|
![]() |
#1201 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Start->run->msconfig + enter -> tools -> disable UAC.. Onda my comuter -> stisneš alt -> tools ->folder options -> upališ hidden i ispod toga system reboot Odi u my computer -> c: -> users -> tvoj username -> App Data -> sad imaš local, roaming i local low u jednom od toga bi trebalo bit... Kad nađeš i iskopiraš onda si ugasi displayanje sistemskih i hidden filova i opet u msconfigu upali uac ako ga oćeš...
![]() |
#1202 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Brzi izbornik (gore desno)-uredi opcije - tu napišeš šta treba A onda odeš u uredi profil i dolje na dnu odabereš da bude vidljivo
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1203 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Hvala jedwy i Mr.Ex.President ma pomoci,rijeseno je. Nego imam jos jedno pitanje...mali problem, posto se javio od kad imam vistu pitat cu vas onda. Kada ubacim bilo koji flash disk u komp (i mp3 player i obicni stik) pojave mi se ovi fajlovi na njima. Ne kontam...Acrobat reader ni nemam na kompu...mislim da sam ga instalirao ali sam ga maknuo jer koristim foxit reader. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Kobe Bryant fan
Datum registracije: Jan 2007
|
Zanima me koji su to nepotrebni servisi(procesi) koje je poželjno isključiti da ne koriste resurse bez veze? Mislim da je o tome već bila riječ na ovom forumu ali nemogu pronaći gdje pa se unaprijed ispričavam za eventualni dupli post. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Beskorisna bitanga...
|
Imaš guedova na netu kolko oćeš o tome, teško ti je napamet reći kaj trebaš/možeš pogasiti jer ljudi imaju različite potrebe... Samo za primjer - nekome treba wireless, nekome ne... Nekome treba windows media center nekome se gadi sama pomisao na njega... Nekome treba server nekome ne... Neko oće readyboost i ima stik koji dobro radi s njim, neko ga gasi...
![]() |
#1209 |
Beskorisna bitanga...
|
Da... Pogasi si ovako: Prvo digneš My Comupter desni klik na svaki disk tj particiju i fino u propertiseima ugasi indexing... Onda si digni task sheduler (start->accesories ili u administrative tools isto taj shortcut imaš) fino tamo ideš redom i čitaš opise i bit će ti jasno čemu što služi, ono što ne skužiš - ne diraj... ![]() Onda si odi u services.msc (imaš u administrative tools isto shortcut) i tamo si pogaci kaj ti netreba, kako rekoh imaš guiedova kolko oćeš ako sam ne znaš što je što iako se i iz onih opisa da skužiti, psoebno ako si radio slične stvari na XPima prije samo pazi jer visti neke stvari kao windows time npr nije pametno skroz ubit jer rade malo drugačije nego u Xpima...
![]() |
#1210 |
Kobe Bryant fan
Datum registracije: Jan 2007
|
Ok,zahvaljujem! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1211 |
Torrent freek
|
Ovo san ja davno slika i ovo je default E sad, ovako od oka, ja san ugasija: Win time Win Search (nikad to ne radin) Win event log win error service (ovo dvoje tek nakon šta san se uvjerija da sve radi, da ne izbaciva nikakve errore i sl. ) Win Defandera ako ne koristiš, ja recimo nisan offline files I tako...neda mi se sad ić od jednog do drugog jer stvarno na netu ima 101 tutorijal
![]() |
#1213 |
Beskorisna bitanga...
|
Samo sa nekim igrama npr FIFA 07 (i WC 2006 isto) se jaku čudno ponašaju... I standardni problemi sa crashanjem zvuka sa nekim igrama, ali to nije vezanu iz same igre nego uz bilo koju aplikaciju koja ga koristi... Novi Realtek driveri izgleda da su dobri, ja ih koristim već par dana i nema BSODov više ko prije i remix 11.11 isto je dosta stabilan... Inače imam sve patcheve sa MSN i toplo ti preporučam da bez toga niti ne razmatraš radit jel ćeš se pokajati vjeruj mi...
![]() |
#1214 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Samo da izvijestim cijenjene kolege, instalirao sam ona dva performance and reability update-a (KB938194, KB938979). Da nešto brže i stabilnije radi, teško je reći. Možda malo. No ovaj drugi update mi je zadao muke, naime nakon njega možete isključivo koristiti digitalno potpisane drivere.
![]() |
#1215 |
Torrent freek
|
Samo da vam kažem kako mi se danas curi srušila Vista, je*o je bugovitu ![]() Instalira je Acronis Dick Director 10, obavila s njim sve šta je imala i nakon par dana (danas) ga odlučila pobrisat. Nakon šta je normalno pobrisala i restartirala komp, Vista (Biznis) se više nije probudila unatoč repairu, recoveryju,... Uglavnon, vraća se na XP ![]()
![]() |
#1216 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Dečki imam pitanje pošto mi nekad zafali memorije dok igram evo razmišljam da uzmem još dva giga da se nađe pa sad neznam da uzmem memoriju ili da uzmem neki dobar stick ako ima kakvih preporuka bio bi zahvalan
![]() |
#1217 |
Torrent freek
|
![]() |
#1219 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
Imam blagi problem sa shutdownom računala. Često mi se u Visti x86 zna desit da prilikom gašenja prije Log Off-a računalo ostane u 'leru' po 2-3 minute i tek onda se krene gasit. Uglavnom, neki proces ga hebe a teško mi je otkrit koji točno, jer to se ne događa svaki put tako da isprobavam gašenje pojedinog procesa pa restart ne bi baš funkcioniralo. Ima li ko kakvu ideju kako bi ovo mogao riješit?
![]() |
#1220 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Evo konačno da i meni radi Vista kak spada i to x64.Stavio sam je gore i stvarno je sad skoro sve ok.Jedino me zeza malo mreža pa ak netko može pomoći kak da podesim,naime neće mi naći NAS iz siga na kojemu su XP SP2 u network,nego moram svaki put upisat njegovu IP adresu,pa da si to olakšam možda treba nešt podesit u network i da bude nešt brži prijenos podataka jer je sve povezano gigabitnom mrežom i imam dojam da ide sporije nego na XP-u onak kad prenosi fileove dođe do 10% pa zastane i tak svakih 10% dok ne dođe 100%,pa ak netko zna kak ovo rješit(Lacy i ekipa) nek javi ![]()
![]() |
#1222 |
The Dark Side of Moon
|
![]() |
#1223 |
Pink Floyd fan
|
Pa onako nije baš normalno, ali se događa. Čini mi se da Vista nema ništa sa tim ili ipak ima? Nešto sam čitao da ako se koristi audio!? da usporava mrežu! Baš probaj ugasiti bilo kakav player i vidi da li se popravilo.
![]() |
#1224 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]() EDIT: evo stavio sam nove drivere al svejedno je sporije baš sam sad računao i mjerio sa štopericom.na XP-u mi za 1min prebaci 1gb,dok na Visti prebaci 700mb za 1:14.Damn,šta još može zezat
Macbook M1+ LG32UQ85R iPad 5 White 32gb Wifi iPhone XR 128gb Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED) Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80 Zadnje izmijenjeno od: Lihto. 25.08.2007. u 16:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1225 | ||||
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Google - vista slow network ... Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=724 http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms684247.aspx http://chapterzero.co.uk/articles.as...k-Issues&id=21 http://www.microsoft.com/technet/tec...2/VistaKernel/
![]() |
![]() |
#1226 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ovako, imam dual boot, dvije particije, prva je winXP, druga Vista64.. od nekidan, više se vista neće pokrenuti, uglavnom učitava se , prođe onaj keteći znakić, i onda više nema slike.. ionako sam planirao staviti ubuntu, pa me sada zanima, da li mogu formatirati ovu particiju na kojoj je vista iz XP-a, iz disk managmenta.. samo ne znam što se dogodi sa onim dual boot izbornikom onda, ne bih želio da ne mogu više uć u XP... aj ako može ukratko uputa.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Normalno formatiraš Vistinu particiju i obrišeš bootmgr iz roota XP-ove particije.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
The Dark Side of Moon
|
@Crn Probao sam to sve i možda sam dobio max 5 sec bržeg prijenosa,al to svejedno nije to.Kad prebacujem HD film sa jednog kompa na drugi traje cijelu vječnost,a taman sam se fino navikao na vistu i sve to,kad ono uvijek nešt mora zezat ![]()
![]() |
#1229 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koristi li netko Logitech SetPoint u 64-bitnoj Visti? Nikako ne mogu dobiti Keyboard tab u njemu da iskonfiguriram tipke...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Pink Floyd fan
|
Sa čime kopiraš? Total Commander, explorer, copy? Da li je mreža public ili private? Palio, gasio opcije u properties, network and sharing centru?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|