Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.06.2008., 22:38   #1231
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Noap, sve u redu dok temp nisu preko 90-100 Celzića.

Odmah provjeri i kakve su ti temp GPU i meme, preko Hardware monitoringa (isto ti se nalazi u Rivi)
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2008., 22:50   #1232
DuffJP
Premium
Moj komp

DuffJP's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
LoL mi mozes pojasnit kak da dodzem do toga,kreten sam,apsolutno se ne snalazim,noobovski se brukam odem u power user i sto god kliknem moram ukucat neki broj
DuffJP je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.06.2008., 23:00   #1233
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Na Mainu, prvi customize, pa prva sličica (low system settings) za control fana, ako je moguće.
Za Hardware monitoring ti je peta sličica pod istim, prvim customize-om.

Za kontrolu taktova, tj. OC ti je drugi customizem prva sličica (System settings).
Staro 11.06.2008., 23:18   #1234
DuffJP
Premium
Moj komp

DuffJP's Avatar

puno hvala!!

stavio sam fan na min 100 % da se vrti malo je glasan al nek odradi bench sa 730 mhz pa cu ga poslje stavit na 60,to bi trebalo bit tise.
Staro 11.06.2008., 23:28   #1235
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Np.

Javi onda kako/da li je prošo bench!
Staro 12.06.2008., 10:15   #1236
AskThePro
Running With Scizzors
Moj komp

AskThePro's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Imao sam ja slicnih problema sa 169.21 driverima, koji, nakon zamrzivanja zbog previsokih taktova, svaki sljedeci put na bilo kakvom overclocku radi blackout. Sa 174.74 sa rijesio probleme. Ai moze bit i do napona, ak oces povisi si napon u biosu na 1.1V mozda dobijes mogucnost na kojih 750MHz, i jos nesto. 8800GT imaju uglavnom stock fan controll na 29% ili cak nize, ti trebas skinut rivatuner, po meni najbolji overclocking softver, i tao za Fanove podesiti da rade na najmanje 60%, znaci stavio si na 60%. Bit ce ti mozda par deecibela glasnija ali puno bolej hladjenje. Dok stavis na 65 ili vise, postaje puno glasnija, ali je i hladjenje bolje. Ne zaboravi da ti je to asamo driver overclock tak da ak oces da ti bude tak cim se boota, moras flashati bios.
Staro 12.06.2008., 11:57   #1237
DuffJP
Premium
Moj komp

DuffJP's Avatar

@askpro: rijesio problem ubrzavanjem fana...

sad odvrtio mark,726 mhz,stavio vent na 100 % glasno ko vrag,al ga za opcenito koristenje snizavam na 50....sa gorenavedenim vrijednostima (726,100%) na idleu mi je temeratura 50 C...ako riva ne laze

sa stock e8400 i ovim gore dobio 12610...nije lose...
Staro 25.06.2008., 01:33   #1238
Paso
Registered User

Paso's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
DHE cooler za 8800GT

Molim iskusnije za pomoc...

Trazim dobar "Direct Heat Exhaust" cooler za 8800GT, cijena nebitna. Nasao sam na netu da se NV Silencer 5 moze namontirati na 8800GT, ali Links ih vise nema u ponudi. Inace, s NV 5 sam imao odlicna iskustva na staroj 6800 Ultra.

Citajuci prikaze po netu vidio sam da je Thermalright HR-03 Plus jedan od najboljih hladnjaka i da uz dobro hladjen expansion bay ima sanse da radi cak pasivno. Kako mi je tisina bitna, uzeo sam ga, ali stvar nije prosla iako bay ima dedicated 120 mm vent. Iako je inicijalna razlika velika (rusi temperaturu sa 75 pri idle na cak 49 idle), kada se velika masa zagrije kroz cca 30 minuta stvar se zagrije sve do preko 100 kada kartica puca.

Tada sam uzeo Arcticov 92 mm PWM vent i stvar je dosla sebi, zbilja radi super tiho i pod punim opterecenjem. Predivne performanse i odlicna akustika.... ALI ono sto niti jedan prikaz nije spomenuo jest cinjenica da to cudoviste u kucistu hladeci graficku zagrije sve ostalo.

Kako iznad expension baya imam 4 terabajtna diska osjecao sam se jako neugodno kada sam shvatio da im je temperatura isla 10-15 stupnjeva gore.
Trenutno sam razmontirao Thermalright cudo (btw na prodaju je u pola cijene) i vratio stock cooler koji ima heat-shield i vruc zrak pumpa direktno van.

Tada sam shvatio koliko je NV Silencer dobro zamisljen - ljepota je bila u tome sto je sav topli zrak kroz kanal gurao direktno van, dok i Thermalright i alternativni Accelero S1 rasipaju toplinu u neposrednu okolinu.

Proguglao sam dosta temeljito, ali osim NV 5, koji nazalost izgleda vise nije nabavljiv, nisam nasao nista pametno. Da li je netko vec ovo prosao da ne otkrivam toplu vodu?

Hvala!
Paso je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2008., 08:34   #1239
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
A koje kuciste imaš ?

Mislim ja bi ti objerucke preporucio S1, bezobzira sto nema ispuh van.

Maknes ona PCIslot pokrivala, stavis 120ku na njega i voljno. Nebi vjerovao kolko pomogne samo micanje tih cuda otraga, ako nemas dobro rijesenu push pull kombinaciju u kucistu sa podtlakom.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2008., 09:28   #1240
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Potpisujem Fleksa, ja nisam uzeo S1 samo zato jer ga nigdje nije bilo ali S1 ili ovaj zalman su bolji odd bilo kojeg DHE hladnjaka kojeg sam ja ikad vidio...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.06.2008., 09:55   #1241
kyz0
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Također se pridružujem S1 "pokretu". Za tu karticu je S1 "dušu dao", fenomenalan hladnjak koji će ti teško karticu pustiti preko 60 supnjeva u loadu... jako teško.

E sada... tjeranje toplog zraka je već druga priča.
kyz0 je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2008., 10:16   #1242
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
HR-03 ima jednu manu i daj mu jednu šansu. Znam tvoje probleme i znam rješenje. Tek toliko da ne bacaš novčeke u vjetar. HR-03 je tehnički savršen cooler koji nikako ne možeš savršeno postavit u komp.

Ako imaš montiran cooler preko kartice onda trebaš hladiti donji dio. Griju se oni Power stabilizatori. Njih treba hladiti. Samo za probu probaj hladiti jednim 5V ventilatorom taj dio. Vjerujem da će stvar biti OK. I dobro je vući zrak sa kartice a ne gurati na nju.

Ako imaš HR-03 postavljen prema dolje i slab protok zraka (a imaš jer hoćeš tišinu), onda opet treba osmisliti hlađenje tih stabilizatora jer ne dolazi zrak do njih. Najbolje bi bilo staviti prema dolje a između coolera i karice ugurati vrlo tanku 12cm cooler. Svojedobno sam imao takav ali ne znam gdje je završio.

Ja imam ATI i riješio sam tako vent puše prema gore preko CPU coolera (Ninja) a odozdo sam za probu stavio 12cm vent na 5V. Sve je OK sa temperaturama svega. CPU nikako ne može zagrijati Ninju pa je samo malko topliji nego bez grafičke.

Najidealnije rješenje bi bilo da se stavi vent na 7V koji će puhati preko diskova i preko karice. Otvoriš rupu iznad kartice i uz pomoć malo kartona napraviš tunel. No za to valja malko volje i sreće sa kantom.

A ako ti se ne da kemijati, budem ja to čudo kupio jer imam za njega posao. Slobodno mi se javi na PM.

I svakako skini žvakaće sa coolera za memoriju jer ne valjaju ništa. Moraš ih lijepiti sam i sa termalnom pastom.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2008., 10:40   #1243
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Da nisam vidio da ima Thermarighta to je ok cooler nekaj u tom setupu ne valja jer on je možda čak i bolji od mog Zalmana, a ja nemam nikakve probleme s mojom kartom iako je tvornički klokana tako da nebi trebao niti on, 100C nisam niti sa stock coolerom imao a kamoli sa ovim Zalmanom...

Očito mu case nije dobro složen, mislim toplina se mora odvesti negdje a sad kako će to rješit je druga priča ali ja sam zato i kupio CM690 da nemoram više misliti o tome kamo ću i kako odvest zagrijani zrak...
Staro 25.06.2008., 14:02   #1244
Paso
Registered User

Paso's Avatar

Hvala svima na odgovorima! :-)

I ocekivao sam da ce mnogi krenuti S1 smjerom, ali bojim se da to nije ono sto rjesava moj problem. Vidim da sam duzan jos pojasniti situaciju, pa mozda to pomogne kod rjesenja...

Kuciste je specificno, radi se o 8-Core 3 GHz Xeon Mac Pro stroju. Ta kucista inace imaju 4 razdvojene termalne zone, ali u novom dizajnu 2 i 3 se doticu bez izolacije jer su isli na slot-in SATA diskove bez kablova. Koliko je to dobro jer su super jednostavni plug&play, toliko nije idealno ako kakvom nestandardnom modifikacijom zakrcis expansion bay - a HR-03 je upravo to.

Ukratko, bilo koji cooler koji rasipa previse topline u expansion bay mi narusava cijeli eko-sistem, a stroj ima tocno 58 senzora i prilicno sofisticiran cooling management. Npr. ne zelim da mi ogromni vent od expansion baya ide na preko 1000 rpm, sada je na 490 i skoro se uopce ne cuje.

Double-wide PCI-Express slot u koji ide graficka je na dnu baya i ima nikakvu prostornu toleranciju za karticu s donje strane - jedva je HR-03 instalacija prosla - i to bez metalnog kriza jer jednostavno ne stane. Staviti karticu u obican slot mi se ne svidja jer bih ipak rusio bandwidth (iako mi se cini da nije kritican), a time bi i cooler dodatno priblizio diskovima.

Nikakve modifikacije kucista ne dolaze u obzir iz vise razloga.

Dakle, ne raspolazem s previse opcija:

- nema dodavanja novih ventilatora u kuciste,
- ne zelim bitno ubrzavati rad postojecih ventilatora,
- HR-03, iako sjajno hladi graficku, polomi eko-sistem jer su iznad 4 diska,

Od opcija vidim neki hladnjak s direktnim ispuhom (najsretniji bih bio s NV Silencer 5) iili nekakvu caroliju. ;-)

Pri HR-03 instalaciji slot-cover sam maknuo taman na njegovoj razini, tako da je protok morao biti dovoljan, a kuciste je i pored slotova svo u mrezi, pa mislim da nije problem u tome - jednostavno HR-03 isijava kao nuklearni reaktor i preblizu je diskova jer je jako visok. Pomoglo bi da ventilator ne ide na njega s gornje strane, nego nekako ispred, pa da pomogne strujanje van, ali takva instalacija bi izgledala nespretno i neprofesionalno.

Takodjer, da li netko zna gdje se mogu kupiti slot-coveri s ventilacijskim prorezima - kao sto se dobije u nekim cooler kitovima? To mi je uvijek ljepse nego samo ostaviti rupu.

Hvala jos jednom!
Staro 25.06.2008., 17:17   #1245
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ovako ja bi stavio (ako je moguće iskoristiti 3 slota se skupa dakle grafa + 2 susjedna) S1 na grafu a preko puta njega stavit u case onu vent "karticu" sa dva ventilatora na sebi (bilo tu nedavno mislim da ima u hardwearaju) i naravno maknuti lim između grafe i toga na srednjem utoru na caseu...

To bi moralo dovoljno bit jer nisam siguran da bi silencer pasao na 8800GT čak i da ga nađeš...
Staro 25.06.2008., 17:35   #1246
Paso
Registered User

Paso's Avatar

NV 5 Silencer odgovara na 8800, nasao sam prikaz na jednom poljskom siteu i ponasa se dobro. Svega par cipova nije pokriveno, pa na njih idu mali hladnjaci.

Ideja s vent karticom je dobra. Jedino da ne ispadne da je ona toliko glasna da na kraju opet dodjem na isto kao da sam ostavio stock cooler. Da li se vent kartica napaja iz slota ili se spaja na molex? Mozda neka preporuka za dobru vent karticu?
Staro 25.06.2008., 17:47   #1247
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Možda s ovim, jedan ispuhuje a jedan se okene kako ti paše da piri po regulatorima (netrebaju im ježevi u takvoj situaciji znam jer netrebaju niti mojoj) a sad kolko je glasno ti nebi mogao reć jer nisam imao priliku probat...

klik

Čak bi s ovim možda bilo najbolje ne vadit onaj lim iza nego ovog prednjeg malko nakosiš da lupa prema natrag i dolje dakle prema ploči i grafi (friškog zraka valjda ima dovoljno ako je mesh case kako veliš) i onda ovaj stražnji pobere zrak i van s njim...
Staro 27.06.2008., 23:30   #1248
Paso
Registered User

Paso's Avatar

Hvala na ideji, ovo s karticom za hlađenje bi vjerojatno i prošlo, ali mi nije baš najelegantnija solucija i još bih izgubio slot ili možda i dva.

Dobra vijest je da sam uspio naći NV Silencer 5 kod nas u ponudi. Nadam se samo da im je ostao koji na lageru, pa ću pokšuati s njim. Javim rezultate!

Do tada - zna li netko gdje kupiti covere za slotove s ventilacijskim otvorom?
Staro 28.06.2008., 00:19   #1249
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
ne radi li to isto cooler od gts512? vjerujem da je bolji od silencera5 ipak.

a mozda bi ga netko i htio prodat..

all in all, gl!

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2008., 00:50   #1250
Paso
Registered User

Paso's Avatar

Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
ne radi li to isto cooler od gts512? vjerujem da je bolji od silencera5 ipak.

all in all, gl!
Koliko znam GTS ima drugu seriju procesora, pa je rapored rupa na drugom mjestu i hladnjaci nisu kompatibilni. Bas s NV 5 sam imao sjajna iskustva prije, pa vjerujem da moze ok hladiti i 8800GT. Bio je tih i bolje je hladio od stock coolera.
Staro 28.06.2008., 12:01   #1251
Paso
Registered User

Paso's Avatar

Hmmm... ipak sam out-of-luck, naknadno sam dobio obavijest:

---------
Poštovani,
Nažalost niti jedan od naručenih proizvoda nije dostupan.
Trebali bi se pojaviti za cca 3 tjedna
Pozdrav
----------

Da li netko zna trgovinu u kojoj je ostao koji NV Silencer 5?
Staro 29.06.2008., 03:33   #1252
aCoZz
Registered User

aCoZz's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
8800gt temperatura / cooler savjeti

Odma isprika ukoliko novi topic nije bio potreban, searchao sam ali nisam naletio na nijedan topic sa iskljucivo ovakvim pitanjem.

Zanima me dali je temperatura koju mi graficka u idleu modeu postize normalna za ovu seriju kartica, trenutno se krece ~64° , u Vtune-u drzim dynamic speed. Nije mi jasno na kolko posto on drzi graficku u dynamic speedu, probao sam prebacivat na fixed speed, ali cak i na 50% graficka je puno glasnija nego tijekom dynamic speeda, ali na 50% temperatura padne i preko 8° ..

Pri loadu obicno upalim oba 25cm venta koja imam na strani kucista, ali svejedno temp doskoci i do 84° .. a o dodatnoj buci i nemoram pricat.

Ukoliko bi uzimao neki drugi cooler, koji mi preporucujete? Za ovaj cujem samo dobre stvari, ali na podrzivom popisu ne vidim 8800 seriju, pa ako mi netko moze potvrdit moze li ili ne, hvala.

Staro 29.06.2008., 08:31   #1253
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Za tu seriju je normalno da postigne i 90 u loadu sa stock coolerima...

Topica ima kolko oćeš u kojima se o tome naširoko pričalo makar i ne bili "samo s ovakvim pitanjem" jel...

Accelero ide na 8800GT zapravo to je jedan od najpopularnijih coolera za kombiniranje sa G92 čipom u nas, osim njega još i Thermalright HR-03 i Zalman VF1000 te VF900 dolaze u obzir (od onoga kaj ima po našim dućanima za kupit) ja bi uzeo Accelero + 120mm vent i stavio istoga na 500ak RPMa...
E da i netrebaš stavljati hladnjake na regulatore napona ako imaš ventilator koji puše na karticu s te strane, provjereno, ako je dosta ovo govance na VF1000 za moju onda je dosta i svaki 120mm...
Staro 29.06.2008., 08:58   #1254
CheopsVG
Registered User
Moj komp

potpis na accelero i 120mm vent, inače kombinacija koju i sam koristim i funkcionira odlicno
CheopsVG je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2008., 01:21   #1255
aCoZz
Registered User

aCoZz's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Hvala lijepo na odgovorima, onda ovih dana skacem do linksa ubost Accelero-a.

Citiraj:
Topica ima kolko oćeš u kojima se o tome naširoko pričalo makar i ne bili "samo s ovakvim pitanjem" jel...
A morao sam nesto nasrat da imam kolko-tolko neko opravdanje za novi topic.
Staro 30.06.2008., 02:08   #1256
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

i ja vozim acc s1 i same rjeci hvale imam za njega, samo sto je kod mene
140mm vent. i neznam ako te zanima cijena u hardveraju je 150kn i mozda
dobis koju kn popusta za clanove pc eksperta...
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2008., 02:19   #1257
lordVerdranius
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Ma stavi si S1 gore i bok! Kupi ga kod Beshtye u Hardveraju i miran si!
Naravno staviš na njega i neki vent od 120-140mm
lordVerdranius je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2008., 03:42   #1258
Caligula
Premium
Moj komp

Caligula's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Valjda nije OT.
Samo bih dodao da sam slične temperature primijetio
i na svojoj 8800 GTS 512, što je direktna posljedica jako sporog venta na orig. hladnjaku.
Na idle je temp išla tu negdje ko i tvoja, jer se vent vrtio na idle oko 300 o/min.
Dizao se na 400 o/min tek kad bi temp dosegla oko 74 C° !
U full loadu je išla i do 85° C, uz vent na negdje oko 800 o/min.
Inače kućište je dobro provjetreno, ali svejedno se grijala ko luda.
Očistio sam tvorničku pastu kompletno i stavio AC5, bez vidljivih rezultata.
Onda sam skužio da orig. hladnjak treba maknuti. Imao sam sreće što mi je
stari thermalright HR-03 ranije stavljen na 1950XTX pasao na nju.
Heatsinkove sa memorije sam "počupao" sa stare grafe i nalijepio ih ponovno.
Ako pootpadaju, polijepit ću ih nanovo termalnim ljepilom.
Sad u full loadu nikad ne ide iznad 65 C° (kad je u sobi oko 27-28 C°, nemam klimu).
Dakle, u startu ruši 20 C, a možda i više, tako da shvatiš o kakvom kvalitetnom odvođenju topline se radi.

Zadnje izmijenjeno od: Caligula. 30.06.2008. u 03:59.
Caligula je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2008., 09:13   #1259
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Caligula Pregled postova
.
Onda sam skužio da orig. hladnjak treba maknuti. Imao sam sreće što mi je
stari thermalright HR-03 ranije stavljen na 1950XTX pasao na nju.
Kao to je visoka temperatura za tu grafu...
Stock cooler sa GTS G92 ne treba micat jer on hladi sasvim pristojno a ne čuje ga se.
NAravno osim ako želite dodatno trošit pare no izjavit kako se stock cooler sa GTS-ice mora micat je pretjerivanje

btw je OT jer je tema 8800GT koja nema niti približno isti stock cooler

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2008., 00:56   #1260
Tomekk_7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
nvidia 8800GT 512mb

Evo, odlucio sam za kupnju ove graficke. Dal mi moze netko rec tko ima iskustva s njom, dal je imo kakvih problema, sve pohvale i kritike su dobro došle. Znam da sigurno vec postoji neka slicna tema, ali ja se unaprijed ispricavam. Hvala
Tomekk_7 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno