|
![]() |
#1141 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tebe driveri zajebavaju. Kod mene je na testu Zotac GTX560Ti u igrama dolazio do 70-75 °C ali je pri tom nisi ni čuo. Pod Furmarkom bi došla do 80°C. No nikad se sustav nije srušio niti smrzao. Drugi puta nosi kompletan stroj na servis jer tebe očito ne zeza sama grafa nego kombinacija drivera za tu karticu. A i kakvo kućište imaš? Koliko je dobar protok zraka kroz isto? I koga vraga kolješ grafu u OCCT-u? Mislim za što je on mjerodavan? Želiš skurit regulaciju napona ili?
![]() |
#1142 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
vec sam prije napiso da graf radi sam na starim 266.44 driverima! i kao sto sam maloprije napisao...bio kod frenda, on ima msi gtx 560 Ti, stavio u svoj komp sve super radi, stavio svoju u njegov i ista stvar, resetira komp i vise se ne prepoznaju! kuciste: sharkoon t5 economy (+dodatni stražnji vent od 2500rpm za ispuh) ne koljem ju nista, to je jednostavno najbrzi nacin da ju ''zagijem'' do tih magicnih 79°C (sto je nista) ...di bi doso kad bi se svaki put morao igrat 40min da mi srusi sustav uostalom zasto su mi onda danas dali novu?i oni su je takodzer testirali i vidjeli da ne valja!! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1143 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Tebe zeza pcie utor za grafičku. Čini mi se da je netko ovdje imao problema sa sličnom pločom. Probaj dići zadnji bios na ploču ako nije zadnji.. ako ti to ne riješi problem, tebe će zezat bilo koja druga grafa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1144 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Moderator
|
Ako grafa uredno radi s jednom verzijom drivera a s drugom ne onda je problem očit -> driveri. Ili fino i ovu nosi na reklamaciju i uzmi nešto drugo.
![]() |
#1146 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Narucio sam i dolazi mi sutra Zotac GTX560Ti. Vidim da se dosta pisalo o nekim problemima koje graficka kartica vuce za sobom, pogotovo vezanim i za Battlefield 3 koji igram.. Moze li kakav dobar savjet, kakve drivere da downloadam za nju(beta?) ili nesto drugo bitno za pocetak? Hvala... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1148 | |
Premium
|
Citiraj:
a sad sam skuzio da ova ''novom'' ne radi ni na starim driverima! persu :/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1150 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
To te je nagovorio na nvidiu samo da te može bolje sprdat ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1151 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nije to kuciste bas nesto. Treba za takvu grafu, koja bas nema najbolji hladnjak, malo vise ulaznog propuha. Ne znam na koliko rade ventovi sa upuh ali ako su slabi, probaj stavit neke jace, 1200rpm recimo. Inace je kod hladnjaka za grafe jako bitno kako reagiraju na ambijent, bar meni i rezultati mogu puno varirat ovisno o tipu kucista ili open bench.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |
Premium
|
Citiraj:
evo, sad me prije 2s ''restartala'' NOVA graficka stara 10h ...ovo je sazetak zadnjeg reda loga iz cpu-z: GPU Temperature [°C]: 62°C Fan Speed (%) [%]: 40 % GPU Load [%]: 47 % Memory Controller Load [%]: 30 i to je jos na onim starim driverima na kojoj je ona prva kao radila...ova ni to! i jos pri bootanju nikak da se odluci koji joj je primarni monitor!? kuciste mi ne valjda...da to je to ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Moderator
|
Gle iz nekog razloga ti ne radi, to ne znači da je Zotac smeće. Vjerovao ili ne ima ljudi kojima uredno radi ![]() Ohladi malo, otiđi u trgovinu, reklamiraj je i uzmi nešto drugo. ![]()
![]() |
#1159 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Savijet je da ne mozes stavit grafu koja koketira sa high endom u crapy kuciste i bit siguran da ce radit kak treba. A ako vec kuciste nije nesto onda se moze donkele sredit sa boljim ventovima a to ne kosta 1000kn. Nije ni pro3 bas imuna na nedostatak protoka zraka. To je generalno. A inace zadnje dve bete znaju ljudima radit problem sa BSODima i rusenjem drivera, cak i nakon stavljanja novih. Nekima je pomogao safe mod, driver sweaper i povratak na zadnje sluzbene. Dal je kriv Zotac bios mozes vrlo jednostavno otkrit. Backup biosa, preflashat sa biosom od nekog ref. modela i eventualno porihtat vent rucno. Zotac koristi ref. dizajn PCB na tom modelu pa nebi trebalo bit problema. Ako i onda grafa sere onda je ili driver ili greska u samoj grafi. Ako je driver radit ce sa "baznim" driverima sa instalacijskog DVDa ali tek nakon safe moda i sweapera... Super je zakljucak na BUGu. Cijela serija 560ti ne valja.... 560ti ima senzor samo za GPU a iz iskustva znam da je to najmanji problem sto se samih temp. tice. Stavi prstice na straznji dio PCBa ispod regulacija. Ako ne mozes drzat par sec. imas potencijalni problem koji je jako vezan za ovo sto sam napisao gore. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 23.01.2012. u 22:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Premium
|
mozda nije smece....ali odnos prema kupcima je KOMA!!! znaju da postoji problem i nista! mah da skratim pricu... http://www.bug.hr/forum/topic/razni-...mi/134606.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1163 |
Premium
|
ne kazem ja da hladzenje nije vazno!dapace, ali daj ti meni objasni kako da je postignem temp graf ispod 60 dok je pod opterecenjem!?nema teorije!!! cisto tem ostalih komponenata dok mi se ovo dogadza: proc 45, mb 35 mislim da je ovo sasvim ok!ali zato sam prvo otvorio temu na dr mjestu gdje smo kasnije ustanovili da je to sve ok! takodzer occt, je mrcvarenje ali tako provjerim za 2min dal je sve ok!restetiranje mogu postic i na ostale nacine bez problema al moram cekat i do 30min! recimo upalim massefect i izbacime nakon 30min kad dodze do 62 dok na occt izdrzi do 78!ova koju sam imo do jucer je radila u igrama do 74 a u occt do 79/80 i radila je ok na starim driverima!ali nisam dao 1700kn da moram stalno gledat temp graf! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1164 | |
Premium
|
**nastavak price** i tako da ja danas opet do microline, vratim graf, sve objasnim i naravno kazem da ne zelim jos jednu takvu vec zelim zamijenu za nesto dr!kaze lik dodzi za 2 sata pa cemo vidjeti... 2h kasnije... istestirali moju i desilo im se sve isto kao i meni! onda su uzeli jos jednu novu sa skladista i nju testirali i ona je imala isti problem!!! znaci 3 od 3 su bile za nis! sad se moram natezat za portiem da mi daju neku dr graf, mada oni kao ne mogu zamijeniti artikl!al to je sad ![]() @delpiero obavezno javi kak tvoja funkcionira! i gdje si ju kupio uopce? Citiraj:
probaj igrat novog batmana ili bf3 sve na max! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1166 | |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() A ontopic Mogu oni zamjeniti artikl, ali ovdje se ne radi o zamjeni za isti...Mada ti ako nemaju istu ispravnu oni moraju zamjeniti za neku drugo, nadji neku jeftiniju, za recimo 1kn samo jeftiniju i mislim da nece biti problema....morali bi to uvaziti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Premium
|
evo napokon mi odg na mail, dobivam neku dr...ne da mi se sad ulazit u detalje koji su tu sve potencijalni problem-svode se na detalje sa http://www.portio.hr/index.php?page=textPage&id=17 bitno je da su korektni prema meni, jer ovo je stvarno izvanredna situacija! sad moram malo pametnije izabrati! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Premium
|
Evo ja testirao svoju karticu. Nakon sta sam je uboo u kuciste, upalio, instalirao drivere 290.53 digao detalje na ultra i vrti Battlefield3 ko beba.. temperatura nakon pola sata igranja na tim detaljima je bila cca 66 C. ![]() Kuciste mi je medium velicine, nije bas prepunjeno komponentama, tako da ima mjesta, ali nije niti neki "apoteka" cable managment.. tako da mislim(ako se u buducnosti ne pokaze suprotno) da ipak nisu sve Zotac GTX 560Ti loši proizvodi. Narucio sam je iz Future It iz Zg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
GTX 560Ti Zotac performance paradox ??? Dakle znam šta radim (oni koji me poznaju to dobro znaju) da mi se sada tu ne pišu savjeti ![]() Paradox je taj da satre ATi kartice skoro pojedu taj 560 Ti. ATi X1950Pro sa 256MB daje u OpneGL 5457 nVidia GTX560Ti 1GB daje u OpenGL 4624 Budem malo još to proučio, možda program "ne pokrene" GForce u viši clock ili tako neš, budem pustio u pozadini GPUz da radi i logira pa ću provjeriti još, ali trenutno zanimljivo dok ne razriješim misterij, ako neko ima slične pojave neka nešto kaže ...
![]() |
#1170 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|