|
![]() |
#91 | |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
downscaling je primjetan samo na vektorskoj grafici ( oni logoi na početku filma ili sl. ) dok se u videu uopće ne primjećuje. zato, po meni, 1080p nativna rezolucija ekrana i nema prevelikog smisla ako se spaja komp na telku. jer vjerujem da je slika lošija kad 1080p ekran mora raditi upscaling sa 720p nego gore spomenuta situacija. priča je naravno malo drugačija ako govorimo o orginal blue ray medijima, zato pitam jel govoriš o njima? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nope, matroska sve. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#95 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Sorry na OT-u, no da li je netko mozda bio u Sony shopu u Avenue Mallu, onom skroz na gornjem nivou? Unutra je bio i mali moddani fićek sa muzikom i ostalom multimedijom unutra. Uglavnom, u kutu dućana je složen "mali" home theatre setup sa LCD tv-om koji ima definitivno najbolju sliku koju sam ikad vidio na nekom televizoru. Samo nemam pojma o kojem modelu se radi, neki deda se nije htio maknut iz fotelje dok ne zavrsi film ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Jedno n00bsko pitanje.Imam Philips lcd 107 cm full HD i u kompu Geforce 6800.Koji je najbolji način da spojim komp i tv a da preko tv-a imam zvuk i sliku koja bi išla s kompa?
![]() |
#100 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ili zemi neku noviju grafu koja fura zvuk preko hdmi-ja ili 6800 + analogni stereo banana -> 2 x cinč i u telku (ako ima audio input). no sada jedan mali ot pošto imam ponešto materijala u rukavu: neki dan sam prisutvovao malo procjeni sistema philips 42" full hd lcd serije 9 (znači 15-20k kn) + ps3 i blurej diskovi (ostatak sistema je debelo iznad te razine, ali drž'mo se slike sad). znači taj setup košta ono brat-bratu 25k kn sa par filmića. samo da napomenem galama kako ovo ni najmanje ne ide tebe jerbo sam htio napisati ovo tak i onak, samo si ti sad uletio ![]() lcd ima odličnu oštrinu sa blureja i stvarno tu nema zamjerke, međutim bojim se kako bi se to moglo vrlo lako postići i na plazmi sa identičnim izvorom jer realno između tog setupa i matroske s kompa razlike ima 10-20% u korist lcd-a što se tiče oštrine, imho neisplativo veća investicija za marginalno bolju sliku i opet napominjem da imam samo za usporediti jedino matrosku bacanu sa 10m dvi-hdmi kabela, tj. ne znam kako bi mi se doma ponašao čisti blurej izvor. boje nemrem ocjenjivati jerbo nisam ništa prčkao po telki, ali mi se sve čini uredno odigrano. ALI brate kada dođe crna scena ili se ne daj bože ugasi player, to je onak... mislim oke sad kupio si lcd za 6k kn i vidiš da bleeda malo i da je crna ovakva i onakva, ali ono kod ovakvih novaca mora da ugasi svjetla u susjedstvu kad se crna upali. uglavnom mislio sam bit će nekih pomaka kod višeg ranga televizora što se tiče te rak-rane lcd tehnologije, međutim to je sve i dalje vrlo vrlo mlako. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#101 | |
crni pas
|
Citiraj:
pa da u principu je tako, meni se također ne sviđa kako LCD prikazuje sliku i sve ostale karakteristike koje s njim dolaze... s time da moraš uzeti u obzir da je matroska jedno 70% kvalitete orginala, kako koji rip, tako da bi orginal izgledao još bolje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
fala K da si syss to skužio, LCD-i i ovi skuplji modeli od oko 15-ak tisuća kuna, ne vrijede te novce ni pod razno kad za 7000 uzmem plazmu koja ga pojede u prikazu 720p materijala, a naravno da će pokazati i 1080p. da ne spominjem plazme za 15000kn, tu LCD više nema što tražiti uopće. ali ništa mi ne ubija sliku ko novi Samsung a i Philips počeo gurati nekakav "true motion" prikaz, slika se tako neprirodno trzucka po ekranu, prestrašno, odvratno, bljak, ne bi ono u kuću da je džaba. Kao da je ubrzan framerate, teško za objasniti.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Freeride
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim uzet 42PV80 pa me zanima zaljučak iz onog članka o hd televiziji da na 42 inča divxi postaju negledivi, naime primarno mi je spojit komp na tu telku preko hdmi i puštat divx. Pa nije valjda da su negledljivi na 42 inča a na 37 dobro prolaze. Inače razmak od telke je preko 4 metra pa bi mi svakako igrala veća dijagonala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ja sam uzeo 37PV80 i super sam zadovoljan, a najbolje stvari nisam još ni stigao isprobati pošteno. SD slika jako dobra za one programe koji imaju solidan signal (HRT1, par bosanskih programa - zajednička antena na zgradi pa ne mogu tu ništa promijeniti - bolji mi bosanski programi nego HRT2, RTL, NOVA), čak mi je slika po mom subjektivnom dojmu bolja nego na bivšem TV (Sanyo CRT, 70cm), valjda ima kvalitetniji tuner. @hoskic - DivX sam probao, DVDRip s bitrate-om od 800 i nešto, i vrlo sam ugodno iznenađen - slika je bila još bolja od dobrih TV programa. Gledam s nekih 2.80-3.00 metara, pa mislim da će tebi na 42'' i 4 metra biti slično. Probao sam i HD materijal (točnije nije HD, nego .mkv 720p ne previše visokog bitrate-a) i slika odlična, jedino mi ženin laptop ne žvače dobro taj materijal (jednojezgreni Sempron) pa malo zatrzava (spojeno preko VGA ulaza).
![]() |
#106 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() kaj se tice dvojbe lcd il' plazma. ja glavu razbio od reviewa, teh karakteristika, savjeta svakojakih znalaca itd itd...barem dvije pete potrosio na cipelama dok nisam sve izmjerio i vidio. i sad imam 42" panasonic plazmu, i to je to. ![]() uglavnom, za maxtv savrsena, za dvd isto tako. no, ono za kaj sam u stvari najvise potrosio vremena je to kako svi ti veliki teveji izgledaju upogonjeni picekom. procitao sam svasta, no na kraju kad se sve zbroji, nigdje nisam nasao neki posebno dobar tekst o igrama i big teveju. ali..da ali..sve je to bilo uzalud. i sad vidim da sam trosio prepreprevise vremena za to. no, mozda je i to sve doprinjelo da sam sada totalno zadovoljni vlasnik plazme, i da uzivam svaku sekundu kad buljim u nju. citaj kad se igram ili gledam film. sve je savrseno citko, jasno i ostro(1280x1024-desktop, za net i ostale djidje). boje savrsene a ghostinga nema. nakon par sati nema zamaranja ociju, no ima vrata jer mi je plazma malo vise postavljena radi klinaca pa vrat boliiii ![]() isprobao sam i plazmu i lcd, i neznam ni sam kaj je bolje. mozda bi dao prednost plazmi zbog toplijih boja, odlicne crne boje koja je u mraku fakat crna (na mom modelu) i zbog toga kaj mogu plazmu gledati iz bilo kojeg kuta a da uopce nema nikakav gubitak na kvaliteti slike poput lcda koji bez obzira na cijenu, i dalje ima puno manje gledljiviji kut od plazme, a najvise od svega ima gubitak boja i kontrasta kojeg kod plazme nema. ono, kako su cijene plazmi pale, nekako dajem sitnu prednost plazmi.
![]() |
![]() |
#107 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
jao njubino, no evo da te razveselim, bio sam danas tamo i onaj LCD gore košta 31 500kn, (riječima: trideset jedna tisuća i petsto kuna), FullHD LCD, na kojem se pušta bluray film u 1080p, na player-u od 3000kn.. i btw, slika nije ništa posebno, vidio sam i boljih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
crni pas
|
dapače, slika je vrlo upitne kvalitete pogotovo za te iznose...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Lika u mom srcu
|
bit će naivaca koji će nasjest i kupit i taj LCD, a druga stvar je što nemaju pojma što kupuju.. jednom prilikom sam bio u mislim Konikomu, ili negdje di imaju izloženu hrpu plazmi/LCD-a, i neka žena i nejzina kćerka od 20+ godina kupuju "televiziju", i ono, mi bi išli do 15000kn, i onda gledaju kako je koja dizajnirana, a na svima se pušta NovaTV sa užasnom slikom, snježi, mutno, katastrofa.. muka mi dođe.. njima bi bilo isto da im daš onaj Lobox LCD za 3000kn, ili Sony-a za 30 000kn... |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Malac
Datum registracije: Jun 2003
|
Ako pricate o Sonyu od 30k, onda se najvjerojatnije radi o KDL 52 X3500. A ako kazete da slika nije dobra, svaka vam cast. Moze bit losa jedino ako se gleda sa 1-2m tako veliki ekran. Inace, tesko cete nac bilo koji LCD da se moze mjeriti sa tom telkom. Jedino ga sisa plazma od Pioneera. Kuro je fakat mrak.
![]() |
#112 |
Malac
|
Samsung sigurno nema bolju sliku. Da si rekao Philips, Toshiba, Sharp, ok, mogu se usporedjivati, ali Samsung... Samsung ima jako dobar prikaz crne boje u nacelu, ali lose ostale boje, prenaglasene, pogotovo crvena, te probleme sa motion handlingom. Da se razumijemo, nije to ogromna razlika, ali razlika definitivno postoji. S tim da se zbilja nebi trebalo mjesati velicine dijagonala, te bi se svaki televizor trebao gledati sa istim materijalom, i istim konekcijama.
![]() |
#113 |
Lika u mom srcu
|
a tako nešto ne možeš nigdje izvesti. Samsung je upola jeftiniji. I znam da Samsung voli boostati boje, no to kod ovog nije bio slučaj, ili se netko u prodavaoni potrudio kalibrirati ekran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Malac
|
Da. Znam da je tesko takvo sto izvesti. Zato kupci i jesu u problemima. Ostavljeni na milost i nemilost raznim ducanima, od kojih neki ni ne zele dat daljinac da se malo poigras telkom prije kupnje. Ipak ces im dat ponekad i vise od 10-15tisuca kuna. Pa moras isprobat! A sto se cijene tice, nisam ni rekao da je 30kkn malo, ili isplativo. Pricali smo samo o kvaliteti prikaza slike, a omjer dobiveno ulozeno je skroz druga prica.
![]() |
#115 |
Lika u mom srcu
|
pa taj Sony nikako ne spada u ono uloženo/dobiveno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|