|
![]() |
#91 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Padaju cijene, nema šta ![]() Najbolje da prodam svoje još dok mogu :P
![]() |
#92 |
Premium
|
Uskoro će review novih SSDova, 2 put bržih.... ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#93 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
x25-e (wishful thinking ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Premium
|
Još nisam odlučio što će biti, premišljam se dal ponovo na SSD preć ili na IO Drive ![]()
![]() |
#96 |
Premium
|
Očekuje se komercijalna izvedba uskoro... Čuo sam da će bit povoljna, vjerujem nešto malo skuplje od SSDa ili čak u rangu SSDa
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 02.02.2009. u 09:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
To bi bilo ok (sad sam vidio novu cijenu od 3000$/80GB) ... jos samo da srede te drivere (omoguce postavku bootanja sa njih) i po mogucnosti ne ubiju previse iopse u toj "komercijalnoj" verziji, te ako ne zapnu negdje u međuvremenu, stvarno izgleda da se proizvođacima HDD kontrolera (i SATA/SAS/FO HDD-a/SSD-a samih) ne pise dobro ![]() I onda recimo nastave sa razvojem, pa se pojavi i PCIe x16 verzija (teoretskih 8GB/s), moglo bi postat jaaaako zanimljivo na raznim segmentima trzista ![]()
![]() |
#98 |
Premium
|
Fusion-io Puts Ultra-High-Performance Data Storage into Hands of High-End PC Users with the ioXtreme http://www.fusionio.com/PressDetails.php?id=46 The ioXtreme will be priced at under $1000 and be available for home and consumer use in Q1, 2009. For more information on Fusion-io and the ioXtreme, visit www.fusionio.com. Edit: Ma razmišjlam, možda najbolje da zasad uzem OCZ Apex 2x60GB.... Ipak Read/500MBs, Write/300MBs... za cca 6000,00kn... Mislim da je to dobar ulov... Neke sugestije?
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 02.02.2009. u 12:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Hmm, cime se ti bavis da ti trebaju tolike brzine? Kako se to uopće može primjetit osim na screenshotima ![]() i... ako ste svi toliko zapeli za tišinu, na sreću već više godina se proizvode silent kučišta kroz koja se disk ne čuje... 6000kn za par screenshota... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Premium
|
Hobi Hobi.... Doduše, OCZ Apex već sam posebi radi u RAID0 (interni), mislio sam dva takva stavit još u jedan RAID0. Komentari? btw: Čekam info koliko dođe Intel kod nas?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#101 |
kenova
|
A gdje si kod nas nasao Apexa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Premium
|
![]() |
#103 |
kenova
|
Ne vidim ga nigdje na stranici, znaci oni mogu narucit sto god zelis? Kazes da je jedan apex od 60GB 3000kuna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Premium
|
cca
![]() |
#105 | |||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() 6k kn je relativno malo ako covjek zaradi na tome visestruko vise (znaci bitna je namjena, a manje cijena) ili ako jednostavno ima nofce ![]() Citiraj:
![]() Po mojoj procjeni X25-E preko eBay-a ispada oko 4000-4500 kn (dostava, carine ...), e sad kakve ce cijene bit u ducanima ... vrlo vjerojatno nesto slicno tome (citaj: neisplativo).
![]() |
![]() |
#106 | |
kenova
|
Citiraj:
Ovo bi trebalo ic u topic o ssd-ovima ali svejedno - u drugom mjesecu anandtech izbacuje navodno ogromni usporedni test ssd-ova, pa bi to trebalo pogledat. Sto se tice kretanja cijena i performansi, uglavnom ovisi o proizvodjacima kontrolera. Najlakse je krcat kapacitet na los kontroler. Intel nece izbacit novi kontroler jos sigurno godinu dana, samo ce smanjit proizvodni proces. Samsung-ov stize (navodno samo sto nije) i trebao bi imati najbolje performanse kad se pojavi. JMicron izbacuje novi kontroler u Q3 2009. Nisu spominjali performanse, samo konacno rjesavanje štucanja ![]() Sandisk kao i samsung "samo sto nije", takodjer najavljene odlicne performanse i niska cijena. Valjda sam pomogao nekome... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Señor Audiophile
|
Iskreno se nadam da si u pravu (a vjerujem i ostali potencijalni kupci), ali ... poucen iskustvom oporezivanja, carinjenja, marzi, dodanih vrijednosti i inih "ljepota" HR uvoza nekako mi se cini da su to samo puste nade ... odnosno da ce se primjenjivat "HR tecaj" USD = EUR (pa cak i eventualni PDV na to sve) ![]()
![]() |
#108 |
kenova
|
Sto su ti oporezili a da si kupio preko ebaya? |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Señor Audiophile
|
Ufff... RAM diskove ... i to njihova neka procijenjena carinska vrijednost (50% veca osnovica od stvarne), a predao sam racun od paypal-a i sve troskove dostave. Ma joj lihvari zeshci. ![]() P.S. Dosta OT-a ![]()
![]() |
#110 |
Premium
|
A da uzmem Intel X25-E 2x32GB = 5900-6000kn? Ipak je to Highend, bolje riješenje nego gurati 2x60GB Apexa za možda 300-600kn jeftinije.. na MLCu... te pitanje 2x2 Raid0, odnosno pitanje kvalitete 2 RAIDa. (jedan u drugom)...
![]() |
#111 |
Señor Audiophile
|
Pitanje je slijedece: Da li su ti bitni IOPS-i (dosad jesu koliko se sjecam) jer "E" verzija gazi "M" u tom podrucju, te brzina zapisivanja (Random Write ![]() Sto se citanja tice, razlike nisu prevelike, koliko sam uspio vidjet iz testova. Trpanjem SSD-a u RAID (0) IOPS-i ostaju isti, sto bi znacilo da je vaznija kvaliteta od kvantitete (prednost "E" verziji).
![]() |
#112 |
kenova
|
Mene opet cudi tko to u hrv nudi x25-e za 3000kn? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Premium
|
Za Intel E bi skočio do AT ![]() Iako će se možda pojaviti uskoro i u Hr.
![]() |
#115 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Može mi netko ovo pojasniti: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
kenova
|
Ako ti novci nisu problem, kupi kvalitetan raid kontroler (imas dosta preporuka za najjeftiniju varijantu sa dovoljno cache-a@google) i spoji 4 jmicron ssd-a koja mozes naci i kod nas u RAID 0. Nema trzanja, propusnost kao fusion-io, kapaciteta koliko treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Señor Audiophile
|
Cijene kontrolera koji omogucavaju ostvarivanje brzine prijenosa slicne IOdrive-u se krecu oko 1000$ (posto ipak nije samo cache taj koji određuje propusnost, vec i chip koji se nalazi na njemu LINK!). Sa druge strane uspoređivati Fusion rijesenja sa "obicnim" SSD-om je u krajnju ruku neozbiljno IMO, jer ipak nije stvar samo u MB/s (hint: IOPS i Access Time). Po pitanju IOPS-a se IOdrive moze nositi sa hrpom "jmicron" SSD-a u RAID-0 kombinaciji (pa cak i Intel "E" modelima), a u ovom slucaju je onda od presudne vaznosti i vrhunski kontroler (naravno i vrhunske cijene, jos vece od gore navedene). Kada se to sve zbroji vrlo lako se dolazi do brojke od min. 3000$, sto na kraju i nije previse isplativo ![]() Kada pricamo o Access Time podatku, Fusion-ova brojka od 50 mikrosekundi dovoljno govori za sebe ... Na kraju jedina prava/osjetna prednost hrpe SSD-a u RAID-0 kombinaciji je veci ukupni kapacitet, ali nisam siguran da se u ovom trenutku isplati drzati bas sve podatke na SSD tehnologiji (u bilo kojem obliku).
![]() |
#119 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja bi si slozio SSD diskove da mi vrte windowse, jel moguce, sta preporucate i td? Nesto dobro naravno bi htio da to radi kako spada ![]() ![]() Sugestije, primjedbe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
kenova
|
|
![]() |
![]() |
|
|