|
![]() |
#1201 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
zanima me ovaj novi amd fx8320.. Posto stvarno nemam pojma o amdu i nisam ga pratio od phenoma x4, zanima me usporedba sa recimo intelom i5 2500 stock ili slicnim procom.. Gdje smo i kakvi smo? Idem na neki upgrade amdove konfe.. EDIT: sorry, tražio sam taj thread ali nisam vidio. Hvala Zadnje izmijenjeno od: dean225. 21.11.2012. u 17:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1203 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
FX je clock per clock brzi od 2500K u heavy threaded aplikacijama, clocka se odlicno ali trosi osjetno vise od SB-a. Problem FX-a lezi u paralelizaciji, u igrama se koriste samo dva modula dok druga dva nisu iskoristena. Tako je u vecini igara osim u BF3/F1 2012 i mozda jos kojoj. Zato je SB/IB brzi u igrama, proizvodi vise frejmova jer se koriste sve 4 jezgre koje su u vecini slucajeva masno clockane dok se FX ne koristi u cijelosti. Sve u svemu, ima mana i prednosti. Meni se za 1300HRK FX8320 cini kao odlican procesor sposoban izgurati i jacu grafiku, sa njim se moze odlicno naigrati a po pitanju potpune utilizacije i encodinga je jako brz procesor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
da je on odličan ali, sada ono najvise ispadn te dosta vise nego da uzmes i5 prmjer x8+ploča+hladnjak oko 2100kn i5+ploča oko 1600kn doslovce mos skoro uzeti i7+ploča za te pare,a x8 se nemre nikako sa i7 usporedivati u nicemu.... to mene najvise živcira ![]() jer 500kn je dosta, amd bez odgovarajuče ploče i hladnjaka se nemre uzeti dok intel moz nakeljiti na 300kn ploču i sa orginal hladnjakom i super ce raditi,biti hladan i tih Amd bi trebao riješiti hladnjak prvo..sada ne znam jesu li sta u tom pojmu poboljšali kod ovih novih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Banned
|
i5 3330 kosta 1350HRK u Diskontu24, najjeftiniji. Sa plocom to izade oko 1700HRK sto nije losa opcija, imas GEN3 podrsku ako kupis GEN3 plocu. Ako zelis postenu SIII GEN3 plocu onda taj komplet izade oko 1900HRK barem sto i nije malo. i7 setup se nemoze naci za te novce, ako ga ti mozes negdje naci javi mi slobodno. Mislim na SB i IB i7. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Moderator
|
FX-8000 za igre nije uopće isplativo kupovat. S druge strane, zbog cijene po kojoj ga AMD daje, nije loš izbor onima koji se bave av obradom, 3d vizualizacijama i sl., a nemaju para za Core i7.
![]() |
#1207 |
Banned
|
i5 3330 je bolja opcija sigurno sto se tice igara. FX ce kroz koju godinu doci na svoje, dok ne bude potpuno koristen u igrama. Uostalom, u igrama je FX8320 na 4GHZ jednak FX4100 na 4GHZ sto uopce nije lose. Sa jednom HD 7850 se lijepo da zaigrati sve novije na visokim postavkama. Iako nemoze ispratiti HD 7970 do kraja recimo u nekim CPU bound igrama ispratiti ce ju u smislu da obradi dovoljno da proizvede 50-60FPS-ova sto je dovoljno dobro za odlican gameplay. I tako bude u velikoj vecini situacija. Necemo sada pretjerivati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Premium
Datum registracije: Oct 2011
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1213 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Otključanog Phenoma se svakako isplati kupiti, naravno, ako je riječ o stvarno stabilnim jezgrama, sve četiri jezgre ofc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Premium
|
Ma cini se da cu na kraju i uzeti b50, cini mi se da mi se ne isplati dazi 130kn za prakticki isti procesor. Mislio sam uzeti 955 samo zbog vjerojanto boljeg oc-a, ali ako i bude bolji oc potencijal nece biti puno razlike jer phenomi ionako lose stoje s overclockom...Jedino kada bi nasao za nekih 500kn phenoma 955/965/960t s jamstvom promjenio bih misljenje, al slabo ih ima po oglasnicima...Hvala svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Premium
|
Otkljucani je phenom, pa nisam rekao da je isti, nego skoro isti. Znaci vece zagrijavanje i veca potrosnja i to je jedino sto se razlikuje od punokrvnog phenoma ako se ne varam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1217 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
kak to misliš da loše stoje s overclockom ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1219 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Možda lik ima Callisto kojeg je otključao u Deneba tj Phenom II X2 550BE je digo u Phenom II X4 B50. Time je dobio četiri aktivne jezgre i 4x 512KB L2 cache memorije. 6MB L3 memorije ima po defaultu. Citiraj:
Također ne bi se smio ništa više grijati od x4 955BE. Otključavanjem mu je porasao TDP sa 80 na 125 W koliko ima i x4 955BE. Dakle u odnosu na neotključano stanje ima viši TDP time višu potrošnju i zagrijavanje jer ima veći broj aktivnih jezgri, no u odnosu na x4 955BE trebao bi imati istu potrošnju i zagrijavanje ako je sve ispravno. To nisu iste arhitekture.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 26.11.2012. u 12:54. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
po ničemu, rekao sam mozda i nije, jer se i athlon x3 isto moze otključati u phenom b50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Premium
|
Ja sam ima problema na toj ploči sa 555BE. Nikako ga nisam uspio otključati na njoj dok je na prijašnjoj ploči radio bez ikakvih problema otključan i overclockan, a i dosta je ljudi imalo isti problem. Dok mi je sadašnji 960T otključala bez pogovora. Ako ikako možeš, najprije isprobaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nego razmisljas li o prodaju tog phenoma, sjeo bi mi ko nista ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Banned
|
Kad unlockas Phenoma II X2 u X4, TDP mu se ne povecava nego je identican onome kod PII X4 955BE kada su na istom taktu i naponu. CPU-Z krivo cita TDP pa izgleda mu je TDP 160W. Lijepo ga ostavis na 3.2GHZ, undervoltas na 1.2V ili nize jer velika vecina radi na tom taktu sa tim naponom i potrosnja ti je pala ispod 100W, otprilike 95W u full loadu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Banned
|
Taj unlockani X6 ces prodati za sicu, doslovno za 700tinjak kuna(750), sumnjam da ce ti netko dati vise a to je jako dobar CPU. MBO vrijedi jos uvijek solidno a GPU takoder. Po meni ti se to ne isplati jer je bilo koji i3 slabiji mnogo od tog Phenoma generalno a kosta vise kada ga kupujes. Prodaj GPU za 900 kuna te si kupi neku jeftinjacu samo za surf, ili kupi AM3 MBO sa integrirkom, ima ih a prodaj tu. Prodajom CPU-a previse gubis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 | |
Premium
|
Citiraj:
i3 nije baš slabiji od tog phenoma već su skoro slični ali tek kad je phenom clockan ( barem što se tiče igara ), i sam ga imam doma. Sad prelazak s phenoma na i3 je neisplativ. Na i5 već da. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |