|
![]() |
#91 | ||
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
kao prvo: tutorial sta je sta i kako se radi kao drugo: nađeš si rom u ovom podforumu: (u naslovu ti piše [ROM]). Svako ima razlicite prohtjeve i ne znaci da bi rom koji je meni odlican tebi odgovarao. Ja sam minimalno promjenio 15 romova dok nisam nasao koji je meni ok. Isto tako postoji mogucnost da ti neki rom odgovara i onda ti se sa njim desavaju razna sranja poput smrzavanja ili nekih blesiranja (radi vibra bez prestanka itd...). To se desava (ako sam dobro shvatio) kad imas neodgovarajuci rillphone.dll (veza između radia i roma). Ali trebao bi samo potraziti u topicu koji radio odgovara i sve 5. ![]() http://forum.xda-developers.com/show...ighlight=clean - ovo ti je jedan rom na kojem mozes birat vise vrsta sucelja. To ti je u bili sve izmjenjen sesnse ili cisti titanium (wm defult) ako gdje zapne, javi ![]() Citiraj:
![]() Ja znam da za WM postoje sve moguce vrste aplikacija (kolko onih kojih ti u zivotu koriste, tolko (ili jos vise) onih od kojih nikad neces imati koristi (naravno ti kao pojedinac)), android nemam ali vjerujem da se baza isto popunjava iz dana u dan. Ja ne velim da android nema nist korisnoga, neg me samo vužge dok neko tak bezveze provaljuje ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Hvala! Ovih dana se bacam na posao. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#93 | |
Banned
Datum registracije: Sep 2010
|
boze moj ne mogu vjerovati da uopce postoji ovakva tema winmo 6.5 vs android (i to cak ove verzije 2.1 i 2.2)? koristio sam windows mobile 6 i 6.5 na jednom HP mobitelu (nemam pojma koji model tocno) i htc touch HD iskustva su uzasna nisam njub kad je rijec o racunalima/mobitelima, ali ovo sta je microsoft napravio sa windows mobile platformom ulazi u anale sto se tice kompliciranosti koristenja pokusali su doslovno portat windowse sa pc platforme na mobitele koncept koji uopce nema smisla na tim malim ekranima i na uredjajima na kojima je naglasak na jednostavnosti upotrebe i brze dostupnosti svih funkcija uredjaja popis primjedbi: 1) napisati obican sms je iskustvo na koje odlazi najvise zivaca posto je to funkcija mobitela koja se ugl najcesce koristi - na HPu mi je uvijek prvo pokazivao obrazac za novi mail, morao bih uvijek rucno odabrati da zelim pisati sms - jednostavno ne mogu dovoljno docarati koliko je ovo glupo i komplicirano izvedeno HP je doslovno trajao samo mjesec dana zbog ovoga 2) windows taskbar sa start meniem na mobitelu? fail. 3) navigacija - nemoguca u dosta slucajeva bez stylusa zato sto su neke ikone jednostavno presitne tako da sam vecinu vremena koristio ugl stylus (na oba moba) navigacija prstima bi samo dovodila do frustracija + osjetljivost je smjesna kad je rijec o navigaciji bez stylusa 4) podesavanje opcija samog uredjaja - bilo kakve opcije odlazak u settings garantira ostanak u istom narednih bar 5min sve je toliko komplicirano i sakriveno ispod hrpe menia da je to jednostavno frustrirajuce vidim da su jedini koji hvale winmo oni koji imaju HTC HD2 - vjerojatno zato sto su platili taj mobitel kao suho zlato pa sad moraju opravdati njegovu kupnju mobitel hardverski i softverski zaostaje za sada povecim brojem android mobitela (pocevsi od nexus1 koji je izasao samo 2mj nakon HD2) da, ima sense sucelje pa je jednostavniji od vanilla winmo 6, no opet je rijec o windowsima i cim se malo zagrebe ispod povrsine (tj ode u settings) opet se dodje do onog kompliciranja sa opcijama i netko je napisao da HTC HD2 ima bolji ekran od desirea ..... wtf? taj mora da se sali. obicni TFT koji prikazuje 65k boja vs amoled ekran sa dubljim crnim bojama, 16m boja i vecim pixel densityem? Citiraj:
koliko je aplikacija doista potrebno izaci da bih rekao da neki mobitel bolji od drugog? moze biti milijun aplikacija za winmo sta vrijedi kad se 95% njih sastoji od obicnih igara, alarma, satova, playera, flashlighta i ostalog smeca koje se uninstalla nakon 2mj koristenja moba (kad prodje onaj "wow" faktor) ista stvar za android i iphone svaki od tih platformi ima i vise nego dovoljno aplikacija i glupo je reci da je jedna platforma u nekoj prednosti nad drugom one osnovne aplikacije, koje ce korisnik doista koristiti, su prisutne na svim platformama android je odavno sazrio kao platforma i sto se tice upotrebljivosti vec je svjetlosnim godinama ispred bloatware smeca kao sto je winmo 6 ako ne vjerujes meni, pogledaj sta microsoft radi sa winmo 7 totalni odmak od kompliciranosti winmo 6 i uvodjenje sucelja koje se doslovno sastoji od obicnih kvadrata koje slajdas po ekranu (nigdje ni traga nekim debilnim sitnim ikonicama i milijardama opcija za svaku aplikaciju) da winmo 6 ista valja ne bi sad android i iphone zarili i palili svjetskom scenom i ne bi microsoft kompletno mjenjao strategiju razvoja symbian i rim idu istim stopama (doduse symbian je vec propao kao i winmo6) ajd nokia se nekako jos i trudi pa cemo vidjeti sta ce bit od tog meegoa, dok RIM doslovno nije napredovao niti u jednom pogledu vec neko vrijeme sto se tice OSa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
@ Ordem Koristio sam razno-razne uređaje, što privatno, što poslovno. Neki su bili samo PDA. Compaq 3870, Handspring Visor, Palm Tungsten, HTC Tytn, HTC Tytn2, razne Nokie (9500, E66), nešto SE telefona. Moj generalni sud o uređaju donosim na temelju njegove upotrebljivosti. Sve razlike u OS-u uređaja su samo šminka, na svakom OS-u moraš nešto pikati da odabereš, potvrditi, pokrenuti, ugasiti, unjeti podatke (broj/brojke ili slova...). Dakle, loš OS prepoznaš po tome što su najčešće potrebne stvari zakopane duboko u menijima ili neke stvari koje bi trebale biti dostupne sa 2-3 klika moraš poklikati 5-6 puta. Brzina samog OS-a ovisi dosta i o samom uređaju na kojem se vrti. Brži CPU i nekakv GPU su već garancija da će se sve glatko i brzo vrtiti. Imam HTC HD2 i moram reći da me uređaj iznenadio svojom UPOTREBLJIVOŠĆU. Sam HTC Sense je odlična stvar, postaviš si shortcute stvari koje ti stvarno trebaju na jedan ili dva klika. Ako je netko tu i prekrižio WM kao svršeno prošlo vrijeme taj je zaboravio da WM postoji duže nego iPhone i Android zajedno. Velika baza uređaja garancija je da postoji i da će nastajati softver za tu platformu. Od stvari koje su tu spomenute, SMS, sinhronizacija maila, remote desktop, hrpa utilitya, meni osobno dosta važan Skype, sve to postoji i dostupno je za HD2. Ako te baš zanima - ima i verzija Ubuntua za HD2 pa ako netko poželi može vrtiti i WM i Android i Ubuntu na tom uređaju. Dugo sam se dvoumio između Androida i WM, sada vidim da je izbor isključivo na korisniku. Nekome je bolji jedan OS, nekome drugi. Moj šogor koji je mlađi od mene još uvijek je oduševljen svojom Nokiom i klasičnim tipkanjem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
pa ako se ne varam stigao je službeno 2.1 na njega, rama ima malo što je je, cpu lila, pa onome što sam vidio u dućanu boje i nisu toliko loše, a ni rezolucija nije toliko žalosna (padam mi wildfire na pamet). |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
// ako može jedno pitanje: da li je moguće na neki tablet na kojem dolazi npr. OS Android 2.1, instalirati neku noviju verziju OS-a, npr 2.3 ili slično??? Ako da, na koji način se radi ta reinstalacija OS-a? hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
low_rider
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Da netrebam neko mob s gps-om nikad ga nebi mjenjao...pogotovo sad kad sam skužio da mi cordless tipkovnica radi ko beba na njemu, ćak i u igricama.. Spojim ga na hdmi prikopćam na lcd telku i vozi miško. Vozam Asphalt i u pozadini svira mjuzica preko hdmia bez štekanja! pre dobro...fuck winmo uređaje ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|