|
![]() |
#1142 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
napomenuo sam za igre ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1144 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam vidio da je spomenut bio spire , ali radilo bi i na njemu. Kod frenda je identična kombinacija i radi. S druge stranje što je to smeće od napajanja i svajetovao sam mu da ga makne čim prije . Phenom 2 x4 i 4870 troše manje od 300w. 965 je više nego odličan procesor i služit će ga još dugo. Za 700kn nema konkurenciju. Eventualno I3 ali je nešto skuplji pa je na korisniku da odluči što mu je bolje. Razlika je nikakva između njih za ono što njemu treba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Jedno pitanje, vidim da su pale cijene phenoma II 965 BE. Zanima me da li se isplati mijenjati athlona II 620 3,3 kojem je otključan L3 za dotičnog. Ne mislim tako brzo mijenjati matičnu pa sam mislio možda malo pojačati cpu....ako je uopće potrebno na moju konfu. Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
mislim da nemas potrebe, jedino ako naletiš na nekog polovnoga...i ovog svojeg dobro prodaš...znaci da ti ulog bude minimalan onda bi se isplatilo...jer phenom je onako jači, ne sada neš pretjerano ali je |
![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Pozdrav Imam novu plocu ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 E sad dvoumim se oko 2 proca, Phenom II X4 965 BE, ili AMD FX X4 4100 (znam stara prica) Komp nisam koristio za neke jake igre, dok nisam kupio GTX 260 (znam da, stara grafa ko biblija, imao prije toga 7600GT) kontam kupit jos jednu pa spojit u SLI Od igara igram vecinom Tekkit (doradjeni Minecraft) vrtim Tekkit LAN server i Tekkit client na istom kompu ali moj sadasnji proc, makar overclockani, se ubija od opterecenja, tako da kontam da trebam dosta jaki procesor. I da, server moze samo jednu jezgru koristit, tako da me zanima koji je od ta dva jaci ali po pojedinacnoj jezgri Cuo sam da AMD ostaje na socketu AM3+, izdat ce piledriver i steamroller i bit ce socket AM3+, ako je to istina onda ce AM3+ socket zivit jedno vrijeme. Jel od vas netko cuo o tome nesto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ph II X4 definitivno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1151 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Registered User
|
Phenom podrzava samo 1333Mhz DDR3 module, a FX 4100 podrzava do 1866Mhz. da li utjece to nesto na performanse i dali su to uzimali u obzir prilikom benchmarka gdje su kao pogazili FX Uzevsi to sve u obzir da li mi se isplati uzet 1600Mhz memorije na phenoma? (naravno postoji velika mogucnost da kupit Piledriver ili Steamroller kad dodju u prodaju) I kako se ponasa Phenom na 1600MHz memoriji, dali ih downclocka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Registered User
|
http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AM...BGMBOX%29.html Dolje pise kao: The fastest supported memory is DDR2-1066 and DDR3-1333 Dali sam nesto propustio mozda, mozda i grijesim |
![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Registered User
|
svakako sam mislio kupit 2x4GB 1600Mhz pa roknit u dual channel, samo sam se bojao da nece u kojem slucaju bit problema. I svakako kupujem Phenom II x4 965 BE svi ga hvale, niti jednu prituzbu nisam cuo za njega a cak se i dobro clocka. Hvala svima na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |
Premium
|
Citiraj:
slobodno stavi 1600 mhz memoriju na phenoma. Radi on i s više ![]() ![]() Nego što se tiče SLI-ja i 260gtx ...totalno ne isplativo. Em troše em se griju a za te pare jednu grafičku koja je bolja u svakom pogledu od njih dvije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
http://ark.intel.com/products/52214/...up-to-3_80-GHz
![]() |
![]() |
#1159 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Dual core at 3,6GHz vs Quad core at 2,6 GHz
Bok! Kupujem proc (to ste vjerojatno već skužili ![]() U cifru koju želim potrošiti upada AMD X4 FM2 s dvije jezgre. Za sve što radim će mi biti dovoljno ali zaigrao bih Skyrim i eventualno nešto slično u dogledno vrijeme. Za Skyrim preporučuju Q core proc, a minimum je D core. Jel bi se, uz solidnu grafičku (morat ću mijenjat GTS 250 ![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mogao bi se igrati. Naravno da je quad bolje rješenje i sve više igrice treba quad tako da bi ja išao na njega. Čak bi išao na polovnog jer se oni baš ne kvare. Za mijenjanje grafe imaš vremena.
![]() |
#1161 |
Premium
|
Hvala! Ak bi Dual core na 3,6 GHz mogao dobro vrtit Skyrim na 1680x1050 s dobrim grafičkim postavkama uz neku solidnu grafu uzeo bih taj D core. Quad core mogu uzet za godinu i pol - dvije ako će mi trebat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ne bi mogao rastegnut bodžet do Phenom II X4 955BE za 650 kuna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Premium
|
eh, pogrešno sam napisao. A4 FM2 s dvije jezgre. Išao bih na novu platformu zbog manje potrošnje (topline/buke) i mogućnosti upgrade (koliko god mi se to ne čini kao nešto što ću učiniti). Prvi s četiri jezgre je A8 koji košta oko 850 kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
MiningMod
|
Onda si uzmi ovako: Transcend JetRAM 4GB DDR3 1333 DIMM MSI B75A-G41, s1155,D3,S3,U3,HDMI,CF,GL Intel Pentium G630 2,7Ghz, 3MB LGA1155 FuturaIt HRK 1,181.24 Ovaj intelov proc je odličan za igre, i bez frke mozes igrati nove igre na njemu sa pristojnom grafom. Jaču ploču sam ti metnuo da imaš za buducu nadogradnju (kada skupis love a g630 bude slab) ljep si uzmes neki i3 ili čak i5 i miran si godinama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Premium
|
Ok. Hvala! Izgleda da će mi u bliskoj budućnosti proc na manje od 3 GHz bit spor i da mi upgrade ne gine što god uzeo za taj novac. Prema svemu napisanom čini mi se da mi trebaju četiri jezgre na 3GHz ili više, a to mi je za sad preskupo. Razmislit ću o tome i o: Asrock A75 Socket FM2 AMD A4 5300, 3,4/3,6 GHz Kingmax 8GB, DDR3, 1333 MHz To je tu negdje po cijeni, a kasnije mogu samo zamijenit proc ak će mi dvije jezgre bit premalo za neku igru. Zadnje izmijenjeno od: zuiko. 21.10.2012. u 17:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
MiningMod
|
ok,samo si uzmi ako ides na amd Kingmax 1x8GB DDR3 1600 FLGG inače taj amd je je dosta slabiji od g630 i za igre ce sigurno biti slab, ili intel ili A8/a10 ili phenom II X4 nista drugo nemoj gledati jer ces baciti samo novce,a g630 ako bude slab a znam da nece...lako prodas,tj u 1h za 50kn-100kn manje nego je u trgovini ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Premium
|
Pa zar neću moć igrat Skyrim s tim procom i nekom grafom malo jačom od GTS250? To je jedina igra koja me trenutno zanima i teško da ću je odigrati prije proljeća pa iduća (osim ako ne uleti nešto interesantno, a igrivo) neće na komp najmanje godinu dana. Neki su mi rekli da bih i s X2 4200+ i GTS250 mogao igrat Skyrim uz nešto niže grafičke postavke. Ovaj proc radi na 3,6 GHz, a X2 4200+ na 2,2 GHz i još je 5 godina starije arhitekture. Uzeo bih 5850 (skoro dvostruko brže vrti igre od GTS250) ili nešto u tom rangu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|