Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.01.2015., 08:29   #1141
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Problem je sto igre drzi na 'green' disku.
By default green disk parkira glavu vec nakon 8 sekundi neaktivnosti.
Ukoliko igra tad treba nesto ucitati - treba vremena (pola sekunde?) da tek pocne citati s diska, sto za posljedicu moze imati 'smrzavanje' u igri.

Dakle, 2 rjesenja:
1) Prebaci igre sa 'green' diska na neki drugi
2) Uzmi tool da promijenis park time na Green disku sa 8 sekundi na nesto vece (ja sam na svojim green diskovima prebacio na 5 min) - samim tim ces im i produziti zivotni vijek ukoliko ih koristis za ista vise od cistog storage-a.
Nick7 je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2015., 09:15   #1142
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ma grafičke kartice su ionako potrošna roba, ko kurtoni. Iskoristiš i kada odradi svoje, baciš i uzmeš novo.
Amepshi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.01.2015., 09:43   #1143
windfucker
Guest

Po toj logici je onda i lova "kurton" koji potrošiš, kao što je "kurton" i moj posao na koji se ustajem svako jutro da bih si priskrbio gorespomenuti "kurton" od love, a da imam za sve druge "kurtone" u životu, koji je onda isto tako samo jedan običan- "kurton", kao i ja sam (da: "kurton").

I što je apsolutno točno, jer vođen tom filozofijom čovjek ispada baš "kurton" kojega netko drugi "navlači na Svoga", jer se "kurton" ne zna postaviti sa respektom spram svoje imovine i boriti za svoja prava.
Zato jer je "kurton".

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 31.01.2015. u 09:50.
  Reply With Quote
Staro 31.01.2015., 11:16   #1144
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Objasnio
Staro 31.01.2015., 12:10   #1145
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
Po toj logici je onda i lova "kurton" koji potrošiš, kao što je "kurton" i moj posao na koji se ustajem svako jutro da bih si priskrbio gorespomenuti "kurton" od love, a da imam za sve druge "kurtone" u životu, koji je onda isto tako samo jedan običan- "kurton", kao i ja sam (da: "kurton").

I što je apsolutno točno, jer vođen tom filozofijom čovjek ispada baš "kurton" kojega netko drugi "navlači na Svoga", jer se "kurton" ne zna postaviti sa respektom spram svoje imovine i boriti za svoja prava.
Zato jer je "kurton".

EPIC!

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2015., 13:50   #1146
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1422708615281.jpg
Views:	361
Size:	53.1 kB
ID:	14455

Prejako
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2015., 14:08   #1147
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Mobilni G-Sync ne treba poseban hardver. Glavno da su rekli da G-Sync ne radi bez toga i da ne namjeravaju izdati podrsku za FreeSync...

Citiraj:
I think it is important here to point out that we didn't just look at demos and benchmarks for this evaluation but actually looked at real-world gameplay situations. Playing through Metro: Last Light showed very smooth pans and rotation, Assassin's Creed played smoothly as well and flying through Unigine Heaven manually was a great experience. Crysis 3, Battlefield 4, etc. This was NOT just a couple of demos that we ran through - the variable refresh portion of this mobile G-Sync enabled panel was working and working very well.
Citiraj:
Here's the facts: NVIDIA will release G-Sync on mobile devices without the requirement of a G-Sync module, but the company claims that there will be experience differences between desktop and mobile iterations of the technology. When pushed on what differences those might be, NVIDIA emphatically stated they exist but would be holding off on talking specifics until the mobile release of G-Sync when feature support is finalized.
http://www.pcper.com/reviews/Graphic...d-Alpha-Driver
Staro 31.01.2015., 15:02   #1148
tole_
Casual Racist
Moj komp

tole_'s Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Vatreni tjedan za NV
Nego da nešto rasčistimo, Freesync je AMDova tehnologija koja zahtjeva AMDove kartice/AMD driver i Adaptive sync kompatibilan monitor. Adaptive sync je dio DP 1.2a specifikacija koji NV nema namjeru podržati za sad.
tole_ je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2015., 15:22   #1149
gmax
Tuco “the Rat” Ramirez
Moj komp

gmax's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Kaj bi volio da još izbije neko sranje s 980, bio bi sretan ko malo dete.
gmax je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2015., 16:24   #1150
asibulj
Misanthrope
Moj komp

asibulj's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor gmax Pregled postova
Taman da reklamiram ovu i mijenjam nGreediu za crvene.
Oglas

Oglas
Staro 31.01.2015., 16:25   #1151
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor gmax Pregled postova
A sto?
Cisto zbog zlobe prema ovim prevarantima koji nas naguzili?

I ja im zelim sve najgore, ali sam uvijek za konkurenciju, jer samo tako ce donekle biti normalne cijene, da slucajno proapdnu, onda smo naje... ako ostane samo 1 proizvodjac GPU-a.
Staro 31.01.2015., 17:02   #1152
Odinarius
All-rounder
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Da postoji ijedna igra koja podržava AMD-ov True Audio, bilo bi zanimljivo pratiti da li se tu gube performanse kad je uključen i da li audio u tom slučaju troši VRAM (mislim da sam na starom Anandtechovom članku pročitao da može uzeti do 64MB VRAM). Onda niti AMD tvrdnje ne bi sasvim točne (iako je True Audio samo opcija, nije uključen po defaultu).
Odinarius je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2015., 17:06   #1153
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

jooooj boze pa sto vi mislite da oni ne suraduju, pa nalaze se bar 1tjedno da dogovore sto kako.... Pa duopol je majka svih majki! Kao konkurenti a sve se dogv koliko su jake i za koje pare ce sto prodavat. Isto kao i kod nas kad je bio vip i tcom sve su se dogovarali. tele2 im je pomrsio racune. da se ukljuci neko 3.ci onda mozemo pricat o konkurenciji
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2015., 17:35   #1154
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
jooooj boze pa sto vi mislite da oni ne suraduju, pa nalaze se bar 1tjedno da dogovore sto kako.... Pa duopol je majka svih majki! Kao konkurenti a sve se dogv koliko su jake i za koje pare ce sto prodavat. Isto kao i kod nas kad je bio vip i tcom sve su se dogovarali. tele2 im je pomrsio racune. da se ukljuci neko 3.ci onda mozemo pricat o konkurenciji
E bas to, i samo da nadodam svoje misljenje o seriji 300.
Nema sanse da bude toliko brza od serije 200 jer im to neide u prilog, biti ce to mozda 10ak % brze od 980. Nema tu racunice ako odma daju max performasne, ovako im ostaje prostora da za sljedecu generaciju smanje proizvodni proces, malo dignu takt i yield i to nam prodaju pod novo, uostalom to nam rade vec godinama, ukljucujuci i Intel. Ali opet da nema i te bar prividne konkurencije, situacija bi bila jos gora!

Kao i sitacija sa mobitelim gdje su rezolucije ekrana, broj jezgri procesora i takt istih otisli u apsurd, a baterije se vratile u kameno doba...
Staro 31.01.2015., 17:35   #1155
debeljko
Registered User

Datum registracije: Apr 2014
jel netko od vas osobno napravio benchmark i koje točno igrice i na kojoj rezoluciji prelaze 3.5 gb vrama? Ja bas googlam ali nigdje ne pronalazim.

baš me zanima hoce li Linus ili ekipa iz tech of tommorowa napravit video o tome.
debeljko je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2015., 17:48   #1156
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Citiraj:
Autor debeljko Pregled postova
jel netko od vas osobno napravio benchmark i koje točno igrice i na kojoj rezoluciji prelaze 3.5 gb vrama? Ja bas googlam ali nigdje ne pronalazim.

baš me zanima hoce li Linus ili ekipa iz tech of tommorowa napravit video o tome.
Ja sam se zezao s tim glupostima i ovako ti to ide, prvo preko DSR-a moras dignut rezu na 4k, a onda jos moras napucat 8x MSAA i to u realnosti nema veze s mozgom. Naravno da je onda FPS nikakav..citaj jednoznamenkast. Ali vjeruj mi to ni SLI/CrossFire nemoze gurat na igrivom FPS-u, tako da to nema apsolutno nikakvog smisla. Rijec je o Far Cry 4, inace je sasvim igriv sa svim postavkama na ultra u 4k bez AA, ide u 25-30 FPS-a na mojoj konfi, guta 3,6-3,8gb VRAMa i nema microstutteringa, ali meni je HUD presitan kad se koristit 4k DSR, ai puno mi je draze igrat na 60 FPSa nego na 30.
Glavni zakljucak je da ce grafa prije ostat bez ajmo rec snage nego bez VRAM-a. Npr Dragon Age:Inquisition, sve na max, 2xMSAA na 1080p Vsync ON, ide u savrseno glatkih 60 FPS-a i trosi ''cak'' 2,2-2,5gb VRAMa.
A cak mislim da su FrostBite igre optimizirane za AMD.
Staro 31.01.2015., 18:13   #1157
gmax
Tuco “the Rat” Ramirez
Moj komp

gmax's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
A sto?
Cisto zbog zlobe prema ovim prevarantima koji nas naguzili?

I ja im zelim sve najgore, ali sam uvijek za konkurenciju, jer samo tako ce donekle biti normalne cijene, da slucajno proapdnu, onda smo naje... ako ostane samo 1 proizvodjac GPU-a.
Ne iz zlobe, čisto da izvuku neku poantu iz svega ovoga.

Nemas straha, Nvidia ziher nebu propala zbog ovoga a i ako slučajno počne propadati, našel bu se jako brzo bogati ulagač da im malo popravi "krvnu sliku".
gmax je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2015., 18:15   #1158
debeljko
Registered User

O jebate led, pa gdje cu ja imat lovu za 4k monitor da onda uopce i vidim da li cu dobivat microstuttering, kao sto sam vec i rekao, ta grafa niti nije za tak veliku rezoluciju jer nema snage da pokrece igrice u pristojnom frejmu (pricam za nove naslove a ne za stare iz 99 godine )

Disco

Hvala ti lijepa prijatelju na tvom odgovoru mislim da si mi uljepsao ovaj dan, mislio sam da grafička ima većih problema, ali ako je samo to, iskreno me boli kuki, kada cu htjet igrat na vezoj rezi sigurno bum kupio i novu/jaču grafu.. Naravno kada cu uopce imat love za to, jedva sam skupio za ovu grafu
Staro 31.01.2015., 18:30   #1159
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

4k je preskup trenutno niti imas hardvare koji to moze tjerat ni 980gtx i r9 295x ne mogu to terat sa koliko tolikim detaljima pa koliko rama i svega ostalog ma neisplativo. Ova kartica je ko stvorena za fullhd sve guta na full detaljima i to je ono sto je bitno, a sada o vramu necu govoriti jer to sve ovisi o igrama i developerima engina. A ovo da svake godine dignu 10-15% performanse je normalno pa cuj da sad izdaju maximum tko bi kupio onda karticu iduce godine....
4k su poceli gurat da ljudi kupuju jace graficke kartice procesore i ostalo.
Ja imam procesor 5godina star koji i dalje moze opskrbiti GTX970 i nije bottleneck znaci u 5godina po pitanju procesora nisu nista napredovali.... Mozda bi dobio par FPS.ova ali nije vrijedno ulozenog novca
Samo me zivo zanima GTA V koliko ce biti optimiziran kontam da ce tu biti najvece sranje....
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2015., 18:33   #1160
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Citiraj:
Autor debeljko Pregled postova
O jebate led, pa gdje cu ja imat lovu za 4k monitor da onda uopce i vidim da li cu dobivat microstuttering, kao sto sam vec i rekao, ta grafa niti nije za tak veliku rezoluciju jer nema snage da pokrece igrice u pristojnom frejmu (pricam za nove naslove a ne za stare iz 99 godine )

Disco

Hvala ti lijepa prijatelju na tvom odgovoru mislim da si mi uljepsao ovaj dan, mislio sam da grafička ima većih problema, ali ako je samo to, iskreno me boli kuki, kada cu htjet igrat na vezoj rezi sigurno bum kupio i novu/jaču grafu.. Naravno kada cu uopce imat love za to, jedva sam skupio za ovu grafu
Mozes jos eventualno prosvrljat i po novim rivjuima, skoro svi poznatiji HW sajtovi su napravili nove rivjue za 970 gdje testirjau FrameTime u visokim rezama jer u 1080p 970 razvaljuje, pa ces vidjet razliku u ondosu na 980 i r9 290x.

Evo ti rivju sa guru3d: http://www.guru3d.com/news-story/mid...ress-test.html
Staro 31.01.2015., 18:38   #1161
debeljko
Registered User

Meni je drago kaj je GTA odgođen, nadam se da ce u tih 2-3 mj produljenja napravit pravi posao što se tiče optimizacije.
Staro 31.01.2015., 19:14   #1162
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
Problem je sto igre drzi na 'green' disku.
By default green disk parkira glavu vec nakon 8 sekundi neaktivnosti.
Ukoliko igra tad treba nesto ucitati - treba vremena (pola sekunde?) da tek pocne citati s diska, sto za posljedicu moze imati 'smrzavanje' u igri.

Dakle, 2 rjesenja:
1) Prebaci igre sa 'green' diska na neki drugi
2) Uzmi tool da promijenis park time na Green disku sa 8 sekundi na nesto vece (ja sam na svojim green diskovima prebacio na 5 min) - samim tim ces im i produziti zivotni vijek ukoliko ih koristis za ista vise od cistog storage-a.
E to nije baš istina.
Ja vrtim Dragon Age Inq sa HDDa i nemam problema s FPSom(nonVsync).

Neznam jeli tko pratio ali GTX970 pati od dvije particije VRAMa kada se koristi više od 3.5GiG što uzrokuje pad performansi kada se previše opcija postavi(MSAA itd itd itd)

http://goo.gl/4TsRLj
Staro 31.01.2015., 20:04   #1163
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

NVIDIA plans to release a fix for the GeForce GTX 970 memory allocation issue. In an informal statement to users of the GeForce Forums, an NVIDIA employee said that the company is working on a driver update that "will tune what's allocated where in memory to further improve performance." The employee also stressed that the GTX 970 is still the best performing graphics card at its price-point, and if current owners are not satisfied with their purchase, they should return it for a refund or exchange.

Izvor : Forum
Staro 31.01.2015., 20:13   #1164
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
NVIDIA plans to release a fix for the GeForce GTX 970 memory allocation issue. In an informal statement to users of the GeForce Forums, an NVIDIA employee said that the company is working on a driver update that "will tune what's allocated where in memory to further improve performance." The employee also stressed that the GTX 970 is still the best performing graphics card at its price-point, and if current owners are not satisfied with their purchase, they should return it for a refund or exchange.

Izvor : Forum
Dan nakon toga:
http://www.pcworld.com/article/28768...-concerns.html
Staro 31.01.2015., 21:26   #1165
debeljko
Registered User

Pratimo temu aktivno i znam kaj se dešava. Ma ne vjerujem da na rezi od 1680x1050 far cry 4 uzima više od 3.5 gb memorije i to bez anti-aliasinga, da je 4k rezolucija e to je vec druga priča.. Mislim da je pad fps-a Loading scena ili cut scena, jer ja od kad počnem igrat počinjem snimat sa frapsom, uglavnom sad je i nebitno, igru sam zavrsio i deinstalirao sam ju, kao i ostale...
Staro 01.02.2015., 10:36   #1166
doza
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
ukratko, 4gb na grafama nije samo za 4k rezolucije jer sve vise izlazi igrica koje su samo obicni neoptimizirani port s konzole(cisti primjer dying light) i zato cuclaju vram ko blesave, sto se tice 4GB na gtx 970, taj ram postoji 3.5gb ram koji je tocan po brzini koje su specificirane od proizvođača, i onaj 0.5 koji je prakticki brz ko najjeftinija usb memorija :S, pitanje je samo zasto neke igre koriste taj 0.5gb i kad igra predje 3.5gb vrama pocne Stuttering,a druge su jednostavno pametne i stanu na 3.5gb

probajte primjer msi kombustor v3.5.1.0 gpu memory burner 2gb test,radi normalno uzima vram od grafe ali ukoliko pokrente 3gb test, ram i virtual memory na kompijuteru ce skocit u nebesa,pa se zapitas kolko 970 uopce ima rama kad se sve to mjesa s sistemskim ramom,katstrofa

u svakom slucaju svi korisnici gtx970 su u pravu kad su razocarani na koji nacin ih je nvidia zahebala, lagali sto se tice ostalih specifikacija i ovog slucaja koji je najvise razljutio korisnike 3.5gb +0.5 usb memory

kao korisnik gtx970 cekam ocito uzaludno da se nvidia obrati javnosti da vidim kako cu dalje, kartica je jednostavno preskupa da bi se nesto ovako presutjelo i jednostavno preskocilo.
doza je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2015., 12:10   #1167
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor dejanbinladen Pregled postova
ako nisam 50 puta pogledao

najbolji dio 1:50 - 1:55

"AMD high end GPUs"
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2015., 12:25   #1168
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Ma cijeli video je totalno ludilo
Staro 01.02.2015., 12:33   #1169
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2015., 14:22   #1170
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Zna li ko sta je original ovog videa, po mogucnosti sa prijevodom? Volio bih znati o cemu ovaj prica pa se toliko smije.
SRV je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno