|
![]() |
#91 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2023
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Duga noć vještica i Mračna pobjeda se čitaju jedna za drugom, dok Muk je zasebna priča. Joker je priča o tome kako su pustili Jokera iz Arkham-a i njegovom prisvajanju onog što mu je oduzeto. Uglavnom, pokazuje se sva nepredvidljivost njegova ponašanja u stilu Nolanovog Dark Knighta. Bijeli vitez je priča o tome kako Joker i Batman zamjene uloge. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#95 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Nema, ne znam ni otkud Zagor. Baš čitam. Nekako mi je sumnjiv taj odnos Zagor - Čiko... U modernom remake bi to sigurno bilo intimnije obrađeno ![]() Btw, nisam uopće nostalgičan al' sarma je dobro sjela ![]() ![]() Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
![]() |
#98 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Mda, malene su. Za u oko stavit' ![]() Al' fine su bile a Zagor se nastavlja. Već su u ono doba počeli sa alpinistima ![]() Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#101 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Otkrio sam fora ytube kanal za stripove https://www.youtube.com/watch?v=75Mkxe7kTm0 Inače, naletio na način da sam prosli vikend na hrelicu nabavio stari lunov magnus strip Marti Misterija za solidnih 1euro "metalizirani ljudi" (full loša epizoda), i vidio nastavak ovaj sa linka, pa potrazio po webu. LMS su ocajne kvalitete tiska, a ovo je top jer je jos i kolorizirano. Apropo MMystera, vecinom sam citao one iz 90ih, ove izvorne iz 80ih imam na moru svega par brojeva, no sad kad malo usporedim sa onima kasnije, u toj fazi su puno jači nego post 2000e, kad fkt pada kvaliteta u tim svim pričama (post Slobodna Dalmacija)- zato se valjda kod nas i (nažalost) ugasio. Uvijek mi je MM bio dobar jer si mogao iz njega u predinternetsko doba saznati razne interesantne sheme s ruba znanosti i povijesti, što ga je izdvajalo od bilokojeg stripa na tržištu. Npr za onaj anthikytherski mehanizam sam tamo "čuo", kao i pisca Borghesa (sa tipa 8,9 godina kad sam čitao tu jednu ep. "Aleph"). Kod kupnje u remitendi 3 paketa MMystere od SD je imao jedan zgodan plus, da je na naslovnici naznačeno koja je to epizoda jesu li dva stripa ili cjelovita priča, pa si se mogao orijentirat koje kupit da popuniš si redoslijed, nijedno drugo Bonelli izdanje nije taj gimmick imalo. Doduše, samo od 8.broja do 29. a izašla su 42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Pozdrav,ekipa! Jel ima kod nas gdje za kupiti ove Zagore klasik? Mislim da ih neki izdavač prodaje ,pa da se od njega mogu naručiti stari brojevi? Ili samo njuškalo?
![]() |
#103 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
![]() |
#104 |
Premium
|
Ma super.I cijene su ok. Ako znate da netko ima Zagore klasik na prodaju,samo javite. I sad ne kužim? Ima Zagor klasik ,Zagor zlatni klasik,Zagor original? Što od toga skupljati? Zagor original koliko vidim prati original brojeve,i u boji je! Zagor klasik vs zlatni klasik? Iskreno ne znam!
Phil of the future! Zadnje izmijenjeno od: emilblomsky. 26.12.2024. u 09:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Bilo koji od tih da skupljaš isto ti je. samo kreni sa jednim serijalom i bok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Premium
|
Imam od SD-a Zagor Extra
![]() |
#107 |
Premium
|
![]() |
#108 |
Premium
|
Malo sam proučio što se trenutno nudi, pa sad više i nisam pametan što skupljati. Ima: Zagor Klasik Zagor zlatni klasik Zagor original Zagor retro klasik Pa sad budi pametan? Ja ovako razmišljam. Imam doma nekih 5,6 klasika, Al pošto oni izlaze već nekih 15 tak godina, teško je naći sve stare brojeve za kolekciju. Po toj logici bolje ići na zlatni klasik, jer je noviji i dostupniji su stariji brojevi. Retro extra ili original, pretpostavljam da ovisi jer želiš u boji ili klasični. A retro extra je samo reprint extre koji ide ispočetka. Ispravite me ako griješim? Po toj logici najbolje trenutno uzeti zlatni klasik ili original. I zanima me Marti Misterija. Jel ima neki izdavač koji izdaje neki reprint?
![]() |
#109 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Registered User
|
Citiraj:
Extra koja je tada izlazila su pak bili oni prvi zagori još iz 60ih-70ih valjda - meni ti su mi nekako bili dosta rudimentarni i zastarjeli, kao da sad gledam SF filmove iz 50ih i 60ih, tek se cijela ta fantazmagorija oko Zagora razmahavala. Osobno ovi od S.D. iz 90ih su jako solidni po nekim ciklusima epizoda (pogotovo one fantastične; hellingen, Dagon, Atlantida i ekipa iz "Drugdje", gdje nisu jebeni kauboji i indijanci i Darkwood, makar ima jedna vrlo solidna kaubojsko western epizoda oko "Komančera" i nekakvog zlata), i to svakako ne bi bilo loše imati, tako da sad krenut skupljat tu sadašnju Extra ediciju je ok. Ja pokušavam popunit sve od Slobodne no nikak se godinama natjerat da zagrebem po oglasima, fali mi desetak komada, a rijetko ih nađem na hreliću, stalno npr. nalijećem na dylan dogove i tih imam već masu. Čak sam razmišljao bi li možda kupio ove nove Extra i sa njima popunio SD kolekciju, no jebe me onda proverbijalni "purizam" da će bit mix originala i novoga, plus ovi novi su naslovnice malo drugačiji font iirc. Ove "klasik" epizode gdje je više njih odjednom skupljeno je isto ok, no meni recimo neke za koje su (svi) govorili da su najlegendarnije ikad nisu sjele, tipa ona "Američka odiseja". Možda da sam to čitao s 10 godina 1980ih bi i ja tako pričao, valjda je to neki nostalgični faktor koji dodaje ocjene. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Premium
|
Ništa. Ideja mi je uzet jedan broj Zagor original. Jer koliko sam čitao on ide po kronološkom redu. Pa ako mi bude ok taj manji font i dimenzije, ako se priviknem na boju, onda skupljam njega. Ako mi ne odgovara onda zlatni klasik, jer već imam oko 10tak brojeva običnog klasika, a pošto je zlatni relativno novi, lakše je naći starije brojeve. A sad, nije mi problem miješati klasik sa zlatnim, ionako je reprint. Pošto sam ja starija generacija, čitao sam Zagora i iz 80tih,a Mister no čak od prvog broja skupljao. Mislim da je to bio Lunov magnus strip, negdje oko broja 500 nadalje. Volio sam i Marti Misteriju.
![]() |
#112 |
Premium
|
Najbolje ti je da malo pročitaš forum.stripovi.com, imaš i temu gdje je excel file online (onedrive) pa pogledaj. Je ali cijena nije uklesana u beton. ![]()
tomek@vz: ajd nemoj | Mali Čile SAD Češka Peru | Windows Free Zadnje izmijenjeno od: spiderhr. 28.12.2024. u 10:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Premium
|
Ovaj vikend je CRŠ u Zagrebu. Nisam se baš nešto istrošio na stripove. Skup hobi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|