svaki puta pogubiti sat i pol da vidim da je netko u neki ROM stavio 3 nove aplikacije i izbacio 2 stare...
Na stock ics-u nisi 3 mjeseca, to je bio moj point u onom postu odprije.
A gb i ics su nebo i zemlja.
Recimo zadnji cool ics v10, nema mane, bugfree je rom.
To što si ti zadovoljan, ne znači niti malo da je stock rom bolji od customa. Nije i nikad neće biti, upravo zato se community trudi raditi custom romove da bi poboljšali user experience sa tim uređajem.
Instalacija novog rom-a i backup appova sa titaniumom me 'košta' okruglih 10 min, a ne sat i pol, i to radim iz čiste znatiželje uglavnom, ili kao nedavno iz dosade jer je mj dana bio isti rom gore, bez updateova.
Netko će to shvatit, nekom je to blesavo, svakom njegovo...
Ako si toliko 'napredan' korisnik kako kažeš, iskreno žešće me čudi što si na stock ics-u i na free appovima 100%. To meni ne zvuči niti malo napredno, pogotovo kad uzmemo u obzir količinu bloatwarea na htc-ovim mobitelima, i njihovoj politici prikupljanja svega mogućega o korisniku mobitela, od banalnosti tipa posjećene web stranice, do prikupljanja passova i ostalih privatnih stvari, što napredniji developeri uredno izbacuju iz svojih rom-ova.
Staro 05.07.2012., 11:26   #1262
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Vidi boldano iz citata mog posta gore
Ako baš želiš, može i ovako:
- mwakious
- virtuous
- cool ics

To su 3 najbolja rom-a za evo 3d.
probo sva 3 i cool ics mi je najbolji, fluidan, i nema nikakvih bugova.
šteta što nisu rješili da na sensu 4 proradi tether i 3d kamera ali i na 3.6 radi jebeno
mrva_zg je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.07.2012., 11:42   #1263
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
/cut/...
Ako si toliko 'napredan' korisnik kako kažeš, iskreno žešće me čudi što si na stock ics-u i na free appovima 100%. To meni ne zvuči niti malo napredno, pogotovo kad uzmemo u obzir količinu bloatwarea na htc-ovim mobitelima, i njihovoj politici prikupljanja svega mogućega o korisniku mobitela, od banalnosti tipa posjećene web stranice, do prikupljanja passova i ostalih privatnih stvari, što napredniji developeri uredno izbacuju iz svojih rom-ova.
Gle, meni sve na stock ROM-u radi zadovoljavajuće. I sve aplikacije koje mi trebaju su free. I navigacija koju koristim mi je zadovoljavajuća i radi OK i pouzdano. Meni HTC služi za telefoniranje, razmjenu SMS-ova, tu i tamo pogledam mail ili prosurfam ako mi je dostupan WiFi. Ne zamaram se ako po testovima neki ROM ima 10% veću brzinu, 3 nove aplikacije, 2 nove postavke ili backgrounda. Ne zamaram se da li je u pitanju Sense 3.6 ili 4.0. I ne kopam po postovima vezanim uz custom ROM da skužim da li kamera radi na punoj rezoluciji i da li uopće radi, da li radi USB prijenos podataka, WiFi AP i još hrpa gluposti. I ne trošim tih 10 minuta na upgrade, makar mi nije jasno kako to tebi traje 10 minuta kad toliko traje samo backup i restore podataka.
Ne branim nikome da se upušta u takve postupke, moj post se samo odnosio na totalnog početnika koji mora pročitati barem 20-30 postova o custom ROM-ovima da bi shvatio u što se upušta ako stavi custom ROM, nije ni za Desire tako sjajna i bajna situacija da bi našao neki bug-free ROM a uređaj je već legendarno dugo popularan, a kamoli za Explorer. Dakle, rezime mojih postova je da ne preporučam totalnom početniku da se upusti isti tren u flashanje, prvo treba pročitati hrpu stvari o samom flashanju, što i kako, koji ROM skinuti, što se u ROM-u nalazi, što je maknuto, što ne radi ili radi uz neka ograničenja (manje-više su problematične kamere, WiFi AP i USB tethering). Ako netko flasha ROM u kojem kamera radi problematično, a korisnik koristi kameru redovito, znaš i sam da će se pitati u čemu je kvaka, stavio novi ROM koji bi trebao biti bolji od stock ROM-a a ono banana. Takvom korisniku ne znači ništa što mobitel radi 25% brže, ima 30% duže trajanje baterije i sl.
Sinac je offline  
Staro 05.07.2012., 11:51   #1264
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor mrva_zg Pregled postova
probo sva 3 i cool ics mi je najbolji, fluidan, i nema nikakvih bugova.
šteta što nisu rješili da na sensu 4 proradi tether i 3d kamera ali i na 3.6 radi jebeno
Za tether više manje, ali samo zbog 3d kamere nisam na 4.0, ali vjerujem da će i to riješit, pošto je službeni ics out, pa mogu izvuć sve što im treba
Je, i ja sam ostao, do daljnjeg na cool ics-u

@sinac - camera fix je flashabilan putem recovery-a za sve rom-ove, što se ostalog napisanog tiče, rekoh, svako zna šta mu odgovara najbolje
Staro 05.07.2012., 14:05   #1265
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Ja sam isto nakon masakriranja svog HTC Desire sa custom romovima, nakon što sam prešao na SGS2 to dosta smanjio, a sada na HTC One X uopće ne osjećam potrebu da stavljam custom romove.

Sve radi uredno, baterija traje do 2 dana. Možda bi bacio root zbog nekih aplikacija koje ga zahtjevaju, ali mislim da dalje od toga neću ići.
Mikeyy je offline  
Staro 05.07.2012., 14:13   #1266
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Za tether više manje, ali samo zbog 3d kamere nisam na 4.0, ali vjerujem da će i to riješit, pošto je službeni ics out, pa mogu izvuć sve što im treba
Je, i ja sam ostao, do daljnjeg na cool ics-u

@sinac - camera fix je flashabilan putem recovery-a za sve rom-ove, što se ostalog napisanog tiče, rekoh, svako zna šta mu odgovara najbolje

Sve ok samo to nije nešto u što bi se trebao upuštati totalni početnik. Svaki početnik može se zeznuti na najosnovnijim stvarima i završiti sa ciglicom umjesto s flashanim mobitelom.
Eto, ja kao i Mikeyy nemam potrebu izvoditi kerefeke s custom ROM-ovima, stock mi je sasvim OK, s novim Androidom baterija bez problema izgura bar 30% više, sve radi super i stvarno bi custom ROM morao donijeti nešto spektakularno. Ne palim se na fore tipa animacije, tranzicijski efekti, rotacije i takve gluposti, to ionako vidiš par sekundi u cijelodnevnoj upotrebi mobitela. Meni je važnija pouzdanost.
Sinac je offline  
Staro 05.07.2012., 15:22   #1267
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
ko da custom rom omogućuje samo nekakve tranzicijske efekte, animacije i takve pizdarije, ono WTF... Konkretno na One X-u tu je quick settings menu dok se spusti notification bar, prekonfiguracija ("hardwerskih") tipki, uklanjanje jebeno očajnog 3dot menu-a, pa je tu recimo brzo killanje aplikacija držanjem back tipke, paljenje ekrana sa volume (puno jednostavnije neg sa onom gornjom), paljenje lampe (flasha) dok je mob ugašen sa home tipkom, tweakanje dijelova sučelja itd. itd. itd. DOK, sve ostalo radi bez i jednog jedinog buga, uključujući i rad kamere i ostalo o čem si pričao... samo brže, fludinije, uz bolju kontrolu svega, uključujući baterije i ostalih 1001 pizdarija.
Custom romovi na jednom S2 bili su doduše još barem dvaput bolji (CM9), i toliko potrebniji, ali je i puno duže na tržištu i community je jači za zamzunga.
Kako god bilo (dobar) custom rom je must have za bilo kojeg imalo zahtjevnijeg korisnika, ostalo su priče. Iako, tom nezahtjevnom korisniku bi custom rom još samo bolje došao jer znatno olakšava rad.

Zadnje izmijenjeno od: sh0kre. 05.07.2012. u 15:33.
sh0kre je offline  
Staro 05.07.2012., 15:35   #1268
Mikeyy
Premium

Od svega što si nabrojao jedino bi možda htio quick settings menu. Ali pogledat ću svakako kasnije šta nude romovi, možda se odlučim i koji staviti.
Najveći mi je problem kod njih nadogradnja. Kada zbog nekakve nadogradnje mene natjera da moram ispočetka postavljati melodije i slike na kontakte, definiranje speed dial-a, postavljanje kontakt grupa, gubitak starih poruka, postavljanje exchange računa itd... To me umara više od samog stavljanja i mjenjanja roma.

Znam da ne treba uvijek to raditi, ali dosta često je isto previše. Backup može, ali mi se pokazao nepouzdan backup sistemskih aplikacija. Jako često se javi problem gdje onda svejedno moram očistiti data od aplikacije.
Mikeyy je offline  
Staro 05.07.2012., 15:45   #1269
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
/cut/
Kako god bilo (dobar) custom rom je must have za bilo kojeg imalo zahtjevnijeg korisnika, ostalo su priče. Iako, tom nezahtjevnom korisniku bi custom rom još samo bolje došao jer znatno olakšava rad.
O čemu raspravljamo? O tome što totalni početnik pita da li da na HTC Explorer stavi custom ROM.
Sve priče o custom ROM-ovima koji su bez grešaka ne drže vodu jer niti stock ROM nije bez grešaka. Pogledaj si samo neke custom ROM-ove koji izlaze duže vrijeme, neki imaju changelog pa se tamo nalazi popis ispravljenih stvari vezanih za pojedinu verziju i vidiš da je u svakoj verziji nešto popravljeno u odnosu na staru verziju za koju je napisano da radi "bez greške".
I opet postavljam pitanje, hoće li nezahtjevan korisnik brže razgovarati, brže slati SMS ili brže surfati ako ima custom ROM? Nekako ne vjerujem... Ne znam što bih ti još napisao, meni je Evo 3D došao s dobrim ROM-om, nadogradnja na ICS ga je još poboljšala i ja sam zadovoljan stock ROM-om. Naflashao sam se ROM-ova na HD2 i nije mi problem staviti custom ROM i na Evo ali jednostavno nemam potrebe.
Sinac je offline  
Staro 05.07.2012., 16:15   #1270
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Da malo uletim kao padobranac

Custom romovi su neki oblik geak zabave uz koju se može jako puno naučiti o Androidu, Linuxu, hardveru, čak i developmentu, kompiliranju... Istina rijetki dostignu bilo što više od pukog flashanja.
Custom rom može imati ispravljenje neke greške tvorničkog, neke optimizacije ili jednostavno customizacije. Meni je osobno zabavnije ručno customizirati vlastiti rom jer u gotovim kao i tvorničkim često bude bloadwarea koji mi je nepotreban, vrti se u pozadini, troši bateriju i nedozvoljava uređaju da ode u deep sleep.
Uz dobar kernel, tweakanje, freezanje svaki rom se da barem malo a nekad i jako puno poboljšati.

p.s.
Svaki put kad čitam ili pišem o romovima mi tako bode u oči netočnost naziva ROM.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.07.2012., 17:01   #1271
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Od svega što si nabrojao jedino bi možda htio quick settings menu.
Znači draže ti je recimo neku aplikaciju poput npr. sygic aure koja po ostanku u pozadini nastavlja raditi ili siše bateriju gasiti ručno kroz menije ili samo stisnuti back tipku na 2 sek i ubije ju, ili ako ti zatreba lampa za nabrzaka pronać nešto u mraku otključavat telefon ovo i ono ili na onaj prethodno opisan način... ili možda tražit po sučelju di je taj menu u svakoj aplikaciji zasebno, ili imat samo jednu hardwersku tipku za tu namjenu, tj. settings, i tome slično.

@Sinac
tom bi početniku trebalo objasniti što dobiva sa custom romom, pa neka sam odluči dali mu se da zezat stim... meni se dalo nakon što mi je nakon pol godine dosadio moj prvi android, desire.
Što se drugog dijela tiče, po meni onaj ko je kupio smarphone (android) samo za slanje poruka, pozive i eventualno surfanje je bacio lovu, osim ako nije riječ stvarno o nekom naj low end uređaju ili o modnom mačku .
Što se bugova tiče, oni su češća pojava kod najnovijih verzija androida, ICS je tu već duže vrijeme i nema stvari koja ne radi... u cca 2mj kolko imam one x, nisam naišao na niti jedan FC, ili bilo kakav bug... o njima cemo moc pricati po prelasku na jelly bean, tj. ranim verzijama romova baziranih na njemu.

edit: baš sad za custom romove skidam mod za kameru, tj. video snimanje u 1080p @40mbps i jpg bez kompresije...

Zadnje izmijenjeno od: sh0kre. 05.07.2012. u 19:09.
sh0kre je offline  
Staro 05.07.2012., 19:26   #1272
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Što se drugog dijela tiče, po meni onaj ko je kupio smarphone (android) samo za slanje poruka, pozive i eventualno surfanje je bacio lovu...
A kaj bi to čovjek trebao radit s androidom? Vrtit autocad i photoshop? To je i dalje telefon i prvenstvena namjena mu je komunikacija. Ja ne znam kaj to ljudi rade s telefonom, al ja pričam, pogledam mail, ponekad (rijetko) na net i igrice. Sve ostalo je fensi šmensi spika.
Ajd, i radio ili mjuzu nekad slušam.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 05.07.2012., 20:29   #1273
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Dok sam imao Android sluzio mi je svrsi, pozivi, poruke, izvrsne Google Acc sinkronizacije, net itd. Imao SGS+, nakon njega HTC One V sa stock ICS-om u kojem osobno nisam nasao meni previse bitne razlike na bolje od Samsungovog stock Gingera...Android sim, android tam, fizicki izgled za mene najveca razlika...

Zasitio sam ga se, pa sam sad presao na N9 i nista mi od androida ne fali na Meego sustavu.
Mejzlik je offline  
Staro 05.07.2012., 20:33   #1274
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
A kaj bi to čovjek trebao radit s androidom? Vrtit autocad i photoshop? To je i dalje telefon i prvenstvena namjena mu je komunikacija. Ja ne znam kaj to ljudi rade s telefonom, al ja pričam, pogledam mail, ponekad (rijetko) na net i igrice. Sve ostalo je fensi šmensi spika.
Ajd, i radio ili mjuzu nekad slušam.
Od kad je poznavanje uređaja i njegovih mogućnosti, customiziranje, modanje, fensi šmensi spika? Ili su možda i navigacija, mape, kamera, video, pregledavanje fotografija, remote povezivanje sa pc-em, soundhound, mp3, (tune in) radio, net banking, korištenje moba kao lampe, kompasa itd. uz masu drugih korisnih aplikacija fensi šmensi spika?
Meni je prije fensi šmenski spika kupit top model i koristit ga za pozive i poruke, ajd da za ovo zadnje bar koristi whats app...
Ili ko ovaj jedan na poslu, ima galaxy s2, a nakon 3 mjeseca korištenja pita me di se pali 3g.

Zadnje izmijenjeno od: sh0kre. 05.07.2012. u 20:42.
sh0kre je offline  
Staro 05.07.2012., 20:40   #1275
Mikeyy
Premium

Citiraj:
Znači draže ti je recimo neku aplikaciju poput npr. sygic aure koja po ostanku u pozadini nastavlja raditi ili siše bateriju gasiti ručno kroz menije ili samo stisnuti back tipku na 2 sek i ubije ju, ili ako ti zatreba lampa za nabrzaka pronać nešto u mraku otključavat telefon ovo i ono ili na onaj prethodno opisan način... ili možda tražit po sučelju di je taj menu u svakoj aplikaciji zasebno, ili imat samo jednu hardwersku tipku za tu namjenu, tj. settings, i tome slično.
Stvarno nevidim neke prednosti u ovome što si ti napisao.
Gašenje aplikacija - zar nije sam android dizajniran da ih gasi kada se ne koriste ili ima potrebe za memorijom?
Svjetiljka - imaš program za to, koji ima opciju da samo uključiš na lockscreen mobitel i protreseš ga, fora je, ali mi nije baš sjelo. Čak niti root netrebaš ako se dobro sjećam.
Menu - ICS je rađen sa manu tipkom na pameti, ako je nema predviđeno u programu uvijek je ima ispod na dnu ekrana, nije mi baš falilo staro menu dugme jednom kada sam se navikao. Sada šta je bolje, novo ili staro, dalo bi se raspravljati.
Itd... uglavnom, tebi je to fora i super, nekima od nas nije i ne osjećamo da baš nešto propuštamo.
Mikeyy je offline  
Staro 05.07.2012., 20:49   #1276
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Sygic aura, air droid, wifi transfer i brojni drugi programčići jedu baterijicu ako su aktivni u pozadini, i na stranu toga što znaju smetat, zvuk ostane svirat u pozadini, što browser jednim klikom vratiš "na početno stanje", automatksi se odlogiraš sa recimo onog govneta od facebooka itd....... lakše ih je ubit jednim klikom nego kroz menije, a pogotovo 3-dot menue lol...
Zašto nepotrebno imati upaljen proces za lampu u pozadini i šejkat mobitel ko kreten a lampa se siguran sam upali svaki treći put uz mogući skliz moba iz ruke.... zato ti ni nije sjelo. (Ovako upališ mob tj ekran, možeš to napravit i slajdanjem preko tri donje kapacitivne tipke, i jednom stisnes home, eto svjetla za sekundu)
Je, 3-dot menu je na dnu ekrana, no nekad i nije pa se treba tražit di je, nešto ala iphone, a ako i je na dnu, nepotrebno jede prostor, pa kod pisanja npr. poruka u whats appu, tipkovnica je povišenija, space i sve ostalo ide gore, pa je tipkanje nekomfornije... jer nekad je gore a nekad dolje, zbunjuje. U nekim situacijama to je sasvim zgodno al u ovom slučaju ne

(moguća) jednostavnost korištenja, brzina, konfigurabilnost su prednosti androida, zašto ih ne iskoristiti? za ostale, iphone vidim kao idealnije rješenje.. al neka svak kupuje šta hoće.. to ni moj problem

Zadnje izmijenjeno od: sh0kre. 05.07.2012. u 21:10.
sh0kre je offline  
Staro 05.07.2012., 21:50   #1277
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Od kad je poznavanje uređaja i njegovih mogućnosti, customiziranje, modanje, fensi šmensi spika? Ili su možda i navigacija, mape, kamera, video, pregledavanje fotografija, remote povezivanje sa pc-em, soundhound, mp3, (tune in) radio, net banking, korištenje moba kao lampe, kompasa itd. uz masu drugih korisnih aplikacija fensi šmensi spika?
Meni je prije fensi šmenski spika kupit top model i koristit ga za pozive i poruke, ajd da za ovo zadnje bar koristi whats app...
Ili ko ovaj jedan na poslu, ima galaxy s2, a nakon 3 mjeseca korištenja pita me di se pali 3g.
Pod fensi šmensi sam mislio na sve ostalo osim komunikacije. A to su korištenje tisuća aplikacija s marketa koje u praksi nikad ne koristim.
Mislim ono, koristim, dan dva i izbrišem. Imam par igrica kaj vrtim dok ujutro sjedim na wc-u i to je to.
I obični mobovi imaju kameru, povezuju se s pc-em, možeš slušat radio i mp3-ce...
OK, pregledavanje fotki je ljepše na većem ekranu al nije da nemreš i na dumbphoneu, bez net bankinga na mobu mogu a ak mi treba lampa, imam je na privjesku od ključeva.
Jedina korisna stvar je navigacija, al i ona mi treba svake prestupne.
Tak da i dalje ne vidim neke krucijalne prednosti smartphonea u odnosu na obični mob. Je, ljepši je za vidit, ima neke ekstra pizdarije, al to je i dalje telefon. Mislim ono, ak nemaš komp za surfat po netu, ak nemaš fotić, ak ti je neophodna navigacija, smartphone je stvar za tebe.
Ali da ljudi u prosjeku najviše koriste samo komunikacijske sposobnosti moba, koriste.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 06.07.2012., 03:16   #1278
ZeljaOs
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
da li se jos kome sa evom 3d na stock browseru nakon nadogradnje na ICS dogadja bjeli/sivi ekran (traje mozda sekundu pa nestane)prilikom zoomanja web stranice i slicno, to je ista ona stvar u browseru zbog koje su svi pljuvali po htc one x kada je tek izasao

opcenito browser je sa ics.om postao gotovo neupotrebljiv

Zadnje izmijenjeno od: ZeljaOs. 06.07.2012. u 03:28.
ZeljaOs je offline  
Staro 06.07.2012., 05:55   #1279
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Autor ZeljaOs Pregled postova
da li se jos kome sa evom 3d na stock browseru nakon nadogradnje na ICS dogadja bjeli/sivi ekran (traje mozda sekundu pa nestane)prilikom zoomanja web stranice i slicno, to je ista ona stvar u browseru zbog koje su svi pljuvali po htc one x kada je tek izasao

opcenito browser je sa ics.om postao gotovo neupotrebljiv
Ne, nemam takav probem, ovo pišem upravo na svom Evu i radi bez greške.
Sinac je offline  
Staro 06.07.2012., 09:12   #1280
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
OK, pregledavanje fotki je ljepše na većem ekranu al nije da nemreš i na dumbphoneu, bez net bankinga na mobu mogu a ak mi treba lampa, imam je na privjesku od ključeva.
možemo i bez klime doma pa bi sad svejedno vjerujem ebao sve svece da ju nemaš nije u tom poanta.. eto pa da ne qoutam sve, a usporedba dumbphonea i top androida je lagano dumb.
E i što se tiče konekcije glupog telefona i pc-a, meni služi kao daljinski (winamp, media player), i kao remote miš i tipkovnica (kad nisam za "radnim" stolom).... a to dumby nemre.
sh0kre je offline  
Staro 06.07.2012., 10:18   #1281
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
E i što se tiče konekcije glupog telefona i pc-a, meni služi kao daljinski (winamp, media player), i kao remote miš i tipkovnica (kad nisam za "radnim" stolom).... a to dumby nemre.
Možeš pojasnit s čim to radiš? Neka aplikacija ili program na kompu?
doky je offline  
Staro 06.07.2012., 11:59   #1282
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
možemo i bez klime doma pa bi sad svejedno vjerujem ebao sve svece da ju nemaš nije u tom poanta.. eto pa da ne qoutam sve, a usporedba dumbphonea i top androida je lagano dumb.
OK, ti si power user ali 99% ljudi to ne radi.
Ja sam se samo nadovezao na ovo.
Citiraj:
Što se drugog dijela tiče, po meni onaj ko je kupio smarphone (android) samo za slanje poruka, pozive i eventualno surfanje je bacio lovu
Liči mi na onu spiku s kraja devedesetih kad su svakog s mobom zvali hercegovcem. Kao, kaj će mu to, preseravanje i slično. Kadli za godinu dana svaka šuša ga je imala u džepu. Tak i to, danas svako ima smartphone zato što su jednostavno dostupni i ima ih više u ponudi nego običnih telefona. Ljepše je gledat fotke na njemu, imaš navigaciju itd. Smartphonei su tu, to je realnost, dostupni su i svatko ga ima. I to je sva mudrost. Da ga kupuju samo ljudi kojima treba zamjena za daljinski, miš i tipkovnicu, proizvođači bi propali trenutno. Ja konkretno ne znam što bih ekstra radio npr. na HOX-u nego što radim na svom huaweiu. Je, bolji i veći ekran, hrpica procesora unutra, dodatne điđe miđe, al za moje potrebe, huawei sasvim dovoljan. Kad ću ga mjenjat, vjerojatno ću ganjat neki s boljom kamerom, mada mi i ona treba svake prestupne. Kad mislim neš slikat, nosim fotić. Kolko god da su kamere u top smartphoneima dobre, i dalje se nemreju mjerit s foto aparatom.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 06.07.2012., 12:44   #1283
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Stvari koje si nabrojao su već sasvim dovoljne za finu iskoristivost takvog mobitela... Ja sam više mislio na one koji neznaju šta je 3g, di se pali isl. a imaju top model, to nema nekog smisla al ajde...
I ako se ne misli bar malo customizirat, onda je IMO bolji iphone.

Citiraj:
Autor dokis Pregled postova
Možeš pojasnit s čim to radiš? Neka aplikacija ili program na kompu?
čekiraj Mobile mouse pro aplikaciju... (imaš i malo more sličnih remote ovo remote ono apk-ova)
sh0kre je offline  
Staro 07.07.2012., 18:27   #1284
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
kad ste vec poceli trolanje o romovima, na desireu sam ih izmijenjao hrpu. a na evu nijednog. jednostavno mi se ne da vise. a i na desireu vratio stock jer sam ga schenkao zenki pa da se lakse snadje
Dizel je offline  
Staro 08.07.2012., 13:25   #1285
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Evo ako nekog zanima moj novi ROM za ONeX
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=769

Hammer zna da samnom ne mozete pogriješiti :P

edit:
AOKP based
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline  
Staro 08.07.2012., 14:36   #1286
Quick22
Premium
Moj komp

Quick22's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Stvari koje si nabrojao su već sasvim dovoljne za finu iskoristivost takvog mobitela... Ja sam više mislio na one koji neznaju šta je 3g, di se pali isl. a imaju top model, to nema nekog smisla al ajde...
I ako se ne misli bar malo customizirat, onda je IMO bolji iphone.
Da i ja malo prokometiram

A kaj bi trebali takvi, striktno tražit mobitel bez toga svega? Kad se već nudi nije na odmet kupiti ak cijena samog uređaja ne predstavlja problem. Nekad su i danas "glupi" telefoni koštali ko sad ovi najpametniji. Kaj onda reći za te koji su za njih dali lovu? Jednostavno se želi kupiti kaj je najbolje trenutno, nekom treba nekom ne treba sve kaj nude i kaj onda.
I zašto bi se baš moralo nešto mjenjati i prčkati po mobitelu? Jer eto ak to ne radiš to nije mobitel za tebe? Pa nek onda izbace model po kojem se neda ništa mjenjati, a da ima tak lijep velik ekran, itd... Ali to bi onda značilo vjerojatno manju prodaju tog modela (a možda i ne). I opet bi takvi ko ti vjerojatno rekli to ti je niš koristi mobitel, nemože se ništa s njim, kaj će ti to.
Quick22 je offline  
Staro 08.07.2012., 21:35   #1287
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Quick22 Pregled postova
... Pa nek onda izbace model po kojem se neda ništa mjenjati, a da ima tak lijep velik ekran, itd...
Pa takav mob postoji, ajfon Ali ok, on nema veliki display

Izasao novi OTA update za Sensation, google ne kaze nista pametno, vjerovatno se radi o bug fixes updateu.

srale7 je offline  
Staro 08.07.2012., 22:09   #1288
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Citiraj:
Autor Quick22 Pregled postova
Da i ja malo prokometiram

A kaj bi trebali takvi, striktno tražit mobitel bez toga svega? Kad se već nudi nije na odmet kupiti ak cijena samog uređaja ne predstavlja problem. Nekad su i danas "glupi" telefoni koštali ko sad ovi najpametniji. Kaj onda reći za te koji su za njih dali lovu? Jednostavno se želi kupiti kaj je najbolje trenutno, nekom treba nekom ne treba sve kaj nude i kaj onda.
I zašto bi se baš moralo nešto mjenjati i prčkati po mobitelu? Jer eto ak to ne radiš to nije mobitel za tebe? Pa nek onda izbace model po kojem se neda ništa mjenjati, a da ima tak lijep velik ekran, itd... Ali to bi onda značilo vjerojatno manju prodaju tog modela (a možda i ne). I opet bi takvi ko ti vjerojatno rekli to ti je niš koristi mobitel, nemože se ništa s njim, kaj će ti to.
sve si pogodio, bravo bravo
sh0kre je offline  
Staro 09.07.2012., 20:21   #1289
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Stari je dobio Htc Exporer, pa mu je presitan font brojeva kontakata u imeniku. Je li moguce nekako te brojeve povecati? thx
Mejzlik je offline  
Staro 10.07.2012., 15:39   #1290
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

skini mu ex dialer aplikaciju... tam se da font povečat
sh0kre je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas