Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.02.2007., 01:01   #91
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
pa to si mogo skužit i u pretprošloj epizodi...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2007., 01:11   #92
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
pa to si mogo skužit i u pretprošloj epizodi...
ali nisam moga skužit da će umrit

Oglas
Staro 10.02.2007., 01:58   #93
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Smartguy Pregled postova
odgovor na prvo pitanje: ako si učio biologiju(gimnazija) onda ćeš znat da kombinacija gena je uvijek drugačija i sve ovisi o onom "sretnom" spermiću koji će oplodit jajašce. Svaki spermić je drugačiji i ima drugačiju kombinaciju gena a kod sharon su geni drugačiji. Kad se geni idu kombinirat onda ulogu igraju dominantni i recesivni geni koji su se kod njih dvoje poklopili kako treba i dobili hibrida Da je naletio koji drugi spermić na jajašce vjerovatno nebi došlo do oplodnje.

Jesam ga nabaljezga ali valjda si skužio nešto

a ovo drugo pitanje.... pa imaju oni i robota i ljudi ali sa ljudima se lakše infiltriraju među prave ljude i još puno drugih prednosti ima

EDIT: ako si u prvom pitanju mislio šta će im te farme i zašto se ne karaju međusobno.... onda se moraš malo zamislit i shvatit da su oni vjerovatno pokušali se međusobno razmnožavat ali to nije išlo. A odakle njima onda onoliki broj istih replika. Pa ja to vidim ovako. Cylonci se nisu javili 40godina i od tada su napredovali opasno. U međuvremenu oni su napravili čovjeka cylonca koji se ubacio na zemlju i oteo neke ljude koji su današnji sharon, caprica itd....
I onda su njih razmnožavali koliko su mogli....( ono šta su napravili na onoj farmi) U 40 godina možeš napravit jako jako puno ljudova :burn:

(to je moja vizija toga )

oke dugo nisam gledao BSG ali koliko se sjecam Cylonke su "kao" neplodne i zato su imali farme sa ljudima,,,,, stoga trudna sharon koja je Cylonka bas i nema smisla ili je obratno ako ona moze biti trudna nema smisla da i ostale nemogu biti pa si "uzgajaju" mlade cylonce u ljudima,,,,,

ma cudan je BSG previse zapravo sva ta BSG "realnost" je samo povrsna jer ST koji je po mnogima "nerealan" je zapravo 10x realniji od BSGa svaka sitnica je ondje objasnjena i ima smisla (ok ne bas svaka ali puno vise nego u BSG) jedino sto je glupo je sto svaka epka ima happy end glavni likovi sve sami radi nikada ne ginu no nije ni BSG nista bolji ako itko od glavnih likovi i pogine to je samo zato sto je Cylonac pa ono oke ubili sm Sharon na Galactici ali nie bad ima jos jedna na Caprici i tko zna koliko jos drugih kopija tko zna gdje.....

ono kako je Starbuck izvukla zivu glavu nakon sto je pala na onaj planet gdje se srsio i Cylonski lovac je previse cak i za star trek sto se tice NErealnosti,,, Adama ranjen ali prezivio, Adama junior nakon nesrece sa blackbird isto sve 5... heh o predsjednici da ne govorim........ zapravo jedino je Billy imao srece da ga bas totalno ubiju,,,,

a i kako mi se cini BSG sto dalje ide to zbunjenije postaje a nigdje nikakvih objasnjenja za nijednu od svih freeknutih stvari koje su se desile ondje,,,

a najgluplje mi je ono cudnovato pojavljivanje sixice pred svima i optuzivanje baltara da je cylonac,,,, pa je odjednom samo isparila (vratila se baltaru u glavu),,,,, ma sve je previse glupo kad se samo malo analizira....
speedy-3 je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2007., 02:02   #94
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Citiraj:
Autor speedy-3 Pregled postova
oke dugo nisam gledao BSG ali koliko se sjecam Cylonke su "kao" neplodne i zato su imali farme sa ljudima,,,,, stoga trudna sharon koja je Cylonka bas i nema smisla ili je obratno ako ona moze biti trudna nema smisla da i ostale nemogu biti pa si "uzgajaju" mlade cylonce u ljudima,,,,,

ma cudan je BSG previse zapravo sva ta BSG "realnost" je samo povrsna jer ST koji je po mnogima "nerealan" je zapravo 10x realniji od BSGa svaka sitnica je ondje objasnjena i ima smisla (ok ne bas svaka ali puno vise nego u BSG) jedino sto je glupo je sto svaka epka ima happy end glavni likovi sve sami radi nikada ne ginu no nije ni BSG nista bolji ako itko od glavnih likovi i pogine to je samo zato sto je Cylonac pa ono oke ubili sm Sharon na Galactici ali nie bad ima jos jedna na Caprici i tko zna koliko jos drugih kopija tko zna gdje.....

ono kako je Starbuck izvukla zivu glavu nakon sto je pala na onaj planet gdje se srsio i Cylonski lovac je previse cak i za star trek sto se tice NErealnosti,,, Adama ranjen ali prezivio, Adama junior nakon nesrece sa blackbird isto sve 5... heh o predsjednici da ne govorim........ zapravo jedino je Billy imao srece da ga bas totalno ubiju,,,,

a i kako mi se cini BSG sto dalje ide to zbunjenije postaje a nigdje nikakvih objasnjenja za nijednu od svih freeknutih stvari koje su se desile ondje,,,

a najgluplje mi je ono cudnovato pojavljivanje sixice pred svima i optuzivanje baltara da je cylonac,,,, pa je odjednom samo isparila (vratila se baltaru u glavu),,,,, ma sve je previse glupo kad se samo malo analizira....
čuj... skoro sa svim se ode ne slažem ali svjedno neću ništa reć jer o ukusima se ne raspravlja if you know what I mean
Staro 10.02.2007., 02:28   #95
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
e pa lijepo da si napisao da je kara, pa nisam ni morao pogledati
raf je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2007., 14:07   #96
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Da, bah! Čim sam to pročitao prestao sam ostalo čitati... ne želim znati dok ne pogledam epizodu. Ovu nedjelju je pa željno iščekujem!
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2007., 14:41   #97
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

ma dobro, to da će umrijet, da ste pogledali taj video, skužili bi da je za***ancija. s druge strane, ak i je cylon, nemre umrijet. hebga, osim ak brod za uskrsnuća baš nije blizu

@speedy-3: pa meni je realnije da napucaju adamu, pa da lik leži u komi i da mu se bore za život a ne ko u st, doktor prođe mobitelom prek rane i sve super. plus kaj u st energiju mogu preusmjerit ja mislim i prek kanalizacije. nema šanse da šild padne mislim, obožavam st, al da je bsg realniji, to mi je van svake rasprave.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 10.02.2007., 15:17   #98
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ja sam bas na doticnoj stranici naso podosta maetrijala iz BSG-a, imaju cak i predvidjanja za sljedece serije itd.

Enivej, skuzio sam prek ovih kratkih filmicha kaj se u kratko dogadja.

Starbuck na kraju ima neku kvazi vazno ulogu, jerbo je ona crtala one slike one relikvije kaj su nashli.

Plus tvrde da ona ne moze biti sajlonka, jerbo je imala djetinjstvo, jer ima neke ozljede iz djetinjstva...

@Fanatik
slazem se da BSG uopce nie realniji, mislim imaju nadsvjetlosni pogon, a koriste prastare telefone itd.
Staro 10.02.2007., 17:11   #99
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
Ja sam bas na doticnoj stranici naso podosta maetrijala iz BSG-a, imaju cak i predvidjanja za sljedece serije itd.

Enivej, skuzio sam prek ovih kratkih filmicha kaj se u kratko dogadja.

Starbuck na kraju ima neku kvazi vazno ulogu, jerbo je ona crtala one slike one relikvije kaj su nashli.

Plus tvrde da ona ne moze biti sajlonka, jerbo je imala djetinjstvo, jer ima neke ozljede iz djetinjstva...

@Fanatik
slazem se da BSG uopce nie realniji, mislim imaju nadsvjetlosni pogon, a koriste prastare telefone itd.
eto vidiš..... da si pratio seriju znao bi zašto koriste te telefone

a što se tiče nadsvjetlosnog pogona.... sad bi još najbolje bilo da na lož ulje idu svemirom
Staro 10.02.2007., 17:59   #100
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
@speedy-3: pa meni je realnije da napucaju adamu, pa da lik leži u komi i da mu se bore za život a ne ko u st, doktor prođe mobitelom prek rane i sve super. plus kaj u st energiju mogu preusmjerit ja mislim i prek kanalizacije. nema šanse da šild padne mislim, obožavam st, al da je bsg realniji, to mi je van svake rasprave.
ajde molim te ljepo ... vremenski gledano .. kam spada BSG a kam Star trek ?

.. i neznam kaj ste tolko zapeli za preusmjeravanje energije kad se je ista bila spominjala u BSG-u .. epizoda kad se je galaktika odvojila od ostatka flote pa su morali najti kam su ovi skočili ....

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.02.2007., 18:25   #101
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

moram priznat da se ne sjećam preusmjerenja energije u bsg-u, podsjeti me malo. gledam pun kufer sf serija istovremeno tak da se gubim polako.
ajd, vremenski gledano što se medicine tiče, ok, može proć. al kolko ja znam, u star treku energiju i dalje prenose vodovima, ne potprostorno. i onda naleti neki svemirski gedžo, razvali pol voyagera, al energija se i dalje uspješno prenosi. par tipki se stisne, i struja ide bogtepita kuda. al dođe do odredišta. fakat gledam star trek, i to su stvari na koje se moraš naviknut, kao i na to da njih pet uvijek ide u frku, ostatak posade nikad, osim jadnika koji ode pa naravno i zgine. BSG mi je realniji čisto zato što je u tehnološkom razvoju puno bliže sadašnjoj zemlji. meci a ne laseri, viperi imaju raketne motore a ne warp, doktori operiraju skalpelom... mada ima i stvari u bsg kaj me isto iritiraju, pogotovo kad počnu nekaj apstraktno filozofski laprdat. mislim, ja ću popizdit ak do kraja serije ne objasne te cylon spike s bogovima i pet nepoznatih cylona.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 10.02.2007., 18:39   #102
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Citiraj:
...
ko kaj sam gore napisal .. epizoda u kojoj se galaktika odvoji od ostatka flote .. i mora se vratiti natrag na prijasnju tocku gde ju cekaju "tosteri" .. i onda veli jedan da bi mogli preusmjeriti energiju iz svih stvari u to i to računalo kaj bi čim prije izračunali mesto gde se nalazi ostatak flote
...

.. ja stvarno nekužim kaj vas tolko muči to preusmjeravanje energije ...kroz celi brod .. recimo Voyager su propeljani kabli i kaj ja znam kaj sve ne ... ak se ošteti nekaj normalno da se more preusmjeriti kroz druge ... nejde kabel od izvora struje direkt u "trošilo" več vjerojatno između imaju kakve "čvorove" ili nekaj gde se more struja zatvoriti i preusmjeriti ...

.. ustvari ... u star trek elite force II je to recimo na neki način prikazano kad moraš "spojiti" razno razne vodove da bi otvoril vrata ili kaj več trebaš

Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

AOC 17", LCD, LM760

www.crazywarriors.com
Staro 10.02.2007., 18:44   #103
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
moram priznat da se ne sjećam preusmjerenja energije u bsg-u
Prva epiozda 2. sezone Scattered, Adama nastrijeljen, Lee i predsjednica u zatvoru. Baltar i ekipa na Cobolu, Kara je na Caprici, traži strijelu. Mam su se svi splašili da je sve to dio velikoga plana Cylonaca. Pukovnik naređuje hitan skok, flota skače, pa Galactica i suš...malo su se pogubili, pošto flota nije imala zadnji update koordinata. Skalkulirali su da im treba cca. 12 sati da zračunaju moguće koordinate flote, pa Gejda predlaže da umreže FTL kompjuter s onim za navigaciju i naoružanje i trebalo bu im cca. 10 min za kalkulaciju koordinata. Još su složili 4-5 firewalla i bili su spremni. Umrežili su kompjutere, ali nisu ništ preusmjeravali, samo je bilo rečeno da ako preusmjere svu energiju na glavni kompjuter da bu im trebalo cca. 12 sati da skalkuliraju koordinate...ali ta opcija nije prešla.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2007., 18:49   #104
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

dobro, ajmo detaljnije. živcira me što se kod njih stvar jaaaako rijetko ošteti u nekakvom fajtu. uvijek sve funkcionira al eventualno fali energije. koja se onda preusmjeri iz kotlovnice. hebemu, kad je rupa u trupu da mogu šatlovi prolazit kroz nju, taj dio i dobar dio broda oko njega bi trebo bit sheban skroz. fotonski torpedo radi poveliku štetu. kad si čuo da su im uništeni fazori? eventualno da nemaju energije.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 10.02.2007., 18:57   #105
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Citiraj:
dobro, ajmo detaljnije. živcira me što se kod njih stvar jaaaako rijetko ošteti u nekakvom fajtu. uvijek sve funkcionira al eventualno fali energije. koja se onda preusmjeri iz kotlovnice. hebemu, kad je rupa u trupu da mogu šatlovi prolazit kroz nju, taj dio i dobar dio broda oko njega bi trebo bit sheban skroz. fotonski torpedo radi poveliku štetu. kad si čuo da su im uništeni fazori? eventualno da nemaju energije.
.. a ja te ljepo pitam .. zakej se nebi mogla preusmjeriti ? .. i kaj onda ak je rupa u trupu ak se taj dio izolira ... pa i galaktika je imala ljepu rupetinu u trupu kad su ju oni "tosteri" bordali
fotonski torpedo radi preveliku štetu ? .. ja bi prije rekel premalu .. međutim da se , kolko se ja zmislim , zasniva na reakciji antimaterije i materije tj ima bojevnu glavu sa antimaterijom ..
... bilo je dosta epizoda kad njim je čak bilo onesposobljeno komplteno naoružanje a ne samo jedan ili dva fazora.

Edit:
i da ne duljim raspravu .. Star trek spada negde u 24 stoljece mi se cini .. a BSG je puno puno ranije od star treka ... tak da ustvari niti nemremo to dvoje uspoređivati ...

Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

AOC 17", LCD, LM760

www.crazywarriors.com
Staro 10.02.2007., 20:05   #106
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

hm, ja mislim da fotonski torpedo bome radi štetu. sve 5 dok šildovi drže, al kad padnu, 2-3 komada raznose brod u tri pi...
može, kraj rasprave. bsg je realniji šalim se. u pravu si, nisu za usporedbu.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 10.02.2007., 20:08   #107
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor IceFisherman Pregled postova
... i onda veli jedan da bi mogli preusmjeriti energiju iz svih stvari u to i to računalo kaj bi čim prije izračunali mesto gde se nalazi ostatak flote
...
pa no, isli su overklokat proc, ali standardno napajanje je davalo premalo struje

a ono u vezi telefona, npr. zasto se sada, uz toliku rasprostranjenost bezicnih oblika komunikacijea i dalje u suvremenoj mornarici ne koriste, iskreno nemam pojma koji je pravi razlog , ALI ja to ovako gledam, sta briga jednog kapetana di se trenutno nalazi mali od palube u destom koljenu koji cisti lijevu stangu od stepenica :P i sta on uopce ima komunicirat s njim; oni glavni inzenjeri/glavno osoblje znaju di se nalaze, na svom radnom mjestu i tamo imaju taj neki stari telefon :P preko kojeg mogu komunicirat ako je potrebno
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
-It`s what Jesus would do.
B3mt1 je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2007., 20:19   #108
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

što se tiče SF-a, realnije bi bilo da lebdiš

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 10.02.2007., 20:20   #109
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Citiraj:
Autor Sky Pregled postova
Isuse, mi tu raspravljamo o realnosti SCI-FI serija...ja sam na podu...
: lol2 : hahahahaha, stvarno koji smo mi tudumi, isto da proucavamo chuck norrisov round hous s znastvene strane, to se ne moze objasnit to je SCI-FI
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
Staro 10.02.2007., 23:11   #110
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

hehe a i nije bas toliko bezveze rasprava o realnosti tih serija ST ae jer je predaleko ali u BSG stvarno trebali su bolje ovo s telefonima npr,,,,, heh pa to sa zicanim slusalicama im nema smisla kad mogu fino s opet normalnim obicinm bezveznim telefonima ali da bude malo realnije i blize sadasnjosti a ne proslosti sa mo bezicne slusalice nekakav handsfree nesto pametnije nije da im to moze nesto previse smetati zbog Cylonaca ako ide wi-fi od broda do broda pa moze i unutar brodova....

@fanatik
nisam mislio da je nerealno ono sto mu se dock borio za zivot, to je oke ali je glupo sto je prezivio svi glavni likovi koji su imali razno razne po zivot opasne "nesrece" su prezivjeli (tko bi rekao bas kao u svakoj seriji) "Billy je svijetla iznimka"

e sad ono sto sam ja mislio reci kad sam spomeu da je ST "realniji" je to da s obzirom koliko je BSG blizi nama pa cak se cini u nekim stvarima da je zaostao za ovime sto mi sada imamo,, trebao je biti puno realniji jer u ST-u koji je daleko daleku u buducnosti 24.stoljece,,,,, realnosti i nerealnosti ima kao u BSG s time da bi ja ipak rekao da je vise realnosti kad se sve malo dublje pogleda sada sto se pocelo o transferu energije pricati kad su 2,3 palube unistene,,,, te odgovore se lako nade ako bas pogledate detalje o odredenom brodu jer za ST to postoji svi nacrti i sve objasnjeno gdje sto ide kako sto funkcionira (oke ne bas sve ali veliki dio toga) dok je u BSG veci dio samo eto tako je kako je,,,,,, i onda jos sve misticne gluposti koje su sve komliciranije a za nijednu nema nikakvog objasnjnja,,,,, sto dalje to veca sapunica.....

e zato sam rekao da je ST realniji (naravno da nisu bas za usporedbu ali kao sto rekoh kad se malo dublje ispod same povrsine gleda ST ubija)

e sad da je to je SCI-FI napravljeno je da se gleda povrsno bez nekih posebnih analiza ali ima nas koji zele objasnjenja i odgovore,,,,

i ST i BSG su odlicni na povrsnoj razini imaju jednak broj "gluposti" i dobrih fora ali kad se dublje pogleda BSG je stvarno prazan.....
Staro 10.02.2007., 23:43   #111
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

e i da .. ko je rekel da glavni likovi nikad ne pogibaju ...

.. a di je moj Data

.. a i ona Nataša Jar ( ak se je tak zvala .. šefica osiguranja koja se je s Datom malo hopa-cupa .. ak se dobro zmislim ) je isto odapela papke ..

Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

AOC 17", LCD, LM760

www.crazywarriors.com
Staro 11.02.2007., 00:41   #112
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

kao sto rekoh povrsno je oke BSG ima tu neku prednost ali dublje,,,,, "jok" i sto se tice "emocija" i "sterilnosti" pa heh to je 24. stoljece nema novca gotovo da nema pohlepe i nasilja,,,,, normalno da izgleda "sterilno" ali zato imamo totalne svinje Klingonce, to je kao skupina huligana od nogometnih navijaca, Vulkance koji su full isti kao ukoceni englezi, japanci, kinezi, , , BORG kao..... T-com sve ce nas asilimilirati otpor je "gotovo" uzaludan.....

samo sto npr. kad mi se gleda SCI-FI onda idem na tehnologiju i daleku daleku buducnost zadnje sto me zanima su ljudske emocije i bezvezene sapunice u svemiru... ono kad hocu gledati tako nesto pa tu su kucanice, JAG, Dr. House...

anyway kod BSGa je su previse vaznosti dali bas meduljudskim odnosima tehnologija i objasnjenja svega pa i realnost su totalno negdje u trecem planu jer najvise me zivcira slijetanje vipera u hangar sa je onako mutavo i onda ono misterijozno prebacivanje iz hangara do onog mjesta gdje ih kao popravljaju i od toga do lasnirnih tunela,,,,,, mislim da je jedino sto su bas objasnili zsato je tako bezveze je nemurezeni kompovi i obicna telefonija,,,, ostalo je sve samo za nagadanja ostavljeno a tek to s baltarom i sixicom ajme,,,,,, jos kad se ona nekako cudnovatao stvorila na brodu pred svima optuzila baltara da je spijun jos i nekakav CD s nadzornom snimkom imala pa je odjednom samo "isparila"...... sto kako gdje zasto..... nigdje nikakvog objasnjenja za nista samo sve vise i vise kompliciraju...

@IceFisherman

te "natase" se bas i nesjecam,,,, a Data on ko Cylonac mrtav ali nije mrtav onaj prototip je prezivio,,,, i moguce je da ce ga fixati do iduceg filma s Enterpriseom ako ga ikad bude... ori-gigi Data je mrtav ali.... to jos nije kraj
Staro 11.02.2007., 02:01   #113
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Citiraj:
Autor Sky Pregled postova
Gle, kao veliki fan STa (što se vidi i po avataru ), mogu reći da ST nije ni do koljena BSGu po pitanju "realnosti".
Moja zamjerka STu je što je cijeli svijet sterilan jer je načinjen po utopijskoj viziji Genea Rodenberrya. Tu nema neke dublje analize sa emocionalne strane, emocije koje čine čovjeka su prilično plošno prikazane i nedovoljno istražene. Fokus u STu je na samu tehnologiju (redovita je pojava plot device-a, uređaja/izuma/događaja koji će spasiti stvar u zadnji tren) te se čini kao hrpa epizoda koje se međusobno dodiruju samo po pitanju postave dok je BSG jedna kompaktna fluidna cjelina, gdje se svaki događaj nadovezuje na drugi i gdje svaka akcija prouzrokuje neku reakciju.

Što se tiče pitanja i odgovora na svaku ST tehnologiju, terminologija je čisti science fluff. Dobro zvuči i iskorištava dosadašnja saznanja do maksimuma, ali tamo gdje nema znanstvene podloge, iskorištava se spomenuti plot device. Što je warp, tritanium, fotonsko torpedo? S druge strane, BSG ne ide tamo gdje ide ST. Znamo da brod može uključiti hiperdrive i znamo da stvar funkcionira. Mislim, žalosno je da mi je potrebno znati da Boussad kolektori skupljaju vodik da bi došlo do materijsko-antimaterijske reakcije (kao, lakše je napraviti ogromne uređaje koji su itekako podložni neprijateljskoj vatri nego ukrcati istu količinu materije (jer materija i antimaterija reagiraju 1:1). Onako, hebemti "realnost"...

Ako nekoga pali to što zna kako funkcionira holodek, zašto je warp 10 nemoguć i kako se preusmjerava energija na -izmišljenom- brodu neka mu. Meni je zanimljivije gledati Baltara u njegovim dvojbama, jer su one ljudske i "realnije".
Fala bogu pa je neko rekao nešto na ovo. Mislim ST realniji od BSG... pa nebiiiiii. Da ne ponavljam sad šta je kolega sky rekao ali slažem se sa svim.

Citiraj:

samo sto npr. kad mi se gleda SCI-FI onda idem na tehnologiju i daleku daleku buducnost zadnje sto me zanima su ljudske emocije i bezvezene sapunice u svemiru... ono kad hocu gledati tako nesto pa tu su kucanice, JAG, Dr. House...

anyway kod BSGa je su previse vaznosti dali bas meduljudskim odnosima tehnologija i objasnjenja svega pa i realnost su totalno negdje u trecem planu jer najvise me zivcira slijetanje vipera u hangar sa je onako mutavo i onda ono misterijozno prebacivanje iz hangara do onog mjesta gdje ih kao popravljaju i od toga do lasnirnih tunela,,,,,, mislim da je jedino sto su bas objasnili zsato je tako bezveze je nemurezeni kompovi i obicna telefonija,,,, ostalo je sve samo za nagadanja ostavljeno a tek to s baltarom i sixicom ajme,,,,,, jos kad se ona nekako cudnovatao stvorila na brodu pred svima optuzila baltara da je spijun jos i nekakav CD s nadzornom snimkom imala pa je odjednom samo "isparila"...... sto kako gdje zasto..... nigdje nikakvog objasnjenja za nista samo sve vise i vise kompliciraju...
serija je dobila meni se čini nekakvu nagradu i to baš zato što je svi hvale zbog tih međuljudskih odnosa. A to s telefonijom je objašnjeno u 5 epizoda zašto je tako. I zapravo su u početku cylonci i uspjeli dobit čitavu zemaljsku flotu na foru s tim računalnim virusom koji kod te neke povezane telefonije djeluje.

a što se tiče sixice.... pa nemože baš sve bit kristalno jasno, a dobar dio serije se zasniva na baltaru i njegovoj "glavi". Ali kao i svaka stvar koja se zakomplicirala u seriji tako će se i ova vjerujem objasnit na vrlo uzbudljiv i logičan način.
Staro 11.02.2007., 02:15   #114
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Mene je ST zivciro zbog svoje pasivnosti, err ono kad god se nadju u gabuli oni to ka rjesavaju na kvazi miran nacin, cak i kad dobijaju po pi***

Volim akciju, a bome i zaplete, zbog tog mi je BSG milion put bolji, ko sto je neko gore spomenul, ST je uzasno sterilan.

Recimo meni je bila i odlicna serija Space: Above And beyond koja je svojevremeno isla na HRTu, imala je sve, akciju, medjuljudske odnose i napetost.

Vezano uz ST, pogledajte ovo na danom linku, odlicna parodija, vrlo kvalitetno napravljena, uz brdo figtheva i odlicnih efekta (err ima vise akcije neg u svim STima zajedno ;D):

http://www.starwreck.com/
Staro 11.02.2007., 03:38   #115
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

uff sto se tice telefonije nisam mislio nista naprednije od onoga sto sad korisste niti od naseg obicnog glupog fixnog telefona ali samo da imaju BEZICNE slusalice jer sa zicom i jos ono sto ja na galaktici ko iz 2.svjetskog rata neka monstrumski ogromna slusalica stbarno suks i da nikada nikakvu "povezanu telefoniju" nisam spominjao sredili su ih Cylonci s virusima kojima su sredili nove i sve umrezene kompove,,,,,, ovo sto je u galaktici bilo staro nisu mogli i njihove nove Vipere su pomeli ali ne i stare sve to nema veze sa telefonima i njihovim glupim zicanim slusalicama bez kojih mogu sa bezicinma sve isto sto i sa zicanima samo malo puno lakse,,,,,,, heh

a to sto su dobili nagradu za meduljudske odnose heh,,,,,,, kako kome ali meduljudski odsnoi i sranja sa bili kojom vjerom mi se gade u SCI-FI jer kad petljaju SCI-FI i meduljudske odnose dobije se samo jos jedna sapunica jedino sa se radnja odvija u svemiru,,,,,,,,

sto se tice dobre SCI-FI serije gdje je bilo i emocija i svega,,,,, ako se tko sjeca svemirskih marinaca to sam gledao davnih dana dok sam bio klinac bilo na je na HRT,,,, (kvalitetno mozda i ne bas previse osim sto ga se slabo sjecam svega kriteriji su mi bil idrugaciji u to vrijeme)

anyway nisam rekao da je BSG los samo da mora biti jos puno realniji s obzirom na tu svoju retardiranu zaostalost,,,,, lakse je STu sve njegove mane oprostiti zato sto je 24. stoljece i vise od teskog nagadanja nego BSGu koji ima sto.... 1,2 stvari naprednije od nas sada i 10 koje smo mi davnih dana zaboravili + sav neki zbunjeni neobjasnjeni ustroj broda,,,, misterijozno pojavljivanje nekih cylonaca kao da su duhovi.... da ne govorim o previse cudnovatoj evoluciji TOSTERA za koje je tesko pomisliti da su sredili ove ljudske primjerke Cylonaca jer to su full obicni roboti s programom i sada izgledaju i ponasaju se kao programirani usisavaci a ne kao neki androidi koji su nadisli svoj originalni program...... 40 godina slozili sve one silne brodove i fightere..... i osmislili programirali slozili sve ljudske primjerke Cylonaca ubacili ih tako duboko u vojsku i ostale "organe" vlasti po kolonijama,,,, mozda jesu roboti i mogu raditi 24/7 ali 40 godina za sve to je premalo,,,,,

i jos sada sto se desava kad su ih Cylonci nasli na onoj novoj Caprci pa galaktiga i Pgasus bejeze bez manje vise ikakve posade pa pokusaju par puta s napdima koji neuspjevaju pa onda jos jedan zadnji napad i boom zamisli dolje i pokret otpora proradi i ovi napadi upale sve savrseno sve 5,,,, realnosti sve manje i manje sapunice sve vise i vise,,,,,, svaku dobru seriju sada na isti nacin zahe**
Staro 11.02.2007., 10:57   #116
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
uff sto se tice telefonije nisam mislio nista naprednije od onoga sto sad korisste niti od naseg obicnog glupog fixnog telefona ali samo da imaju BEZICNE slusalice jer sa zicom i jos ono sto ja na galaktici ko iz 2.svjetskog rata neka monstrumski ogromna slusalica stbarno suks i da nikada nikakvu "povezanu telefoniju" nisam spominjao sredili su ih Cylonci s virusima kojima su sredili nove i sve umrezene kompove,,,,,, ovo sto je u galaktici bilo staro nisu mogli i njihove nove Vipere su pomeli ali ne i stare sve to nema veze sa telefonima i njihovim glupim zicanim slusalicama bez kojih mogu sa bezicinma sve isto sto i sa zicanima samo malo puno lakse,,,,,,, heh

a to sto su dobili nagradu za meduljudske odnose heh,,,,,,, kako kome ali meduljudski odsnoi i sranja sa bili kojom vjerom mi se gade u SCI-FI jer kad petljaju SCI-FI i meduljudske odnose dobije se samo jos jedna sapunica jedino sa se radnja odvija u svemiru,,,,,,,,

sto se tice dobre SCI-FI serije gdje je bilo i emocija i svega,,,,, ako se tko sjeca svemirskih marinaca to sam gledao davnih dana dok sam bio klinac bilo na je na HRT,,,, (kvalitetno mozda i ne bas previse osim sto ga se slabo sjecam svega kriteriji su mi bil idrugaciji u to vrijeme)

anyway nisam rekao da je BSG los samo da mora biti jos puno realniji s obzirom na tu svoju retardiranu zaostalost,,,,, lakse je STu sve njegove mane oprostiti zato sto je 24. stoljece i vise od teskog nagadanja nego BSGu koji ima sto.... 1,2 stvari naprednije od nas sada i 10 koje smo mi davnih dana zaboravili + sav neki zbunjeni neobjasnjeni ustroj broda,,,, misterijozno pojavljivanje nekih cylonaca kao da su duhovi.... da ne govorim o previse cudnovatoj evoluciji TOSTERA za koje je tesko pomisliti da su sredili ove ljudske primjerke Cylonaca jer to su full obicni roboti s programom i sada izgledaju i ponasaju se kao programirani usisavaci a ne kao neki androidi koji su nadisli svoj originalni program...... 40 godina slozili sve one silne brodove i fightere..... i osmislili programirali slozili sve ljudske primjerke Cylonaca ubacili ih tako duboko u vojsku i ostale "organe" vlasti po kolonijama,,,, mozda jesu roboti i mogu raditi 24/7 ali 40 godina za sve to je premalo,,,,,

i jos sada sto se desava kad su ih Cylonci nasli na onoj novoj Caprci pa galaktiga i Pgasus bejeze bez manje vise ikakve posade pa pokusaju par puta s napdima koji neuspjevaju pa onda jos jedan zadnji napad i boom zamisli dolje i pokret otpora proradi i ovi napadi upale sve savrseno sve 5,,,, realnosti sve manje i manje sapunice sve vise i vise,,,,,, svaku dobru seriju sada na isti nacin zahe**
Malo OT; mislim da ti je vrijeme za novu tipkovnicu. Ili bar probaj smanjit unos alkohola u organizam. U redu je to što imamo nepomirljiva stajališta na relaciji BSG - ST, al daj malo pazi na pravopis a pogotovo na strukturu rečenica. Čitanje tvojih postova postaje mučenje.
NHF

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 11.02.2007., 11:29   #117
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Citiraj:

ako se tko sjeca svemirskih marinaca to sam gledao davnih dana dok sam bio klinac bilo na je na HRT,,,, (kvalitetno mozda i ne bas previse osim sto ga se slabo sjecam svega kriteriji su mi bil idrugaciji u to vrijeme)
Aj svemirski marinci iliti kak sam ih vec spomenuo Space: Above and Beyond, odlicna serija, steta kaj su imali samo jednu sezonu.

E ak cemo traziti realnosti u bilo kojoj seriji il filmu e onda nam ode zabava...

Jedini film valjda od svih koji se moze pohvaliti realoschu je Das Bot, kad je redatelj zatvorio glumachku ekipu u pravu podmornicu i za vrijeme snimanja filma se nisu maknuli s nje, tam su jeli spali, pishali i srali...
Staro 11.02.2007., 12:15   #118
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Citiraj:
mozda jesu roboti i mogu raditi 24/7 ali 40 godina za sve to je premalo,,,,,
ma kako premalo, ako se njemacka mogla dici iz pepela za nekih desetak godina (mislim na razdoblje vladavine onog cike s brkovima sta je volio mahat desnom rukom :P),e pa zasto se onda nebi mogli roboti, imali su 40 godina i u prvom ratu nisu izasli kao gubitnici (obadvije strane su potpisale primirje)

i stvarno ne kuzim sta si toliko zapeo za taj telefon, stvarno je svejedno, korsinika bas briga dali mora stajat do telefona kada komunicira ili se moze setkat okolo i onda se natrag vratiti do baze da vrati slusalicu, jest da bi cordless bio more fancy, al to je BSG-a gdje se vojska ponasa i izgleda kao vojska, a ne kao ST-u sve je nekako, kako ste rekli, sterilno
Staro 11.02.2007., 15:36   #119
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Naravno da su pobegli kad malo više od godinu dana nije bilo Cylonanca na vidiku. Teško da bi i kaj mogli kad je dobar dio populacije i vojnog osoblja bil dolje na Baltarovoj utopijskoj Novoj Caprici, jer im je ovaj napričal sve i savšta, ne bi li bil izabran za predsjednika. I onda odjemput skoči 5-6 Baseshipova i mogu se i Galactica i Pegasus slikati. Ne bi ih ovi ni našli da nisu naišli na radioadktivno zračenje prouzročeno eksplozijom Cloud 9 broda...Baltarova krivica.

Pobegli su i nisu pokušavali izvesti nikakve manje napade cca. 4 mjeseca. Samo je jedan Raptor lebdil u maglici i čekal da ovi dolje uhvate signal. Kad su se napokon našli na istoj frekvenciji, tek onda je bil dogovoren glavni i jedini napad. To kaj su ovi dolje imali tu i tam samoubilački bombaški napad, pa morali su nekak uvesti pomutnju među Cylonce. Ne znam, IMHO malo si žešće zapel za svu tu realnost. Serija je napravljena tak kak je i meni bolja od svih Sci-Fi serija koje sam dosad imal prilike pogledati/pratiti. Jednostavno ako te tolko smeta kaj nije ovo ili ono realno po tvojim standardima ili nekaj baš i nema preveč smisla, uvijek moreš početi pratiti ili opet pogledati neke druge Sci-Fi serije...npr. SeaQuest ili Firefly.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2007., 15:40   #120
crn
The Geek Wants Out

crn's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ma Firefly je zakon nema do dobrog kaubojca u svemiru... evo baš sam pogledao Serenity (i nije uopće loš) i sad ponovo gledam Firefly

The Geek Wants OUT
by Ernest Cline

At first glance
I probably appear to be a somewhat ordinary,
somewhat average looking fellow.
Calm, harmless, at ease.

But this is by design.
You see, it is through decades of research and rigorous training that I have crafted this façade of normalcy.

And now, through intense concentration,
I am able to function in a social setting.
I can speak at length with educated people about
pertinent matters of public importance,
such as literature,
or the current political climate in Europe.

I am capable of conversing with you
without ever revealing that just underneath the surface
of this manufactured veneer
there hides an altogether different person.
A monster, some might say.
My alter-ego.
He is the opposite of the image I project.
He is the antithesis of Cool.
He is the LAST person you want to get trapped in a conversation with.

He is The Geek.
The obsessive science fiction movie watching,
comic book collecting,
Monty Python dialogue memorizing,
Dungeons and Dragons playing GEEK
that I struggle daily to keep hidden from the world.

But The Geek Wants Out.

He want to talk to you.
He wants to give you his doctoral dissertation on why
The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension
is the greatest fucking film of all time!

He wants to bitch slap you because
you’ve never seen Big Trouble in Little China.
What? Have you been living in a fucking cave?!

He wants to kick your ass in Star Wars Trivial Pursuit.
And he will.
Because he’s a fucking Geek.

And he wants his toys.
He wants the complete set
in mint condition,
still in the box.
He wants every item on the planet that is even remotely related to Ultraman.
Because Ultraman is Airwolf!

He could give a squirt of piss
about sports or politics or rhetoric.
Such things are of no consequence to him.
What matters is the release date of the next Lord of the Rings movie!

You see, The Geek can’t wait.
The Geek has no patience.
He wants what he wants when he wants it.
And all he wants is stupid shit!

He wants his own Tardis.
He wants his own light saber.
He wants to buy a DeLorean and he wants to drive it 88 miles per hour.

He wants movies.
He wants to see the Director’s Cut.
He wants the impossible to find Japanese bootleg with
6 minutes of never-before-seen footage.

He wants to watch Blade Runner. Again.
He wants to watch Brazil. Again.
He wants to watch A Clockwork Orange.
Again and Again!

But I deprive him of these things, as best I can,
until I can no longer ignore his voice
screaming in my head.

I am Jekyl. He is Hyde.
I am Bruce Banner. He is the Hulk.
Especially the Hulk from issues #272 to #378.

But no longer!
I am putting a stop to all this nerdy shit right now!
I’m an adult, for Christ’s sake!
And this body isn’t big enough for the both of us.
One of us has to go, and it’s gonna be him.
I banishing the Geek forever to the Phantom Zone,
just like in Superman II !
Because, in the end –
there can be only one.
crn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore