|
![]() |
#91 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Hmm, iskreno, nemam pojma ![]() Provjeri prvo, da ne bi bilo poslije. Spominjem čisto kao opciju, u smislu da je moguće i da ti ne treba brdo para za početak. Zvučnike sam od prije imao na stolu, tako da sam u biti tražio gramofon koji na njih mogu spojiti bez dodatnih investicija.
![]() |
#92 |
Guest
|
trebaš kupiti tosca 50 i to je to ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#94 |
Guest
|
pa zato velim. RIZ je bio kvalitetan. ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ako nema pretpojačalo (a jeftini nemaju), da bi išta čuo iz njega trebat će ti ili pojačalo s Phono IN ili pretpojačalo (recimo Behringer PP400, cca. 150 kn novo) Tek iz pretpojačala možeš spojiti na zvučnike, ali ti treba adapter s činča na 3.5mm. Kako god okreneš, ako ideš na novo, bliži si 1500 kn nego 1000. Bolji rabljeni gramofon te neće koštati ništa manje, a s obzirom da si početnik tu, što je bazičniji, to je bolji. Čim kreneš na naprednije modele, samo kreće zajebancija s uzemljenjem, podešavanjem utega i slična veselja, pa čim staviš neku više spiganu ploču, podešavaj ponovo. Kupi najjeftiniji novi gramofon dostupan, kao onaj Denon koji je linkan ranije i pretpojačalo i to je to. Evo, i AT ima ulazni model https://www.links.hr/hr/gramofon-aud...crni-750310020 Znači, 949 + cca 150-200 za pretpojačalo.
![]() |
![]() |
#96 |
These go to 11
|
Taj AT model sam spomenuo u prethodnom postu (tj. USB varijantu, ali ista serija), ima pretpojačalo ugrađeno - samo je pitanje jel može spojiti na svoje zvučnike.
![]() |
#97 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
ispod 1000kn gramofon + ostalo nemamo o čemu suvislom raspravljati. kao da ja tražim nešto za igre al nebi konfu pa grafu pa monitor al bi htio igrat COD, far cry na tabletu. ![]() ti plastikaneri nemaju podešavanje ručice i većina ploča će preskakat.imao sam takav RIZ gram u 80tima i znam kako je to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Sad vidim da ima 3.5mm out otraga, tako da zvučnici idu direkt na njega. Eto, problem riješen. Odlična cijena u HR, mene baca na UK web i 135 funti košta.
![]() |
![]() |
#99 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
hvala puno ![]() to je spremno za korištenje i slobodno uštekam svoje x230 na taj gramofon i vrti šta god mi srce poželi? P.S. dali ima nešto na njuškalo, nekakva polovnjača od 500-600 kn, a da je dobar kao ovaj? ![]()
![]() |
#100 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
ploče su skupe, ako hoćeš nove albume računaj da su u prosjeku 30-50€ po ploči. pazi samo da gramofon staviš na skroz ravnu podlogu koja se ne miče. uživaj ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#103 | |
Premium
|
Citiraj:
ne piše jugoton/pgprtb/diskos pa automatski "vrijede više" ![]() Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 18.08.2022. u 18:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Premium
|
koji od tih svih je praktično best buy? imaju svi pojačala? idu direktno u zvučnike? p.s. ovih par dana čitam da uglavnom svi gramofoni imaju manja ili veća oštećenja s "poklopcima" - o čemu je riječ i zašto je to problem?
![]() |
#106 |
Premija
|
možda i griješim dušu, ali koliko vidim svi trebaju pojačalo. gledaj da ima 3.5mm. Uzmi onaj gore s linka u linksu, to je dobra cijena i solidan gramofon. Ploče su skupe, čak i te rabljene za otpad su skupe. Nakon što kupiš ploču svog omiljenog benda koju ćeš teško nabavit i skupo platit, zadnje što želiš je da ti je gramofon uništi. Gramofon u cijeloj priči je najmanji trošak, par ploča već prebacuje njegovu cijenu.
![]() |
#107 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Nema tu best buya. Svaki može krepati u roku sat vremena. Ako ne znaš prepoznati ispravan gramofon, drži se novog. Gramofon kojeg je imao netko tko cijeni i koristi gramofon neće imati puknuti poklopac. Eventualno koju ogrebotinu ako ima djecu. Većina ovog što vidiš po oglasima je dovezeno kao smeće pa reparirano. Poklopac reparirati ne može
![]() |
![]() |
#109 |
Premija
|
gospodo, otkud vi uzimate ploče?
![]() |
#110 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovisi kakve ploce trazis. Ja volim neke egzoticnije stvari nabavit pa uglavnom nadjem preko Discogsa gdje ima za kupiti i onda kombiniram kako mi vise ima smisla. Ako trazis exyu, stariji rock i slicno, da se naci preko njuskala, uglavnom imas tipove koji prodaju po par stotina/tisuca ploca i oni cesto imaju i opisano stanje u kojem je ploca (good, very good, near mint, mint itd.). Ako kupujes od nekog random tko prodaje neke ploce koje je izvukao s tavana, uglavnom se radi o ljudima koji pojma nemaju u kakvom su stanju, a ako si novi u svijetu ploca, tesko ce ti biti odrediti u kojem je stanju ploca ovako na prvu. I onda kad dodjes kuci i pustis ju, krene krcat, preskakat i slicno. Ovako leteci mozes pogledat da ploca nije izvitoperena (savijena), i da nema primjetnije ogrebotine na njoj. Dosta novih imaš u Mulleru recimo po čist ok cijenama. Neke od trgovina: https://www.sissysound.com/ https://plasticstone.net/ Naravno ako bend jos uvijek nastupa, uglavnom mozes uhvatit vinyle na koncertima, pa mozda u tom slucaju upecas i potpis. Evo kako to izgleda kod mene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
These go to 11
|
Nisam dugo u pločama - zasad si nabavljam bitne albume, u pravilu nove; razlog je što na rabljene nailazim uglavnom po istim ili vrlo sličnim cijenama, pa mi razlika nije vrijedna rizika da dobijem krš ili pošalju u npr. kutiji za pizzu i slično. Kad budem u prilici osobno malo razgledati (možda neki buvljak itd.), doći će i impulzivna kupnja rabljenog u obzir, jasno. Uglavnom: brdo kojekakvih online trgovina širom EU, u pravilu ogroman izbor i bude svakakvih popusta. Discogs pogledavam, nisam još ništa tamo uzeo .. nikako da naletim na više zanimljivih naslova kod istog prodavača, a ne plaća mi se (nerijetko visoka) dostava samo za jednu ![]() Ponekad i kod nas (npr. Dancing Bear, Dirty Old Shop.. ili recimo Ravno Do Dna ponekad ima direktnu prodaju autora, zgodna prilika) kad naletim na popust ili povoljan preorder. @ brodjo Dobar ukus! Ne prepoznajem sve ovako na prvu, ali što znam - sjajno je ![]()
Split your lungs with Blood and Thunder Zadnje izmijenjeno od: fler. 19.08.2022. u 18:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Premija
|
Hvala, budem pročekirao. Znam za discogs, nadao sam se nekom secret gemu kojeg nema na discogsu ![]() Danas da budeš pravi hipster trebaš i kazetofon, a vidim da neki autori izbacuju i VHS albume... @brodjo - najs, ali samo 12 ploča? :P
![]() |
#115 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Premium
|
Dobio na poklon aktovku Sa kojom sam zadovoljan U svaki hobi ulazi se na mala vrata, lagano se kasnije apgrejda ![]() p.s. za šta stoji onaj adapter mali sa strane? i podizač?
ševa! ![]() Zadnje izmijenjeno od: ALiEN17. 05.09.2022. u 12:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Premium
|
ma daj... pa boli me briga za ovu jednu ploču od ZAZ ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|