|
![]() |
#1141 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Problem je sto igre drzi na 'green' disku. By default green disk parkira glavu vec nakon 8 sekundi neaktivnosti. Ukoliko igra tad treba nesto ucitati - treba vremena (pola sekunde?) da tek pocne citati s diska, sto za posljedicu moze imati 'smrzavanje' u igri. Dakle, 2 rjesenja: 1) Prebaci igre sa 'green' diska na neki drugi 2) Uzmi tool da promijenis park time na Green disku sa 8 sekundi na nesto vece (ja sam na svojim green diskovima prebacio na 5 min) - samim tim ces im i produziti zivotni vijek ukoliko ih koristis za ista vise od cistog storage-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma grafičke kartice su ionako potrošna roba, ko kurtoni. Iskoristiš i kada odradi svoje, baciš i uzmeš novo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1143 |
Guest
|
Po toj logici je onda i lova "kurton" koji potrošiš, kao što je "kurton" i moj posao na koji se ustajem svako jutro da bih si priskrbio gorespomenuti "kurton" od love, a da imam za sve druge "kurtone" u životu, koji je onda isto tako samo jedan običan- "kurton", kao i ja sam (da: "kurton"). I što je apsolutno točno, jer vođen tom filozofijom čovjek ispada baš "kurton" kojega netko drugi "navlači na Svoga", jer se "kurton" ne zna postaviti sa respektom spram svoje imovine i boriti za svoja prava. Zato jer je "kurton". ![]() Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 31.01.2015. u 09:50. |
![]() |
![]() |
#1145 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1147 | ||
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Mobilni G-Sync ne treba poseban hardver. Glavno da su rekli da G-Sync ne radi bez toga i da ne namjeravaju izdati podrsku za FreeSync... ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1148 |
Casual Racist
Datum registracije: Jul 2006
|
Vatreni tjedan za NV ![]() Nego da nešto rasčistimo, Freesync je AMDova tehnologija koja zahtjeva AMDove kartice/AMD driver i Adaptive sync kompatibilan monitor. Adaptive sync je dio DP 1.2a specifikacija koji NV nema namjeru podržati za sad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Misanthrope
Datum registracije: Oct 2009
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1151 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
A sto? Cisto zbog zlobe prema ovim prevarantima koji nas naguzili? I ja im zelim sve najgore, ali sam uvijek za konkurenciju, jer samo tako ce donekle biti normalne cijene, da slucajno proapdnu, onda smo naje... ako ostane samo 1 proizvodjac GPU-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Da postoji ijedna igra koja podržava AMD-ov True Audio, bilo bi zanimljivo pratiti da li se tu gube performanse kad je uključen i da li audio u tom slučaju troši VRAM (mislim da sam na starom Anandtechovom članku pročitao da može uzeti do 64MB VRAM). Onda niti AMD tvrdnje ne bi sasvim točne (iako je True Audio samo opcija, nije uključen po defaultu). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Premium
|
jooooj boze pa sto vi mislite da oni ne suraduju, pa nalaze se bar 1tjedno da dogovore sto kako.... Pa duopol je majka svih majki! Kao konkurenti a sve se dogv koliko su jake i za koje pare ce sto prodavat. Isto kao i kod nas kad je bio vip i tcom sve su se dogovarali. tele2 im je pomrsio racune. da se ukljuci neko 3.ci onda mozemo pricat o konkurenciji |
![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |
Prvoklasni Krkan
|
Citiraj:
Nema sanse da bude toliko brza od serije 200 jer im to neide u prilog, biti ce to mozda 10ak % brze od 980. Nema tu racunice ako odma daju max performasne, ovako im ostaje prostora da za sljedecu generaciju smanje proizvodni proces, malo dignu takt i yield i to nam prodaju pod novo, uostalom to nam rade vec godinama, ukljucujuci i Intel. Ali opet da nema i te bar prividne konkurencije, situacija bi bila jos gora! Kao i sitacija sa mobitelim gdje su rezolucije ekrana, broj jezgri procesora i takt istih otisli u apsurd, a baterije se vratile u kameno doba... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2014
|
jel netko od vas osobno napravio benchmark i koje točno igrice i na kojoj rezoluciji prelaze 3.5 gb vrama? Ja bas googlam ali nigdje ne pronalazim. baš me zanima hoce li Linus ili ekipa iz tech of tommorowa napravit video o tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1156 | |
Prvoklasni Krkan
|
Citiraj:
Glavni zakljucak je da ce grafa prije ostat bez ajmo rec snage nego bez VRAM-a. Npr Dragon Age:Inquisition, sve na max, 2xMSAA na 1080p Vsync ON, ide u savrseno glatkih 60 FPS-a i trosi ''cak'' 2,2-2,5gb VRAMa. A cak mislim da su FrostBite igre optimizirane za AMD. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |
Tuco “the Rat” Ramirez
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Nemas straha, Nvidia ziher nebu propala zbog ovoga a i ako slučajno počne propadati, našel bu se jako brzo bogati ulagač da im malo popravi "krvnu sliku". ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Registered User
|
O jebate led, pa gdje cu ja imat lovu za 4k monitor da onda uopce i vidim da li cu dobivat microstuttering, kao sto sam vec i rekao, ta grafa niti nije za tak veliku rezoluciju jer nema snage da pokrece igrice u pristojnom frejmu (pricam za nove naslove a ne za stare iz 99 godine ![]() Disco Hvala ti lijepa prijatelju na tvom odgovoru mislim da si mi uljepsao ovaj dan, mislio sam da grafička ima većih problema, ali ako je samo to, iskreno me boli kuki, kada cu htjet igrat na vezoj rezi sigurno bum kupio i novu/jaču grafu.. Naravno kada cu uopce imat love za to, jedva sam skupio za ovu grafu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Premium
|
4k je preskup trenutno niti imas hardvare koji to moze tjerat ni 980gtx i r9 295x ne mogu to terat sa koliko tolikim detaljima pa koliko rama i svega ostalog ma neisplativo. Ova kartica je ko stvorena za fullhd sve guta na full detaljima i to je ono sto je bitno, a sada o vramu necu govoriti jer to sve ovisi o igrama i developerima engina. A ovo da svake godine dignu 10-15% performanse je normalno pa cuj da sad izdaju maximum tko bi kupio onda karticu iduce godine.... 4k su poceli gurat da ljudi kupuju jace graficke kartice procesore i ostalo. Ja imam procesor 5godina star koji i dalje moze opskrbiti GTX970 i nije bottleneck znaci u 5godina po pitanju procesora nisu nista napredovali.... Mozda bi dobio par FPS.ova ali nije vrijedno ulozenog novca Samo me zivo zanima GTA V koliko ce biti optimiziran kontam da ce tu biti najvece sranje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | |
Prvoklasni Krkan
|
Citiraj:
![]() Evo ti rivju sa guru3d: http://www.guru3d.com/news-story/mid...ress-test.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Registered User
|
Meni je drago kaj je GTA odgođen, nadam se da ce u tih 2-3 mj produljenja napravit pravi posao što se tiče optimizacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1162 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Ja vrtim Dragon Age Inq sa HDDa i nemam problema s FPSom(nonVsync). Neznam jeli tko pratio ali GTX970 pati od dvije particije VRAMa kada se koristi više od 3.5GiG što uzrokuje pad performansi kada se previše opcija postavi(MSAA itd itd itd) http://goo.gl/4TsRLj |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Xulos :)
|
NVIDIA plans to release a fix for the GeForce GTX 970 memory allocation issue. In an informal statement to users of the GeForce Forums, an NVIDIA employee said that the company is working on a driver update that "will tune what's allocated where in memory to further improve performance." The employee also stressed that the GTX 970 is still the best performing graphics card at its price-point, and if current owners are not satisfied with their purchase, they should return it for a refund or exchange. Izvor : Forum
![]() |
#1164 | |
Prvoklasni Krkan
|
Citiraj:
http://www.pcworld.com/article/28768...-concerns.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Registered User
|
Pratimo temu aktivno i znam kaj se dešava. Ma ne vjerujem da na rezi od 1680x1050 far cry 4 uzima više od 3.5 gb memorije i to bez anti-aliasinga, da je 4k rezolucija e to je vec druga priča.. Mislim da je pad fps-a Loading scena ili cut scena, jer ja od kad počnem igrat počinjem snimat sa frapsom, uglavnom sad je i nebitno, igru sam zavrsio i deinstalirao sam ju, kao i ostale... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
ukratko, 4gb na grafama nije samo za 4k rezolucije jer sve vise izlazi igrica koje su samo obicni neoptimizirani port s konzole(cisti primjer dying light) i zato cuclaju vram ko blesave, sto se tice 4GB na gtx 970, taj ram postoji 3.5gb ram koji je tocan po brzini koje su specificirane od proizvođača, i onaj 0.5 koji je prakticki brz ko najjeftinija usb memorija :S, pitanje je samo zasto neke igre koriste taj 0.5gb i kad igra predje 3.5gb vrama pocne Stuttering,a druge su jednostavno pametne i stanu na 3.5gb probajte primjer msi kombustor v3.5.1.0 gpu memory burner 2gb test,radi normalno uzima vram od grafe ali ukoliko pokrente 3gb test, ram i virtual memory na kompijuteru ce skocit u nebesa,pa se zapitas kolko 970 uopce ima rama kad se sve to mjesa s sistemskim ramom,katstrofa u svakom slucaju svi korisnici gtx970 su u pravu kad su razocarani na koji nacin ih je nvidia zahebala, lagali sto se tice ostalih specifikacija i ovog slucaja koji je najvise razljutio korisnike 3.5gb +0.5 usb memory kao korisnik gtx970 cekam ocito uzaludno da se nvidia obrati javnosti da vidim kako cu dalje, kartica je jednostavno preskupa da bi se nesto ovako presutjelo i jednostavno preskocilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Zna li ko sta je original ovog videa, po mogucnosti sa prijevodom? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|