Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 12.11.2010., 14:08   #1201
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Dečkovi i cure (ako ih ima) puno vas ima HTC Desire. Imam jedno pitanjce po pitanju istog.

Kako stoje stvari s unlockom moba. Recimo kupim ga lockanog na VIP i unutra bi htio uvaliti TELE2. Ima neka sigurna procedura koja radi ili moram izvoditi tisuću i jednu kemiju?
Oj stari. Na žalost ne znam. Moj je kupljen u VIPu otključan došao.

Staro 12.11.2010., 14:14   #1202
Tekla
Premium
Moj komp

Tekla's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Ljudovi po pitanju X8.

Unutar ovih par dana:

Četri puta smrznuo (usred slušanja glazbe, uninstalliranja aplikacije, navigacije i jednom kod igranja igre).

Tri puta restartao (dva puta usred razgovora i jednom usred slušanja glazbe).

Mobitel je kupljen u bonbon. Moj je savjet ZAOBILAZITI U ŠIROKOM LUKU!
kupio sam ga i ja u bonbon i sve radi super... nikakvih problema nema... koristim ga 5dana tako nesto... ni najmanji problem nisam naisao, a kamo li na ove tvoje...

Oglas
Staro 12.11.2010., 14:25   #1203
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Uglavnom kontaktirao sam ih i čini se da će ići povrat love. Nemam vremena, volje, a ni živaca natezati se sa servisima. U ostalom to mi je jedini mob pošto je P1 u banani.
Hamm je offline  
Staro 12.11.2010., 14:26   #1204
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Dobio si mucak, vozi na reklamaciju i gotovo. Ak mos dobit pare nazad, ko bog, uzmes lovu i kupi Legend na oglasniku :P Sad su negdje na 1800 kn otprilike...
Staro 12.11.2010., 14:32   #1205
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Radije dodam 200kn i kupim desire. Mislim legend je odličan uređaj koji je fenomenalno građen ali imam filing da je oko desirea veći community pa je stoga i više softwarea, tweakova itd...
Hamm je offline  
Staro 12.11.2010., 17:21   #1206
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Hm, ali ovo nema veze s unlockom Možda si mislio na debrandiranje...
Citiraj:
Dečkovi i cure (ako ih ima) puno vas ima HTC Desire. Imam jedno pitanjce po pitanju istog.

Kako stoje stvari s unlockom moba. Recimo kupim ga lockanog na VIP i unutra bi htio uvaliti TELE2. Ima neka sigurna procedura koja radi ili moram izvoditi tisuću i jednu kemiju?

Lp
Debranding je ujedno i unlock ako pukneš gore standardni HTC rom i prebrišeš sve živo. Mislim da izrada goldcarda i stavljanje original HTC roma verzije 405 (npr 2.10.405.2) riješava sve vaše probleme.

Sa istom stvari imaju problema ljudi koji koriste O2 i slične mreže, kupe njihov mobitel, novi update dođe kada dođe, a bez goldcarda nemogu istalirati 405 verziju.
Mikeyy je offline  
Staro 12.11.2010., 22:48   #1207
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Debranding je ujedno i unlock ako pukneš gore standardni HTC rom i prebrišeš sve živo. Mislim da izrada goldcarda i stavljanje original HTC roma verzije 405 (npr 2.10.405.2) riješava sve vaše probleme.

Sa istom stvari imaju problema ljudi koji koriste O2 i slične mreže, kupe njihov mobitel, novi update dođe kada dođe, a bez goldcarda nemogu istalirati 405 verziju.
Nije to tako jednostavno, ozbiljno. Debranding napraviš bez beda, to je 15 min posla. Ali unlock je totalno druga stvar koji nema veze sa goldcardom, a ponajmanje ROM-om. Zašto bi ljudi uzimali kodove preko neta ili Vipa, ako flešanje RUU ROM-a traje 5min

Ovo što spominješ O2 korisnike (a pretpostavljam da bi se tu našli i drugi korisnici čije mreže brendiraju Desiree kao npr Orange/Francuska), kod njih za svaki neslužbeni update treba goldcard, točno! Kod nas goldcard zapravo i ne treba, makar imao lockan mob. Kako stvari trenutno stoje, Desire se još nije počeo brendirati, a brendiranje je razlog korištenja goldcarda.

Htio bih čuti više dojmova glede X8, planiram ga uzeti sestri. Ona je nezahtjevan korisnik, poruke, pozivi, fejs i fotkanje... Hoće li biti sretna ako joj ga uzmem za roćkas?
Staro 12.11.2010., 23:45   #1208
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Ako dobiješ ispravan primjerak biti će sretna ko beba.
Hamm je offline  
Staro 13.11.2010., 08:08   #1209
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

A na koji nacin se obavlja reklamacija? Mislio sam ga kupiti u nekoj bonbon partner trgovini pa neznam sad preko koga to ide... Ili da narucujem preko neta na dostavu (cuo sam ima i ta opcija)?
Staro 13.11.2010., 08:22   #1210
Charmed
Foxy lady

Charmed's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Htio bih čuti više dojmova glede X8, planiram ga uzeti sestri. Ona je nezahtjevan korisnik, poruke, pozivi, fejs i fotkanje... Hoće li biti sretna ako joj ga uzmem za roćkas?
Biti će presretna! Ja znam da ja jesam
Mob je predobar!
Oglas

Oglas
Staro 13.11.2010., 08:33   #1211
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
A na koji nacin se obavlja reklamacija? ?
Vozis kod ovlastenog servisa. Nemam pojma ko je zaduzen za SE, ali ja se sa HTC servisom nisam bas usrecio, iako sam nakon gro natezanja dobio novi Desire koji sad radi ko dinamit.
Staro 13.11.2010., 09:37   #1212
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Ako je mobitel u banani kao moj ti ga fino spakiraš i doe dostavljač po njega i odfura ga na servis (tako mi je rekla teta koja me zvala). Ako ti je mob u banani kao moj i želiš lovu nazad onda im šalješ poštom.
Hamm je offline  
Staro 13.11.2010., 09:43   #1213
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Ako je mobitel u banani kao moj ti ga fino spakiraš i doe dostavljač po njega i odfura ga na servis (tako mi je rekla teta koja me zvala). Ako ti je mob u banani kao moj i želiš lovu nazad onda im šalješ poštom.
To me zanima, s kim si kontaktirao? Jer ako nesto ne stima, u prvih par dana, saljem ja njega fino nazad za povrat lovice.

Hvala na odgovorima
Staro 13.11.2010., 09:48   #1214
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Na mail: bonbon@bonbon.com.hr

I neki broj telefona koji sam zaboravio (imaš na njihovom sajtu).
Hamm je offline  
Staro 13.11.2010., 10:00   #1215
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Mislim da vecina daje nekih tjedan dana za povrat novca. Sto je super, izmrcvaris mob, ako vidis da nesto ne radi, vratis ga i dodjes sutra kupit novi, sam pazis da ne dobijes isti taj .

Jer, iz vlastitog iskustva, davat mobitel na servis 2-3 puta znaci da ga neces vidjet 2-6 tjedana. Barem je tako u HTC slucaju. Al' kad radi, radi super
Staro 14.11.2010., 22:51   #1216
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Kaj to točno root znaci?
To je nesto kao jailbreake na iphonu?
A ROM-ovi su kao teme?

Gubi se garancija ako se roota i stavi drugi ROM?
Čitam o lagfix-u za galaxy i cini mi se komplicirano rootat i sloziti taj lagfix

Matijac je offline  
Staro 15.11.2010., 00:01   #1217
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Radije dodam 200kn i kupim desire. Mislim legend je odličan uređaj koji je fenomenalno građen ali imam filing da je oko desirea veći community pa je stoga i više softwarea, tweakova itd...
a) rekoh ti da ces ubrzo mjenjat mob

b) glede communitya....pretpostavka je majka svih.....znas sta vec. Hero recimo,ima najvise raspolozivih ROMova od valjda svih Androida dosad....ko bi reko
trouble je offline  
Staro 15.11.2010., 02:38   #1218
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
Kaj to točno root znaci?
To je nesto kao jailbreake na iphonu?
A ROM-ovi su kao teme?

Gubi se garancija ako se roota i stavi drugi ROM?
Čitam o lagfix-u za galaxy i cini mi se komplicirano rootat i sloziti taj lagfix
Rootanje je proces dozvoljavanja programima da imaju pristup sistemskim folderima koji su inače zaštićeni. To se inače sve može doznati googlanjem, osim ako ne znaš engleski...
ROM je kompletni OS mobitela, tema je tema, samo izgled. To su dvije odvojene i vrlo različite stvari
Sa nekim romovima dobiješ stock temu, a neki dolaze sa već modificiranim ugrađenim temama...
Sve su to stvari zbog kojih gubiš garanciju (osim kod promjene tema i slično, logično), iako se sve to može vratiti na tvorničke postavke vrlo lako u slučaju da dođe do zajeba, jel...
Lagfixeva za GalaxyS ima više vrsta, možeš ih staviti zasebno na svoj stock rom ili staviti neki od modificiranih romova koji u sebi imaju lagfixeve, a možeš i bez njih jer ti modificirani romovi su vrhunski uštelani i optimizirani tako da nekima nije ni potreban lagfix, sve ovisi kako što izabereš, a postoje i modificirani kerneli
Za početak posjeti XDA forum i baci se na čitanje ako imaš volje za tako nešto.
Neo-ST je offline  
Staro 15.11.2010., 09:24   #1219
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Jel ima neko Desire HD da napise dojmove?
Master_Hrc je offline  
Staro 15.11.2010., 10:07   #1220
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imaš veliki test na GSMAreni pa baci oko. Ima pozitivnih i negativnih strana. Po meni, najlošiji dio mu je ekran koji nije adekvatan tako skupom uređaju (vani 550EUR, ovdje 4,5k kn po oglasnicima). Super/AMOLED bi mu bolje 'legao' od trenutnog S-LCD. Tamo je i Desire Z.
Staro 15.11.2010., 10:30   #1221
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
a) rekoh ti da ces ubrzo mjenjat mob

b) glede communitya....pretpostavka je majka svih.....znas sta vec. Hero recimo,ima najvise raspolozivih ROMova od valjda svih Androida dosad....ko bi reko
a) bio si u pravu iako ne bi ga mjenjao da je x8 radila kak spada

b) ma ovak i onak mi nije to neka "špica". Mobitel još rootao nisam.
Hamm je offline  
Staro 15.11.2010., 11:31   #1222
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Imaš veliki test na GSMAreni pa baci oko. Ima pozitivnih i negativnih strana. Po meni, najlošiji dio mu je ekran koji nije adekvatan tako skupom uređaju (vani 550EUR, ovdje 4,5k kn po oglasnicima). Super/AMOLED bi mu bolje 'legao' od trenutnog S-LCD. Tamo je i Desire Z.
Procito jos jucer
ma zanimalo me da li je onaj poklopac za bateriju
i uzivo tak usran kako ga opisuju u testovima......mislim stvarno nevjerojatno napravit takavm mob takve klase i napravit pocetnicke greske na kucistu i ekranu....
Master_Hrc je offline  
Staro 15.11.2010., 15:35   #1223
Sonic1984
Premium
Moj komp

Sonic1984's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Ja ne znam koja je baza sa tim poklopcem ali je to sigurno nesto sto neces otvarat cesto....
Sonic1984 je offline  
Staro 15.11.2010., 15:40   #1224
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Problem je ako se on počme otvarat često bez da ti to želiš
Neo-ST je offline  
Staro 15.11.2010., 15:44   #1225
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pod tim poklopcem je samo baterija tako da tu nemaš šta jako često otvarati. Za SIM i mem. kartice imaš drugi poklopac.
Staro 15.11.2010., 16:04   #1226
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Problem je ako se on počme otvarat često bez da ti to želiš
upravo to....a da stvar bude bolja baterija unutra nije fokusirana nego samo ispadne van
presmjesno....
Master_Hrc je offline  
Staro 15.11.2010., 17:36   #1227
Mad_Duke
Guest

Ne budite smiješni. Ista je "stvar" sa običnim Desireom more or less. Samo se tada nitko nije sjetio to spomenuti.

"The battery cover on the side of the phone and the lid of the SIM/memory card compartment at the bottom don’t seem to firmly fit in place. Not to mention they’re both quite difficult to open."

Smijeh. Mogli bi se odlučiti :lol:

Staro 15.11.2010., 21:12   #1228
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Rootanje je proces dozvoljavanja programima da imaju pristup sistemskim folderima koji su inače zaštićeni. To se inače sve može doznati googlanjem, osim ako ne znaš engleski...
ROM je kompletni OS mobitela, tema je tema, samo izgled. To su dvije odvojene i vrlo različite stvari
Sa nekim romovima dobiješ stock temu, a neki dolaze sa već modificiranim ugrađenim temama...
Sve su to stvari zbog kojih gubiš garanciju (osim kod promjene tema i slično, logično), iako se sve to može vratiti na tvorničke postavke vrlo lako u slučaju da dođe do zajeba, jel...
Lagfixeva za GalaxyS ima više vrsta, možeš ih staviti zasebno na svoj stock rom ili staviti neki od modificiranih romova koji u sebi imaju lagfixeve, a možeš i bez njih jer ti modificirani romovi su vrhunski uštelani i optimizirani tako da nekima nije ni potreban lagfix, sve ovisi kako što izabereš, a postoje i modificirani kerneli
Za početak posjeti XDA forum i baci se na čitanje ako imaš volje za tako nešto.

Mislil sam si u pocetku da je ROM OS, ali mi je onda palo na pamet da je android OS, a ne taj ROM.
Čital sam xda forum i ostale forume, mislim da sam i tvoje postove cak
Vidio sam kao da je neki ROM dobar jako, a sad sam vec zaboravil kak se zove.
Valjda nebum nekaj zeznul kod rootanja i stavljanja ROM-a.

Matijac je offline  
Staro 15.11.2010., 21:16   #1229
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Doc's ROM, trenutno najbolji. Ako šta nije jasno rađe pitaj nego da ga brickaš, kao što se meni dogodilo
Neo-ST je offline  
Staro 15.11.2010., 21:39   #1230
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Ok, hvala.
Ako nesto nebude jasno pitam

Matijac je offline  
Oglasni prostor
Oglas