|
![]() |
#1261 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Mislim, nema smisla da ti skladamo poezije, imas na desetke takvih tema. Evo ti par njih pa prouci: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107728 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=85754 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=108438 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=105738 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1262 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Ništa, izgleda da je nemoguće pronaći NV Silencer 5 kod nas... :-( Idem alternativnim planom, vidim na Arctic Coolingu da se pojavio novi proizvod koji se može monitirati na gomilu kartica, a među ostalim i na 8800GT. http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=166 Da li ga je netko možda već kupio? Neka iskustva? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1264 |
Registered User
|
Tako mi je i izgledalo, ali zašto to onda najavljuju kao novi proizvod... pun je net "new AC product announcement" vijesti... ah, marketing. Da, znam da to ne ispuhuje van, ali u očaju gledam na sve solucije - ovaj barem za razliku od HR-03 je daleko niži, a time i znatno dalji od mojih vrućih diskova. Nisam pametan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako tije tako kritično uzmi zalmana VF1000 i onu fan karticu to ti zauzima 2 PCI slota i rješit će probleme sigurno jer VF1000 je i prejak za G92 čip...
![]() |
#1266 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Slažem se sa Wolverinom. Ne treba ništa micati. Ako i treba, ako su temp stvarno ![]() Vtune moju 8800GT 512Mb hladi sasvim OK. Sada joj idle temp ne prelazi 56 stupnjeva C (fixed speed 55%), a u loadu ne preko 66 stupnjeva C (fixed speed 60%). Preko zime je idle 48 stupnjeva C, a load 55 stupnjeva C (fixed speed 50%). Stoga, možda smo Wolverine i ja u krivu, mijenjajte, nije 200injak kn neki novac (možete uzeti još 1GB DDR2 jer njega nikad dosta i još otići na sokić i sendvič). Živ'li vi meni i želim vam što niže temperature... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1268 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Inače tvrtka Arctic Cooling ima i svoju službenu stranicu ![]() pa gledaj http://www.arctic-cooling.com/vga1.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
ni moja 8600 ne prelazi 70 u loadu ali hladnjak zuji ko neki traktor |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1271 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() Ovako imam Zotac 8800Gt (g92) 512... I sad me zanima jedna stvar ... kad idu filmći npr u Crysisu onda grafa poćinje zujat dal je to normalno i ako nije dal to pokriva garancija? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1272 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Normalno je i garancija to ne pokriva. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81308 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Cvrčanje, cviljenje, zujanje je iako neugodna, na žalost normalna pojava koja nije predmet rekalmacije ako komponenta uredno radi.
![]() |
#1274 |
Registered User
|
Može li mi netko preporučiti dobar i tih vent za hladnjak na 8800GT, ali koji se kupuje odmah s malim 4-pinskim PWM konektorom koji ide direktno na samu grafičku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Moderator
|
pogledaj u chipoteci ili tako nekim dučanima el opremom no ne kužim zakaj ti treba vent sa takvim konektorom... uzmeš običan sa običnim 3pin konektorom i spojiš ga na ploču btw najbojle bi ti bilo kupit drugi cooler tipa Accelero koji je spominjan u ovoj temi
![]() |
#1276 | |
Registered User
|
Citiraj:
Inače, treba mi baš takav iz dva razloga - prvi, nemam nikakve "divljaka" slobodne konektore na stroju jer se radi o brand radnoj stanici koja sve ima unaprijed strogo previđeno plug&play bez ijednog kabela, a drugi razlog je jer želim da vent ne radi fiksnom brzinom, nego da ga regulira firmware na samoj kartici. Stroj ima 58 senzora i osjetljiv eko-sistem, pa ne želim ništa bitno poremetiti, samo tražim tiši hladnjak od stock coolera na 8800GT. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
Moderator
|
Neće joj niš bit ak ne kupiš aftermarket cooler. Mislim kakva bi to bila grafa kad bi joj morao kupit drugi cooler da radi.... Sa stock coolerom radi sasvim dobrio i sasvim normalno. A ako želiš niže temp možeš ili povećat broj okretaja ventilatora na cooleru ili kupit neki drugi cooler
![]() |
#1281 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
e tnx. pa to me zanimalo.ak ne moram ne bih davao još 200kn za cooler.a nisam neki da mi smeta visoka temp. zanimalo me dal ta viša temp škodi grafi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1284 |
Registered User
|
PWM ventilatori za 8800GT
Da li ja nešto propuštam ili od svih ventilatora za third-party VGA hladnjake, pa čak i među kompletnim gotovim zamjenskim hladnjacima koji uključuju ventilator, *niti jedna* solucija nema 4-pinski mini PWM konektor koji se direktno spaja na mjesto originalnog ventilatora na samoj kartici? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Registered User
|
Evo, guglao sam satima i našao da je to "low profile PWM locking connector", ali nisam našao niti jedan ventilator koji ga ima, niti adapter s velikog PWM-a na mali, pa čak niti trgovinu koja bi prodala samo mali PWM konektor, pa da ga sam zalemim... :-( No, ono što je prava sramota je fuš koji nam prodaju razni razvikani "cooling provideri" - svi nude čuda od hladnjaka koja zauzimaju x slotova, a stvar je prestiža koliko cooling pipeova imaš i da li onda možeš stvar klokati 100 MHz više ili manje, a zapravo svi prodaju običan poluproizvod! Što će nam sav napredni "noise management" kada svi na kraju vent zemljački spoje na Molex ili u boljem slučaju na PWM na MB-u, umjesto da ga lijepo kontrolira firmware na kartici kako je proizvođač i zamislio. O nakaradnim solucijama s potenciometrom neću niti pričati... Evo, volio bih da mi netko kaže da sam u krivu i da bez beda mogu kupiti hladnjak za 8800GT koji se spaja na on-board konektor na samoj grafičkoj i da sve radi pic-pic. Gdje su PC eksperti? ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Beskorisna bitanga...
|
Postoji razlog zašto se to radi tako, a taj se zove stock ventilator, ako nisi znao regulacija na karticama nije svuda ista i napravljena je točno za stock ventilator koji se gore nalazi (sa određenim otporom i snagom struje koju cica i točno određenim okretajima), s obzirom da postoje stotine različitih kartica koje imaju stotine različitih ventilatora na sebi skoro pa da je i logično pomisliti da se neće moći na svima jednako ponašati, onda nemaju svi proizvođači iste utičnice za te ventove na karticama čime bi automatski poremetio kompatibilnost takvog hladnjaka a to nije u interesu proizvođaču, osim toga nemaju čak niti svi isti sistem regurliranja tj ne nadziru istu stvar za povećanje, ako ti baš treba regulacija na samoj grafi može se kupit ventilator koji ima sondu ili se može i softwareski rješit preko onboard reguliranog porta i programa tipa speedfan, ako je ploča dovoljno dobra... Onda kad si već toliki zagriženi (auto)regulator manijak i misliš da je regulacija preko firmwarea s grafe najbolja preporučio bi ti da razmisliš o tome i uzmeš u obzir kako ide krivulja regulacije temperature na tvojoj grafi, naime da si malo bolje pogledao kako stvari stoje s njom znao bi da 8800GT diže okretaje tek na samom kraju kad se već usije, upravo zato znaju ljudi imati u slabije luftanim caseovima problema s tim jer se ram pregrije prije nego djubre digne okretaje pa počnu artefakti skakat... I na kraju - Accelero s1 + neki 92 ili 120 vent na 5v ili ovaj zalman VF1000 @ 5v koji hladi moju ti drže grafu na ispod 60C i uopće im netreba regulacija jer niti nemoraju dizati okretaje... ![]()
![]() |
#1287 |
Registered User
|
Yedwy hvala puno na razjašnjenju - ima logike. Nisam očekivao da razlike mogu biti tolike da bi to pravilo problem. Opet, vjerujem da bi u slučaju 8800GT cijela stvar bila u granicama tolerancije i jako bih volio to probati. Ako bi se ventilator i vrtio sporije ili se kasno uključivao, mislim da ne bi bilo problema jer bi stvar spašavao predimenzionirani cooler (npr. HR-03 Plus). Razumijem i da misliš da sam totalni manijak i nekakav uber-geek kada me "briju" ovakve stvari, ali imam dobro opravdanje. ;-) Prvi dio opravdanja je taj što koliko god fixna brzina venta (znači tiha) bila više nego ok u normalnom radu i kada je stroj spojen na mali monitor, stvar se brzo zakomplicira kada se zaspinaju 4 vruća diska i ako je stroj na velikom monitoru i radi neki intenzivni 3D. Tada vent mora malo ubrzati. Ne pričam napamet, probao sam. Nisam daleko od granice, ali ako se pretjera počnu artefakti. Drugi dio opravdanja je što stroj nije "domaći složenac" i nije opcija modificirati ga, pa nema nikakvih slobodnih molexa i sličnog jer je sve zamišljeno bez žica. To je svakako jako zgodno i elegantno u većini slučajeva, ali je minus kada nešto odlučiš petljati. Stock cooler je super jer zauzima samo jedan slot i radi svoj posao, ali za moj ukus je preglasan. Kako mi ne trebaju dodatni slotovi, spreman sam ih "prodati" za veliki hladnjak. Probao sam samo s pasivnim načinom, ali ne prolazi. Dakle, moram dodati vent, ali onda mi je napajanje na grafičkoj jedini izvor. Znaš li za i jedan ventilator koji ima takav konektor ili gdje bih ga mogao nabaviti? Vidio sam po netu da dosta ljudi pita za istu stvar, ali bez odgovora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1288 |
Beskorisna bitanga...
|
Heh neznam dal ima nešto slično za kupit ali se može napraviti, treba izmjeriti otpor stock ventilatora (da se kupi bar otprilike isti da nebi bila roštiljana iako u biti i nebi smjelo biti problema bolje ne riskirati) i nabavit adekvatan vent i na njemu prelemit konektor... Inače ne kužim kako nebi mogao vući s ploče jer sve moderne ploče imaju i višak fan conectora jedino je tu kozmetska komponenta priče tj da jednostavno ne želiš taj kabal da ide iako je to IMHO ipak pretjerivanje jer se može spigati kabal pod previm kutevima oko stvari u kompu pa da ne narušava estetski dojam... ![]()
![]() |
#1289 |
Registered User
|
Ploča uopće nema dostupnih fan konektora - jer zaista i ne trebaju. Jedini konektor viška je jedan za dodatno napajanje neke od zahtjevnijih kartica. No, i taj konektor je nešto vrlo specifično i sumnjam da je nabavljiv, pa mi dođe na isto. Dakle, želim to srediti na samoj kartici, to mi se čini kao najbolje solucija. Kvaka je što mi je tlaka kanibalizirati origigi Nvidia konektor radi drugog venta, pa onda ako ne bude ok, da sve moram lemiti nazad... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Beskorisna bitanga...
|
Hmm u čipoteci zna bit svakakvih egzotičnih konektora, vrijedilo bi provjeriti imaju li odgovarajući, dosta tih konektora su zapravo tipski i nalazi ih se na raznoraznim drugim djelovima elektronike u druge svrhe (primjerice spajanje CDa u linijama i sl) pa prošeći do njih i vidi kaj se tamo nalazi i ima li nešto slično onome kaj ti trebaš, čak možeš i dati da ti nakače odma na vent tamo ako nemaš alat doma... ![]() Btw da pogodim to je neki MAC a?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|