Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Komentari i prijedlozi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.10.2008., 14:15   #91
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor DjedMraz Pregled postova
Evo jos 1 prijedlog, koji se doduše ne tiče direktno uz nove članove.
Znaci pri otvaranju novih tema da pise neke stare teme koje imaju veze s tim. Ovako, npr kad u google ukucam pce odmah mi otvori dolje pcekspert, ili ukucam nab otvara nabava.net. E moze li se sad to rijesiti na forumu da npr kad pisemo naslov nove teme i npr ukucajemo prep(preporuka konfe) i odmah mu dolje izbacuje teme preporuka konfiguracije 3k-5k, preporuka 6k-7k...
moguće je to izvesti jer takve stvari postoje na drugim forumima...
Još bi bilo korisno staviti da se pri pokretanju nove teme prvo mora pretražiti forum sa ključnim riječima željenog naslova i da se tek onda može otvoriti tema...

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Kužim što hoćeš reći no nisam siguran da je to izvedivo na način da i bude korisno i praktično. A i pitanje je koliko bi to spriječilo nove članove da postaju nov temu, bez obzira na postojanje iste među starima...
da, to je problem
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 17:09   #92
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Evo moj prijedlog, da ne otvaram novu temu
Da se na PCEu (na stranici, ne forumu) otvori kategorija konfiguracije i da su tamo konfiguracije za 3k, 4k, 5k, 7k, 10k I da ih svakih 2 tjedna/jednom mjesečno mjenjamo Tako da se ne mora otvarat nova tema, nego se čisto može pratiti što se najviše može dobiti za određenu svotu novca... Složi se jedna AMD i jedna Intel konfa za svaku određenu količinu novca...
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.10.2008., 17:33   #93
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Bez brige, otvarale bi se nove teme, jer ljudi su lijeni, tj. dobra većina njih. Pogledaj Konfiguracije, imaš tema za svaki budžet i sve moguće kombinacije komponenti i usprkos tome se iz dana u dana otvaraju nove, a opet totalno iste teme s istim prohtjevima. Neki si čak daju truda i pregledaju starije teme i unatoč tome otvore temu samo da pitaju dal je ono kaj su skopirali iz četiri različite teme dobro. Ista stvar bi bila s ovim konfiguracijama na početnoj strani. Ljudi, tj. neki od njih bi pročitali, pregledali i onda bi krenuli na forum, otvorili novu temu i pitali dal je ta i ta konfiguracija dobra za Photoshop, Office, igranje, prženje, torrente, video-obradu i sl. bavim se svim i svačim, a ne znam instalirati Windowse i pročitati mail namjene. Uzalud ti trud, bolje rečeno onima koji bi to složili i održavali, jer količina lijenih gotovana višestruko nadmašuje one koji imaju tendenciju pomoći ili napisati koju pametnu.

Dosta ti je da pogledaš da još dan-danas imaš bisera koji traže crack i slične nebuloze, a kad im se pobrišu teme i kad pokupe kaznu, prave se ludi. Da nisu vidli pravila ili da su pravila preopširna/prerigorozna, da je "ekipa" na forumu neprijateljski raspoložena i tako dalje. Muljatore na Tržnici koji su u stanju vlastitu majku prevariti za 20kn, bolje da ne spominjem.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 18:05   #94
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
dox, dobar prijedlog...ali onda bi trebalo razdijeliti konfe...

velika je razlika izmedu gaming konfe i neke za profesionalnu upotrebu u istom cjenovnom rangu...
domis je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 21:50   #95
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Vezano uz raspravu,ovako bih ja to pokušao napravit, pa barem na probni rok da se vidi kako bi funkcioniralo i dali bi donijelo ikakva poboljšanja u smislu manjeg spama i boljeg praćenja pravila foruma.
Registracija ostaje ista kao i do sad ali bilo koji novi član nema pravo na postanje nikakvih pitanja niti komentara dok ne ispuni "moj komp" i ne odgovori na par kviz pitanja iz poznavanja pravila foruma.
Dakle svi su i dalje dobrodošli, ali ekipa koju ne zanimaju pravila niti najmanje nema mogućnosti postanja dok barem jednom ne pročita pravila foruma
Staro 01.10.2008., 22:18   #96
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor DjedMraz Pregled postova
Evo jos 1 prijedlog, koji se doduše ne tiče direktno uz nove članove.
Znaci pri otvaranju novih tema da pise neke stare teme koje imaju veze s tim. Ovako, npr kad u google ukucam pce odmah mi otvori dolje pcekspert, ili ukucam nab otvara nabava.net. E moze li se sad to rijesiti na forumu da npr kad pisemo naslov nove teme i npr ukucajemo prep(preporuka konfe) i odmah mu dolje izbacuje teme preporuka konfiguracije 3k-5k, preporuka 6k-7k...
Problem je kronicni manjak inteligencije kod ponovnog dizanja starih tema. Donedavno smo se na M&D smijali biserima koji uspiju iskopati thread od 5 godina i onda bubnuti nesto. Time bi broj takvih bio jos i veci.

Nadalje, u 96.743% slucajeva ce biser dici krivu temu. Primjer: biser treba napajanje za staru kramu tipa Sempron 2800 s integrusom i lijeno mu je skrolati do petog-desetog rezultata (gdje je vec rasprava o <200kn napajanjima) i bubne svoj post u temu o napajanju za 3870x2 CF jer je bila prva na popisu. Ovo bi se dogadjalo cak i kad bi SVI naslovi bili kako spada (dakle sadrzavali srz teme, dakle NE "upomoooć! napajanje!!111! omg l0lz!" nego "Napajanje <200kn za stariji stroj [P4 2.4]").
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 23:55   #97
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
Evo moj prijedlog, da ne otvaram novu temu
Da se na PCEu (na stranici, ne forumu) otvori kategorija konfiguracije i da su tamo konfiguracije za 3k, 4k, 5k, 7k, 10k I da ih svakih 2 tjedna/jednom mjesečno mjenjamo Tako da se ne mora otvarat nova tema, nego se čisto može pratiti što se najviše može dobiti za određenu svotu novca... Složi se jedna AMD i jedna Intel konfa za svaku određenu količinu novca...
(zna mcg o cemu pricam)

nesto jako slicno smo omega i ja napravili na Links-u, i vise manje je sljakalo. ne znam kako bi ovdje to islo jer stvarno ima ljudi koji su nenormalno lijeni i ne daju si truda ni 2%, te zele sve servirano odmah sada. a onda ima i ljudi koji si daju truda nesto nenormalno mnogo, sto me opet iznenadi (ugodno, jel)........

sto se mene tice, meni nije bed. mi smo malo to razlomili u (na Links-u):
Intel / AMD
Offlice / Multimedia / Game
eventualno HTPC
podjela po budgetima

i jos otvorili jednu temu koja je sluzila iskljucivo kao pomocna ovoj glavnoj, gdje se ljudi javljaju i pitaju sto vec imaju pitati za slozene konfe, predlazu druge solucije komponenti da se uvrste kao nekakav best buy, neke finese kod samih komponeni i slicno.

e sad, postoji jos jedan problem. mi smo imali srece pa smo bili ograniceni samo ponudom Links-a, pa smo stavljali komponente iskljucivo iz njihove ponude. ako bi se i islo na ovakav nekakav projekt, kako odvojiti iz kojih trgovina ponuditi komponente? iz svih trgovina informatickih komponenti? i onda se javi neki seljo iz mrduse donje, on ima samo vemil, i trazi konfu.......jer je lijen sam sloziti otprilike priblizno jednaku konfu na temelju jedne od predlozenih.

kako god, ponavljam, ja sam za. bodgo, elvis again, coconut, ja (ako smatrate da su ok slozene konfe u zadnje vrijeme od mene).......ili nek mcg (ako mu/ti nije problem odredis par ljudi) koji zele pomoci, i samo oni naprave i ureduju tu temu.
a ako se zaleti koji padavicar i trazi konfu koja odgovara 90% onoj koja je predlozena za odredeni budget, fino delete post, i kartonce korisniku. bilo bi vise reda, zar ne?

naravno, svaka konfa bi mogla proci kroz ruke mcg-u. za svaki slucaj .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 23:59   #98
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
(zna mcg o cemu pricam)

nesto jako slicno smo omega i ja napravili na Links-u, i vise manje je sljakalo. ne znam kako bi ovdje to islo jer stvarno ima ljudi koji su nenormalno lijeni i ne daju si truda ni 2%, te zele sve servirano odmah sada. a onda ima i ljudi koji si daju truda nesto nenormalno mnogo, sto me opet iznenadi (ugodno, jel)........

sto se mene tice, meni nije bed. mi smo malo to razlomili u (na Links-u):
Intel / AMD
Offlice / Multimedia / Game
eventualno HTPC
podjela po budgetima

i jos otvorili jednu temu koja je sluzila iskljucivo kao pomocna ovoj glavnoj, gdje se ljudi javljaju i pitaju sto vec imaju pitati za slozene konfe, predlazu druge solucije komponenti da se uvrste kao nekakav best buy, neke finese kod samih komponeni i slicno.

e sad, postoji jos jedan problem. mi smo imali srece pa smo bili ograniceni samo ponudom Links-a, pa smo stavljali komponente iskljucivo iz njihove ponude. ako bi se i islo na ovakav nekakav projekt, kako odvojiti iz kojih trgovina ponuditi komponente? iz svih trgovina informatickih komponenti? i onda se javi neki seljo iz mrduse donje, on ima samo vemil, i trazi konfu.......jer je lijen sam sloziti otprilike priblizno jednaku konfu na temelju jedne od predlozenih.

kako god, ponavljam, ja sam za. bodgo, elvis again, coconut, ja (ako smatrate da su ok slozene konfe u zadnje vrijeme od mene).......ili nek mcg (ako mu/ti nije problem odredis par ljudi) koji zele pomoci, i samo oni naprave i ureduju tu temu.
a ako se zaleti koji padavicar i trazi konfu koja odgovara 90% onoj koja je predlozena za odredeni budget, fino delete post, i kartonce korisniku. bilo bi vise reda, zar ne?

naravno, svaka konfa bi mogla proci kroz ruke mcg-u. za svaki slucaj .
Moze, odlicna ideja. Jos bi se dalo prosiriti sljedecim:
- preporucljive komponente po klasama
i/ili
- uz konfu napisati "Mozete ustedjeti na..." i dodati prijedlog. Ako je budzet 5500kn, a uz mnogo bolju recimo grafu bi konfa bila 5600, mozemo napisati "Za samo malo vise..." ili "Isplati se nategnuti za..."
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2008., 00:12   #99
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Sve je to fino i krasno, ali DoX_Chabar priča o tome da se složene konfiguracije stave na naslovu stranu PC Eksperta. Primjera radi da pored Home, Članci, Novosti i ostalog, stoje i Konfiguracije. E sad, kad je to u pitanju, samo ljudi koji su glavni i odgovorni (tor i horza, ponajviše on, jer bi vrlo vjerojatno čovjek to trebal implementirati u već postojeću organizaciju naslovne stranice) imaju pravo glasa. Vi, ja i ostali forumaši tu nemamo kaj previše razglabati. Ja i dalje stojim iza toga da budete izgubili puno vremena i dobre volje, jer budu lijeni forumaši i dalje pravili sranja. Istinabog njih se lako sankcionira, ali iz dana u dan se registrira određeni broj nadobudnih koji samo čekaju da otvore temu i pitaju dal je dobro ono kaj su složili. Kaj se tiče konfiguracija na forumu i to sam već nekolko put komentiral i diskutiral. Nema smisla da se više ponavljam, jer stvarno ne vidim razloga da vi (ili bilo ko drugi) trošite svoje vrijeme na one koji ne cijene tuđi trud. Tema s različitim budžetima ima napretek, a ako se gospodi ne da čitati ili odvojiti koju minutu da pregledaju starije teme, mogu komotno pomoć, savjet i mišljenje tražiti na drugim forumima. Fala bogu ima ih kolko im srce želi, pa im ne bude problem naći onaj pravi. Da "hoću internet" generacija zna cijeniti određene stvari i trud i da nisu tolko lijeni, već bi odavno postojal sticky, tj. onaj prvotni se ne bi ni brisal već samo nadopunjaval, ali pošto oni ne mare za druge, zbog čega bi vi/mi marili za njih.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 02.10.2008. u 00:23.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2008., 00:30   #100
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Sve je to fino i krasno, ali DoX_Chabar priča o tome da se složene konfiguracije stave na naslovu stranu PC Eksperta.
uf, nisam tako skuzio. i osobno nisam za to, ako me se pita, jer ne vidim svrhe. za to postoji Forum kao takav, i po meni i vise nego dovoljno. kada netko trazi savjet za konfu, ide na podforum Konfiguracije.

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Da "hoću internet" generacija zna cijeniti određene stvari i trud i da nisu tolko lijeni, već bi odavno postojal sticky, tj. onaj prvotni se ne bi ni brisal već samo nadoupnjaval, ali pošto oni ne mare za druge, zbog čega bi vi/mi marili za njih.
ha, nemam pojma dal bi sljakalo i kako bi sljakalo jer nisam vidio prvi stiki (ako sam skuzio, postojao je, vezan za konfe). sto se tice vremena i truda, nije mi prvi put da nesto tako radim, znas i sam.

jos samo nesto da razjasnim sto se tice same ideje. ta potencijalna tema se zakljuca kao stiki, i bude prva gore. ova pomocna se redovito bumpa (jer se ljudi cijelo vrijeme javljaju sa ovim, onim, prohtjevima i pitanjima), i samim time bude pri vrhu.
sto hocu reci? javi se joza i hoce konfu. ako ne pogleda prije u stiki koji je odmah ispod pravila, delete. stiki se stavi sa naslovom tipa "slozene best buy konfiguracije, obavezno procitati prije otvaranja nove teme", i to je to. u njoj dati link na ovu pomocu, i nista vise. imas slozene konfiguracije sve na jednom mjestu, ne treba traziti nista (trazilica kao takva se vise manje izbacuje, barem sto se tice konfiguracija), puno manje posla (jer je sve vezano za jednu glavnu i jednu pomocnu temu), i to je to.
i ako postoji mogucnost zakljucavanja glavne teme, ali da se moze updateat s vremena na vrijeme (tipa jednom u mjesec-dva, ovisno o samom dolasku boljih, tj isplatljivijih komponenti).

ponavljam, ovo je samo prijedlog za koji mislim da bi mogao sljakati. ako nista, nista .

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.10.2008., 00:36   #101
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
sto hocu reci? javi se joza i hoce konfu. ako ne pogleda prije u stiki koji je odmah ispod pravila, delete. stiki se stavi sa naslovom tipa "slozene best buy konfiguracije, obavezno procitati prije otvaranja nove teme",
i ako postoji mogucnost zakljucavanja glavne teme, ali da se moze updateat s vremena na vrijeme (tipa jednom u mjesec-dva, ovisno o samom dolasku boljih, tj isplatljivijih komponenti).
Znaš li uopće koliko ima posla oko takvog nečeg? S tim da bi se update trebao raditi barem 1x tjedno, ovisno o promjenama cijena. Također ima mnogo variabli, od same upotrabe, do mjesta kupovine...

Nije to problem napraviti, ali je upitna isplativost toga, a i sumnjam da bi se našao netko dovoljno glup, a i pametan ujednom da to update-a redovito.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2008., 01:03   #102
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Prijedlog je ok, mozda je malo kompliciranija izvedba jer ima puno vrijabli (cijene, ducani), ali ako pojedini clanovi imaju volju da to uređuju, zato ne. Nista ne kosta napraviti sticky, pa vidjet kako se to bude ponasalo..
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2008., 01:45   #103
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Znaš li uopće koliko ima posla oko takvog nečeg? S tim da bi se update trebao raditi barem 1x tjedno, ovisno o promjenama cijena. Također ima mnogo variabli, od same upotrabe, do mjesta kupovine...
to nebi bilo jednom tjedno jer update tako cesto ne igra ulogu. mozda se nisam izjasnio tocno kako smo mi to napravili, recimo:
konfa je intel, do 4000 kuna, multimedija. automatski malo bolja ploca, quad ili jaci dualac, sto vise rama, sto vise harda, grafa tipa 3650, ostatak se slozi vise manje opcenito. e sad, nije strikno samo jedna ploca best buy, vec se navede njih tri-cetiri, ovisi o cijeni i dobivenom (tj isplativosti). tako i za sve ostale komponente koje igraju ulogu kod namjene racunala (office, multimedija, igranje). ali da cijene svih komponenti koje su dobivene kombinacijom iz razlicitih trgovina ne prede zadani budget (dakle, slobodno mogu biti i nize par stotina kuna). razumijes?
u ovom slucaju nije toliko neophodno updateati svaki tjedan, mjesecno je cist dovoljno. kazem, kada nesto novije dode do tocke kada postaje isplatljivije za uzeti nego sto je trenutno aktualno, stavi se ta komponenta.
a kao referenca se moze uzeti nabava.net i nju uzimati kao fiksni izvor svih podataka vezanih za komponente. ne sad sredisce.hr, supracomp i slicno. zato jer su vise manje sve vece trgovine na nabava.net.

Citiraj:
Nije to problem napraviti, ali je upitna isplativost toga, a i sumnjam da bi se našao netko dovoljno glup, a i pametan ujednom da to update-a redovito.
pa evo ja sam dovoljno glup i pametan da se upustim u jedan takav projektic. nije nista tesko, ponavljam, jedino oduzima vremena. vec sam radio slicne stikije na vec spomenutom Links-u, i dalje bi, ali to je druga prica (hehe).

takoder bi mi bilo drago da se ostatak modera i admina izjasni o ideji. sto se tice samog posla, nebi jedna osoba to radila, vec par ljudi koji se razumiju i znaju ocijeniti sto je (nazovimo tako) najbolje kod odredene namjene racunala, za odredeni budget. i kad takav stiki zacementirati, korisnici samo pitaju pitanja za slozene konfe. sami izabiru hoce nvidiu ili ati (tipa 9800GT ili HD4850), jer bi takve kartice bile u istom rangu konfiguracije.

eventualno se mogu i ubaciti reviewi pojedinih best buy komponent, cisto radi informiranosti prema korisnicima. jer ima onih kojima nije tesko sjesti i dati si truda, procitati i sam sebi pomoci.
a kada se napravi update, samo se napise u onoj pomocnoj temi za koju je konfu napravljen update, i to je to.

Staro 02.10.2008., 04:26   #104
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ili recimo ovo http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=121419
Trebali bi moderatori, brisati takve naslove threadova, velika slova, hitno i sl.Ono kao da gori a njemu nije dobar ping.
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2008., 08:04   #105
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
to nebi bilo jednom tjedno jer update tako cesto ne igra ulogu.
Igra, provjereno znam.

A tebi nitko ne drži gun pored glave, normalno da možeš otvoriti temu i pokušati nešto. Mislim da se McG neće ljutiti, pošalji mu YT link na Ill Niño i pitaj jel ok da otvoriš temu.

Ne mora biti sticky, ali ove usputne zahebancije nemaju smisla ako se ne misli napisati nekaj stručno i update-at redovito.

A pročitaj još jednom našeg varaždinca #99, pa razmisli ima li smisla. ... Razer je najveći luzer , najebe se ko lud za OC sticky da ekipa se nebi udostojila procitati, već samo otvaraju teme.

Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 02.10.2008. u 08:16.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2008., 10:56   #106
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ajde Fleks nemoj ga i ti neću reć šta..ako je itko po kome srao otkad sam ja logiran ovdje,a to je dobrih 3g staža i 2800 postova,ti si pljuvao 90% ekipe,ako je smisao postojanja na forumu troll,to bi bio ti,prema tome,čitao sam te često,divio ti se u mnogim područjima tvog znanja,ali da bi mogao skratit jezik,bi..

Sam prijedlog je izvediv i pohvalan,apsolutno ga podržavam.Bez postojanja onda officera poput fleksa,spammera poput mene,fleksove djece poput bladerunnera,mojih pristaša poput gilberta i žileta,itd.

Tor,razmisli o tome,bar ispuniti moj komp i neke osnovne stvari.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2008., 12:19   #107
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Igra, provjereno znam.

A tebi nitko ne drži gun pored glave, normalno da možeš otvoriti temu i pokušati nešto. Mislim da se McG neće ljutiti, pošalji mu YT link na Ill Niño i pitaj jel ok da otvoriš temu.

Ne mora biti sticky, ali ove usputne zahebancije nemaju smisla ako se ne misli napisati nekaj stručno i update-at redovito.

A pročitaj još jednom našeg varaždinca #99, pa razmisli ima li smisla. ... Razer je najveći luzer , najebe se ko lud za OC sticky da ekipa se nebi udostojila procitati, već samo otvaraju teme.
kako igra? pa nece kroz mjesec dana jedna ploca ili procesor pojeftiniti za 50%. napravi se u prvom tjednu svakog mjeseca update, pogledaju se cijene, iskombinira se nesto bolje (ako bude tolika razlika u cijeni), i to je to.
ne znam jesi procitao sto sam napisao, nisam da se ide na konfu do ravno striknih 4000 kuna. vec samo da je budget otprilike 4000 kuna, da se stave vise razlicitih komponenti koje mogu uci u taj budget (a sve su manje vise best buy, vise modela ploca, procesora, grafickih, recimo), i da zbroj njih kroz raznorazne kombinacije ne prelazi zadan budget.
onda pojeftinjenje jednoj 5000BE ili 8400 za 20-30 kuna nebi igralo ulogu, razumijes .

i jos sto se tice otvaranja teme. na pocetku sam rekao, to nije posao za jednu osobu. moze se, ali mislim da nitko nije lud ici to sam se sklapati, pisati, traziti, i na kraju krajeva odgovarati za sve napisano.
ima ljudi sposobnih (sposobnijih nego ja), ako se njima da, lako se ovako nesto izvede. meni nije u cilju otvarati nove teme i stancati postove. samo bi htio pomoci jer imam vremena. ako ideja kao takva padne i ne naide na odobrenje barem nekih ljudi (nekih modera, nekih clanova), ja ne vidim svrhe takve teme. jer ja kao korisnik nisam dovoljan da bi updateao jednu takvu temu, tu i moder treba malo pomoci. nadam se da ste me razumijeli sto hocu reci.

sto se tice oc stikija........znam . zato sam napisao, tko ne procita stikije, banana. i mir. mozda je malo sirovo, ali zato i sluze stikiji. tamo pise manje vise sve objasnjeno kako treba, to sto su ljudi lijeni i bahati, neka im. ban.
naravno, ne mislim sada na apsolutno sve nove teme vezane za oc, da ih treba lokati i autore kazniti, ali debelu vecinu da. isto se primjeni i ovdje, i bi bilo puno preglednije.

Staro 09.10.2008., 22:17   #108
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Hoće bit šta od tog mog prijedloga? Osobno se javljam da bi mogao uređivati taj dio, nije problem, mogu uhvatiti vremena i biti u toku s cijenama
Staro 10.10.2008., 09:25   #109
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Eh, nije to samo "otvori novu rubriku" na portalu. Sad se trenutno radi na nečemu drugome, vezanom uz sam portal i djelomično forum, pa kad to bude finito možemo dalje razmišljati u tom sili sličnom smjeru. Nadam se da znaš što to znači i koliki je ot posao. Mislim, nećemo napraviti to i imati 6 mj. ili godinu dana i nakon toga puška - ostaje prazna rubrika ili s konfom koja je zastarila po svim kriterijima. Škakljive su te live stvarčice, trenutno imamo problema i s news sekcijom, ovo bi bio vellik zalogaj.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2008., 10:44   #110
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

pa zato nebi bio DoX_Chabar sam. takoder se nudim za stvaranje i odrzavanje teme vezane za konfiguracije.

Staro 10.10.2008., 13:12   #111
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Pa eto, ako nas se više skupi, zašto ne
Staro 21.12.2008., 17:07   #112
Ducati
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
Pozdrav svima
Opet ja,da novi sam i ne zelim se svadati niti se praviti pametan sto se tice kompova jer nije moje podrucje,a na forum sam se prijavio bas sa namjerom da nesto naucim tj da mi netko nesto pomogne sto ne znam,koliko sam do sada primjetio ima per ljudi sto su stvarno voljni pomoci ali ima ih i koji su spremni samo na vrijedanje i ismijavanje(npr zapoceo sam temu ciji jaci taj kaci i u roku od 6 sati sam popljuvan kao nigdje na niti jednom forumu,znam da si sada administratori misle "odi si na te forume" ali to vam nije dobro da stara ekipa se drzi zajedno i tlaci nove,ja necu nikoga vrijedati niti se svadati sa nikime ali shvatite da nece biti isto bez novih clnova,tu bi trebali biti da im pomognete tko zeli,jer to i je bit svih foruma ako se ne varam,jer mi neki vas trebamo jer neznamo o kompovima puno pa vas molimo da nas shvatite ako nije problem,ako mislite da smo visak ovdje ja evo sam vam prvi na raspolaganju da mi sa obrate admini na mail i necu vise nikada smetati,a ako ste ok ljudi shvatit cete da nismo losi koliko mislite.

Sto se tice ovoga sa pocetka ovog topica da bi svi morali ispuniti svoj "moj komp" od toga necete imati nista jer nece sve biti ja imam nego ja zelim a to nije isto i nikada necemo znati sa sigurnoscu sat ko ima jer ce vecinu biti na neki nacin sram reci sta ima jer kod onog drugog pise puno xica quad i gt i sli i sta vec ne pa i oni pisu svasta(vecinom teen populacija jer mama i tata nece kupiti nista jace)

Za to da se pristup trznici ne dopusti(naravno postavljanje oglasa)do odredenog broja postova je odlicna ideja i to podrzavam

I za kraj samo da ponovim da sam novi i ako je ova tema zatvorena odavno oprostite mi nije namjerno ponovo otvorena da nekoga zivciram ili ljutim
Ducati je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2008., 18:08   #113
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Wall of Text crits you for 200.000 damage (180.000 overkill).
Staro 21.12.2008., 18:58   #114
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Sama tema "ciji jaci taj kaci" je potpuno besmislena, pogotovo uz ovoliku količinu spama koji se generira i na puno "normalnijim" temama. Ovo ostalo je tvoje mišljenje, koje možeš iznijeti naravno, a mi se možemo ili ne složiti s njim. Naravno...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2008., 20:56   #115
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
stvari poput "tko ima veći" su oduvijek ovdje bile nepoželjne, jer je fokus na konstruktivnim raspravama i rješavanju problema, a ne na hvalisanju kompovima.
opcija "moj komp" se pokazala veoma korisnom i dobro funkcionira već godinu-dvje i ne vidim odakle zaključak da to neće funkcionirati iz bilo kojeg razloga... činjenica je da funkcionira i bilo kakva rasprava o tome dali funkcionira je bespredmetna.

jednako toliko je bespredmetno razgovarati o tome treba li se prilagođavati novim korisnicima i mijenjati zbog njih na uštrp stare ekipe i principa pce foruma... forum eksponencijalno raste već nekoliko godina i nastaviti će rasti. i ne vidim zašto bi Tor spuštao kvalitetu foruma u korist još većeg rasta.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2008., 21:09   #116
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
sa kim ste se vi isto nasli objasnjavati i raspravljati...
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2008., 21:46   #117
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
da vidim link te rigotine
syss je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2008., 22:06   #118
svebee
/