Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.12.2004., 20:27   #91
Nusuth
Premium
Moj komp

Nusuth's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Eh....

Eto, uzeo Albatronku u Ve-Milu, odnio je doma, ugradio - coece kako se to cuje... No na stranu to, uzeo sam Coolermaster CoolViva koji mislim staviti, ali sta...

Eto, pokrenuo sam 3DMark03, dva puta se smrznuo na Nature Test, reinstalirao 3DMark03, onda je prosao, malo se igrao sa overclockom, bilo je dosta nestabilno, i onda rekoh ma jebo to, idem probati dal radi stabilno na normalnom taktu.

I vratio ja 500/900, i stavio da se vrti 3DMark03, stavih 4x/8x tek tolko da ga malo optereti. Stavio sam recimo 3 ponavljanja. I sta se desi?

Graficka se smrzne prije ili kasnije...najcesce na Nature Testu, al zna se i na Troll Lairu. Zapravo ne treba nist drugo nego samo Nature test pokrenut, na Nature testu se iz druge ili trece uvijek srusi (smrzne se ekran i komp se zblokira, nis vise ne pomaze nego reset - to je graficki procesor, jel tako?). Nisam isprobao 3DMark05, nemam ga doma, al ovo je otprilike ono sto se culo o ovim karticama, jel tako? Probao sam igre, u LOTR imam neke cudne gluposti kad koristim Gandalfove moci, al to bi moglo biti do drivera (NVIDIA 66.81 nemodificirani).

Kaj velite na ovo? Uspio sam zavrsiti jednom 3DMark03 bez AA i AF, dala je 7300 markova (2500@3200, 1GB mem), tak da to nije lose, al se smrzne uvijek prije ili kasnije.

Sutra zovem Ve-Milov servis. Imate vi kakve komentare?

Nusuth

"For the Great Day of Wrath is coming, and Who shall be able to stand?"
Nusuth je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2004., 21:40   #92
tigman
Banned

tigman's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
digni napon CPU procesora !!!!

ove nove kartice ti izvlače "mast" iz procesora

ako je "stolni CPU" moračeš ga dignuti ...barem na 1,75 V !!!

a druga stvar...koja je ploča ?

Zadnje izmijenjeno od: tigman. 23.12.2004. u 07:07.
tigman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.12.2004., 22:53   #93
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Originally posted by tigman
digni napon procesora !!!!

ove nove kartice ti izvlače "mast" iz procesora

ako je "stolni CPU" moračeš ga dignuti ...barem na 1,75 V !!!

a druga stvar...koja je ploča ?
Cekaj malo, pa kaj ti je? zašto bi dizao voltažu??? za default frekv.???
Cuj u krivu si, sorry
Pantera-N je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2004., 23:23   #94
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Eh....

Citiraj:
Originally posted by Nusuth
Sutra zovem Ve-Milov servis. Imate vi kakve komentare? [/B]
Meni albatronka radi savršebo stabilno i to clockana na 550/1000 bez artifakta a kamoli smrzavanja. Vrati je vemilju ima da je ta u kurcu
Staro 23.12.2004., 07:06   #95
tigman
Banned

tigman's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Pantera-N
Cuj u krivu si, sorry
jesi li opče pročitao koji procesor ima !?!!?

kada pročitaš vrati se na ovo što si napisao !!!

ima Barta 2500@3200 Mhz
pa zaključi zašto !
Staro 23.12.2004., 08:38   #96
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Citiraj:

ima Barta 2500@3200 Mhz
pa zaključi zašto !
A tu je sad pitanje šta je sve on clocka osim cpu-a, možda ram... i kakve su mu postavke...
Staro 23.12.2004., 09:28   #97
Nusuth
Premium
Moj komp

Nusuth's Avatar

Smile

Citiraj:
Originally posted by virty
A tu je sad pitanje šta je sve on clocka osim cpu-a, možda ram... i kakve su mu postavke...
Ah, pa samo pitajte

Dakle, samo je Barton clocknut, dakle 2500@3200, nista ostalo, memorija je na defaultnom taktu, to nisam nista dirao, DDR400, 2.5-3-3-8 ako je vjerovati CPU-Z, inace ne znam kak se zapisuje kojim redom, valjda je to to

Napajanje je Antec SmartPower 350W, u Antec 3700AMB kucistu, DVD-ROM, CDRW LG, Live! Value, modem softverski, bla, ma to je sve nebitno, nisam do sada imao problema sa ovom konfom. Aha, da, ploca Asus A7N8X nforce 2.

Prije ove grafulje imao sam Gainward 5900XT GS, koja je uredno radila. Ne vjerujem da me jebe napajanje, ovo bi moralo biti dovoljno jako za sve ovo.

Zanima vas jos kakva informacija?

Inace, probao sam 66.81, 67.22 i 71.20 (5.10 NForce driveri), sve daju potpuno iste rezultate, tj. probleme - smrzava se na 3DMark03 Nature Test, a u LOTR su neke stvari corruptane - cijeli ekran se skrembla dok je taj graf. efekt aktiviran (Gandalfove moci).

Brijem da je vadim i nosim u Ve-Mil.

Savjeti? Primjedbe? Oplakivanja?

Nusuth

Staro 23.12.2004., 10:56   #98
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Originally posted by Pantera-N
Cuj u krivu si, sorry
Tigman daj ga zvizni.
: lol2 : : lol2 : : lol2 :
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2004., 10:57   #99
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:

ima Barta 2500@3200 Mhz
pa zaključi zašto !

Ajd budi tako dobar pa mi objasni!
Hebiga, priznam da neznam, ali hocu nauciti!!!
Pantera-N je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2004., 12:30   #100
tigman
Banned

tigman's Avatar

odi na topic o OVERKILLINGU
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.12.2004., 11:30   #101
Nusuth
Premium
Moj komp

Nusuth's Avatar

Evo, problem rijesen. Odnio karticu u Ve-Mil, drugi dan je dobio natrag, dijagnoza: Cooler nije drzao.

Ove Albatronke imaju onu usranu zvaku umjesto termalne paste koja, ak malo pipnes cooler, popusti i cooler vise ne prianja i dolazi do pregrijavanja.

Stavili mi pastu, i poslali me doma. Doma sam izvrtio testove i fakat nema vise smrzavanja, dakle - ova Albatronka fakat ima los cooler, em glasan, em neefikasan

Sada treba potraziti kada ce stici onaj Zalman kod nas hehe

Inace, nemojte koristiti Coolermaster CoolViva, ja sam ga montirao i demontirao pol sata kasnije, nije to to, previse ima tu dodirnih povrsina koje mogu dihtati, a ova 6600GT se fakat dosta grije.

Dakle, za sve korisnike, ak vam se smrzava, probajte promijeniti pastu, to vam je mozda rjesenje

A vi koji cete tek uzeti, nemojte previse pritiskati cooler, drzite karticu samo za PCB pri ugradnji.

Sretan Bozic svima!!

Nusuth

Staro 25.12.2004., 11:43   #102
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Citiraj:
Evo, problem rijesen. Odnio karticu u Ve-Mil, drugi dan je dobio natrag, dijagnoza: Cooler nije drzao.

Ove Albatronke imaju onu usranu zvaku umjesto termalne paste koja, ak malo pipnes cooler, popusti i cooler vise ne prianja i dolazi do pregrijavanja.

Stavili mi pastu, i poslali me doma. Doma sam izvrtio testove i fakat nema vise smrzavanja, dakle - ova Albatronka fakat ima los cooler, em glasan, em neefikasan

Sada treba potraziti kada ce stici onaj Zalman kod nas hehe

Inace, nemojte koristiti Coolermaster CoolViva, ja sam ga montirao i demontirao pol sata kasnije, nije to to, previse ima tu dodirnih povrsina koje mogu dihtati, a ova 6600GT se fakat dosta grije.

Dakle, za sve korisnike, ak vam se smrzava, probajte promijeniti pastu, to vam je mozda rjesenje

A vi koji cete tek uzeti, nemojte previse pritiskati cooler, drzite karticu samo za PCB pri ugradnji.

Sretan Bozic svima!!
U ponedjeljak mi stiže ZALMAN VF700-Cu pa će jadna grafulja platit misu, uprengnit ću je do granica
Staro 25.12.2004., 11:59   #103
Nusuth
Premium
Moj komp

Nusuth's Avatar

Citiraj:
U ponedjeljak mi stiže ZALMAN VF700-Cu pa će jadna grafulja platit misu, uprengnit ću je do granica
Ee, super, pa javi kak je prosla ugradnja i kak hladi! Zanima me da li je onaj razmak izmedju mounting rupa standardni ili nije, al vjerojatno je, pa ce cooler dobro sjesti!

Ja cu nazvati Links i probati pregovarati s njima, ako mogu vratiti ovaj CoolViva i nadoplatiti za Zalmana, nadam se da ce htjeti... Kaj vi mislite? Imam kakve sanse da mi to naprave? Cooler je neostecen, ociscen, jedino je kutija otvorena, nisam cak ni pastu otvorio

Nusuth

Staro 25.12.2004., 14:33   #104
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Ee, super, pa javi kak je prosla ugradnja i kak hladi! Zanima me da li je onaj razmak izmedju mounting rupa standardni ili nije, al vjerojatno je, pa ce cooler dobro sjesti!

Ja cu nazvati Links i probati pregovarati s njima, ako mogu vratiti ovaj CoolViva i nadoplatiti za Zalmana, nadam se da ce htjeti... Kaj vi mislite? Imam kakve sanse da mi to naprave? Cooler je neostecen, ociscen, jedino je kutija otvorena, nisam cak ni pastu otvorio
Mozda bu ti proslo, kazi, vrijeme je darivanja

Evo, nek ovo bude pouka svima koji su rekli da bolje da ne diraju zvake, ja jos uvijek nemam nikakvu termalnu pastu (ne mislim si bez veze trosit arctic silver 5 dok si sad ne uzmem novi cooler, a vidite do kud mi ide. Kill zvake, kill zvake.
  Reply With Quote
Staro 26.12.2004., 00:07   #105
Phiv3
Premium

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Tesko...
Zapravo nemoguce.
Tagan 380W PSU
Thermaltake Silent Boost cooler
Albatron 6600GT + Zalman VF700-CU
Seagate 120Gb SATA
Midi Tower CHIEFTEC bx-01bbsl-w, srebrno
Samsung SyncMaster 957MB
Logitech MX500
Windows XP
Phiv3 je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2004., 18:39   #106
Nusuth
Premium
Moj komp

Nusuth's Avatar

Latest news!

Evo, najsvjezije vijesti o mojoj Albatronki

Dakle, osim sto je i dalje glasna, sada radi prilicno odlicno, skinuo sam cooler, i stavio Arctic Ceramique koji je prekrasno nasjeo, ta pasta je sama po sebi nekak ljepljiva, i u biti je jako dobro zakeljila cooler na proc, sto je i pocetna ideja. Preporucam.

Nakon dosta igranja, jedino me jos brinuo Half-Life 2. Igra se na trenutke znala zamrznuti, i onda opet proraditi nakon par sekundi, ali ipak iritantno. Mislio sam naravno da je rijec o pregrijavanju graficke, ali sam se onda sjetio da sam citao na nekim forumima da HL2 ima 'stuttering' problema - ucitava teksture i kad se toga nakupi, ili kad mora neki veliki paket ucitati, cijela igra se zblokira. I onda sve opet super radi. Mrak, ha? I jos k tome, to se uvijek vise manje dogadjalo na istim mjestima u igri Inace imam postavljene sve detalje na Max, i igram u 1280x960 4AA/8AF, i igra leti.

Ali da budem sto posto siguran, primio sam se 3DMarka03 (05 mi je ostao na faksu, goddamnit), stavio sam 1280x960, 4AA/8AF, i dignuo karticu na 550/980. Stavio 4 ponavljanja svih game testova. Nikakvog smrzavanja, nikakvih artefakata. Coolbits su nadobudno pokazali negdje oko 580/1070, ali to jos nisam isprobavao.

Dakle, to mi je i zadnje sumnje uklonilo, kartica je ispravna! A HL2 je u k****

Jest da je bucna, ali je ocito dobar overclocker. Jos kad nabavim onog Zalmana....

Eh fakat mi je drago da su mi te muke gotove Ne znam bas da bih dobro podnio jos jedno vracanje kartice natrag

Nusuth

Staro 26.12.2004., 18:49   #107
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Re: Latest news!

Citiraj:
Evo, najsvjezije vijesti o mojoj Albatronki

Dakle, to mi je i zadnje sumnje uklonilo, kartica je ispravna! A HL2 je u k****

Jest da je bucna, ali je ocito dobar overclocker. Jos kad nabavim onog Zalmana....

Hm, ja sam završija HL 2 i nisam ima takve probleme ka ti. Inaće sve igre rade odlično. Original cooler je preglasan, ali nema veze, sutra stiže zalman
Staro 26.12.2004., 20:02   #108
Nusuth
Premium
Moj komp

Nusuth's Avatar

Re: Re: Latest news!

Citiraj:
Hm, ja sam završija HL 2 i nisam ima takve probleme ka ti. Inaće sve igre rade odlično. Original cooler je preglasan, ali nema veze, sutra stiže zalman
Na kakvim si postavkama igrao HL2?

Nusuth

Staro 26.12.2004., 20:09   #109
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Re: Re: Re: Latest news!

Citiraj:
Na kakvim si postavkama igrao HL2?
1024x768 max detalji
Staro 26.12.2004., 21:57   #110
Nusuth
Premium
Moj komp

Nusuth's Avatar

Re: Re: Re: Re: Latest news!

Citiraj:
1024x768 max detalji
Jesi koristio AA i AF? I kolko ako jesi? Moram probati dal mi se to desava u 1024x768...

Nusuth

Staro 27.12.2004., 08:21   #111
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: Latest news!

Citiraj:
Jesi koristio AA i AF? I kolko ako jesi? Moram probati dal mi se to desava u 1024x768...
Jesam, AA je bija na max a za AF nisam siguran pa provjerim popodne kad dodjem doma. Nisam je još deinstalira tako da ću moć provjerit.
Staro 29.12.2004., 12:29   #112
Nusuth
Premium
Moj komp

Nusuth's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Phiv3
Tesko...
Zapravo nemoguce.
Heh, imam srece, ipak su mi zamijenili CoolViva za Zalmana

Eto, upravo sam ga ugradio, i prvo imam jednu losu vijest: ne mogu se staviti pasivni mem heatsinkovi Jednostavno, raspored memorije i polozaj GPUa je takav da kad se Zalman postavi, pasivni dio prolazi odmah iznad memorije i nemoguce je postaviti sinkove, jer onda cooler nemre sjesti! Steta. Probao sam okrenuti cooler na drugu stranu, ali onda se kartica ne da ugraditi jer cooler nabija u donji PCI slot Pusiona kako god se okrene Tako da eto to je upozorenje svima koji misle stavljati na referentni nVidia design 6600GT kartice, jer mislim da Albatron slijedi taj dizajn.

Na stranu to, stavio sam cooler na 12V (postoji mogucnost i 5V) i prema specifikacijama ga se cuje na 28.5dB. Sad, subjektivna ocjena: cuje ga se, ali ne prejako. U usporedbi sa originalnim Albatronovim coolerom, ovo je tisina Ali postoji jedan konstantan sum Inace imam 350W Antec Smartpower, Zalman 7000A, 12cm Antecov vent na izlazu, i mislim da je ovaj sa graficke definitivno najglasniji, al ostali su dosta tihi, pa eto...

A sada, grijanje. Cooler je prilicno hladan, dizajn je takav da vent odlicno puse po memoriji, pa se jako brzo hladi. Stavio sam karticu na 580/1050, odvrtio jedan 3DMark03 na 1280x960 4AA/8AF, sve je proslo bez ikakvih problema, a nakon toga - cooler jedva mlak, a na memoriji se sasvim ugodno mogao drzati prst. Inace sam znao opeci prste na staroj MSI 5900XT, al je memorija i dalje dobro radila. Tek treba otkriti granice ove kartice....

Eto, sad znate - cooler je ok, samo racunajte da na Albatronku necete moci staviti pasivce. E, da, ak stavite na 5V, buka je oko 18dB, sto bi trebalo biti granica necujnosti. Bum i to isprobao kasnije

Nusuth

Staro 29.12.2004., 12:55   #113
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Citiraj:
cut

Heh, imam srece, ipak su mi zamijenili CoolViva za Zalmana

Eto, upravo sam ga ugradio, i prvo imam jednu losu vijest: ne mogu se staviti pasivni mem heatsinkovi ,
Je, heatsinkovi ne idu na ram ali nema veze, i ne griju se previše!
Barem meni, kad ga stavim na 5V ili na 12V i ne ćujem razliku u buci. Imam dojam da jednako brzo vrti. E sad jel jednako ili nije, koga briga kad dobro hladi
Staro 29.12.2004., 14:19   #114
Nusuth
Premium
Moj komp

Nusuth's Avatar

Citiraj:
Je, heatsinkovi ne idu na ram ali nema veze, i ne griju se previše!
Barem meni, kad ga stavim na 5V ili na 12V i ne ćujem razliku u buci. Imam dojam da jednako brzo vrti. E sad jel jednako ili nije, koga briga kad dobro hladi
Napokon mir i tisina, a? I masivni overclock

Nusuth

Staro 30.12.2004., 08:58   #115
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Citiraj:
Napokon mir i tisina, a? I masivni overclock
dobro kažeš statri moj
preporuka za zalmana, tih je kao noć
Staro 30.12.2004., 09:30   #116
tigman
Banned

tigman's Avatar

dajte vi koji imate 6600GT recite koje rezultate postižete i pri kojem taktu

zanima me dali je moguče da taj 6600GT uza sve nabrijane postavke, ima slabiji skor od 6800LE koja nije otključana i radi na 300/700 !? , a napravi 3200 bodova !!!

koliko sam upoznat 6600GT jedva radi 3500 !? jel samo toliko ?
Staro 30.12.2004., 10:19   #117
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Citiraj:

zanima me dali je moguče da taj 6600GT uza sve nabrijane postavke, ima slabiji skor od 6800LE koja nije otključana i radi na 300/700 !? , a napravi 3200 bodova !!!

Neznam za druge, ali meni na 550/1000 u 3dmarku 05 radi oko 3400. Ali, s obzirom na cijenu grafulje i mogućnost clocka ovo je vrlo povoljna investicija. Virujem da s ovim zalmanom ide clock i bolje samo ne uvatim vrimena
Staro 30.12.2004., 10:39   #118
Nusuth
Premium
Moj komp

Nusuth's Avatar

Citiraj:

Jos nisam nabavio 3DMark05, pri 580/1050 imam 8300 u 3DMark03, ali nekak mi se cini da to nisu granice do kojih kartica ide, moze se jos iz toga izvuci, pogotovo s ovim novim hladjenjem!

Moram priznati da sam iznenadjen kolko kartica ide gore...

Javim 3DMark05 scorove, kolko sam vidio novi Bug DVD ima na sebi 05

Nusuth

Staro 30.12.2004., 11:19   #119
skate to hell
Premium

skate to hell's Avatar

Daj mozete probat obojica dokle vam idu graficke i molim vas da netko posta koju sliku grafe s zalmanom jer ja cekam svoju albatronku i zalmana.
Staro 30.12.2004., 11:31   #120
tigman
Banned

tigman's Avatar

pa to je očajno !!!!

meni na 8×1.4 dakle kao i vaše 6600 !!!

pri GPU 430
mem 900

2001 17 850
2003 8896
2005 3497

to je smeče od kartica onda !
ma i mislio sam da nama prodaju zadnji šrot, ali to je očajno !!!
imam i slike za vrednosti i ništa nije muljano

mobille 2,3Ghz 2×256 ST

zaboravih reči da je i moja smeče..jedva da radi !

Zadnje izmijenjeno od: tigman. 22.08.2006. u 11:43.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno