|
![]() |
#91 |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
ja trenutno odrađujem probni rok od 3 mjeseca (tek je prošao 1 mj) u jednoj većoj inf. firmi i jako sam zadovoljan, i nadam se da ću tu ostati. šefovi su zadovoljni sa mnom, ja s nijima i svima lijepo. plaća je ok za naše prilike s obzirom da sam osoba bez prijašnjeg radnog iskustva, ali po riječima šefa ona će rasti s vremenom, tako da za pol godine mogu očekivati nekakav pomak. samo sam htio reći da je probni rok samo slovo na papiru, ako znas i zelis raditi, posao ćeš bez problema zadržati i čak možda i napredovati... svrha probnog roka je naučiti čovjeka raditi ono što se od njega očekuje na tom radnom mjestu i na kraju tog roka stvari se zbroje i ako je poslodavac zadovoljan naravno da će te zaposliti... znači probong roka se trebaju bojati samo oni koji su uletili preko veze i nemaju pojma o onom što bi trebali raditi i oni koji ne vole raditi pa bježe od svake obaveze koja im se stavi na vrat |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#94 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#96 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
tor blizu si ti meni iako sam bolestan mogo bi se zaletiti ![]()
![]() |
#97 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Mozda je i zakonom propisano da probni rok traje 3 ili koliko vec mjeseci ali isto tako mi je normalno da se radnik bori da je taj rok sto manji, kao sto se poslodavac bori da radnik ima sto manja prava, i hvala Bogu, dobro im ide...
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
U samom oglasu jedino sto vidim problematicno jest iznos place u zadnjih 12 mjeseci (sto je apsolutna ugovorna tajna, to ne zna ni moja zena, a kamoli firma kojoj saljem CV) i ocjenjivanje komunikativnosti i sklonosti timskom radu (to osoba ne moze objektivno ocijeniti). Probni rad i jest uvjetovan ugovorom, ne mozes doci i raditi u probnom roku bez ugovora, koji je identican obicnom ugovoru o radu, cak stovise moze biti i pisan tako (ugovor o radu s klauzulom probnog rada). Rad na crno nema nikakve veze s probnim rokom, to su dvije razlicite stvari. Nije losa politika izjasnjavanje ocekivane place. Za pocetnike je to dosta upitno, no ovdje se izbjegava uopce pocetak (nekad dugotrajnih) pregovora i mozda zaposljavanje krive osobe. Recimo, ja mogu poslati CV, sa svojih brdo certifikata mogu doci ispred svih ostalih, no ako trazim duplo vecu placu od ostalih vlasnik firme me ne mora ni pozvati na razgovor jer nema potrebe za takvom osobom. Isto tako, spremnost na probni rad je kategorija koja je poslodavcu poprilicno bitna, pocetniku ne toliko, ali iskusnom radniku vrlo. Recimo, kao pocetnik bi itekako bio spreman, sada tesko, osim u jako dobro definiranim okruzenjima s ugovorom proicenim od vise pravnika. ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
OT: Iggy, si pogledao onaj disk? plz, kupim ti staklenku ajvara ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#101 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#102 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
damn :mad:: baad : ![]() Ontopično - istina je da se kod nas radnike strašno izrabljuje, al majkumu, ak netko odbije probni rok jer mu se ne da radit za 2 soma i bolje mu je sjedit doma, tog mi nije ni najmanje žao. Pored toliko gladnih ljudi netko ima obraza prigovarat probnom roku : hitthewa ![]()
![]() |
#103 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
[QUOTE=cyclone;658738]jplaća je ok za naše prilike s obzirom da sam osoba bez prijašnjeg radnog iskustva, ali po riječima šefa ona će rasti s vremenom, tako da za pol godine mogu očekivati nekakav pomak.[QUOTE] : lol2 : : lol2 : ovo sam i ja čuo..ovo sam i ja mislio ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
|
[QUOTE=Hamm][QUOTE=cyclone]jplaća je ok za naše prilike s obzirom da sam osoba bez prijašnjeg radnog iskustva, ali po riječima šefa ona će rasti s vremenom, tako da za pol godine mogu očekivati nekakav pomak. Citiraj:
istina, ali tek kad steknem neku reputaciju i bar pola godine staza onda cu probati takav pristup... tko ce ti dat vecu placu nakon mjesec-dva rada samo zato sto ti mislis da to zasluzujes??? nisi kak treba ni upoznao radne kolege a vec bi neku vecu lovu i s tim prijedlogom mislis doci sefu? ma daaaaj, ima vremena, prate oni mene jako dobro i znaju koliko vrijedim, vec sam dobio nekakav dodatak na placu, hehe ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Ufff....koje diskusije.Ne znam što vam je toliko čudno oko probnog roka.Najnormalnija stvar, kako u svijetu tako i kod nas.Nije to ništa drugo doli provjera da li taj čovjek zna posao tj. da li je profitabilan.Odavno je završilo vrijeme socijalizma, ***iga...konkurencija čini svoje.Danas se ta konkurencija odražava na svim razinama ljudske djelatnosti i društva. Osobno nisam poklonik iste, no tko te pita!?Sigurno, bit će još i gore...zato je sad vrijeme da se počne.Ima tu ljudi kojih život mazi pa im ne pada napamet ovakva ponuda, no ima onih kojima je izbor sužen pa prihvačaju bilo što.Po meni, važno je počet RADITI...Bog zna gdje će tko biti za 10 godina.Ako taj pojedinac cijeni svoj posao, spreman je učiti i trudi se...pa sigurno više taj vrijedi nego 10 diplomiranih umišljenih manijaka. ...da znate koji je bio moj prvi posao... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
|
čini mi se da links traži više ljudi. mene su zvali za svoju poslovnicu u splitu ali sam odbio jer mi se ne isplati ići u St samo zbog posla, iako su nudili više nego što mi sad moj poslodavac daje |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
opet novi posao u linksu: http://forum.links.hr/viewtopic.php?...=117299#117299 a onaj gore skladištar se još traži... kako to da nitko nije zainteresiran? je li bio tko na razgovoru? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|