|
![]() |
#11911 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
I mislio sam da je taj 850 dobar... Ili cu njih ili Alpin 5. ![]() Citiraj:
Odgovorio sam si gore već. ![]() Kod nas se na sve aute stavlja ATE i nikad ne cvili, uvijek jednako dobro rade. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11912 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Ferodo mi se isto pokazao odličan, jedino dok se pakne malo de ugriju, osjeti se da ne hvataju max. Od dijelova kočnice ATE, remenje Gates, ležajevi/natezači/vodene pumpe SKF i nikad problema nije bilo, dosta toga i kod Anđelka uzimao |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11913 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#11914 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Odkad smo prešli na Carbotech (XP10) ne mogu zamisliti bilo koje druge pločice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11915 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Model Premium je prilično dobar, malo cvili u početku dok ne nasjeda na diskove pa nestane. Ds2500 je predobar i nemam razloga za nezadovoljstvo. Praše ko ludo ali koči bolesno. Dobro podnosi opterečenje pri zagrijavanju. Puno ljudi kažu da Ferodo nevalja ali brkaju modele. Koliko god odluče na ATE i neće pogriješiti kao staro vino. Pagid pločice su dobri. Na Lamborghini Murcielagu serijski ugrađuje Pagid i doslovno izdrže 10tkm ![]() Od remenja , Gates je dobar. Ali u sva vozila ide Contitech ( Continental )
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11916 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Uniroyal MS PLUS 77 ova mi je digla obrvu,svi je nahvalili na snijegu,a ljetne su im bile best buy,možda uzmem.
![]() |
#11918 | |
Premium
|
Citiraj:
Bit je da se pločice troše a ne disk, bolje da izdrže 10 000km kak se spada, nego u 50 000 se potroši i pločica i disk. ATE me je redovito držao 30 000km sa istim kočenjem kako s 0km tako i s 30k km, nijednom zacvilile. S Contitechom je bilo par problema-e sad dal je sam remen ili natezač, teško je skužiti. Gates nikad problema. Dayco dolazi u dosta novih auta tvornički ugrađen. Al opet kak mi je frend koji radi u dućanu pričao, imaš istu marku i model, a razlika u kvaliteti poprilična, ko da se radi o različitim serijama. Inanče redovito je bilo problema sa dijelovima kupljenim u Tokiću, bez obzira na marku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11919 |
Extrema Thule
|
Imao sam ja problema s Contitech u početku sa trojkom, potrgale su po jedan dio polako. Natezač je bio iskrivljen, no promjeniš i nema problema. Da jesu tvrde pločice i oderale bi diskove. Ali kako i inače nisam baš čistunac po pitanju auta osim unutrašnjost, ne dira me to. Ma čuj - zapravo kočnice su jedna velika magija - oni koji imaju male hoće trkaće, oni koji imaju bučne hoće tišinu, a na sve to - rijetki su zadovoljni. Pa ispadne da ako prvom daš DS kočit će dobro, ali će sad preći u drugu kategoriju - bučne su im. Onda ćeš mu dat TQ pa će se vratit u onu prvu kategoriju - neće mu kočit ... i tako u krug. Trkače kočnice su BUČNE - amen. Tihe i čiste kočnice obično ne koče. Amen i tu. Tihe i jake kočnice.. Ne idu u istu rečenicu.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#11920 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ok, mene ne diraju sitnice poput malo cviljenja, ili nesto prljavstine na felgi.... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11921 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja za svoj auto nebi kupil nista osim originalnih i jos bi trazio stare da vidim dal su stavljene iste. Samo zato jer su prve izdrzale preko 90 tisuca a diskovi su jos danas prvi. Nema potrebe za kockanjem sa zamjenskim u kod mog SX4. Koci ko veliki cak i nakrcan preko granice normale. Ja moram kupit gume, zimske i nakon toga ljetne. Sve novo. To se tak poklopi kad se odgada i kupuje polovne sam da prezime. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11922 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Išao sam "prezimiti" ljeto sa polovnjačama(Nokian nešto, DOT2010), ono samo da izduraju ljeto, kupio preko njuške. I sad ovih par dana bila kiša i više sam se vozio... Hrpa proklizavanja na mjestu, preko nosa, katastrofa...cijeli auto kliže. Prije 2-3 dana fino bam zimulje gore, naprijed nove Michellin Alpin A4, iza S3 i riješen problem do proljeća, a onda po ljetne nove..
![]() |
![]() |
#11923 | |
Premium
|
Citiraj:
Kaj ti misliš da originalne kočnice za tvoj auto proizvodi Suzuki? Ne, "originale" opet proizvode navedeni "neoriginalni" proizvođači. Original Suzuki dio NE postoji. Dizel 1.9 motor iz SX4 je Fiatovi, ne original Suzuki, a na njega najčešće (možda ne u samom SX4) su stavljane Opel (GM) getribe oznake M32 itd itd Na motorima su Boschevi-Ne Suzukijevi senzori temperature, tlaka, položaja bregastih itd, kvačilo je napravio Valeo-Ne Suzuki Tak da na dizlu SX4 od Suzukija je samo njegov znak ![]() Npr. elementi ovjesa, kočione čeljusti, mehanički dio letve volana itd redovito proizvodi TRW, Npr tvorničke čeljusti prednjih končnica i prednje pakne na Puntu 2 su marke Bosch, originalni filteri zraka su Clean Filters itd Često su "originalni" dijelovi lošiji i jeftiniji od nekih "neorginalnih" marki. Zato umjesto da gledaš dal je original dio na autu, gledaj koja je marka u pitanju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11924 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
Za orginal u ovlaštenom plaćaš dvaput veću cijenu. ![]() U biti oni ne proizvode pločice nego od zamjenskih prepakiraju u lijepu seksi kutijicu i nakelje potpis. Po meni ATE uvijek (za VAG vozila). Na kočnicama se ne štedi, evo danas neki glupan se spušta kod Rebra prema Bukovačkoj ili kako se zove ulica, ima prednost, ali on odjednom s cca 50 zakoči i pušta aute koji imaju stop. Samo zbog takvih imam obično ATE kočnice, da ne bi išao limaru i gubio bonus na osiguranju. NJih preferiram da mi ne bi cvilile ko neki stojadin. Ne štedi il ćeš otvarat nove topiće: "Tresu kočnice", "Cvile kočnice", "Nakon zamjene auto ne koči", "Pomoć" "Ćaća me hoće razbaštinit jer sam mu sjebo auto", "Murija me ganja jer sam ćaći sjebo kočnice pa je satro pol tramvajske stanice" .... edit. Vidim da @niskivozač bolje objasnio. ![]() @halos Kuda češ prije listopada? ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11925 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nema tu Dottore bas nikakve greske. Originalne, tvornicke ili kak se vec zovu su i vise nego dobre i to mi je jedino bitno. Nemam razloga da sad idem stedit na tome u stavljat nes trece. Mozda da imam neki stariji auto koji se manje vozi al za cetiri godine star auto koji je jako potreban nema sansi da trazim ista drugo osim istih kaj su gore jer su dobre. Plocice za normalne aute nebi trebala bit stavka na kojoj se stedi. Nije to bas tak skupo. Kuzim ak su lose u startu ko na nekim autima ali ak su dobre.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11926 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Pa nije čovjek ni rekao da kočnice proizvodi suzuki, nego da su one tvornički ugrađene odlične i da bi ponovo uzeo samo njih. Ja tu ne vidim nikakvog problema. Ako nešto valja, čemu se kockati s zamjenskim ako nisi ziher što ćeš dobit. Svaki dan tu prolazim i zaista se svačega možeš tu nagledat.
![]() |
#11927 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#11930 |
PC Ekspert
|
Pa kako koji put - za GT-R sam uzimao prek GTC-a, a za Evo direktno od Carbotech Europe. Frend je u jednom trenu radil i group buy od Carbotech EU. Uglavnom obje firme su u UK. XP10 su mrak, koče zvjerski. Naravno, isto toliko su i bučne, ali ženu i mene to uopće ne smeta, jedino nam je ponekad žao nesretnih prolaznika kad se spuštamo u garažu nekog od shopping centra. Pogotovo su smrt na Eveku ![]()
![]() |
#11931 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni je ta škripa kočnica najiritantniji mogući zvuk ![]() Baš sam neki dan u gradu vidio novi AM Vanquish, lik lagano prilazi semaforu i koči, a meni krv na uši skoro izbila. Pa ako ga ne bi isti tren vratio da to rješe kako god znaju i umiju. ![]() ![]()
![]() |
#11932 | ||
Extrema Thule
|
Citiraj:
![]() dojam Citiraj:
__________________ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11933 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Uvjerljivo najljepša limuzina koju vjerojatno nikad nećemo vidjeti uživo...
![]() |
#11934 | ||
PC Ekspert
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#11935 | |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11936 |
Guest
|
Mene vuče malo na američki muscle car. Definitivno jedan od najružnijih Aston Martina. ![]() |
![]() |
![]() |
#11938 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Barem su promjenili dizajn malo. Stalno rade iste aute sa drukčijim performansama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11940 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
osobno bi vrlo rado imao ovakav obiteljski auto. mene jedino smeta ova ogromna resetka naprijed, sve ostalo je vrlo vrlo (meni) lijepo i skladno. da, podsjeca na misicave amerikance, ali zar je to toliko lose? meni su inace te starije americke linije automobila jako privlacne, puno ljepse su to ameri radili od danasnjih euvropljana (tipa mercedes sto sam tu vidao da ljudi sline, meni je to tak-tak). jos da ima suicide doors........ ![]() ovo je cudno kao na meckama tu unazad par stranica (ili vise): http://www.pohrani.com/f/R/H4/YEio5LR/22.jpg ali u svakom slucaju, ako je ovo ruzno, dajte onda par primjera danasnjeg lijepog automobila....... ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|