|
![]() |
#1231 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Pa Golf GTI MK1 je i brži od petice GTI ako se ne varam, a i ta petica mi je užas. MK1 ima... 800 kg, a petica tonu i pol Od svih hot hatcheva mi je najdraži Focus RS, definitivno je previše 300 KS za prednji pogon, ali je auto uživancija i pol, unutra sve lijepo i fino a pod haubom hatchbacka zvijer.
![]() |
#1232 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nije mi on nešto... em ga redovito guzi megane sa 50ps manje, em je krapina. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1235 |
Brum brum...
Datum registracije: Dec 2005
|
i kda počinje slijedeča sezona ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
|
Samo u startu, a to je zato što je 300 kila lakši, onda jači motor dolazi do izražaja, Focus je brži, jači i teži. Da ne pričam o udobnosti, držanju i puno boljem izgledu auta Generalno kroz cijelu stazu Megane je možda sekundu-dvije brži, ali na ravnoj liniji Focus je brži Megane ima plastične prozore, nema radia ni zadnjih sjedala, ničega... horor od auta, a i taj Megane mi je odvratan, tak ružan zadnji kraj skoro nisam vidio Kažu "october or november" ![]()
![]() |
#1239 |
Moderator
|
pričamo o meganu 250, ne r26.r, focus jedino ravno ide zbog konja, a u zavojima ga i clio drži na nož... znači u cijeloj priči iz auta nije izvučen maximum jer je redovno sporiji, cijenu uopće neću spominjat. na stranu sad konkurenti, ali st mi recimo izgleda za koplje iznad jer je rs jednostavno nepotrebno nakaradan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Sljedeća sezona je na jesen. Ova sezona je bila dobra, jedino fali special epizoda koja bi sve zaokružila |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1241 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Po meni renaultovi injžinjeri rade najbolje "GTi" aute, još od Gt Turba. Clio Williams , Clio Sport i zadnja dva Megana. Prvi Clio Sport, misim da je 167ks i GT Turbo su mi dva najluđa auta kaj sam ikad vozio, malo brže. Od ostalih sam vozio samo peticu GTI i novi Civic i oba auta nemaju puno veze sa sportom, osim viška ks pod hubom. Iako bi sve njih zajedno mijenjao za bilo koji Evo 8,9,10, pogotovo ako ima FQ u nazivu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1242 |
Moderator
|
digresija mala... 172 je bio ph1 i ph2, 182 je bio cup ph2. slažem se da imaju konzinstenciju odličnih modela, dok ostali tu i tamo ispale nekaj, oni u sport odjelu (koji je btw. firma unutar firme) od gtt-a do danas nisu loš auto plasirali... da ne spominjemo abnormalni v6 clio. zapravo je i clio ph2 cup 182 i v6 prošao jako dobro u top gearu, a znamo koliki su extra drkoši kad su francuzi u pitanju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Premium
|
v6 je neka druga liga. Inspiracija su mu bile rane petice turbo(1) sa motorom u sredini , 200kn i zadnjim pogonom . Rađene su radi homologacije Maxija za grupu B. 1300 kom je proizvedeno i bili su još veća smrt nego prvi Clio v6. Stari turbaci su mi najdraži . Šteta kaj su sad svi ti auti truli i u lošem stanju jer su ludnica za vozit. Turbo rupa u tak malom i laganom autu je jako uzbudljiva stvar. Mislim da je prvi Clio sport imal ispod 170ks . |
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Premium
|
Vjerojatno i više . To su bili auti grupe B, kaj je bilo naluđe razdoblje u reliju. Nije bilo nikakvih limita. Auti su imali tzv evolucije, npr. u zadnjoj evoluciji quattro je imal oko 700ks . Trajalo je od 1981-86 . Na kraju su stvari bile izvan kontrole i previše je ljudi poginulo, vozaća i gledatelja. Fora je bila u tome što se za homologaciju trebalo naprevit 200 auta za prodaju. Tak je nastal quattro, Lancia s4 , GT Turbo , 205 GTI , s2000 itd. Današnji reli je blijeda sjena tih vremena . To fast to race |
![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Bas pregledavam stare sezone od 1. , trenutno sam na 5.. Hammond ima i zelenog dođ čarđera. (Hammer of thor je navodio koje aute imaju) Naisao sam na jednu epizodu (s3e5- gdje ubijaju toyotu) gdje Hammond vozi Mercedes 190e Cosworth i napominje da je Martin Brundle ipak rekao da Meca ima jednu od najboljih šasija oko cega su se svadjali u ovoj sezoni (kad ekipi iz NCAP-a ili cega vec daju na provjeru aute)
![]() |
#1247 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Tek sam sinoć odgledao poslednju epizodu. Ovaj Ferrari 458 ima stvarno brutalan zvuk. Kako samo fino reži, arrrrrrrrrrrrr. ![]()
![]() |
#1249 |
Premium
|
Zar ipak nije izašao ovaj best of od jučer, ja ga ne mogu nigdje naći? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1251 |
Premium
|
Da li se isplati trošiti vrijeme na taj best off, jesu to ponavljanja ili ima nečeg novog i vrijednog gledanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Premium
|
A inače koja je tvoja butiga, ja imam više izvora i ništa |
![]() |
![]() |
![]() |
#1256 |
|
Ma ništa posebno nije. Mali rezime 15-e sezone. Reliant Robin, Cpt. Slow u Bugatti Veyronu SS, Audi R8 vs. Porsche 911 cabrio, Touareg vs snowmobile, pokop Chevy Laccetia. Ako imaš sve epizode onda si sve već vidio ![]()
![]() |
#1258 |
Premium
|
Nakon nekoliko slabijih sezona, ova je pokazatelj da se mogu vratiti na stare staze slave...uživao sam u svakoj epizodi...jeremy je kralj svog zanata, najbolji voditelj ovakvih vrsta emisija, prilog o reliantu je bio odličan i komičan. A od ostalih ''normalnijih'' autiju, najbolji dojam mi je ostavio maserati quatroporte, a i taj prilog/troboj je napravljen na visokom nivou |
![]() |
![]() |
![]() |
#1259 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1260 | |
|
Citiraj:
Užas. Mogu dobiti neznam kakve aute i imati neznam kakve producente, ali oni nisu, niti će ikad moći biti Clarkson, May i Hammond. Ovo ne dolazi ni blizu najblijeđoj sjeni tih genijalaca. Trebali bi emisiju drugačije nazvati jer to nije Top Gear. Ja po ko zna koji puta sve sezone gledam ispočetka, trenutno sam pred kraj 8. sezone, a najbolje sezone tek dolaze.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|