|
![]() |
#1201 |
mag.math.
Datum registracije: Dec 2021
|
Tebi Linux ne treba jer ne znaš što bi s njime i slobodno ostani na Windows operativnom sustavu, ali je idiotski i glupo da ismijavaš stručno objašnjenje kolege koji se jako dobro kuži u to, zašto je u nekim segmentima, konkretno u privatnosti, Linux bolji izbor. To što ti nemaš problema sa raznim telemetrijama i, da se forumski izrazim, "špijuniranjem" operativnog sustava i pratećeg software-a, ne znači da je Linux i njegove korisnike potrebno ismijavati i pikati, kao i tako ovlaš shvaćati telemetriju i data harvesting operativnog sustava kojeg koristiš. Tako će ti uskoro doći Željka Markić i klečitelji sa trgova sa prijedlogom zakona da nitko više ne smije imati roletne i zavjese na prozorima, da se u svako doba dana vidi što tko radi u svom stanu. Nećemo se buniti jer tako i tako nemamo što sakrivati pa neka gledaju i fotografiraju. S moje strane je to to pa sad slobodno nastavi upgrade svog RPG troll lika ovog foruma. Lijep pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1202 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Kolega politici nije mjesto na forumu. Linux ima svoju temu. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1204 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Trolla ![]()
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Premium
|
Znači tebi smeta to kaj sam ja zadovoljan sa windowsima? Pa kaj bi ti ja, nek ti smeta.Ako ti možeš pisati svoja stručna iskustva ja trolam ako pišem svoje korisničko nestručno pozitivno iskustvo? Ja se moram sa tobom složiti inače sam trol? Zašto je tebi problem to kaj se ja ne osjećam ugroženo njihovim špijuniranjem ili što uopće ne razmišljam o alternativi. Pa koliki je postotak korisnika windowsa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
U temi o Windowsima treba pričati o činjenicama i na koji način Microsoft zlorabi podatke korisnika, šta se tu točno prikuplja i u koju svrhu, a ne o osjećajima pojedinaca i šta kome smeta. I baš zato što gotovo nemaš alternativu i u dosta slučajeva moraš koristiti Windowse, treba isticati samo njegove negativnosti jer monopolisti uvijek koriste situaciju u kojoj se nalaze.
![]() |
![]() |
#1207 |
Premium
|
Ističi negativnosti, ja ističem pozitivnost, meni nikad bolje od sedmice pa do 11, a vjerujem sutra 12. I ne bi se ponavljao da me se konstantno ne citira i proziva. Kaj se tiče činjenica vjerujem da postoje nadzorna tijela koja to kontroliraju, možda sam u zabludi ali nemam razloga puhati na hladno. Također o tim činjenicama piše se konstantno, ne fali toga ni malo. Još jednom pišem o svojim iskustvima, nitko od vas me ne zastupa i ne moramo se slagati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1208 |
Registered User
|
Windowse 7 smo svi instalirali po defaultu i nitko se nije bavio privatnošću niti to dovodio u pitanju. Pojavom Windowsa 10 su počele priče o telemetriji i pojavila se hrpa anti-spy softvera koji gase stotine nepotrebnih procesa unutar Windowsa koji služe samo za izvlačenje tvojih navika korištenja OS-a i tko zna čega sve ne. Možeš ti pričati kako to tebi ne smeta ali to su činjenice i Microsoft to radi i ljude treba na to upozoravati. Znači prvo kad sam instalirao Windowse 10 sam tražio alate da pogasim sve što je vezano za telemetriju, a koliko čitam po netu Windows 11 je još gori po tom pitanju. Primoran sam koristiti Windowse ali mi ne pada na pamet da ih hvalim, nije da imaš deset alternativa pa biraj. Koristimo ga jer je nužno zlo i jer su monopolisti pa ne vidim šta bi ja tu trebao isticati kao pozitivno? To je običan alat koji nam treba ali mu treba uskratiti pristup onome što mu ne treba za rad, a zadiranje u privatnosti i prikupljanje svih mogućih informacija je danas valjda najpoželjnija stavka kod svih big tech kompanija.
![]() |
#1209 | |
Premium
|
Citiraj:
Eto opet me ti pitaš pa će ispasti da se ponavljam? Ja hvalim satbilnost u odnosui na prethodnike 95, 98, Millennium, XP i Vistu. Hvalim sigurnost, automatizam, kompatibilnost. Hvalim što su dosadno dobri. Sve sam to napisao u svojim prethodnim postovim. I vrapci na grani znaju da "oni" prate di ja surfam, kaj instaliram i kako koristim i sa time sam OK. Kao što rekoh internet vidim kao javni cestovni promet, kontrola mora postojati za moje dobro. I na cesti me snimaju i "nameću" mi vezanje pojasa. Ja sam sa time OK. "oni" kontroliraju nas a njih kontroliraju drugi itd. Znači opet kao što rekoh svi mi to znamo, ali ima nas koji se sa time slažemo, ili nas nije briga itd, nebitno je. I hvalimo zbog dobrog gramskog iskustva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1210 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ali, jel ne bi bilo smješno da tehnički nisu napredovali od 95-ice, XP-a ?? Bespredmetno je pričati o nečemu što se podrazumijeva... Sav hardver se prilagođava Windowsima baš radi tog monopola pa je i logično da će sve raditi kako treba...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1211 | |
Premium
|
Citiraj:
Godina se pričalo kak na appleu sve radi plug and play, eto i windowsi se približavaju tome na daleko širem spektru hardvera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ispada da trolaš zbog toga što u stvari nemaš nikakav stav oko problema privatnosti, špijuniranja i svih ostalih sranja oko winsa, tebi je sve ok i nemaš nikakav problem. To je ne-stav. Nisi po ničem specijalan, isti odnos, tj. nedostatak odnosa prema problematici ima 90+% korisnika windowsa, rasprava ovdje se tiče onog ostatka. Potpuno je bespredmetno uletavati ovako pa konstatirati kako je tebi to sve nebitno, vrlo se dobro zna da je to nebitno većini ljudi. Podsjećaš me na one padobrance sa starih dana rasprava na newsima, kad bi netko imao hardverski/softverski problem uvijek bi se našao jedan koji bi samo napisao da on ima isto to ali mu sve radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Premium
|
Decki - nema smisla sa ovakvima diskutirat , taj zivi da podjebava - izuzet ga iz rasprave i to je to, drukcije nebu islo, mozda mu s vremenom dosadi ![]() @Mladen - odrasti. Za svoje dobro.
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Premium
|
Imam stav, a to je da se slažem da kontrole treba biti, da mi ne smeta i da se ne opterećujem istom. Znači to je stav i ne smatram ga problemom, problem bi bio kad ne bi bilo kontrole. Dragi moj Tomek, u mojim godinam da si mi kompliment ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1216 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
![]() BTW, tvrditelji koji tvrde da nema lijeka trolovima, e u krivu ste ![]() https://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3573297 Vrlo diskretno i dobro radi. Moj problem je bio što sam čovjeku htio dati šansu, ali eto, valja učiti na vlastitim pogreškama. Budem mu probao dati još jednu šansu, za kakvih 10-15 godina.
![]() |
![]() |
#1217 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Mladene samo da znas, ja te necu blokirati. Shvaćam tvoj stav i prihvaćam ga. Zapravo ne smatram da trollas, već da ti je samo dop... ponavljati se ![]()
![]() |
#1218 |
Premium
|
Blokiranje je najnormalnija opcija, ja nemam nikoga blokanog, ako nekoga živcira moje mišljenje podržavam da me blokira. Da li bi se ja trebao bojati napisati vlastito mišljenje, nisam nikada niti budem. Ne trolam, ak me netko provocira vratim istom mjerom ali ne trolam, nego pišem kaj mislim. Sve je krenulo još prije koji tjedan kad sam se "usudio" napisati da me nije briga ak koriste/prodaju moje podatke. Odmah su se digle obrve kao da sam napisao da me nije briga što prodaju vaše podatke. Vodite vaše bitke sa korporacijama, meni se neda ![]() Ne vidim problem nešto pohvaliti kad sam zadovoljan, opće negativnosti i kritiziranja ima na svakom koraku. Kad bi sve u životu ferceralo kao windowsi iz mog korisničkog kuta bilo bi super. Da se ne ponavljam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
mag.math.
Datum registracije: Dec 2021
|
Fino, od vrhunskog trolla do žrtve. Samo na PC Ekspert Forumu. Postoji neka rasprava o tehnikalijama, iznesu se činjenice, kolega uleti bez da ga itko išta pita sa argumentom meni radi dobro, ljudi se zahaklaju i uđu još dublje u tehnikalije i problematiku, kolega opet ponavlja kako njemu to i dalje radi dobro i da ga baš briga za probleme, iznesu se dodatni argumenti, kolega kaže kako se u to uopće ne razumije niti ga zanima jer on u tome uživa. Na kraju je žrtva. Žrtva rasprave u koju je uletio jer je morao dati svoje mišljenje koje nikoga ne zanima. Samo tako nastavite uzgajati i podržavati ovakve dokone nebitne analfabet likove, biti će forum bogatiji za glupe rasprave i možda dostići Bug forum na kojem dotični kolega isto daje svoj doprinos degradaciji istog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1222 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam žrtva nego sam rekao da podržavam da me blokira svatko koga nerviram. Kažem da ne trolam. Ako je to što sam napisao tako trivijalno od kuda onda toliki interes za komentiranje mojeg karaktera, hebiga ovo ispada babski tračarski forum sa tvojim upisima. Ti stalno pratiš neku discord ekipu i tu prenosiš kao da to nekoga zanima. Kakve ovo ima veze sa windowsima ili barem linuxima? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 | |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Fala (Ljude ne triba blokirat nema smisla ovo je forum osim ako ne psuju i direktno nekog naziva svim i svačim onda report i hlađenje) Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
I protiv toga nemam ništa protiv, napravio si još jedan program koji ti generira zaradu. Ali nemoj mi ga gurat pod nos, napinjat me da ga koristim... daj mi opciju da ga deinstaliram ako ga ne želim koristiti. Jok - izbrišem ga sa desktopa, sa idućim updateom on se vrati. Na takve gluposti poludim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1225 | |
Premium
|
Citiraj:
Neznam kaj da mislim o ovome iskreno. MS je djelomicno u pravu - za cijeli ovaj fijasko nije direktno MS kriv. Hovewer...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 | |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Ak niko nemre do kernela, niko ni nezna kaj se tam uopce dogadja. Kak je i glavna permisa Recalla bila nasa dobrobit... Sent from my 2201116SG using Tapatalk
![]() |
![]() |
#1227 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Microsoft sere kvake. Koristi priliku da se jada na antimonopolske odluke i kako su one krive za ovo što se dogodilo. Da EU nije natjerao MS da omogući pristup konkurentima, isti ne bi niti postojali, i onda bi svijet bio savršen s blaženim MS kao apsolutnim monopolistom. Naravno da to nema veze s vezom. MS ima ista sranja gdje pusti ažuriranja za win koje posere stotine tisuća korisnika, ali to nema veze jer oni smiju pogriješiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 | |
Premium
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|