Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.11.2008., 21:54   #91
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Ja ne vidim u čemu je problem. Jebeš tu karticu zbog koje moraš reinstalirat windowse samo da ona proradi bez problema. Takav je slučaj bio sa HD3870 ako se ne varam.

Neću nikada zaboraviti muku koju je imao Gumby, kada je otkupio X1950XTX od mene (to je bilo prije skoro 2 godine)...kod mene sve pet, a kod njega nakon 5 instalacija OS-a nikako nije htjela proraditi. Kartica je bila ispravna, ne znam kaj je s njom napravio nakraju. Imao sam i ja dosta ati kartica, i većinom nisam imao problema. Ali nije u redu da radite budalu od mene da ne znam drivere instalirat. S karticom sam imao probleme koje sam imao, s opisom svojih problema sam htio pomoći ostalima da znaju da postoji rizik.

I ne kužim na koju foru ja lažem za stalkera, dokazi su tu.
Isuse...
Lijen si i površan, želiš napraviti objektivnu usporedbu a ne potrudiš se napraviti najosnovnije stvari?

Bio si lijen ponovno instalirati igru ali nisi bio lijen flejmat po forumu?

Trebao si lijepo napisati da si benchao na istim Windozama, da ne znaš da li je konfikt zbog smeća koje ti je ostalo od Nvidia drivera i da su sve igre bile stare instalacije pa bi svima odmah bilo jasno o čemu se radi...

I da, ne treba mjenjati Windoze zbog grafe, dovoljno je reinstalirati igru ili bench (kao što sam i ja napravio kad sam imao Nvidia grafu u kompu)

Samo ja za razliku od tebe nisam išao odmah srat okolo kak 8800 ima problema, da su driveri šljuka i slično nego sam lupio frišku instalaciju bencheva i dotične igre, čisto da vidim da li je problem u tome.
I bio je.

Ali vidiš, tu se naše poimanje "objektivnosti" očito razlikuje...

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 22:26   #92
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Isuse...
Lijen si i površan, želiš napraviti objektivnu usporedbu a ne potrudiš se napraviti najosnovnije stvari?

Trebao si lijepo napisati da si benchao na istim Windozama, da ne znaš da li je konfikt zbog smeća koje ti je ostalo od Nvidia drivera i da su sve igre bile stare instalacije pa bi svima odmah bilo jasno o čemu se radi...

I da, ne treba mjenjati Windoze zbog grafe, dovoljno je reinstalirati igru ili bench (kao što sam i ja napravio kad sam imao Nvidia grafu u kompu)

Samo ja za razliku od tebe nisam išao odmah srat okolo kak 8800 ima problema, da su driveri šljuka i slično nego sam lupio frišku instalaciju bencheva i dotične igre, čisto da vidim da li je problem u tome.
I bio je.

hmm hoce li i nakon ovoga ljudi proglasavati ovu usporedbu objektivnom?
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.11.2008., 23:00   #93
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
II da, ne treba mjenjati Windoze zbog grafe, dovoljno je reinstalirati igru ili bench (kao što sam i ja napravio kad sam imao Nvidia grafu u kompu)

Yep. Evo, ja promjenio Mobilac Socket A platformu sa srot starom nvidia grafom na C2D sa 4850 i nisam trebao ni XP reinstalirati. Sve se moze kad se pravilno radi. Jedini razlog zasto sam srusio XP je zbog tuner kartice i media centrea.

Sto me dovodi do zakljucka. Nije zvaka za seljaka. Mislim da bi ovaj Đilbert okrivio ATi i za globalnu financijsku krizu da moze.

PS: Otkad je izasla 6xxx serija od nvidije mislim da nije bilo graficke kartice iz atija koja se mogla nositi za istu cijenu se nvidijom. 48xx su prve nakon 9xxx serije iz atija koje blagoreceno ubijaju.
  Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 23:22   #94
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
IMHO, iako mu malo zamjeram što toliko vuče na stranu nvidije iako pokušava bit objektivan, djelovao je u najboljoj namjeri i to cijenim.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 23:42   #95
kripton
Cars & Tunning
Moj komp

kripton's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Takodjer, frend ima 4850 i stvarno je dobra, od powercollera, no da se grije naravno. Brza je od moje Gainwardice GS no dok kod mene temp ne dodje do 60 njemu kuca u zid skoro 80' a ima neki spešl coller na njoj. Jbs ti to kad digne svaku komponentu na 10' minimum.

Kupis graficku i mora drugi coller stavit na kraju izadje jednako ko 9800GTX+. Koji bi rađe i uzeo.

Gilbert svaka cast na review.
Staro 04.11.2008., 23:47   #96
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Autor generic Pregled postova
IMHO, iako mu malo zamjeram što toliko vuče na stranu nvidije iako pokušava bit objektivan, djelovao je u najboljoj namjeri i to cijenim.
Ma koga briga jel on vuče na ATI ili Nvidiu...

Citiraj:
Zaključak:

Najjeftinaja 8800 GT košta 899kn, a najjeftinija HD4850 je 1006kn. 100kn razlike je mali novac, tako da cijena nije minus za HD4850. To je idealna sadašnja cijena, do nedavno HD4850 se mogla nabaviti za 955kn, a određena verzija 8800GT 512 se znala naći za 750kn. U prosjeku, 8800GT je jefinija.
Problemi koji su se javljali za vrijeme testiranja bili su vezani samo za ATI grafičku karticu. Buka ventilatora se da srediti, ali ovo se tiče samo toxic verzije. Referentna single slot nema problema sa bukom u idle, ali se gratis dobije 80 stupnjeva. Cvrčanje pod opterečenjem je stara stvar kod nekih kartica, HD4850 nije izuzeta od cvrčanja pod opterečenjem.

No, dosta sa šalom. Kartica je više puta otkazivala poslušnost, tako da 3Dmark06 nisam mogao odvrtiti bez rušenja sa Toxic tvorničnim taktovima. Rušenja u windowsima su bila učestala dok se nisam riješio CCC-a. Ali i nakon instalacije samostalnih display drivera, problemi nisu u potpunosti nestali. Javljaju se problemi sa prikazom određenih rezolucija u nekim igrama.
8800 GT nije zadavala nikakve probleme, i to u više od pola godine korištenja.

Koju karticu kupiti? Ako se igrate na rezoluciji od 1680x1050 na više, vaš izbor je HD4850. Ako ne volite probleme sa driverima (i potencijalne sa cvrčanjem) i imate 19“ LCD ili ste ograničeni sa 1280*1024 rezolucijom, vaš izbor je 8800GT 512.
Pa poslije

Citiraj:
Čemu CCC kada ne radi?
Citiraj:
Vidi li tko problem kod nekih slika?
Citiraj:
Na 3 i 4 slici nema sunčevih zraka, zato što na tom dijelu treba biti krov. Na envidiji s istim postavkama je tamo krov (neki maskirni) a kod ATI-ice ga nema.
Citiraj:
Ne završava 3Dmark na toxic taktovima
Power play ne radi dobro
Crysis i Crysis warhead se ruše učestalo, monitor blinka i baca poruku out of range
U stalkeru CS ne prikazuje dijelove okoline (krovove, ograde...)

Citiraj:
Al gle čuda...sa GTXicom nakon HD4850 -
Stavi novu grafu nakon Nvidie, stari Winsi, bogtepita koliko smeća od Nvidia drivera, ni ne pokuša lupit frišku instalaciju igre i bencha koji mu radi probleme ali zato hrač, pljuv, flejm dere bez beda...

O tome ja pričam

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Staro 05.11.2008., 00:12   #97
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Isuse...

I bio je.

No-no.

Sada sam ja kao jedini flejmao, daj molim te. Tebi je u svakodnevici da malo bockaš okolo, podhebaš kako envidia vara. To je ok, u jednu ruku jer se nazire da ne misliš ozbiljno, a i za admina se kao misli da je objektivniji. Ili ne...

Namjera je bila da se vidi razlika između ove dvije kartice, pošto se u raspravama davala beskompromisna prednost HD4850 karticama ispred 8800GT/S i 9800GTX. Ono što je u tablicama je bitno, moje riječi su manje bitne...
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 00:23   #98
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Jelc, mislim da bi moderator poput tebe trebao znat gdje je granica. Preferiraš ATi i to već ptice na grani znaju. Ja nemam ništa protiv toga i sve Gilbertove greške si naveo no svakako nije lijepo vidjeti ovakvu prepirku/svađu. Gilbert je, izgleda, nepoželjan na ATi podforumu i tu mu je najveća greška. Smijali su se i Ice-u za njegovu slikovnicu , smijali su se i vserveri za osvrt koji je nazvao review na OC podforumu al to je bilo daleko od truda. Gilbert je imao najbolju namjeru sa ovim testom a to je , riješiti neke polemike oko dvije trenutno najrasprostranjenije grafe na PCEu. Odradio je kako je znao i kako je mogao. Na greškama se uči i mislim da nema potrebe za daljnom "svađom" ovakve dvojice na forumu. Starosjedioc si ovdje i neznam odkud ti volja za ovakvim prepirkama.

Nadam se da moj post neće nestat kao sraletov
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 00:29   #99
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
No-no.

Sada sam ja kao jedini flejmao, daj molim te. Tebi je u svakodnevici da malo bockaš okolo, podhebaš kako envidia vara. To je ok, u jednu ruku jer se nazire da ne misliš ozbiljno, a i za admina se kao misli da je objektivniji. Ili ne...

Namjera je bila da se vidi razlika između ove dvije kartice, pošto se u raspravama davala beskompromisna prednost HD4850 karticama ispred 8800GT/S i 9800GTX. Ono što je u tablicama je bitno, moje riječi su manje bitne...
Ma naravno, ja sam kao poznat ATI-jevac ali sam svejedno reinstalirao bencheve koji su se rušili sa 8800 i lupio friški instal igre koja je radila probleme

Mislim ono, to je prvo i osnovno kaj treba napravit...

Tako da možeš i te tablice mački na rep kad nisi grafi pružio optimalne uvjete nego si ga zasral al onak...pošteno

Da je po tvojoj metodologiji ja sam trebal napisat da šugava 8800 ima problema sa driverima, ne želi proći bencheve ni na difoltu a kamoli clocknuta, ruši se igra, fale texture i detalji...onak pohračkat pošteno i onda sve na forumu ubjeđivat kak su idioti jer je meni eto, tako radila...jelda?

Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
Jelc, mislim da bi moderator poput tebe trebao znat gdje je granica. Preferiraš ATi i to već ptice na grani znaju. Ja nemam ništa protiv toga i sve Gilbertove greške si naveo no svakako nije lijepo vidjeti ovakvu prepirku/svađu. Gilbert je, izgleda, nepoželjan na ATi podforumu i tu mu je najveća greška. Smijali su se i Ice-u za njegovu slikovnicu , smijali su se i vserveri za osvrt koji je nazvao review na OC podforumu al to je bilo daleko od truda. Gilbert je imao najbolju namjeru sa ovim testom a to je , riješiti neke polemike oko dvije trenutno najrasprostranjenije grafe na PCEu. Odradio je kako je znao i kako je mogao. Na greškama se uči i mislim da nema potrebe za daljnom "svađom" ovakve dvojice na forumu. Starosjedioc si ovdje i neznam odkud ti volja za ovakvim prepirkama.

Jedno je napravit grešku a nekaj sasvim drugo zbog svoje lijenosti hračkat po grafi da ne valja ovo ili ono...useri trebaju dobiti objektivnu procjenu a ne hračkanje po driverima, rušenjem igara i nedostajanju textura itd...budući da to nije bilo do grafe.

To kaj ja preferiram ATI i to znaju i ptice na grani najbolje pokazuje goreopisani slučaj sa Nvidiom...jedno je nekaj volit ili ne a drugo biti objektivan

Siroče malo, nebu ti nitko pobrisal post, Sraletu sam ja i ostali modovi u zadnja dva dana pobrisali već 15-ak jer ga je opet ulovila spamara...pa je i ovaj tako završio.

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 05.11.2008. u 00:42.
Staro 05.11.2008., 00:42   #100
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Vidiš, ne znam koji postotak ljudi ovdje briše igre pa ponovno instalira kada mijenja karticu, ali procjenio bih da 98% ljudi ne pada na pamet reinstalirati igru. Također, ako je potreban reinstal winsa, radije neću kupiti tu grafu. A i od testiranih igara, sve su radile...kako se može i vidjeti. Crysis da ne radi sam skužio tek kada sam otkrio da mi se novo instalirani warhead ruši. (Inače, crysis je za vrijeme reviewa radio, ali sa promjenom drivera ((far cry fix)) je odbijala poslušnost.) Tako da tvoja teorija pada u vodu.

Igra crysis warhead je sa HD4850 bila instalirana poslje završetka reviewa i odbijala je rad. Nisam reinstalirao niti išta mjenjao u postavkama, samo sam stavio GTX-icu i igra je normalno proradila. Zato sam i ponajviše prodao tu HD4850...

Ne, ne slažem se da uvjeti nisu bili optimalni. Usporedba nevalja zato što nebitni mark nije prošla atica, i zato što se desila pogreška u stalkeru? Rezultati se poklapaju sa svim reviewima izvana, tako da ne prihvacam zamjerku za loše testne uvjete.

Nisi odgovorio kolika je mogučnost da ja i Shaper u stalkeru imamo iste probleme?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.11.2008., 00:44   #101
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova

Potpis.

Čovjek se potrudio,i da ništa drugo nije napravio zaslužuje
A da i ne govorim o zaslugama na drugim podforumima...
Kritike još i stoje nekako,ali način-ne.
edit:Nemam namjeru flejmati ni spamati,da se razumijemo...dosta mi je ovaj post.
  Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 00:55   #102
Jelc
Super Moderators

Jesi se žalio na probleme sa nedostajanjem textura, rušenje CCC-a, probleme sa driverima...sve su to simptomi sistema zasranog starim driverima.

A ono sa nedostajućim detaljima ti je očito bilo tak jako zanimljivo da si više puta postao i prigovarao da gle čuda radi na Nevidii a gle ATI...dok me nisi povukao za jezik

Benchevi ista stvar...

Gle-ne smeta mene prepucavanje na temu ATI-Nvidia ali si počeo pretjerivati sa nekim stvarima koje su tvoja greška, jednostavno daješ kjudima krivu informaciju...

Na nekom drugom threadu takva spika još i nekak ali na ovom gdje bi user trebao dobiti nekakav info o tim grafama-baš i ne.

Ukratko-ako si imao smeća u sistemu i nisi imao friške Windoze ili barem bencheve i igre ne možeš zahračkat grafu zbog toga a kamoli dat objektivnu procjenu.

A baš to si u zaključku napravio

Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
Kritike još i stoje nekako,ali način-ne.
Gle-pričamo o sistemu testiranja, koji dio ti točno smeta?

Staro 05.11.2008., 01:04   #103
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Jesi se žalio na probleme sa nedostajanjem textura, rušenje CCC-a, probleme sa driverima...sve su to simptomi sistema zasranog starim driverima.

A ono sa nedostajućim detaljima ti je očito bilo tak jako zanimljivo da si više puta postao i prigovarao da gle čuda radi na Nevidii a gle ATI...dok me nisi povukao za jezik

Benchevi ista stvar...

Gle-ne smeta mene prepucavanje na temu ATI-Nvidia ali si počeo pretjerivati sa nekim stvarima koje su tvoja greška, jednostavno daješ kjudima krivu informaciju...

Na nekom drugom threadu takva spika još i nekak ali na ovom gdje bi user trebao dobiti nekakav info o tim grafama-baš i ne.

Ukratko-ako si imao smeća u sistemu i nisi imao friške Windoze ili barem bencheve i igre ne možeš zahračkat grafu zbog toga a kamoli dat objektivnu procjenu.

A baš to si u zaključku napravio
Ne slažem se.

Kao da sam ja prvi koji imam problema sa serijom 48*0? Kao da sam ja prvi koji ima problema sa ati driverima? Sistem je bio kompletno obrisan od starih drivera, nije moj problem kaj neke kartice žele samo čisti instal winsa.

Dajem info koji sam doživio, nemam razloga prešutiti probleme. Potrudio sam se dati optimalne uvjete obama karticama, baš kako je u real life-u. Ovo nije bio pokušaj stručnog reviewa, već baš pogled prema realnosti.

Sanjaš ako misliš da sajtovi/novine koji se bave testiranjem hardvera, svaki put imaju čiste winse.

Kada smo kod flejmanja, kaj si ono prošli tjedan tvrdio za oblake u far cry-u (znaš uglavnom o čemu je bilo riječ)? A u članku je bilo sve obješnjeno...prešutio si info i bacio udicu. Edit: - evo
Staro 05.11.2008., 01:14   #104
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Ne slažem se.

Kao da sam ja prvi koji imam problema sa serijom 48*0? Kao da sam ja prvi koji ima problema sa ati driverima? Sistem je bio kompletno obrisan od starih drivera, nije moj problem kaj neke kartice žele samo čisti instal winsa.

Dajem info koji sam doživio, nemam razloga prešutiti probleme. Potrudio sam se dati optimalne uvjete obama karticama, baš kako je u real life-u. Ovo nije bio pokušaj stručnog reviewa, već baš pogled prema realnosti.
Već na ovom threadu ti se javila hrpa ljudi da im radi i CCC, driveri...benchevi, toxic taktovi grafe a bogme imaju i sve detalje u igri

Dakle sve ono na kaj se ti žališ u zaključku...

A sad na kraju si zaključio da te ne zanima više jel do grafe Windoza ili drivera...da mora delat kak treba jer Nevidia za razliku od 4850-dela

I čudom se čudiš kaj si stavio nakon Nvidie ATI u komp i imao sranja sa svim i svačim, mda

Citiraj:
Kada smo kod flejmanja, kaj si ono prošli tjedan tvrdio za oblake u far cry-u (znaš uglavnom o čemu je bilo riječ)? A u članku je bilo sve obješnjeno...prešutio si info i bacio udicu. Edit: - evo
To je drugo, zanimalo me koliko ljudi stvarno čita reviewe.
Nisam stavil Nevidiu u komp pa njalke kak je bulšit a da ne isključim svoju grešku ili instaliranog softa

Staro 05.11.2008., 12:44   #105
vorda22
Guest

ma ako se hoce realni usporedni test napraviti onda ide prazan HDD, gore windowsi koji god se vech benchaju, driveri i peri deri

onda se switcha grafa, FORMAT C:, pa sve ponovo sa drugom grafom

i to je jedini nacin...

ovako je ovo u rangu PC chipovog testa HDDa koji su napravili bez da su ukljucivali ULTRADMA u windowsima, te se branili kako je to jer prosjecan user to ne zna napraviti.
  Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 12:48   #106
vorda22
Guest

Citiraj:
Ne slažem se.

e fino si sad opisao zbog cega ostali i imaju problema sa driverima...ocigledno je kad se kupuje nova grafa, da se treba neizbjezno instalirati novi OS...koliko god sad ti to preuvelicavao kao neku ogromnu stvar za izvest

Citiraj:
ali nisi ponudio optimalne uvjete...

Citiraj:
Sanjaš ako misliš da sajtovi/novine koji se bave testiranjem hardvera, svaki put imaju čiste winse.
oni pravi i mjerodavni sigurno imaju IMAGE cistih windowsa gdje samo chipset i vga drivere gore puknu...pa image se nalouda na hdd za jako kratko vrijeme
  Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 13:01   #107
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
ma ako se hoce realni usporedni test napraviti onda ide prazan HDD, gore windowsi koji god se vech benchaju, driveri i peri deri

i to je jedini nacin...
Ne slažem se. Navedi mi tko tako radi? PCE tim? I ako pažljivije pročitaš, vidjeti ćeš da sa objasnio poantu.

Citiraj:
ali nisi ponudio optimalne uvjete...
Razlika je velika između idealnih uvjeta i optimalnih.

Citiraj:
oni pravi i mjerodavni sigurno imaju IMAGE cistih windowsa gdje samo chipset i vga drivere gore puknu...pa image se nalouda na hdd za jako kratko vrijeme
A koji su to pravi i mjerodavni?

Da sam reinstalirao stalkera i problemi ostali - bio bih ponovno ja kriv jer nisam winse reinstalitrao
Da sam winse nanovo stavio, i da su problemi ostali, kaj mislite da nebi ponovno našli problem u meni?
Staro 05.11.2008., 13:02   #108
njubina
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:

i to je jedini nacin...

ovako je ovo u rangu PC chipovog testa HDDa koji su napravili bez da su ukljucivali ULTRADMA u windowsima, te se branili kako je to jer prosjecan user to ne zna napraviti.

Upravo tako....to sam i ja odmah napisao pa sam dobio odgovor kako ovo nije forum njubara nego eksperta .

Također za neku objektivnu usporedbu trebalo je staviti Vistu pa usprediti dx 10 naslove jer sve više gamera prelazi na noviji os.

Ali dobro , i ovakav test je dobrodošao samo da se iz njega nisu izvlačili pogrešni zaključci...
njubina je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 13:08   #109
vorda22
Guest

Citiraj:
Ne slažem se. Navedi mi tko tako radi? PCE tim? I ako pažljivije pročitaš, vidjeti ćeš da sa objasnio poantu.

Razlika je velika između idealnih uvjeta i optimalnih.

A koji su to pravi i mjerodavni?

Da sam reinstalirao stalkera i problemi ostali - bio bih ponovno ja kriv jer nisam winse reinstalitrao
Da sam winse nanovo stavio, i da su problemi ostali, kaj mislite da nebi ponovno našli problem u meni?
a gle, posto od 8500-4870 ati grafickih, znaci kojih 10-ak nisam niti jednom imao problem, malo mi je cudno ...imao sam i nvidiu i nisam imao problema, jedino losiji prikaz na monitoru :P

ali da si sve od nule reinstaliravao, ne bi imao problema...barem ne s ovim stvarcicama koje se rijesavaju clean installom

a sto se tice benchmark siteova, stvarno mi je jako tesko povjerovati da idu bilo kakav banchmark raditi bez da stave sve frisko...
  Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 13:15   #110
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
a gle, posto od 8500-4870 ati grafickih, znaci kojih 10-ak nisam niti jednom imao problem, malo mi je cudno ...imao sam i nvidiu i nisam imao problema, jedino losiji prikaz na monitoru :P

ali da si sve od nule reinstaliravao, ne bi imao problema...barem ne s ovim stvarcicama koje se rijesavaju clean installom

a sto se tice benchmark siteova, stvarno mi je jako tesko povjerovati da idu bilo kakav banchmark raditi bez da stave sve frisko...
Da znam da si imao puno atica, i samo 8800GTS 320 ako se ne varam.

Ja sam također imao puno grafi i nikada nisam winse morao mjenjati radi grafe. Tako da prihvaćam kritiku, ali to je malo debilno imho.

Da, nitko u opisu testnih metoda ne navodi da rade clean install, što ne znaći da to ne rade.

U zaključku sam napisao moje mišljene, koje ne mora biti točno niti se vi morate slagati s njim. Smatram da su rezultati točni, pa neka orjentacija u usporedbi je moguća.

Što se tice DX10 -
Staro 05.11.2008., 13:34   #111
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Ma koga briga jel on vuče na ATI ili Nvidiu...
Dosta ljudi (na njuzima, drugim forumima,...) se referencira na ono što ovdje pročitaju. Radi toga bolje da usporedni test rade ljudi kojima je sasvim svejedno.

Citiraj:
Smatram da su rezultati točni, pa neka orjentacija u usporedbi je moguća.
Većina da, ali npr. COD4 na dvije više rezolucije i min fps kod ATI-ja mi ozbiljno smrde.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 13:34   #112
vorda22
Guest

Citiraj:
Da znam da si imao puno atica, i samo 8800GTS 320 ako se ne varam.

Ja sam također imao puno grafi i nikada nisam winse morao mjenjati radi grafe. Tako da prihvaćam kritiku, ali to je malo debilno imho.

Da, nitko u opisu testnih metoda ne navodi da rade clean install, što ne znaći da to ne rade.

U zaključku sam napisao moje mišljene, koje ne mora biti točno niti se vi morate slagati s njim. Smatram da su rezultati točni, pa neka orjentacija u usporedbi je moguća.

Što se tice DX10 -
imo sam i 7950gx2 i 8800gt

8800gt je derala hd2900 u cod4 ko beba zvecku...ali to sam jedino usporedjivao
  Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 13:35   #113
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
M
Stavi novu grafu nakon Nvidie, stari Winsi, bogtepita koliko smeća od Nvidia drivera, ni ne pokuša lupit frišku instalaciju igre i bencha koji mu radi probleme ali zato hrač, pljuv, flejm dere bez beda...

O tome ja pričam

kasnije deblji post, ali sta kazes na moj problem s hd4870 crossfire setupom?
povremeni bsod s ati drivers stopped responding, onaj famozni recover gdje sve freeza na par sekundi, pa tu i tamo freeze u aoc-u cijelog sistema (taj problem je opjevan vec na netu, i nemaju ga svi da mi ne uskoce ovdje oni s spikom "kod mene sve 5, ti si nesposoban"), pa jebanje s instalacijom i uninstalacijom drivera na visti 64 bitnoj (nije zbog viste, jer kod serije 3xxx nije bilo tih problema upravo na toj visti) xxx puta jer ostaju neki fileovi u system folderu i regystry-u, pregrijavanje i grijanje cijele kuce, etc?

grafa je super po performansama, ali ispada da bi dobio gotov proizvod (i to je upitno jer nekim ljudima ni svi ovi postupci ne rijese sve probleme) moras instalirati iznova os, staviti samo jedne trenutno najstabilnije drivere i njih se drzati, update-ati bios na grafi, ne instalirati ccc koji dolazi od samog ati-a, staviti odgovarajuci aftermarket cooler da bi dobio tišinu i hladnoću...
Za one koji bi tu uskocili s spikom "kod mene sve 5, ti si nesposoban" nek lijepo procitaju gornji dio gdje kazem da se ti problemi ne pojavljuju kod svakoga, ali ih je prepun internet.

U pitanju je btw kod mene cisti reinstall viste (nakon hd3xxx serije) i nikakva nvidia nije ni prismrdila ovom sistemu. Sve lijepo radi par dana kako je, sistem stabilan i na orhosu/primeu i na vishe 3dmarkova, vantage-a i onda se dogode random crashevi vezni uvijek uz ati hd4xxx seriju .
edit - i na default postavkama sistema je ista prica da nebi bilo.

Zadnje izmijenjeno od: Pippincro. 05.11.2008. u 13:49.
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 16:30   #114
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:

-
Od jedno 15-20 puta koliko sam mijenjao grafe, niti....al baš niti jednom nicam clean install rokao. Sve je funkcioniralo ko beba, a da nevelim da uopće nisam znao da se to u tih 2% slucajeva uopće radi...

ATI vs NVIDIA...ja velim, ko bolji i jeftiniji tog kupujem...b***i

EDIT: Gilbert5 - svaka cast na revjuu, ja bih stao na prvom benču i otišao halat PES, fućkaš rivju
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 16:33   #115
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Svaka stvar u zivotu trazi optimalne uvjete da bi funkcionirala kako treba. Cak i zena . Nema vece gluposti tjerati ATIcu da radi bez reinstalla nakon nvidije. Isto tako je glupost tjerati nvidiju da radi nakon ATIce. Ne moraju se desit problemi,ali su moguci i zadaju glavobolje. Ako zelite biti objektivni onda napisite ovako:

-8800gt u testnoj konfi ima xy fps-ova,3dmarkova itd
-4850 u testnoj konfi ima xy fps-ova,3dmarkova itd

NAPOMENA: Prilikom ugradnje svake kartice,treba se reinstalirati operacijski (po novom hr jeziku) sustav zbog mogucih problema s driverima.

RIJESEN PROBLEM.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 16:34   #116
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Predobro čovječe, da ideš winse reinstalirati radi promjene grafe, rofl.
Niti kod promjene matične ne stavljam ponovo windoze, jedva čekam zbog grafe.
Grofaz je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 16:36   #117
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Neki se ovdje javljaju zbog flejma i ničeg drugog. Sjašite s čovjeka. Ako vam se ne sviđa rivju, odlepršajte, ako vam se sviđa napišite koju lijepo riječ i dobro.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 16:43   #118
LUXX
Vodenjak :)
Moj komp

LUXX's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Neki se ovdje javljaju zbog flejma i ničeg drugog. Sjašite s čovjeka. Ako vam se ne sviđa rivju, odlepršajte, ako vam se sviđa napišite koju lijepo riječ i dobro.
Zbilja neki nisu fer.
Yebu ga u pojam zbog ovog ili onog.
A sav taj trud ne vide.
Pa nek sami naprave takvo što pa ce znat kolko to traje.
I da: Ostanu ostatci starih drivera nema veze dal je to ploca ili maticna.
Ja sam prije promjene grafe(ati na endiviju) deinstaliro drivere, pocistio sa driver cleanerom i svejedno je bilo problema da sam morao ponovno deinstalirat.
Naravno može se desit da sve bude ok ali eto može se i drugacije desit.
Pogotovo kod promjene maticne.
Uglavnom zašto ga svi ti "strucnjaci" napadaju?
Zato što se usudio usporedit nVidiju i ATI.
Isto bi ispalo da je usporedio AMD sa Intelom.
Pametnih ima uvijek
LUXX je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 16:44   #119
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Po drugi put mi je post obrisan s ovog threda..To je vec neki sukob interesa

Review je takak kakav je, mozda je mogao biti malo bolje odradjen, ali eto, takav je kakav je, kome ne valja nemora ga ni citat..Ali vi se svadjate oko grafičkih kartica
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 18:06   #120
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Grofaz
Predobro čovječe, da ideš winse reinstalirati radi promjene grafe, rofl.
Niti kod promjene matične ne stavljam ponovo windoze, jedva čekam zbog grafe
To je tvoj problem. SAMO tvoj. Ako ti se ne da, nemoj.
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Po drugi put mi je post obrisan s ovog threda..To je vec neki sukob interesa

Review je takak kakav je, mozda je mogao biti malo bolje odradjen, ali eto, takav je kakav je, kome ne valja nemora ga ni citat..Ali vi se svadjate oko grafičkih kartica
Ja cu poludit. Stvarno ovo vise nema smisla.
Pa ljudi bozji,ako je receno da radi odlicno ako se reinstalira,pa napravite to. Ako ne,i mislite da je nvidija bolja kupite nvidiju i gotovo. Na kraju krajeva ,i ja ju imam.
Ovdje nije rijec o tome koja je bolja,nego da nije dobro napravljen test s ATIcom jer nije reinstalirano iznova ,kako to ATI zahtjeva. Ona to zahtjeva i gotovo. Da li je to dobro ili lose,to je druga tema.
spawn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno