|
![]() |
#1141 |
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Prebacio sam se neki dan na iskon i propusnost parice mi je skoro duplo manja nego kod T-coma, tko tu koga i zašto. Spojim stari modem od t-coma i pokaže mi iste parametre linije kao i prije, s time da je prije propusnost bila 2.9Mbita a sad je 1.6Mbita. Ljut sam toliko da razmišljam se nazad prebacit na t-com.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1144 |
lurkerus maximus
Datum registracije: Aug 2008
|
ili jos bolje kulturan mail na pomoc@iskon.hr u kojem cim detaljnije opisuje problem tako da ne traze dodatne informacije (na koga glasi linija, tj kako je spojeno sa spliterom ili bez splitera, screenshotovi propusnosti linije, broj mobitela ako ce tehnicar dolaziti itd itd). mail slozi u roku od 5 min, dobije odgovor zacas i ne sekira se s cekanjem na telefonu te prepricavanjem problema. bar s njima nisam imao problema kod komunikacije mailom.
![]() |
#1145 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Je li se vama nešto povećao upload? Već par dana upload mi je oko 1-2mb/s I napokon mi i mobitel uspije ostvariti punu brzinu, prije je jedva polovicu brzine koristio. http://i49.tinypic.com/28vc4nq.jpg Iskon carnet
![]() |
#1146 |
Premium
|
Tehničar koji mi je instaliravo net je bio prijavio kvar još u četvrtak pa sam ja danas zvao službu za korisnike i rekli su mi da je bio t-comov tehničar na centrali i da je to što sad dobijam max propusnost linije. U četvrtak mi je bio tehničar instalirat net, prije nego je došao je sam imo net i pogledo sam u ruteru parametre linije i tamo je pisalo da se modem spojio na 2890kbita/s a upload 700kbita/s. To je očito max linije. Nakon jedno 2 sata je došao instalater i istavio iskonov modem i kad se modem spojio na net tamo je za max propusnost pisalo 1700kbita/s za download i nekih 700kbita/s za upload, te je prijavio kvar. Danas sam ja spojio stari modem od t-coma na liniju i u njemu također piše da je propusnost nekih 1600kbita/s, dok su ostali parametri linije isti kao i prije. Meni sad nije jasno kako je moguće da je u tih sat i pol koliko je to slago instalater pala propusnost za 1300kbita/s te zašto se to desilo. Dali ovi iz t-coma namjerno limitiraju brzinu ili koji k. Iz razgovora sa službom za korisnike sam dobio dojam da je to tako i da oni iz iskona tu nemogu ništa. Pošto dijelim net sa frendom ispadne me razlika 25 kuna u odnosu na t-com, i ako je u dva tjedna ništ neriješi ja se vračam nazad. Poslo sam ja mail na reklamacije pa ako u roku od 15 dana, kako je pisalo na povratno mailu, se ništa nedesi ja idem nazad potpisat sa T-comom. Pošto sam poslovni korisnik kad sam na t-comu zvao službu za korisnike i prijavio kvar u roku dan dva su došli tehničari, mjenjali nadzemni kabal, mjerili propusnost i imali su mogučnost prčkanja po centrali. Nije mi jasno kako ovi iz iskona nemaju neki utjecaj pošto su sestrinska firma, nego moraju šutit i prihvati svako objašnjenje.
![]() |
#1147 | |
lurkerus maximus
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
![]() IMHO ne se isplati prelaziti na drugog operatera za ustedu od 300 kn godisnje, pogotovo ako si poslovni korisnik. nista cekaj da ti jave iskonovci..
![]() |
![]() |
#1148 |
Premium
|
Zvao ja njih sad, i rečeno mi je da je ta propusnost maksimalna, tako im je rečeno iz T-coma i oni tu ništa nemogu. Te da se obratim reklamacijama koje će mi odredit cijenu pretplate za brzinu od 1Mbit. Iskreno, poserem se ja na njih kad nemogu ništ napravit, sad čekam odgovor od reklamacija i ako nebude unutar dva tjedna i povoljan odoh natrag na T-com. Na ruteru od T-coma stoji brzina spajanja od 1600kbita, nekak mi se čini previše okruga ta brzina pa sumnjam da je posrijedi limitiranje brzine od strane T-coma.
![]() Zadnje izmijenjeno od: pinkskin. 04.02.2013. u 20:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Banned
Datum registracije: Dec 2012
|
Iskonovi tehnicari nemaju mogucnost prckanja po centrali jer tcom ima monopol na mrezu i za vanjsku mrezu su oni odgovorni tako da bilo kakvi drugi operateri nemaju dozvolu za popravljanje mreze i sl.Iskonovi tehnicari ti mogu pogledati tvoju kucnu instalaciju i eventualno izmjeriti instrumentima di je linija losa.To je sve. Sto se tice maksimalne brzine, ona zna cesto varirat, ali ne u takvim omjerima. Isto tako variranje moze biti do samog rutera(ruter moze biti i neispravan). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Premium
|
Znam da nemaju mogučnost prčkanja po centrali, i frend koji je na istom izvodu kao ja ima 1Mbit, a drugi frend koji je T-comu na sitom izvodu ima malo manje od 3, a toliko sam ja imao. Spojio sam ja ruter od t-coma i on je pokazao 1600kbita, toliko i ovaj sada pokazuje, i to se umanji za propusnost potrebnu za 2 linije telefona i dobijem 1 Mbit za net. Tu dosta ljudi oko mene ima iskon pa se budem raspito za njihove brzine.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1151 |
Premium
|
Bratić je razgovaro sa svojim tetkom, koji radi ko tehničar u tcomu, i on kaže da po podacima o vezi ja bi trebo imat najmanje 2Mbita pa do 3Mbita, toliko imaju svi koji su na istom izvodu.
![]() Zadnje izmijenjeno od: pinkskin. 07.02.2013. u 17:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Premium
|
Sredio sam stvar. tehničar je kod instalacije kod telefonskog kabla stavio dvije žice za signal a dvije povratne za telefon. Nakon prčkanja po instalaciji sam skužio da ako na te povratne spojim telefon onda brzina pada na 1Mbit. Sad me očekuje bušenje zida i provlačenje kabla za telefon, pošto iskon daje telefon preko voipa. Glavno da je brzina neta ponovo maksimalana, je da je sad 2.5Mbita ali makar nije 1Mbit. Kad hočeš da radi kak treba onda moraš uzet stvari u svoje ruke.
![]() |
#1153 |
Premium
|
Dali ima tko Enkon A1521-I, radio je normalno 5 dana, i sad kad sam pokušavao ući u njega trebalo je dugo da otvori njegovu stranicu, nakon toga sam na kompu stavio da mi automatski dodjeli ruter adresu što on nije htio, pa sam ga resetiro i nakon toga je normalno adresu dodjelio ali se nije htio spojit na net, pa sam ga resetiro na tvorničke postavke i sad radi normalno, jel imo tko takva iskustva s njime.
![]() |
#1155 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Mozda je smece, ali meni radi bez greske vec dvije godine.Zadnji i jedini put sam ulazio u njegove postavke prije 2 godine kada sam ga instalirao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Premium
|
Koji djele a da je bolji, jer ako se nastave ovakvi problemi budem drugi tražio, pa da znam koji im je najbolji. Imam Thomsona TG782 od T-coma, malo sam čito po netu i složit da radi net bi mogo samo me brine dali bi radili telefoni, VPI/VCI koji idu za telefone i net sam našo. Dali je netko t-com-ov tg782 prepravljo da radi na Iskonu.
![]() |
#1158 |
Premium
|
A ništ, budem tražio njega ili ako nađem polovni, samo ih nema u oglasnicima Edit: Govno se opet zblesiralo pa sam ga moro resetirat.
![]() Zadnje izmijenjeno od: pinkskin. 15.02.2013. u 14:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Meni se znao dosta preko ljeta blesirat i restartat, pretpostavljam zbog temperature. Sad radi ok ali zna se zblesirati tu i tamo i mogu reć da i nisam baš pretjerano zadovoljan njime. SX763 od t-coma je bio puno bolji ruter, šteta što njega ne mogu staviti jer ne znam postavke od iskona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Premium
|
Preko ssh (može sa operator/operator): Code:
set V_WebServer.WebGUI.Customization.SaveRestoreVisible = 1 commit save |
![]() |
![]() |
![]() |
#1166 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Pitanje,frend treba net,neće telefon... Takva igra košta 250kn na mjesec za Flat kod T-Coma a kod ISKON-a 209kn ali sa uključenjem tel linije. Treba li se na tih 209kn plačati još kakva pretplata T-Comu za korištenje linije ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1169 | |
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Međutim, bolje je biti u narančastoj zoni jer je jeftinije i imaš više izbora. Nažalost, zone nisu proizvoljne nego to ovisi o fizičkoj lokaciji mjesta s kojega se želiš spojiti. Npr. u bijeloj zoni ne možeš uzeti samo internet, u narančastoj možeš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Premium
|
narandasta zona je tam gdje iskon ima svoju mrezu, a u bijeloj koristi t-comovu
|
|
Oglas