|
![]() |
#92 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#93 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
oke dugo nisam gledao BSG ali koliko se sjecam Cylonke su "kao" neplodne i zato su imali farme sa ljudima,,,,, stoga trudna sharon koja je Cylonka bas i nema smisla ili je obratno ako ona moze biti trudna nema smisla da i ostale nemogu biti pa si "uzgajaju" mlade cylonce u ljudima,,,,, ma cudan je BSG previse zapravo sva ta BSG "realnost" je samo povrsna jer ST koji je po mnogima "nerealan" je zapravo 10x realniji od BSGa svaka sitnica je ondje objasnjena i ima smisla (ok ne bas svaka ali puno vise nego u BSG) jedino sto je glupo je sto svaka epka ima happy end glavni likovi sve sami radi nikada ne ginu no nije ni BSG nista bolji ako itko od glavnih likovi i pogine to je samo zato sto je Cylonac pa ono oke ubili sm Sharon na Galactici ali nie bad ima jos jedna na Caprici i tko zna koliko jos drugih kopija tko zna gdje..... ono kako je Starbuck izvukla zivu glavu nakon sto je pala na onaj planet gdje se srsio i Cylonski lovac je previse cak i za star trek sto se tice NErealnosti,,, Adama ranjen ali prezivio, Adama junior nakon nesrece sa blackbird isto sve 5... heh o predsjednici da ne govorim........ zapravo jedino je Billy imao srece da ga bas totalno ubiju,,,, a i kako mi se cini BSG sto dalje ide to zbunjenije postaje a nigdje nikakvih objasnjenja za nijednu od svih freeknutih stvari koje su se desile ondje,,, a najgluplje mi je ono cudnovato pojavljivanje sixice pred svima i optuzivanje baltara da je cylonac,,,, pa je odjednom samo isparila (vratila se baltaru u glavu),,,,, ma sve je previse glupo kad se samo malo analizira.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Spiderpig
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Da, bah! Čim sam to pročitao prestao sam ostalo čitati... ne želim znati dok ne pogledam epizodu. Ovu nedjelju je pa željno iščekujem! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
ma dobro, to da će umrijet, da ste pogledali taj video, skužili bi da je za***ancija. s druge strane, ak i je cylon, nemre umrijet. hebga, osim ak brod za uskrsnuća baš nije blizu @speedy-3: pa meni je realnije da napucaju adamu, pa da lik leži u komi i da mu se bore za život a ne ko u st, doktor prođe mobitelom prek rane i sve super. plus kaj u st energiju mogu preusmjerit ja mislim i prek kanalizacije. nema šanse da šild padne ![]()
![]() |
#98 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja sam bas na doticnoj stranici naso podosta maetrijala iz BSG-a, imaju cak i predvidjanja za sljedece serije itd. Enivej, skuzio sam prek ovih kratkih filmicha kaj se u kratko dogadja. Starbuck na kraju ima neku kvazi vazno ulogu, jerbo je ona crtala one slike one relikvije kaj su nashli. Plus tvrde da ona ne moze biti sajlonka, jerbo je imala djetinjstvo, jer ima neke ozljede iz djetinjstva... @Fanatik slazem se da BSG uopce nie realniji, mislim imaju nadsvjetlosni pogon, a koriste prastare telefone itd.
![]() |
#99 | |
Spiderpig
|
Citiraj:
![]() a što se tiče nadsvjetlosnog pogona.... sad bi još najbolje bilo da na lož ulje idu svemirom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
.. i neznam kaj ste tolko zapeli za preusmjeravanje energije kad se je ista bila spominjala u BSG-u .. epizoda kad se je galaktika odvojila od ostatka flote pa su morali najti kam su ovi skočili ....
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#101 |
NITKOV
|
moram priznat da se ne sjećam preusmjerenja energije u bsg-u, podsjeti me malo. gledam pun kufer sf serija istovremeno tak da se gubim polako. ![]() ajd, vremenski gledano što se medicine tiče, ok, može proć. al kolko ja znam, u star treku energiju i dalje prenose vodovima, ne potprostorno. i onda naleti neki svemirski gedžo, razvali pol voyagera, al energija se i dalje uspješno prenosi. par tipki se stisne, i struja ide bogtepita kuda. al dođe do odredišta. fakat gledam star trek, i to su stvari na koje se moraš naviknut, kao i na to da njih pet uvijek ide u frku, ostatak posade nikad, osim jadnika koji ode pa naravno i zgine. ![]()
![]() |
#102 |
Magister Mundi sum!
|
ko kaj sam gore napisal .. epizoda u kojoj se galaktika odvoji od ostatka flote .. i mora se vratiti natrag na prijasnju tocku gde ju cekaju "tosteri" .. i onda veli jedan da bi mogli preusmjeriti energiju iz svih stvari u to i to računalo kaj bi čim prije izračunali mesto gde se nalazi ostatak flote ... .. ja stvarno nekužim kaj vas tolko muči to preusmjeravanje energije ...kroz celi brod .. recimo Voyager su propeljani kabli i kaj ja znam kaj sve ne ... ak se ošteti nekaj normalno da se more preusmjeriti kroz druge ... nejde kabel od izvora struje direkt u "trošilo" več vjerojatno između imaju kakve "čvorove" ili nekaj gde se more struja zatvoriti i preusmjeriti ... .. ustvari ... u star trek elite force II je to recimo na neki način prikazano kad moraš "spojiti" razno razne vodove da bi otvoril vrata ili kaj več trebaš ![]()
![]() |
#103 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Prva epiozda 2. sezone Scattered, Adama nastrijeljen, Lee i predsjednica u zatvoru. Baltar i ekipa na Cobolu, Kara je na Caprici, traži strijelu. Mam su se svi splašili da je sve to dio velikoga plana Cylonaca. Pukovnik naređuje hitan skok, flota skače, pa Galactica i suš...malo su se pogubili, pošto flota nije imala zadnji update koordinata. Skalkulirali su da im treba cca. 12 sati da zračunaju moguće koordinate flote, pa Gejda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
NITKOV
|
dobro, ajmo detaljnije. živcira me što se kod njih stvar jaaaako rijetko ošteti u nekakvom fajtu. uvijek sve funkcionira al eventualno fali energije. koja se onda preusmjeri iz kotlovnice. hebemu, kad je rupa u trupu da mogu šatlovi prolazit kroz nju, taj dio i dobar dio broda oko njega bi trebo bit sheban skroz. fotonski torpedo radi poveliku štetu. kad si čuo da su im uništeni fazori? eventualno da nemaju energije.
![]() |
#105 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
![]() fotonski torpedo radi preveliku štetu ? .. ja bi prije rekel premalu .. međutim da se , kolko se ja zmislim , zasniva na reakciji antimaterije i materije tj ima bojevnu glavu sa antimaterijom .. ... bilo je dosta epizoda kad njim je čak bilo onesposobljeno komplteno naoružanje a ne samo jedan ili dva fazora. Edit: i da ne duljim raspravu .. Star trek spada negde u 24 stoljece mi se cini .. a BSG je puno puno ranije od star treka ... tak da ustvari niti nemremo to dvoje uspoređivati ...
![]() |
![]() |
#106 |
NITKOV
|
hm, ja mislim da fotonski torpedo bome radi štetu. sve 5 dok šildovi drže, al kad padnu, 2-3 komada raznose brod u tri pi... ![]() može, kraj rasprave. bsg je realniji ![]()
![]() |
#107 | |
Chipokemon
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() a ono u vezi telefona, npr. zasto se sada, uz toliku rasprostranjenost bezicnih oblika komunikacijea i dalje u suvremenoj mornarici ne koriste, iskreno nemam pojma koji je pravi razlog ![]()
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Chipokemon
|
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Premium
|
hehe a i nije bas toliko bezveze rasprava o realnosti tih serija ST ae jer je predaleko ali u BSG stvarno trebali su bolje ovo s telefonima npr,,,,, heh pa to sa zicanim slusalicama im nema smisla kad mogu fino s opet normalnim obicinm bezveznim telefonima ali da bude malo realnije i blize sadasnjosti a ne proslosti sa mo bezicne slusalice nekakav handsfree nesto pametnije nije da im to moze nesto previse smetati zbog Cylonaca ako ide wi-fi od broda do broda pa moze i unutar brodova.... @fanatik nisam mislio da je nerealno ono sto mu se dock borio za zivot, to je oke ali je glupo sto je prezivio svi glavni likovi koji su imali razno razne po zivot opasne "nesrece" su prezivjeli (tko bi rekao bas kao u svakoj seriji) "Billy je svijetla iznimka" e sad ono sto sam ja mislio reci kad sam spomeu da je ST "realniji" je to da s obzirom koliko je BSG blizi nama pa cak se cini u nekim stvarima da je zaostao za ovime sto mi sada imamo,, trebao je biti puno realniji jer u ST-u koji je daleko daleku u buducnosti 24.stoljece,,,,, realnosti i nerealnosti ima kao u BSG s time da bi ja ipak rekao da je vise realnosti kad se sve malo dublje pogleda sada sto se pocelo o transferu energije pricati kad su 2,3 palube unistene,,,, te odgovore se lako nade ako bas pogledate detalje o odredenom brodu jer za ST to postoji svi nacrti i sve objasnjeno gdje sto ide kako sto funkcionira (oke ne bas sve ali veliki dio toga) dok je u BSG veci dio samo eto tako je kako je,,,,,, i onda jos sve misticne gluposti koje su sve komliciranije a za nijednu nema nikakvog objasnjnja,,,,, sto dalje to veca sapunica..... e zato sam rekao da je ST realniji (naravno da nisu bas za usporedbu ali kao sto rekoh kad se malo dublje ispod same povrsine gleda ST ubija) e sad da je to je SCI-FI napravljeno je da se gleda povrsno bez nekih posebnih analiza ali ima nas koji zele objasnjenja i odgovore,,,, i ST i BSG su odlicni na povrsnoj razini imaju jednak broj "gluposti" i dobrih fora ali kad se dublje pogleda BSG je stvarno prazan..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Magister Mundi sum!
|
e i da ![]() .. a di je moj Data ![]() .. a i ona Nataša Jar ( ak se je tak zvala .. šefica osiguranja koja se je s Datom malo hopa-cupa .. ak se dobro zmislim ) je isto odapela papke ..
![]() |
#112 |
Premium
|
kao sto rekoh povrsno je oke BSG ima tu neku prednost ali dublje,,,,, "jok" i sto se tice "emocija" i "sterilnosti" pa heh to je 24. stoljece nema novca gotovo da nema pohlepe i nasilja,,,,, normalno da izgleda "sterilno" ali zato imamo totalne svinje Klingonce, to je kao skupina huligana od nogometnih navijaca, Vulkance koji su full isti kao ukoceni englezi, japanci, kinezi, , , BORG kao..... T-com sve ce nas asilimilirati ![]() ![]() samo sto npr. kad mi se gleda SCI-FI onda idem na tehnologiju i daleku daleku buducnost zadnje sto me zanima su ljudske emocije i bezvezene sapunice u svemiru... ono kad hocu gledati tako nesto pa tu su kucanice, JAG, Dr. House... anyway kod BSGa je su previse vaznosti dali bas meduljudskim odnosima tehnologija i objasnjenja svega pa i realnost su totalno negdje u trecem planu jer najvise me zivcira slijetanje vipera u hangar sa je onako mutavo i onda ono misterijozno prebacivanje iz hangara do onog mjesta gdje ih kao popravljaju i od toga do lasnirnih tunela,,,,,, mislim da je jedino sto su bas objasnili zsato je tako bezveze je nemurezeni kompovi i obicna telefonija,,,, ostalo je sve samo za nagadanja ostavljeno a tek to s baltarom i sixicom ajme,,,,,, jos kad se ona nekako cudnovatao stvorila na brodu pred svima optuzila baltara da je spijun jos i nekakav CD s nadzornom snimkom imala pa je odjednom samo "isparila"...... sto kako gdje zasto..... nigdje nikakvog objasnjenja za nista samo sve vise i vise kompliciraju... @IceFisherman te "natase" se bas i nesjecam,,,, a Data ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Spiderpig
|
Citiraj:
Citiraj:
a što se tiče sixice.... pa nemože baš sve bit kristalno jasno, a dobar dio serije se zasniva na baltaru i njegovoj "glavi". Ali kao i svaka stvar koja se zakomplicirala u seriji tako će se i ova vjerujem objasnit na vrlo uzbudljiv i logičan način. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Premium
|
Mene je ST zivciro zbog svoje pasivnosti, err ono kad god se nadju u gabuli oni to ka rjesavaju na kvazi miran nacin, cak i kad dobijaju po pi*** Volim akciju, a bome i zaplete, zbog tog mi je BSG milion put bolji, ko sto je neko gore spomenul, ST je uzasno sterilan. Recimo meni je bila i odlicna serija Space: Above And beyond koja je svojevremeno isla na HRTu, imala je sve, akciju, medjuljudske odnose i napetost. Vezano uz ST, pogledajte ovo na danom linku, odlicna parodija, vrlo kvalitetno napravljena, uz brdo figtheva i odlicnih efekta (err ima vise akcije neg u svim STima zajedno ;D): http://www.starwreck.com/
![]() |
#115 |
Premium
|
uff sto se tice telefonije nisam mislio nista naprednije od onoga sto sad korisste niti od naseg obicnog glupog fixnog telefona ali samo da imaju BEZICNE slusalice jer sa zicom i jos ono sto ja na galaktici ko iz 2.svjetskog rata neka monstrumski ogromna slusalica stbarno suks i da nikada nikakvu "povezanu telefoniju" nisam spominjao sredili su ih Cylonci s virusima kojima su sredili nove i sve umrezene kompove,,,,,, ovo sto je u galaktici bilo staro nisu mogli i njihove nove Vipere su pomeli ali ne i stare sve to nema veze sa telefonima i njihovim glupim zicanim slusalicama bez kojih mogu sa bezicinma sve isto sto i sa zicanima samo malo puno lakse,,,,,,, heh a to sto su dobili nagradu za meduljudske odnose heh,,,,,,, kako kome ali meduljudski odsnoi i sranja sa bili kojom vjerom mi se gade u SCI-FI jer kad petljaju SCI-FI i meduljudske odnose dobije se samo jos jedna sapunica jedino sa se radnja odvija u svemiru,,,,,,,, sto se tice dobre SCI-FI serije gdje je bilo i emocija i svega,,,,, ako se tko sjeca svemirskih marinaca to sam gledao davnih dana dok sam bio klinac bilo na je na HRT,,,, (kvalitetno mozda i ne bas previse osim sto ga se slabo sjecam svega kriteriji su mi bil idrugaciji u to vrijeme) anyway nisam rekao da je BSG los samo da mora biti jos puno realniji s obzirom na tu svoju retardiranu zaostalost,,,,, lakse je STu sve njegove mane oprostiti zato sto je 24. stoljece i vise od teskog nagadanja nego BSGu koji ima sto.... 1,2 stvari naprednije od nas sada i 10 koje smo mi davnih dana zaboravili + sav neki zbunjeni neobjasnjeni ustroj broda,,,, misterijozno pojavljivanje nekih cylonaca kao da su duhovi.... da ne govorim o previse cudnovatoj evoluciji TOSTERA za koje je tesko pomisliti da su sredili ove ljudske primjerke Cylonaca jer to su full obicni roboti s programom i sada izgledaju i ponasaju se kao programirani usisavaci a ne kao neki androidi koji su nadisli svoj originalni program...... 40 godina slozili sve one silne brodove i fightere..... i osmislili programirali slozili sve ljudske primjerke Cylonaca ubacili ih tako duboko u vojsku i ostale "organe" vlasti po kolonijama,,,, mozda jesu roboti i mogu raditi 24/7 ali 40 godina za sve to je premalo,,,,, i jos sada sto se desava kad su ih Cylonci nasli na onoj novoj Caprci pa galaktiga i Pgasus bejeze bez manje vise ikakve posade pa pokusaju par puta s napdima koji neuspjevaju pa onda jos jedan zadnji napad i boom zamisli dolje i pokret otpora proradi i ovi napadi upale sve savrseno sve 5,,,, realnosti sve manje i manje sapunice sve vise i vise,,,,,, svaku dobru seriju sada na isti nacin zahe** |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
NITKOV
|
Citiraj:
![]() ![]() NHF
![]() |
![]() |
#117 | |
Premium
|
Citiraj:
E ak cemo traziti realnosti u bilo kojoj seriji il filmu e onda nam ode zabava... Jedini film valjda od svih koji se moze pohvaliti realoschu je Das Bot, kad je redatelj zatvorio glumachku ekipu u pravu podmornicu i za vrijeme snimanja filma se nisu maknuli s nje, tam su jeli spali, pishali i srali...
![]() |
![]() |
#118 | |
Chipokemon
|
Citiraj:
i stvarno ne kuzim sta si toliko zapeo za taj telefon, stvarno je svejedno, korsinika bas briga dali mora stajat do telefona kada komunicira ili se moze setkat okolo i onda se natrag vratiti do baze da vrati slusalicu, jest da bi cordless bio more fancy, al to je BSG-a gdje se vojska ponasa i izgleda kao vojska, a ne kao ST-u sve je nekako, kako ste rekli, sterilno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Pobegli su i nisu pokušavali izvesti nikakve manje napade cca. 4 mjeseca. Samo je jedan Raptor lebdil u maglici i čekal da ovi dolje uhvate signal. Kad su se napokon našli na istoj frekvenciji, tek onda je bil dogovoren glavni i jedini napad. To kaj su ovi dolje imali tu i tam samoubilački bombaški napad, pa morali su nekak uvesti pomutnju među Cylonce. Ne znam, IMHO malo si žešće zapel za svu tu realnost. Serija je napravljena tak kak je i meni bolja od svih Sci-Fi serija koje sam dosad imal prilike pogledati/pratiti. Jednostavno ako te tolko smeta kaj nije ovo ili ono realno po tvojim standardima ili nekaj baš i nema preveč smisla, uvijek moreš početi pratiti ili opet pogledati neke druge Sci-Fi serije...npr. SeaQuest ili Firefly. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Ma Firefly je zakon ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas