Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.11.2020., 21:34   #1171
macalek
Registered User

Datum registracije: Dec 2015
Citiraj:
Autor Proudcroat Pregled postova
Pozdrav ekipa,

Imam ovaj tv lg50lb671v i stoji da ima podršku za dvb-t2. Nađem uredno kanale i onda imam zvuk na njima a nema slike
Iman isti model. Settings/napredne postavke/opčenito/mjesto/stavi češka te ponovo skeniraj digitalne kanale.
Sve uredno radi.
macalek je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2020., 23:39   #1172
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:
Autor macalek Pregled postova
Iman isti model. Settings/napredne postavke/opčenito/mjesto/stavi češka te ponovo skeniraj digitalne kanale.

Sve uredno radi.
Moje isprike
Sad nalazim da su dodali sa updateom 265 podršku

That's right, the new firmware 05.05.20 for FullHD LG 2014 - LB630-LB870, EC930 supports DVB-T2 HEVC.
Official changelog:

1. Improvement
1) Change the OTAU SO satellite (Intelsat904 to Kazsat3) - Kazakhstan
2) Apply the DVB-T2 system - Czech

2. Applicable model list
55EC930V-ZA

LB630 / LB650 / LB730 / LB870 / EC930 use the same firmware .

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.11.2020., 00:02   #1173
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
LG 32LB580-ZN nema updatea nazalost. Ima dvbt2 ali samo zvuk. Steta, ti receiveri me samo nerviraju, sad ga moram dodavat.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 00:34   #1174
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ne znam jeli ti može šta pomoći, slični model 32LB580V na DE supportu > https://www.lg.com/de/support/softwa...e=32LB580V.AEU
ima zadnju pamet 04.04.27 od 02/06/2018

ista priča i na CZ supportu > https://www.lg.com/cz/podpora/produkt/lg-32LB580V
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 01:07   #1175
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Kud idete trazit po europama kad ta verzija softvera postoji i kod nas za skinut, samo se ne navodi model 32LB580V-ZN, nego -ZM https://www.lg.com/hr/podrska/softwa...e=32LB580V.AEE

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 13.11.2020. u 01:13.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 01:19   #1176
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Imam vec tu zadnju,nema slike,samo zvuk :/
Staro 13.11.2020., 04:30   #1177
Dino57
Premium
Moj komp

Dino57's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Imam vec tu zadnju,nema slike,samo zvuk :/
Jesi probao promjenit zemlju emitiranja na Češku i ponovo pretražit kanale?
Dino57 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 07:14   #1178
Tihosb
Registered User

Datum registracije: Nov 2020
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Ako je vjerovati displayspecifications stranici ti tv-i su iz 2015:

https://www.displayspecifications.com/en/brand/06291c

Jači brendovi su tek tad počeli stavljati HEVC podršku, a teško da je jedan JVC tad imao hardverski dekoder za HEVC ugrađen. Vjerojatno ti SW upgrade i da ga pronađeš neće pomoći.

Proizvođač je vjerojatno turski Vestel.

Oba tv-a podržavaju h 264 ista situacija kao i kod lg-a kod kojeg sam ažuriranjem softvera riješio problem toliko jednostavno da svako može isto odradit lg sam prepoznao moguću nadogradnju i sve odradio za 2 minute. Tako da mi je čudno da se kod drugih proizvođača nemože problem riješiti na isti naćin
Tihosb je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 07:17   #1179
logo051
Registered User

Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
CEC isproban i radi. Jedina je pizdarija sto ne koristim originalni daljinski od svog tv-a vec logitech harmony tako da mi nisu sve tipke ispravno mapirane.

Uglavnom, radi i zadovoljan sam.

Uredaj se vidi kao "ali stb".
Znači, resiverom se može upravljati/mijenjati kanali preko originalnog daljinskog od TV-a?
logo051 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 07:26   #1180
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Naruči online

https://www.hrvatskitelekom.hr/telev...alni-prijamnik

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
Nigdje na stranici nije navedeno online naručivanje. Samo kod T-centara i ostalih parrnera da se osobno kupi. Online dakle ne može. Čak sam chatao s njima i rekli su mi da online ne može tako da ne znam postoji li neka online šema naručivanja uopće....

Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.11.2020., 08:10   #1181
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Cryptobox recenzije by farfan@forum.hr
Nije neka radost.
S obzirom da Devije više nema a Tcom Intek poskupio, rekao bih: tko je jamio je jamio, nema više best-buy.

Citiraj:
AB CryptoBox 702T mini

Nakon velikog, na red došao mali brat. Sve recenzije govorile praktički isti uređaj za zemaljsku TV, osim što nema internet pa i funkcije vezane za njega, te naravno kabelski tuner i utor za modul, kartice ili šta već.
Za razliku od jačeg modela 8/256mb ovaj ima samo 8/8mb, mislio sam da mu za FTA kanale to neće stvarat probleme.

Daljinski, menu i ostalo je isto kao kod normalne verzije.
EPG prikazuje samo jedan mux, veći model prikazuje sve. Kretanje kroz EPG ima iritantnu zadršku, doslovce ga moraš čekat pa stisneš još jednom i odeš predaleko kad dođe k sebi. Nekako mi se čini i da mrvicu duže mijenja kanale ali još uvijek prihvatljivo.

Uređaj ima hdmi CEC, za razliku od jačeg modela. Apsolutno nigdje takva važna funkcija nije navedena, niti na kutiji, niti na službenim stranicama, neshvatljivo. Ljudi su isprobali i uredno radi, ja još nisam probao. Ali sa str podrške Q&A;
if the time recording is set, the TV will also turn on at that time, which is very annoying at night. The STB should perhaps know that timer recording is set and running, so it should not activate the CEC function.

Za razliku od ne mini verzije, ovaj snima samo jedan kanal i sve drugo je nedostupno, niti drugi kanal niti EPG ne rade. Jača verzija snima 2 programa, treći unutar muxa se gleda, EPG radi.

Opet nakon čitanja podrške otkrio da ako se program snima, stisne se favorite lista i tamo se može gledat drugi program unutar muxa . Kako na ovih bijednih 16 kanala nikad nisam koristio favorite liste to nebi otkrio apsolutno nikad. Još moram provjeriti dal to radi i kada timer pokrene snimanje.

Za razliku od jačeg modela izgleda da može snimati događaj za događajem, tj timer ne doda automatski 1 min razmaka, treba još vidjet kak funkcionira u praksi.
Timer po EPG uredno dopušta da stavite 2 snimanja kojima se vremena preklapaju i ne izbaci nikakvo upozorenje da je u konfliktu. No kako mini verzija snima samo jedan program, drugi događaj neće snimiti .

Uređaj se može nalijepiti na stražnju stranu TV i samo napred staviti mali display/IR prijemnik. Uređaj se uopće ne grije, ni sama kutija niti transformator, za razliku od stronga 8541 i devie koja je sličnih gabarita s vanjskim transformatorom.
Citiraj:
AB Cryptobox 702T HD DVB-T2 / C

Kupljen dotični, posvuda dosta hvaljen, hvalio ga i prodavač. Uređaj je veličine starih videa doima se vrlo kvalitetno napravljen, ima i osnovne tipke na sebi. Daljinski velik, fino leži u ruci, osjećaj tipki je odličan, plastika i izrada odaju dojam da je kvalitetniji od svih dosad isprobanih.

Nakon otvaranja ide automatsko skeniranje, nevjerojatno ali nema opciju pronalaska samo slobodnih kanala.
Na ručnom skeniranju ima opciju pretraživanja nekoliko frenkvencija, na mojoj slici je to 16,18 i 20 kanal koje onda odjednom pretraži.
Tuner navodno jako kvalitetan, slika je odlična. Neki ljudi tvrde da im je slika mrvicu bolja nego na amiku, ali nisam ga imao pa ne znam.

Display ima crvenu i zelenu diodu i sat/kanal kojima se regulira jačina osvjetljenja. Ono što je malo blesavo da crvena dioda svjetli i kad je ugašen i upaljen, samo se prilikom paljenja dodatno pali zelena kao oznaka signala. Nikako ne obavještava da se nešto snima, mislio sam da će crvena titrat kad snima ali ništa od toga.

EPG prikazuje 10 programa odjednom, ali svejedno je polje moglo biti još malo rastegnuto po širini jer ostaje 10cm neiskorištenog prostora lijevo i desno na 37".
Grafika neozbiljna i loša, dosta toga teško vidljivo, trebalo je sav tekst ostaviti bijel a same ikone u bojama povećat. Stavio sam i par slika stronga da se vidi kolko je to kod njega vizuelno bolje odrađeno.
EPG pomicanjem gore dolje ne mijenja kanal, kroz EPG se ide onim navi krugom koji je smješten u gornjem dijelu ekrana, no nakon toga ako vas zanima o čemu je emisija na tipku info koja je odmah ispod kruga ne reagira.
Za bilo što vezano uz EPG treba koristiti one tipke u boji koje su skroz na dnu daljinca , ergonomija nula bodova jer doslovce moraš pomaknut dlan na daljinskom.

Multimediu ono malo što sam probao čita, titlove isto. Ima brdo postavki boja i pozadina, ono cijan, magenta svakakve pizdarije, a nema odabir veličine . Ali relativno je pristojne veličine.
Daljinski pritiskom na play odma otvara snimljeni materijal, a pritiskom na mediu otvara multimediu.
Daljinski nema tipke next i previous što je minus, to stvarno većina ima. No snimkama se lagano kreće jer se tipkom ok otvara popis pa se lagano ode na sljedeću ili bilo koju snimku. Ali nema preskakanja za određeni odabrani interval koji sami postavite a to dosta njih ima. Može se preskakat jedino navigacijskim tipkama, ali kod kraćih snimki to je npr. 30 sek, a kod dugih snimki 10min. Postoji go to funkcija ali to mi nikad nije bilo zanimljivo.
Nakon prekida gledanja kad se ponovno pokrene, pita dal želite da krene tamo di je stao.

Snimanje snima 2 programa istovremeno teći unutar muxa se može gledat. Ono što se snima se može gledat otpočetka, ali stare snimke ne. EPG radi tijekom snimanja. Ako se snima dva događaja jedan za drugim, izgubi se 1min. Timer automatski sam doda da sljedeći događaj krene 1min kasnije .
Nema postavljanja offseta, da snima x min i ranije i x min kasnije za sve snimke.
Snimke sadrže txt i EPG tj info samo te snimljene emisije o čemu se radi.
Na slikama se vidi loše grafičko rješenje neka šugava žuta boja s bijelom podlogom na osd prilikom reprodukcije.
Traka za volume nalazi se u gornjem desnom kutu .
Osd kad se prebaci program pokazuje i skalu kolko je emisija već traje i kolko preostaje, ali sve je to dosta grafički loše riješeno, zato sam stavio i par slika stronga di se vidi lijepa grafika.

TXT je najveći koji sam dosad vidio praktički full screen, ali nema biranja podstranica vrte se svojim redom, nevjerojatno.

Jebeš kvalitetu i sve kad ima takve osnovne bugove i nelogičnosti. Kabelski tuner i kartice su mi nepotrebne pa nisam ni probavao.
Mini verzija ima isto sučelje i mogućnosti, nema net, kartice, malo slabiji čip i memoriju ali bi trebala biti ista što se tiće ovog šta sam pisao.

Uređaj košta cca 400kn i definitivno ne vrijedi tolko, ako nađete na tisku mini verziju kako je neko pisao po 189kn, to je max kolko vrijedi.

https://postimg.cc/gallery/cJnjW6j/6e0c8f23

Tu imate dodatne slike prognoze, kalendara i igrica, ja nisam spajao na net.
https://shop.atoselektro.cz/ab-crypt...c_d253611.html
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 08:16   #1182
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Tihosb Pregled postova
Tako da mi je čudno da se kod drugih proizvođača nemože problem riješiti na isti naćin
Ne može jer je riječ o hardveru a ne o softveru. LG je imao dekoder i bio je isključe u postavkama i to se riješilo updateom softwarea. JVC ga 99% nema i jedan upgrade softwarea to ne može riješiti.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 08:47   #1183
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor logo051 Pregled postova
Znači, resiverom se može upravljati/mijenjati kanali preko originalnog daljinskog od TV-a?
Si toro.
Cuky je online   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 10:58   #1184
Tihosb
Registered User

Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Ne može jer je riječ o hardveru a ne o softveru. LG je imao dekoder i bio je isključe u postavkama i to se riješilo updateom softwarea. JVC ga 99% nema i jedan upgrade softwarea to ne može riješiti.

Obzirom da imaju dvb t2 i da podržavaju h 264 pretpostavljam da bi trebali uz

ažuriranje softwera ili firmwera podržavati i h 265 poslati čemo upit jvc-u pa da čujemo njihov komentar
Tihosb je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 11:01   #1185
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Krivo pretpostavljaš. Još jednom, riječ je o hardveru, a ne softveru
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 12:05   #1186
TROLL
Registered User

TROLL's Avatar

opticum nitro box plus slaganje kanala... stavit na željeni kanal... stisnuti žutu za premjesti... stisnuti ok da se kraj kanala pokažu strelice za gore i dolje u krugu...
pomaknuti kanal na željeno mjesto i stisnut EPG koji služi u tom slučaju kao enter ili potvrda... nakon toga opet ok da se maknu strelice... kad stisnete žutu tipku i kad se žuto polje premjesti proširi ne morate za svaki kanal opet stiskat žutu... znači samo s OK i EPG se barata...ono što zbunjuje kad s OK označite kanal i želite ga pomaknuti gore ili dolje kanal se neće pomicati već će se pomicati samo žuto polje... znači označite kanal s OK i kad žuto polje pomaknete gdje želite tad potvrdite s EPG_om...

Zadnje izmijenjeno od: TROLL. 13.11.2020. u 12:18.
TROLL je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 15:19   #1187
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Stigao danas nitrobox plus i ujedno svaka pohvala gospodinu koji sjedi iza maila u prejeftino.com.

Valjda zabunom poslano s otkupninom iako je placeno avansno. Dostavljac zove i pita pare. U tih 5-10min sto sam cekao dostavljaca, razmjenio mailove s prodajom, oni zvali Intereuropu, Intereuropa vozaca... Ne bi nikad rekao da je to moguce odraditi u tom roku.

Nego, jeste radili update firmwarea?
http://engelaxil.hr/download/ax-nytrobox-plus/
Staro 13.11.2020., 15:38   #1188
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Ima li netko problema s kanalom 23 u Istri? Stanovite ukućane muče pojedini kanali. Probao sam tražiti ručno ali čini se kao da nema signala ili je dotični slab.

Ne znam na kojoj si lokaciji, ali nisi jedini, slično i kod mene.
Iz nekog razloga ukakili su taj M2 mux. Preko lokalnih repetitora ga uopće ne prenose, a ako je antena okrenuta na Učku, onda je signal ponekad (ne uvijek) lošiji.

Probaj u neko drugo doba dana, recimo rano ujutro. Najčešće navečer zna oslabiti.

Do 10.11. ne znam na koju foru, ali svi ti kanali bili su mi na 490 MHz (M2).
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 16:53   #1189
beli14
Premium
Moj komp

beli14's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
Citiraj:
Autor TROLL Pregled postova
opticum nitro box plus slaganje kanala... stavit na željeni kanal... stisnuti žutu za premjesti... stisnuti ok da se kraj kanala pokažu strelice za gore i dolje u krugu...
pomaknuti kanal na željeno mjesto i stisnut EPG koji služi u tom slučaju kao enter ili potvrda... nakon toga opet ok da se maknu strelice... kad stisnete žutu tipku i kad se žuto polje premjesti proširi ne morate za svaki kanal opet stiskat žutu... znači samo s OK i EPG se barata...ono što zbunjuje kad s OK označite kanal i želite ga pomaknuti gore ili dolje kanal se neće pomicati već će se pomicati samo žuto polje... znači označite kanal s OK i kad žuto polje pomaknete gdje želite tad potvrdite s EPG_om...
Mene je više nerviralo to što nakon što se stisne EPG za potvrdu, opet treba stinuti OK da se kanal odznači
beli14 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2020., 18:45   #1190
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor Dino57 Pregled postova
Jesi probao promjenit zemlju emitiranja na Češku i ponovo pretražit kanale?
Jesam. Opet isto,nađe sve ali samo zvuk.
Staro 13.11.2020., 21:21   #1191
TROLL
Registered User

TROLL's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Jesam. Opet isto,nađe sve ali samo zvuk.
nije bitan dvb-t2 nego da li ima hevc 265...
ja sam imao strong evo tv receiver h264 bez h265 i također mi je imao samo zvuk... slika crna... isto na njemu piše dvb-t2...
Staro 13.11.2020., 21:35   #1192
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Bitno je, tj. treba oboje imati / podržavati.
Staro 13.11.2020., 22:25   #1193
TROLL
Registered User

TROLL's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Bitno je, tj. treba oboje imati / podržavati.
ako ima hevc 265 da li automatski ima i dvb-t2... e to je pitanje...
Staro 13.11.2020., 23:56   #1194
Endless
Registered User

Datum registracije: Oct 2020
Citiraj:
Autor logo051 Pregled postova
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Si toro.
A da li bi CEC funkcija s tog prijemnika funkcionirala na samsung plazmi iz 2012?
Endless je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2020., 01:03   #1195
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Vjerojatno cca 90% bi jer je Zamzung poznat da podržava HDMI - CEC.
Staro 14.11.2020., 10:38   #1196
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ola, makar sam planirao svim svjima nabaviti Edision Picco T265, jer eliminira potrebu za drugim daljincem, moram uzet jedan box danas do kraja dana:

Ima kaj negde na lageru da - eliminira potrebu za drugim daljince. čita svašta-nešta sa USB sticka? Vidio sam par komada tokom prošlog tjedna u temi da ima, ali bože sveti kolko postova i stranica je naraslo ne mogu ništ naći

Edit:
Uzeo u Protisu CB HD Mini.

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent

Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 14.11.2020. u 12:54.
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2020., 12:03   #1197
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Devia iz poste ima programibilni upravljac, ali kvaliteta igračke je bolja od tog upravljača.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2020., 13:29   #1198
trebampomoc
OP
Moj komp

trebampomoc's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Cryptobox recenzije by farfan@forum.hr
Nije neka radost.
S obzirom da Devije više nema a Tcom Intek poskupio, rekao bih: tko je jamio je jamio, nema više best-buy.
Baš sam planirao uzeti Cryptobox mini.
Je li ima neki uređaj od oko 200 kn da je za preporučiti?
trebampomoc je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2020., 15:18   #1199
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor trebampomoc Pregled postova
Baš sam planirao uzeti Cryptobox mini.
Je li ima neki uređaj od oko 200 kn da je za preporučiti?
jos da ga ima di za kupit...
wifi je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2020., 17:44   #1200
ranga
Premium

Datum registracije: Sep 2016
Ima tko da prodaje intek prijamnik od evo tv-a ?
ranga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno