|
![]() |
#91 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2012
|
Ovi Genius su vrlo dobri za tu lovu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Imam jedno malo cudno pitanje. Koji od svih zvucnika iz teme su najkvalitetniji pri niskoj glasnoci. Pitam jer mi trebaju za malu sobu i lagano slusanje, a kvaliteta zvuka mi je dosta bitna. Recimo da je 100 eura neka granica. Jel t20 dobar izbor? Hvala i pozdrav! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#93 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
T20 je odličan izbor. Evo trenutno sviraju ispred mene, za većinu pc zvučnika je ovo nedostižan zvuk. Ruku na srce, spojeni su na M audio predpojačalo, pa je to barem 30 % zvuka. Ako te šta zanima u vezi njih, ili nekih Genius 2.0 drvenih modela, pitaj slobodno, većina mi je prošla kroz ruke
![]() |
#94 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
i mogu reći da sad nakon 3 mjeseca jednostavno nisam zadovoljan. Bas mi fali basa, cimer mi ima x530 i stvarno se fino cuju, popune cijeli dnevni boravak, ja kad pojacam svoje u sobi 3x4 M bude... ![]() Kao da mi nemaju jacinu zvuka, doduse nema distorzije ni kad ih pojacam do kraja osim kad podebljam previse bas. Je li moguće da mi jednostavno fali sub da to bude kako treba. Mali background, nisam HIFI strucnjak i slusam 90% Yutube i imam integrusu (ALC889A). Je li moguce da bi mi se situacija drasticno popravila ugradnjom druge zvucne u odnosu na ovu? P.S. Uzimao sam ove zvucnike umjesto prastare Philipsove linije 2x15W(RMS) da mi ne zauzimaju prostor i nakraju ... a ovi navodno imaju 50W.
![]() |
![]() |
#95 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Ne trebaš bacat lovu na drugu zvučnu jer nebuš ništa dobio, jednostavno svim "običnim" 2.0 zvučnicima fali niskih frekvencija, odnosno kao što si i sam napisao za ono što ti želiš fali im subwoofer. Dobar odabir zvučnika no kriva očekivanja od njih. Zadnje izmijenjeno od: doky. 21.03.2013. u 01:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Re: 2.0 zvučnici
Citiraj:
Za basove ti treba velika kutija i driver, ugrubo receno.
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
m-audio av-30 ili malo skuplji av-40 (veča membrana), ljudovi kažu da ima basa ima ih i par ljudi tu na forumu Bilo je još nekih monitora do 1000kn kad sam kupovao svoje swasn z potpisa, samo se ne sjećam više kojih
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#101 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
![]() |
#103 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Ako traži dobar drmeš bolje neka razmisli o 2.1 setupu.
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jedna preporuka za jeftinjava PC stereo. Nedavno sam nakon pretumbacije i selidbe ustanovio da imam "viška" par Sony bookshelfova... ne znam napamet model ali male 2-sistemske bassreflex kutije sa 13 cm bas/srednjetoncem. Istovremeno, zbog novih uvjeta usfalili su mi baš 2.0 zvučnici za PC. Bez velikih očekivanja kupio ovo http://dx.com/p/60w-stereo-audio-amp...cart-red-91350 i spojio na molex na kompu (treba konektor http://dx.com/p/5-5-x-2-1mm-cctv-dc-...-10-pack-44708 ), a može i na ovakav adapter http://www.protis.hr/products/detail...wl5460ap/47876 Posljedica: jedva da više palim pojačalo i "glavni" sistem, osim za filmove. Za YT, internet radio i tu i tamo koju mp3cu, vrhunski. Bez problema ispuni cijeli dnevni od 30 m2, a i uostatku kuće se skroz ugodno čuje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
kao prvo, pardon za oživljavanje malo starije teme, ali kad je tu... da pitam. dakle ovako, puca me da svoje povijesne creative t3000 zamijenim za neke novije ![]() za oko su mi zapeli kama bay i to mi je neki cijenovni maksimum kojeg bi dao za zvučnike. creative je nakon svakodnevnog rada tih masu godina počeo nešto mrljati i nije to to više. Jedina stvar koja mi se sviđa od prvog dana je količina basa i lako upravljanje njime, što me nekako strah da ću izgubiti sa scytheom. Što tražim i očekujem za tih 650 kn je čistoća zvuka koliko god može, bas umjeren... ne slušam neku bijesnu tehnjavu i sl. da se ložim na to, ali bi volio imati dovoljno. Da ne brunda, nego da se čuje jasan ali lagano naglašen. Na primjeru slušalica, sennheiser po svemu, pioneer(se-m390) po količini basa. Još pitanjce, ako me u međuvremenu pukne i odlučim se na rizik uzeti kamu bay... što učiniti, kako tweakati zvučnike da bi dobio maksimum (osim promjene kablova npr.), a da nije promjena zvučne- koja je integruša realtek "hd" ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Što je za preporuku za nekakvih ~ 250 kuna? Sutra ujutro to mora bit riješeno ![]() Za sad mi je odabir ovo: Genius HF 800A Eventualno HF 800B. Naravno da ne očekujem čuda od zvuka, ali želim najbolje za tu lovu. Zvučna je Creative SB0770 (OEM Extreme Gamer), ako to nešto znači za ovaj cjenovni rang. Do sad sam nevoljko imao Logi X530 na kojem je subwoofer odlučio krepat, a bass cijelo vrijeme smanjen skroz i još sam ga softverski smanjivao jer me izluđivalo to nabijanje.
![]() |
#110 |
Premium
|
Srednji i viši tonovi jako dobri i puno bolji od Logija, ali premalo je to basa čak i za mene koji ne volim nabijačinu. Možda sam trebao na vrijantu 800B, a ako ne to, onda definitivno ovo: HF 1250B Ak slučajnu prdnu u garanciji, voljan sam nadoplatit za te.
![]() |
#111 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
pričekaj neko vrijeme, da se navikeš na njih ![]() ja sam uzeo gore spomenute scythe... trebalo mi je barem dva tjedna da se naviknem na njih, ispletem si kablove itd. sad su superiška, da imaju mrrrrrrrrrvicu više basa... bili bi savršeni. sve u svemu, zadovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Probaj se poigrat sa razmještajem ako imaš mogućnosti. Ja imam Genius 3000a i držao sam ih na stolu na cca 1m razmaka i nije bilo ništa bass-a, kad sam ih premjestio i razmakao na nekih 2-3m kao da ne slušam iste zvučnike ![]() Stvarno je bilo dosta bass-a, začudilo me koliko je velika razlika samo zbog toga |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ma jok, u opisu lijepo stoji da im je frekvencijski raspon od 80 Hz na gore, a i na samoj slici vidiš da je bas/srednjetonac malog promjera. Taman fali subwoofer. Ali, jesi siguran da ih ne možeš vratiti u trgovinu, biti iskren i reći da si razočaran i da bi nadoplatio za neki drugi model? |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Dajte mi predložite neke zvučnike, a da su što manji i da nisu međusobno povezani kabelima, nego da je sistem spajanja ovakav kao na slici. ![]() Neće se slušati glasno, ali htio bi da su kvalitetni i izgledaju civilizovano. LINK na zvučnike koji (za sada) jedini zadovoljavaju navedene uvjete je dole. http://us.creative.com/p/speakers/inspire-t10
![]() |
#116 |
Premium
|
Nope. Pogledaj sliku ponovo. Jedan spiker (lijevi mislim) ima na sebi kejbl koji se utakne u onaj drugi, a taj drugi ima na sebi kejbl koji se utakne u komp ili lap i uz to ima još i rupu za power kejbl s ciglicom koji dojde separiran. Znam da zvuči komplikovano, ali mrzim kada je sve integrirano u đumbus i onda se uvijek sve zapetlja kada nešto od periferije spajam i obratno. Star postajem i sve me nervira, a kabeli pogotovo. Help a brother out!
![]() |
#118 |
Premium
|
Jako puno 2.0 (i 2.1) sistema ima zvučnike koji su fisno (neraskidivo) povezani žicom (vrlo vjerojatno zbog uštede), a nerijetko je i power kejbl integriran u jedan od njih (i to najčešće u onaj s potenciometrom), dok ove koje sam linkao fino pozicioniraš di želiš i onda ih skopčaš u cjelinu tako da provlačiš kabel od jednog do drugog zvučnika. Ove druge sfiksane treba provlačiti ispod drugih kabela po sistemu da uzmeš jedan zvučnik u ruku i igraš se provuci-potegni, a to dosta komplicira cijeli postupak.
![]() |
#119 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa tako reci brate da nije u pitanju šema spajanja nego je u pitanju odvojivost kabela... ne znam kako se ovi spajaju (vjerovatno isto), ali radi se o dobrim spikerima - http://us.creative.com/p/speakers/gi...-t20-series-ii |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Premium
|
Citiraj:
Sluške više manje zvuče ok na svim postavkama, dok za zvučnike to ne mogu reć. Nemam baš prostora za razmještanje, a i limitiraju me kablovi. Zapravo me najviše limitira garancija koju želim zadržat, jer bih se ja već poigrao s kablovinjem. I onda se opet sjetim ovog HF 1250B na kojem je to out-of-the-box riješeno ![]() I fino zvuče kad se odmakneš malo, na jedno 2 metra od njih. Za kompom su svaki na pola metra od mene. Citiraj:
![]() BTW, kupljeni su u ADM-u koji ni nema ovaj navedeni jači model. I maloprije pogledam Instar, tam su ovi jači skuplji čak 30 kuna. Jebem ti sreću ![]() Ak niš drugo, stvarno prelijepo izgledaju, tu nemam niš za prigovorit. Osim LED-ice, ona je već riješena preljepljenim komadićem crnog kartona ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|