|
![]() |
#1231 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja mislim da je to do trzista. Us ima slabije ogranicenje izlazne snage od EU. Ako se dobro sjecam EU ima dozvoljeno max 100mw izlazne snage a US bez problema par W ako nisu ogranicili u zadnjih par godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1232 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Preporuka routera
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: spawn. 22.11.2024. u 12:59. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#1234 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
To igranje sa platformom / chipsetom kroz revizije mi pumpa jetricu ![]() Gotovo u pravilu kasnije revizije budu lošije ili barem proizvođenja jeftinija a maloprodajna cijena ista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
Moderator
|
Sad sam gledao na TP-Link de site: Archer C6 V2 > starija izvedba (vidi se i po kućištu), 2 antene na zadnjoj strani + 2 na boćnim Archer C6 V3 > novija izvedba, 4 antene na zadnjoj strani Kad dođe i složiš javi jeli radi kako treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1237 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ne mora značiti, ponekad bude i kasnija revizija bolji hw ![]() Ali tplink je IMHO rekorder po broju tih revizija. Kod njih su i US vs EU verzije nerijetko različiti hw, manje/više RAMa,... Spomenuti openwrt ima barem za podržane revizije dosta dobru dokumentaciju. Evo zgodne tablice za usporedbu revizija archera: https://wikidevi.wi-cat.ru/TP-LINK_Archer_C_series |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
Moderator
|
Eto fino piše: Qualcomm Atheros QCA9563 > MediaTek MT7621DAT Za Qualcomm Atheros znaš da će raditi kako treba u 99% slučajeva, MediaTek mi je onako hm / gnja ![]() Možda na ovom starom treba odraditi jedan egzorcizam sa drugim napajanjem, zamjenom ona 2 elektrolita ili možda čak uvaliti OpenWRT ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
@Nikky To za egzorcizam se naravno slažem iako je neisplativo to popravljati ![]() Oba navedena chipseta su prastara za današnje pojmove. MTK 7621 je vjerojatno najbolje podržani chipset u openwrt do danas i radi sasvim pristojno i sa stock tplink fw. PItanje je samo revizije. QCA9563 je barem duplo sporiji SOC. Imao sam na više mjesta stare xiaomi routere s MT7621 preflashane s openwrt kao APove, nula problema, čak i kao wired router s hw accel taj mališa routa 1000/500 bez da se oznoji. U mikrotik hex ti je isti SOC. Kako je kolega već naveo da je imao openwrt na starom routeru ja bi gađao bilo kojega na koji se to da natočiti. Pa ako stock tplink ne radi dobro ili fali koji feature, uvijek ima alternative ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
hex ili hex S je po meni trenutno najbolji izbor za router, doslovno čovjek zaboravi da postoje. jedan na remote lokaciji mi je imao uptime oko 3 godine. i tada te zapravo nije briga više šta ćeš i kako ćeš kad izađe novi wifi standard ili odlučiš promijeniti wifi ap. držiš podešenog hexa negdje iza ormara i zaboraviš na njega. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1241 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Hex je majka. Taj mi je već godinama best buy za hrpu scenarija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1242 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Spojio sam TP Link Deco x50 na T-Com Technicolor 2235. Na Technicoloru sam ugasio WiFi koji sam korisitm na Deco-u. Razlog toga je da bih dobio bolju WiFi pokrivenost (uskoro ću upariti i drugi Deco) i da mogu upravljati svjom kućnom mrežom. Deco sma spojio na WAN port, je li to ok ili da spojim na "običan" port na Technicoloru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Moderator
|
Joj šta volim kad ljudi miješaju šta je ulaz a šta izlaz ..... Ako Deco x50 koristiš samo za WiFi onda se spaja: Technicolor 2235 Lanx > Deco x50 Lan1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1244 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Na LAN (Local Area Network) se spajaju uredjaji u lokalnoj (tvojoj) mreži; dakle sve ti je jasno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 | |
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Umak: https://community.tp-link.com/en/hom...m/topic/186842 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Moderator
|
Da, istina, zato i treba poviriti u manual ako nisi siguran ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1247 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2017
|
Na Instaru Asus TUF AX6000 malo ispod 100 eura... nisam ni u Njemackoj vidio ispod 130/140 eura... https://www.instar-informatika.hr/ro...95989/product/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
RT-AX57 https://www.instar-informatika.hr/ro...95991/product/ ili RT-AX59U https://www.instar-informatika.hr/ro...31456/product/ Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Premium
|
Samo Asusovi routeri mogu ići u Mesh. Zasada koliko znam još nemaju namjeru da prošire svoju opremu na EasyMesh soluciju. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1256 |
Datum registracije: Dec 2006
|
Malo gledao jel ima nesto bolje, jel valja ovaj? https://www.instar-informatika.hr/ro...95988/product/
![]() |
#1258 |
Datum registracije: Dec 2006
|
Ok, samo jos sad jedan info. Znaci kupim njega, i sto dalje za mesh? Vidim npr. da oni imaju tu tehnologiju da Asus routeri rade kao mesh (koliko sam skuzio). Ali ne placa mi se se sad 3x120 eura da bi imao mesh. Sto je npr. sa TP-Link deco meshevima? Jel mogu oni na ovog Asusa? Ili kako se vec spaja to? Sad imam Arcadyana i 3 mesha od t-coma, koji sami kopiraju mrezu sa routera i te mreze dalje odasilju npr. ovi https://www.hgspot.hr/pojacivac-sign...rt-alexa-ifttt
![]() |
#1259 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Pa u tome je poanta , kupis nekoliko njih (npr. 3 komada) i lupis u WLAN mesh i razmjestis po kuci ili gdje trebas. Najjeftinije Mesh rijesenje bilo bi TP-Link Deco M4 (meni pokriva 2 kuce+ dvoriste sa 3 komada).
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / 1TB Sandisk Extreme nvme M.2 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
Premium
|
Da ponovimo još jednom. Asus routeri imaju svoj Mesh sistem naziva AiMesh te nemožeš ih staviti u Mesh mode sa drugim router brendovima tipa TPLink,itd... Doduše ti možeš staviti da ti je Asus glavni router pa mu ugasiš WiFi a onda TPLink Decoi budu sama mreža za sebe i oni u svom paru rade kao Mesh ili EasyMesh ako ga podržavaju. S tim da ovi TPLink Decoi su EoL (End of Life) te su WiFi 5 pa ti nema više supporta a iskreno ja ih nebih uzimao. Ako ćeš bridgeat Internet sa Arcadyana to možeš i sa ovim Decoima koje si linkao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|