|
![]() |
#91 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Lijen si i površan, želiš napraviti objektivnu usporedbu a ne potrudiš se napraviti najosnovnije stvari? Bio si lijen ponovno instalirati igru ali nisi bio lijen flejmat po forumu? Trebao si lijepo napisati da si benchao na istim Windozama, da ne znaš da li je konfikt zbog smeća koje ti je ostalo od Nvidia drivera i da su sve igre bile stare instalacije pa bi svima odmah bilo jasno o čemu se radi... I da, ne treba mjenjati Windoze zbog grafe, dovoljno je reinstalirati igru ili bench (kao što sam i ja napravio kad sam imao Nvidia grafu u kompu) Samo ja za razliku od tebe nisam išao odmah srat okolo kak 8800 ima problema, da su driveri šljuka i slično nego sam lupio frišku instalaciju bencheva i dotične igre, čisto da vidim da li je problem u tome. I bio je. Ali vidiš, tu se naše poimanje "objektivnosti" očito razlikuje...
![]() |
![]() |
#92 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#93 | |
Guest
|
Citiraj:
Yep. Evo, ja promjenio Mobilac Socket A platformu sa srot starom nvidia grafom na C2D sa 4850 i nisam trebao ni XP reinstalirati. Sve se moze kad se pravilno radi. Jedini razlog zasto sam srusio XP je zbog tuner kartice i media centrea. Sto me dovodi do zakljucka. Nije zvaka za seljaka. Mislim da bi ovaj Đilbert okrivio ATi i za globalnu financijsku krizu da moze. PS: Otkad je izasla 6xxx serija od nvidije mislim da nije bilo graficke kartice iz atija koja se mogla nositi za istu cijenu se nvidijom. 48xx su prve nakon 9xxx serije iz atija koje blagoreceno ubijaju. |
|
![]() |
![]() |
#95 |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
Takodjer, frend ima 4850 i stvarno je dobra, od powercollera, no da se grije naravno. Brza je od moje Gainwardice GS no dok kod mene temp ne dodje do 60 njemu kuca u zid skoro 80' a ima neki spešl coller na njoj. Jbs ti to kad digne svaku komponentu na 10' minimum. Kupis graficku i mora drugi coller stavit na kraju izadje jednako ko 9800GTX+. Koji bi rađe i uzeo. Gilbert svaka cast na review.
![]() |
#96 | |||||||
Super Moderators
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
O tome ja pričam ![]()
![]() |
![]() |
#97 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Sada sam ja kao jedini flejmao, daj molim te. Tebi je u svakodnevici da malo bockaš okolo, podhebaš kako envidia vara. To je ok, u jednu ruku jer se nazire da ne misliš ozbiljno, a i za admina se kao misli da je objektivniji. Ili ne... Namjera je bila da se vidi razlika između ove dvije kartice, pošto se u raspravama davala beskompromisna prednost HD4850 karticama ispred 8800GT/S i 9800GTX. Ono što je u tablicama je bitno, moje riječi su manje bitne... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Jelc, mislim da bi moderator poput tebe trebao znat gdje je granica. Preferiraš ATi i to već ptice na grani znaju. Ja nemam ništa protiv toga i sve Gilbertove greške si naveo no svakako nije lijepo vidjeti ovakvu prepirku/svađu. Gilbert je, izgleda, nepoželjan na ATi podforumu i tu mu je najveća greška. Smijali su se i Ice-u za njegovu slikovnicu , smijali su se i vserveri za osvrt koji je nazvao review na OC podforumu al to je bilo daleko od truda. Gilbert je imao najbolju namjeru sa ovim testom a to je , riješiti neke polemike oko dvije trenutno najrasprostranjenije grafe na PCEu. Odradio je kako je znao i kako je mogao. Na greškama se uči i mislim da nema potrebe za daljnom "svađom" ovakve dvojice na forumu. Starosjedioc si ovdje i neznam odkud ti volja za ovakvim prepirkama. Nadam se da moj post neće nestat kao sraletov |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Mislim ono, to je prvo i osnovno kaj treba napravit... Tako da možeš i te tablice mački na rep kad nisi grafi pružio optimalne uvjete nego si ga zasral al onak...pošteno ![]() Da je po tvojoj metodologiji ja sam trebal napisat da šugava 8800 ima problema sa driverima, ne želi proći bencheve ni na difoltu a kamoli clocknuta, ruši se igra, fale texture i detalji...onak pohračkat pošteno i onda sve na forumu ubjeđivat kak su idioti jer je meni eto, tako radila...jelda? ![]() Citiraj:
To kaj ja preferiram ATI i to znaju i ptice na grani najbolje pokazuje goreopisani slučaj sa Nvidiom...jedno je nekaj volit ili ne a drugo biti objektivan ![]() Siroče malo, nebu ti nitko pobrisal post, Sraletu sam ja i ostali modovi u zadnja dva dana pobrisali već 15-ak jer ga je opet ulovila spamara...pa je i ovaj tako završio.
Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 05.11.2008. u 00:42. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Agent 0
|
Vidiš, ne znam koji postotak ljudi ovdje briše igre pa ponovno instalira kada mijenja karticu, ali procjenio bih da 98% ljudi ne pada na pamet reinstalirati igru. Također, ako je potreban reinstal winsa, radije neću kupiti tu grafu. A i od testiranih igara, sve su radile...kako se može i vidjeti. Crysis da ne radi sam skužio tek kada sam otkrio da mi se novo instalirani warhead ruši. (Inače, crysis je za vrijeme reviewa radio, ali sa promjenom drivera ((far cry fix)) je odbijala poslušnost.) Tako da tvoja teorija pada u vodu. Igra crysis warhead je sa HD4850 bila instalirana poslje završetka reviewa i odbijala je rad. Nisam reinstalirao niti išta mjenjao u postavkama, samo sam stavio GTX-icu i igra je normalno proradila. Zato sam i ponajviše prodao tu HD4850... Ne, ne slažem se da uvjeti nisu bili optimalni. Usporedba nevalja zato što nebitni mark nije prošla atica, i zato što se desila pogreška u stalkeru? Rezultati se poklapaju sa svim reviewima izvana, tako da ne prihvacam zamjerku za loše testne uvjete. Nisi odgovorio kolika je mogučnost da ja i Shaper u stalkeru imamo iste probleme? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#101 | |
Guest
|
Citiraj:
Potpis. ![]() Čovjek se potrudio,i da ništa drugo nije napravio zaslužuje ![]() A da i ne govorim o zaslugama na drugim podforumima... Kritike još i stoje nekako,ali način-ne. edit:Nemam namjeru flejmati ni spamati,da se razumijemo...dosta mi je ovaj post. |
|
![]() |
![]() |
#102 |
Super Moderators
|
Jesi se žalio na probleme sa nedostajanjem textura, rušenje CCC-a, probleme sa driverima...sve su to simptomi sistema zasranog starim driverima. A ono sa nedostajućim detaljima ti je očito bilo tak jako zanimljivo da si više puta postao i prigovarao da gle čuda radi na Nevidii a gle ATI...dok me nisi povukao za jezik ![]() Benchevi ista stvar... Gle-ne smeta mene prepucavanje na temu ATI-Nvidia ali si počeo pretjerivati sa nekim stvarima koje su tvoja greška, jednostavno daješ kjudima krivu informaciju... Na nekom drugom threadu takva spika još i nekak ali na ovom gdje bi user trebao dobiti nekakav info o tim grafama-baš i ne. Ukratko-ako si imao smeća u sistemu i nisi imao friške Windoze ili barem bencheve i igre ne možeš zahračkat grafu zbog toga a kamoli dat objektivnu procjenu. A baš to si u zaključku napravio ![]() Gle-pričamo o sistemu testiranja, koji dio ti točno smeta? ![]()
![]() |
#103 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Kao da sam ja prvi koji imam problema sa serijom 48*0? Kao da sam ja prvi koji ima problema sa ati driverima? Sistem je bio kompletno obrisan od starih drivera, nije moj problem kaj neke kartice žele samo čisti instal winsa. Dajem info koji sam doživio, nemam razloga prešutiti probleme. Potrudio sam se dati optimalne uvjete obama karticama, baš kako je u real life-u. Ovo nije bio pokušaj stručnog reviewa, već baš pogled prema realnosti. Sanjaš ako misliš da sajtovi/novine koji se bave testiranjem hardvera, svaki put imaju čiste winse. ![]() Kada smo kod flejmanja, kaj si ono prošli tjedan tvrdio za oblake u far cry-u (znaš uglavnom o čemu je bilo riječ)? A u članku je bilo sve obješnjeno...prešutio si info i bacio udicu. Edit: - evo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Dakle sve ono na kaj se ti žališ u zaključku... A sad na kraju si zaključio da te ne zanima više jel do grafe Windoza ili drivera...da mora delat kak treba jer Nevidia za razliku od 4850-dela ![]() I čudom se čudiš kaj si stavio nakon Nvidie ATI u komp i imao sranja sa svim i svačim, mda ![]() Citiraj:
Nisam stavil Nevidiu u komp pa njalke kak je bulšit a da ne isključim svoju grešku ili instaliranog softa ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Guest
|
ma ako se hoce realni usporedni test napraviti onda ide prazan HDD, gore windowsi koji god se vech benchaju, driveri i peri deri onda se switcha grafa, FORMAT C:, pa sve ponovo sa drugom grafom i to je jedini nacin... ovako je ovo u rangu PC chipovog testa HDDa koji su napravili bez da su ukljucivali ULTRADMA u windowsima, te se branili kako je to jer prosjecan user to ne zna napraviti. |
![]() |
![]() |
#106 | |||
Guest
|
Citiraj:
e fino si sad opisao zbog cega ostali i imaju problema sa driverima...ocigledno je kad se kupuje nova grafa, da se treba neizbjezno instalirati novi OS...koliko god sad ti to preuvelicavao kao neku ogromnu stvar za izvest Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
#107 | ||
Agent 0
|
Citiraj:
Razlika je velika između idealnih uvjeta i optimalnih. Citiraj:
Da sam reinstalirao stalkera i problemi ostali - bio bih ponovno ja kriv jer nisam winse reinstalitrao Da sam winse nanovo stavio, i da su problemi ostali, kaj mislite da nebi ponovno našli problem u meni? ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Upravo tako....to sam i ja odmah napisao pa sam dobio odgovor kako ovo nije forum njubara nego eksperta ![]() Također za neku objektivnu usporedbu trebalo je staviti Vistu pa usprediti dx 10 naslove jer sve više gamera prelazi na noviji os. Ali dobro , i ovakav test je dobrodošao samo da se iz njega nisu izvlačili pogrešni zaključci... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ali da si sve od nule reinstaliravao, ne bi imao problema...barem ne s ovim stvarcicama koje se rijesavaju clean installom a sto se tice benchmark siteova, stvarno mi je jako tesko povjerovati da idu bilo kakav banchmark raditi bez da stave sve frisko... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#110 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Ja sam također imao puno grafi i nikada nisam winse morao mjenjati radi grafe. Tako da prihvaćam kritiku, ali to je malo debilno imho. Da, nitko u opisu testnih metoda ne navodi da rade clean install, što ne znaći da to ne rade. U zaključku sam napisao moje mišljene, koje ne mora biti točno niti se vi morate slagati s njim. Smatram da su rezultati točni, pa neka orjentacija u usporedbi je moguća. Što se tice DX10 - ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Dosta ljudi (na njuzima, drugim forumima,...) se referencira na ono što ovdje pročitaju. Radi toga bolje da usporedni test rade ljudi kojima je sasvim svejedno. Većina da, ali npr. COD4 na dvije više rezolucije i min fps kod ATI-ja mi ozbiljno smrde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() 8800gt je derala hd2900 u cod4 ko beba zvecku...ali to sam jedino usporedjivao ![]() |
|
![]() |
![]() |
#113 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
kasnije deblji post, ali sta kazes na moj problem s hd4870 crossfire setupom? povremeni bsod s ati drivers stopped responding, onaj famozni recover gdje sve freeza na par sekundi, pa tu i tamo freeze u aoc-u cijelog sistema (taj problem je opjevan vec na netu, i nemaju ga svi da mi ne uskoce ovdje oni s spikom "kod mene sve 5, ti si nesposoban"), pa jebanje s instalacijom i uninstalacijom drivera na visti 64 bitnoj (nije zbog viste, jer kod serije 3xxx nije bilo tih problema upravo na toj visti) xxx puta jer ostaju neki fileovi u system folderu i regystry-u, pregrijavanje i grijanje cijele kuce, etc? grafa je super po performansama, ali ispada da bi dobio gotov proizvod (i to je upitno jer nekim ljudima ni svi ovi postupci ne rijese sve probleme) moras instalirati iznova os, staviti samo jedne trenutno najstabilnije drivere i njih se drzati, update-ati bios na grafi, ne instalirati ccc koji dolazi od samog ati-a, staviti odgovarajuci aftermarket cooler da bi dobio tišinu i hladnoću... Za one koji bi tu uskocili s spikom "kod mene sve 5, ti si nesposoban" nek lijepo procitaju gornji dio gdje kazem da se ti problemi ne pojavljuju kod svakoga, ali ih je prepun internet. U pitanju je btw kod mene cisti reinstall viste (nakon hd3xxx serije) i nikakva nvidia nije ni prismrdila ovom sistemu. Sve lijepo radi par dana kako je, sistem stabilan i na orhosu/primeu i na vishe 3dmarkova, vantage-a i onda se dogode random crashevi vezni uvijek uz ati hd4xxx seriju ![]() edit - i na default postavkama sistema je ista prica da nebi bilo. Zadnje izmijenjeno od: Pippincro. 05.11.2008. u 13:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
ATI vs NVIDIA...ja velim, ko bolji i jeftiniji tog kupujem...b***i ![]() EDIT: Gilbert5 - svaka cast na revjuu, ja bih stao na prvom benču i otišao halat PES, fućkaš rivju ![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Svaka stvar u zivotu trazi optimalne uvjete da bi funkcionirala kako treba. Cak i zena ![]() -8800gt u testnoj konfi ima xy fps-ova,3dmarkova itd -4850 u testnoj konfi ima xy fps-ova,3dmarkova itd NAPOMENA: Prilikom ugradnje svake kartice,treba se reinstalirati operacijski (po novom hr jeziku) sustav zbog mogucih problema s driverima. RIJESEN PROBLEM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Neki se ovdje javljaju zbog flejma i ničeg drugog. Sjašite s čovjeka. Ako vam se ne sviđa rivju, odlepršajte, ako vam se sviđa napišite koju lijepo riječ i dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Yebu ga u pojam zbog ovog ili onog. A sav taj trud ne vide. Pa nek sami naprave takvo što pa ce znat kolko to traje. I da: Ostanu ostatci starih drivera nema veze dal je to ploca ili maticna. Ja sam prije promjene grafe(ati na endiviju) deinstaliro drivere, pocistio sa driver cleanerom i svejedno je bilo problema da sam morao ponovno deinstalirat. Naravno može se desit da sve bude ok ali eto može se i drugacije desit. Pogotovo kod promjene maticne. Uglavnom zašto ga svi ti "strucnjaci" napadaju? Zato što se usudio usporedit nVidiju i ATI. Isto bi ispalo da je usporedio AMD sa Intelom. Pametnih ima uvijek |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Review je takak kakav je, mozda je mogao biti malo bolje odradjen, ali eto, takav je kakav je, kome ne valja nemora ga ni citat..Ali vi se svadjate oko grafičkih kartica ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Pa ljudi bozji,ako je receno da radi odlicno ako se reinstalira,pa napravite to. Ako ne,i mislite da je nvidija bolja kupite nvidiju i gotovo. Na kraju krajeva ,i ja ju imam. Ovdje nije rijec o tome koja je bolja,nego da nije dobro napravljen test s ATIcom jer nije reinstalirano iznova ,kako to ATI zahtjeva. Ona to zahtjeva i gotovo. Da li je to dobro ili lose,to je druga tema. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|