Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.11.2025., 19:09   #12331
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Teorijski, sub može imati skretnicu i odrezati niske frekvencije koje reprodukcira i pustiti one iznad prema zvučnicima. Time bi riješio problem opisan prije par postova.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2025., 19:49   #12332
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
za probati ti je dovoljan bilokakav strujni kabel, nije da moraš ić u potragu za posebnim kabelima za "zvučnike" .
čim ima ulaze i izlaze, trebala bi biti skretnica unutra. a opet - jbg.
oni pasivni subovi koji su predviđeni da ih se montira inline sa zvučnicima, imaju skretnicu jer inače mijenjaju impedancu sustava. aktivni sub - jbg i može i ne mora. možda ima samo transformatore da speaker level input pretvori u line level za svoje vlastito pojačalo.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.11.2025., 13:38   #12333
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Đusto tako

Našao sam service manual od tog Yamaha sub-a https://elektrotanya.com/yamaha_yst-.../download.html

To je br sub niže klase pa nije čudo da bas mulja.
Konektori za zvučnike su prolaznog tipa i služe za spajanje na pojačala bez line-level izlaza za sub.
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2025., 02:03   #12334
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

https://www.headphonesty.com/2025/11...ecent-surveys/

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 29.11.2025., 14:04   #12335
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Neloša lista.
Stavio bi Mcintosh i Audio Research malo bliže vrhu
nema Nagre
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2025., 03:09   #12336
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

tldr, pozitivno iskustvo i pohvala za Adam audio customer service.

Long read:
Kad sam kupio sub (i monitore), negdje prije 4 godine, pisalo je da proizvodjac nudi 5 godina jamstva ako se registrira. Rekoh, ajd kad vec nude... zlu netrebalo, registrirao.

Vec neko vrijeme sub ima musice, nekad jednostavno ne reproducira bass. Istekam, ustekam i radi. Dogadjalo se rijetko i mrzilo me reklamirati. A i ako reklamiram, ustekat ce, cuti da radi, vratiti nazad... No, prije 10-tak dana se pocelo cuti u monitorima, koji su spojeni na sub, klikanje. Elektronika u subu pali, gasi passtrough. E to je vec bilo previse za ignorirati. Power AC cycle je opet pomogao al' nako par sati stanby ponovno isto. Sto je dobro, sad ce i oni cuti da ne radi dobro. Al' opet, reklamirati pred praznike...

Anyway, nazovem Guitar center, gdje sam kupio sub. Objasnim, pita jel' imas jamstvo? Rekoh imam, onda donesi pa cemo zamijeniti. Onda se sjetim, al' jamstvo je od proizvodjaca. E onda se javi njima. A oni su u Njemackoj...

Otvorim Adam audio stranicu, logiram se prvi put od kad sam registrirao zvucnike. Srecom Chome pamti username i password Pise da mi jos vrijedi to 5-snje jamstvo. Gledam kako da ih kontaktiram, nadjem form. Ajd, ispunit cu pa APP (ako prodje prodje). Iskreno, vec sam gledao koliko je novi sub...

Drugi dan dobijem email da im dam svoju adresu i broj telefona. Hmm, ajd, ima nade (a Nada je... ) Odgovorim, slijedeci dan (zapravo u sred noci, vremenska razlika) dobijem odgovor da ce napraviti zamjenu umjesto slati na popravak, "it should work out to be a quicker turnaround time for you". Wow! I objasni mi da cu dobiti RMA i prepaid shipping label od njihovog distrubitera a ne od Adam-a tako da obratim paznju. Te da ce poslati zamjenu cim vide da sam ja poslao neispravan njima.

Drugi dan dobijem mail od distributera. Srecom sacuvao sam original kutiju, spakiram sub, odnesem do Fedexa, odgovorim im i stvarno slijedeci dan dobijem email da su poslali novi!

U nedjelju, dobijo zamjenu, spojim i evo veselo svira Distributer je dobio moj unit u ponedjeljak.

Long story short, ne samo da su mi zamijenili stari sub sa novim, nego su platili slanje starog, slanje novog i jos poslali prije nego sto su dobili stari i potvrdili da je neispravan! Bas vrhunski support!

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Oglasni prostor