|
![]() |
#1172 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1174 |
Premium
|
a onda ne brinem ![]() Ocjene me ne zanimaju, bitno mi je da može lijepo gurat Skyrim. Zahtjevnije igre me ne zanimaju jer i za Skyrim tražim vrijeme pa mi baš ne ide ![]() Zar bi gts250 mogla vrtit Skyrim uz ovo navedeno na više od 35fps uz dobre grafičke postavke na 1680x1050? Ak to ide ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Premium
|
Sad sam našao neke prepiske na netu i: It wont matter because skyrim only uses dual cores anyways, So if u have a quad core or hexa core, they will not preform much better then any other dual core because skyrim is based of a older engine that use dual core. That's assuming if nothing else is running on his computer at all for the duration that he is playing. I did several tests over the weekend to gauge performance on Dual, Tri, and Quad cores. I turned off cores on my computer for each test to get frame rates in the same areas I tested. Having more than two cores certainly helps your computer avoid frequent lags whenever your OS needs to process something other than Skyrim on your processor. My average FPS with 2 cores active was between 45-50. 3 cores 50-55. 4 cores 55-57. Having more than 2 cores isn't going to increase your FPS, but it definitely smoothens it out and keeps the Min FPS closer to your average. i još: The 4890 is the recommended GPU and tom's showed a 5770 being able to handle skyrim on high at 1920x1080 quite well so im not sure if OCing your 4870 will help you out a ton. http://www.tomshardware.com/review [...] 074-5.html The CPU scaling however shows some of the slower PII being unable to give good FPS, it doesn't scale with cores much over two cores it would appear so the dual core isn't likely to be your issue but its clock speed may be. http://www.tomshardware.com/review [...] 074-9.html Izgleda da mi ne treba quad core nego dvije brze jezgre. Tak je bar ispalo. EDIT: Eto još jedan link. Izgleda da radi s četiri jezgre ali intenzivno koristi samo jednu pa mu je najvažnija brzina. Četiri jezgre jesu bolje od dvije ali je arhitektura i brzina primarna: http://www.techspot.com/review/467-s...nce/page7.html Po svemu navedenom, AMD s dvije jezgre na 3,6 GHZ bi trebao zadovoljavajuće gurat Skyrim na 1680x1050. Quad bi bio bolji ali...eh, eh... po svemu što piše ne isplatimi se iznad ovog od AMD-a uzimat ništa od Phenoma ili Athlona nego ić na i3 2100 ili najslabiji A8. HVALA SVIMA ![]() Zadnje izmijenjeno od: zuiko. 21.10.2012. u 22:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ako je istina da intelov socket 1155 uskoro ide u penziju onda ce vrlo brzo iz ducana nestati i procesori za tu platformu. Odnosno vlasnici kvalitetnih ploca sa slabijim procesorima ce za cpu upgrade morati kopati po oglasnicima u potrazi za jacim polovnjacima koji su sudeci prema dosadasnjim iskustvima najcesce precjenjeni od samih vlasnika (jer znaju da imaju rijedak primjerak) te neisplativi na kraju. Uzmimo na primjer intelov socket 1156 neko je sigurno kupio kvalitetnu plocu i slabiji proc pa rekao-kupit cu si neki jaci za 2-3 godine. Sada umjesto u ducan po novi cpu moze otici samo do kioska po rupčiće za plakanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
intel ![]() kako ti vec jakooo dugo govorim, okani se amda i uzmi jednostavno najeftiniji G555 ili jos bolje g630 i miran si. kompliciraš bezveze, sve što trebas imas na intelu g630 koji ce gurati odlično sve igre kamo li skyrim a ja sam mislio da si ti vec u petak narucio komp...a ponedeljak vec i ti još ni ne znaš što hoces....grrr |
![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Premium
|
Naručio sam i platio A4 FM2 na Asroc A75 s 8GB RAM-a na 1333 ali mogu još danas izmjenit proc i memoriju ako želim skuplje. Imam još pročitat par testova pa onda odlučujem dal će ić A4 ili A8 ![]() SAd me kopka i memorija. 1600 MHz ili 1860 MHz ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1183 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
sa grafickom koju imas ili integriranom na chipu sigurno dvojezgreni amd na 3.4ghz nece bit usko grlo pa ni u skajrimu iz kojeg god razloga ga stavljao kao referencu. S tim da snaga integrirane graficke osjetno raste sa skoro svakim modelom (a ni najjaca nije bas neka sreca osim ako se igras na niskim rezolucijama), usporedno sa cijenom... s druge strane, 5600k za 800kn i nije tako los izbor, al kad vec idemo toliko vise i vise po cjenovnom rangu, mogao si uzet i nekog postenog intela ![]()
![]() |
#1185 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
OT: baci oko radije na dishonored, za pocetak ima utjecaja sto radis na igru, a onda jos postoje vrlo raznoliki nacini za rjesavanje odredenih problema, sto u skyrimu nije bas tako ![]() ![]()
![]() |
#1188 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Phenomima će teško padat cijena prema dolje, sa 900 su pali na 600 kn (ovisno o dučanu), a kolko su već na tržištu mislim da će do kraja godine nestat iz dučana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1189 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
hm hm mislim da ti je ovo kraj phenoma. Lako moguće da su ovo zadnje zalihe. Fx će ih zamjenit....nažalost ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1190 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Za oko 600kn imamo u ponudi Athlon II X4 740 koji se čini kao sasvim pristojan procesor koji malo troši: http://www.nabava.net/trazilica.php?...hlon+ii+x4+740 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
To je nasljednik X4 641 koji je isto bio odličan proc, smanjena potrošnja, dobra paleta procesora u slučaju nadogradnje, oc potencijal bi trebao biti isti kao i na starom X4 641 (dobar, ako ne i bolji), novija arhitektura i cca 10-15% poboljšane sveukupne performanse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1198 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1199 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Nije ig bilo do neki dan... Hmm preporucena cijena 190 $ ..bas me zanima nabavna...no tu je uracunt teansport i dobit trgovca... Po ovome imaju lijepu maržu.. S obzirom da troši dosta više struje...upitna isplativost u odnosu na i5 Edit: S obirom da je u ADM otkljucani I5 za 300 kn jeftiniji od Linksa...i jeftiniji cca 100 kn od AMD ovog losijeg procesora...onda je stvarno smjesno kupovati AMD Kod nas ce AMD unistiti trgovci.. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Zvonimir_s. 17.11.2012. u 07:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1200 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |