|
![]() |
#91 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo jos sam nesto uocio cudno s ovim monitorom. Skinite Dead pixel locator I pod Custom bojom stavite tamniju sivu koja je pod "basic colors". Tako se najvise moze vidjeti ne-uniformnost boja ili kako se vec to zove. Dok sam to radio nesto sam i drugo primjetio. Na dnu ekrana mi se dogodio "screen burn-in" tj. lagano se vidi "sjena" taskbara od win7! Screensaver mi je na 10min. WTF?! Probajte svoje. Sreca da ovaj vracam za 3 dana u ZG. Zadnje izmijenjeno od: MiL. 10.05.2010. u 22:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Ajd svrati ovdje malo pa napiši šta vidiš ili ne vidiš. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#93 |
Premium
|
O ovom pricam Kad na monitoru stavim full screen recimo 50% sive boje vidi se "burn in" ili "image retention" od windows 7 taskbara pri dnu ekrana. Najizrazeniji je s lijevog donjeg ruba. Tacno se vidi di je onaj okrugli logo od windowsa i jos 3-4 ikonice destno. Mislio sam da se to dogada danas jos samo na plazmama i da su LCD ekrani imuni na to. Mislim da je ovaj moj primjerak malo u banani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Zanimljivo... ja ne vidim ništ, ni u tragovima, samo podloga koja li je već... Biće da je taj primjerak pravi škart ![]() Nije u pitanju sama reza/veličina monitora nego me oduševio vidljivi kut i boje. Svako malo kad prošećem kod nekog sa TN-om i vidim na čeg te boje liče, koja je to drastična razlika u kontrastu i bojama kad sjednem pred bilo koji drugi TN, ne mogu riječima opisat... u prvih 10 sekundi kad bilo gdje drugdje sjednem odmah se uoče svi nedostaci TN-a i onda se oči naviknu pa zaboravim ali onaj prvi dojam nagle izmjene gledanja u dva različita monitora je naprosto šokantan. Također se zbilja trudim vidjet i kritički naći tu "ne-uniformnost boja" no ja to ne mogu zamjetit, ili sam ćorav ili imam sreće ko pseto pa sam dobio dobar panel..., neznam šta bih rekao jer puno je kontradiktornih informacija o samih usera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Premium
|
Ma izgleda da je lutrija s ips panelima opet. Ne bi me cudilo da LG u ove monitore stavlja panele koje mu vraca Dell i ostali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
A mene ste popljuvali kad sam rekao da ovi jeftilen monitori s ips panelima imaju problema i rekli da je to par izoliranih slucajeva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ekipa, 99% da cu uzeti ovaj monitor, ali sto je s tim burn in om? Jel to moguce? Uff... u takvoj sam dilemi... to ili Dell za 2.200, bojim se da s LG-em ne dobijem dead pixele ili zutilo ili dekolorizaciju... Inace, prelazim sa iMaca 27" ![]() ![]() ![]() Eto, trazim ok monitor, ovo mi je zapelo kao best bang for you buck ... samo me sad strah uzeti LG kad sve ovo procitam ![]() WHAT TO DO?? Hvala! P.S. Najrađe bi kupio kantu i spojio ju na ovo 27" cudo, ali to bi bilo malo too much ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Dellov ima LG panel unutra, sad jedino ako je možda za dell rađen malo kvalitetnije i više kontrole? 500kn skuplji, da li je to samo zbog dell imena, dodatnih usb-ova, dell nema hdmi, lg ima hdmi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Premium
|
Ajde napiši obavezno, jer i ja razmišljam da uzmem jednog, odakle uzimaš? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#101 |
Premium
|
Evo stiga monitor i ovaj primjerak je super. Zasad nema traga mrtvim pikselima, color banding-u / shiftu, i nekom burn in-u. Jedino se na bijeloj pozadini vidi lagani zuti rub na vrhu i dnu. Izgleda da sam imao srece s ovim primjerkom. Dosli su prije 2 dana crni modeli u RECRO-a tako da bi ih drugi trebali imati na lageru. Protrljajte zecju sapu ili sta vec za srecu i u shoping. Mozda je ovo dobra posiljka. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Premium
|
Koliko si platio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Premium
|
Ne smin rec jer je nesto vamo tamo. ![]() Zadnje izmijenjeno od: MiL. 20.05.2010. u 19:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Premium
|
Evo stigao i moj primjerak, prva liga, naspram TN-a prva liga, boje super, nikakvih mrtvih pixela, moram riktati sad postavke, jer ce me bijela ubiti ![]() Jel se zna koliko troši W u radu? Zadnje izmijenjeno od: Death_Bringer. 21.05.2010. u 14:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Moguće, moguće. Vidio i ja kod MiL.a Ko prastare plazme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Premium
|
Ovo sa touch tipkama je katastrofa, pa jel se nigdje ne može ukljuciti da svijetle, ili neki softver? Užas živi, zar je preskupo postalo i tipke ugrađivati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Evo konačno i PRADove recenzije: http://www.prad.de/new/monitore/test...lg-w2220p.html Iznenađujuće, njihova su mjerenja pokazala da ovaj monitor pokriva svega 68% sRGB prostora boja! Zadnje izmijenjeno od: Petar_M. 03.06.2010. u 15:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Malo sam napregnul oči, i uočil sam ono o čem se pričalo tj neki kaj su isto videli, a to je po rubovima žučkasta boja i "izbijanje svijetla" tj backlight bleeding, inače ove "greške" uočim jedino ak se zagledam a ovak, teško...Al čisto sumnjam da se za tu lovu može nać monitor s ips matricom bez poznatih mana...Test LG 2220P Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 04.06.2010. u 16:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Premium
|
Citiraj:
Zuckasti rub me ne smeta je ga uopce ne primjetim tijekom igranja i ostalih stvari, i dell isto ima te probleme a 500kn je skuplji. Primjetim samo ips glow što je normalno kod ips monitora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Na kojem profilu imate postavke: Movie, Text, Photo, User ili sRGB? Meni se za sada najbolje pokazao sRGB na njemu uopče nema banding-a na Gradient test-u, opčenito mi se boje i kontrast čine najbolje na tom modu. http://www.lagom.nl/lcd-test/all_tests.php Dithering je relativno izražen preko VGA kabla, dok na DVI-u ga uopče nema. Najbolja stvar kod monitora mi je što nema onog šugavog zujanja ko na 90% Samsunga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Jel se u koje ducanu moze provjeriti monitor prije kupnje? koliko vidim dosta osciliraju pa bi htio prije kupnje isprobati primjerak koji kupujem.. u linksu su me otpilili sa spikom da LG mogu vratiti u roku 2ili 3 dana ukoliko ima mrtve pixele... no na pitanje sto ako ima banding su me samo gledali i sutjeli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() - stavili izložbeni primjerak na pult, izvrtili sve moguče i nemoguče testove (našao par felera opisanih u ovoj temi karakterističnih za ovaj model) - raspakirali novog nekorištenog - stavili jendog pokraj drugog - testirali novi monitor barem 20min - uključili stari monitor i malo usporedili na kraju sretan izašao sa novim monitorom koji nema felera ni bad pixela ![]() PS mislim da bi ti ovakav scenarij prošao i u Autronicu, barem je meni prije polla godine ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Registered User
|
Citiraj:
ono što je najvažnije kad se stavi sRGB nema grubih prijelaza kod npr crno bjelih gradienta, iliti bandinga boje su puno življe i vjernije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Je li možda netko uspio pronaći (ili napraviti) solidan kalibracijski profil za ovaj monitor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Evo ja sam stvarno ostao zatecen kak lik tocno zna koje su mane monitora i ne pokusava uvaljati monitor samo da proda... nakon sto su me u linksu odyebali ovo mi je bio pozitivan sok... cak sam mu i za cugu ostavio.. sto ne znam kad sam zadnji put napravio u nasim informatickim ducanima.... A sto se tice monitora.. jedno veliko wooooooooooooow ![]() ![]() ![]() kut gledanja me fascinira i ne mogu se nacuditi.. bijela mi je malo prebljestava pa cu se sad malo poigrat sa kalibracijom boja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Registered User
|
Citiraj:
Na Mode meniju opcija: sRGB Contrast: defaultno 70 Brightnest: na 5-10 |
|
![]() |