|
![]() |
#1142 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ima u Linksu za kupiti ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2, je to dobar hladnjak za i7 860 ne mislim dizati taktove procesora. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1144 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1145 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa sad baš se i ne bi složio da je u rangu s Alpine serijom. Ovo ima heatpipe i u rangu je sa Scythe Katana, CM Hyper TX serijom. Ako ne misli dizat taktove i napon biti će mu dosta, no osobno bi radije uzeo CoolerMaster Hyper 212+ No ako uzima u Linksu neka pogleda Scythe Katnu 3, nju bi uzeo prije Freezera.
#1147 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Iskreno, da je i deset stupnjeva bolja od Alpine opet ne mijenja cinjenicu da bi je HyperThreading na toj i7-ici konstantno drzao na visokim okretajima i natprosjecnoj temperaturi. Kao sto je receno Cooler Master sve navedene ostavlja u DEBELOJ prasini ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1149 |
Moderator
|
Je, ali osobno bi radije kupio CoolerMaster Hyper 212+ Jednosavna je montaža i ima odlične performanse
#1150 |
Premium
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1151 |
Moderator
|
Pogledaj post #1143 http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1143
#1152 |
Banned
|
Na mom C2D 400x9 1.25V i 450x9 1.375V, load line cali upaljen, idle je niži 1-2 stupnja na katani 3 nego na Freezeru,oba su na 1089 rpm da se razumijemo, plus-minus sad 50 okretaja,ali to je optimal fan postavka kod mene na QFanu,P5K ploča, oko 1000 rpm. Load je 2-3 stupnja niži..eventualno bi za pravi test trebao i jednog i drugog pustiti da verglaju na 2500+ rpm,pa onda mjeriti..ili čak i open-case varijantu vidjeti. Ovako se također ne bi složio da je Freezer 7 u rangu Alpinea, njegova konkurencija je Katana3, oba mogu samo preporučiti pošto sam ih koristio ili koristim. Da li su dovoljni za stock i5/i7, vjerojatno da. Ali na višem broju rpm,sumnjam baš na 800-1000. Alpine 7 je nešto poboljšana varijanta intelovog stock coolera,što se vidi najprije po izgledu,performanse su nešto bolje ali traže otprilike bar 1500rpm za ugodne temperature,koliko sam kod sebe vidio. Svejedno +1 od mene za 212+. Bar za početak i zamjenu za stock. |
![]() |
![]() |
#1154 | ||
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
ja malo guglao i nisam baš imao uspjeha u pronalaženju točnog TJ Max Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#1155 | |
Señor Audiophile
|
100°C je Tj MAX za te Conroe. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1156 |
3.14zda ®
|
Zadnje izmijenjeno od: Dizel. 25.01.2010. u 20:09. |
![]() |
![]() |
#1157 |
Señor Audiophile
|
Ti mozda neces imati, ali netko koga zanima kako se 212 ponasa pod vecim loadom (npr OC i7 ili neki drugi kvad) ne bi bilo lose saznati iz prve ruke ![]() BTW mogel si i malo duze od minute izvrtiti taj test ... sa 5 min npr ![]() EDIT: Eh da, sto veli RealTemp? |
![]() |
![]() |
#1158 |
3.14zda ®
|
Ajd bas cu sutra ujutro opet odstekariti vent kad ste navalili (ako budem doma i imao vremena), ali vjerujem da se temp. mogu max popeti za cca 5-10°C...uglavnom cim krenu workeri procesorske jezgre se zakure skoro do ibera, ako nisi znao ![]() i7 nemam niti ga imam namjeru imati, a bio je na QX9650, E6850, E1400, P4 530 (i nijedan nije bio na stock frekvencijama) i uvijek je bilo sasma u redu sto se temperatura tice. I dalje mislim da je OK hladnjak za lovu koju kosta - zato sam i u procesu nabavke drugog za drugu konfu sa E1400 jer ovaj low profile mi bas i nije po cefu. EDIT: Iste temperature mi uvijek pokazuju i realtemp i coretemp i everest, svi imaju isti tjmax postelan. |
![]() |
![]() |
#1161 |
Señor Audiophile
|
Koliko sam ja skuzio: "What you're looking for are sensors that show movement at each stage of this test. If there isn't movement then you might have a sticking sensor or two. If both sensors are moving but moving at different rates then that would show "slope error" that Intel has warned us about. .... The new Core i7 sensors seem to perform similar to the previous 65nm Core 2 Duo sensors. They continue to show signs of slope error but at least they're not getting stuck like the 45nm Core 2 Duo sensors." EDIT: BTW ako se ne varam ovo se odnosi na IDLE koji nekada zna malo zastekati (barem dok se ne stavi proc pod nekakav load), a nakon loada se sve postavi u normalu (ne odnosi se na load temp koje su vise-manje tocne). Mislim da je to onih 19°C sto sam dobio kada sam prvi put stavio kuler: ![]() Kasnije se stanje normaliziralo na nekakvih 30-ak celzijevaca u IDLE-u. Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 25.01.2010. u 21:02. |
![]() |
![]() |
#1162 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
POMOC!!!! Danas sam donio Zalmana 10 kuci (ovaj po 550kn) i otkrio da mi neide u kuciste!!! Pre velik/visok mi je!!! Sta da umjesto njega uzmeme u Linksu kad to budem sutra vracao??? JA kontam ako ubacim zalmana 10 ovaj veliki da necu moci zatvoriti straniocu kucista... Sta da radim?!?!?!! Da ga vracam ili ?? Samo sto je u Linksu izbor nikakav... |
![]() |
![]() |
#1163 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Prvo bi valjalo da izmjeriš koliko ti je kućište širine, pogledati specifikacije hladnjaka koji su se preporučali u ovoj temi za procesor poput tvog i to je to. |
![]() |
![]() |
#1164 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Pa kakvo imaš kučište, večinom svi bolji kuleri su visine 160mm, ak ti taj zalman nejde probaj mugena 2, on je 158mm visok. Pa izmjeri kolku visinu kulera tj. širinu kučišta trebaš/imaš. |
|
![]() |
![]() |
#1165 | |
Jack of all, master of none
|
Citiraj:
Koje kućište imaš?
![]() |
#1166 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1167 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
ROTFLMAO ![]() Uzeo si kuler bez da si gledao dali će ti stati u kučište, pa kakvo to uopče lejm kučište imaš? On bi morao stati u bilo koje iole pošteno kučište. Sad tko zna dali će ti ga htjeti zamjeniti ... Citiraj:
![]() Da, i to sam viđao, neki genijalci čak i nisu rezali da im stane u kučište, nego da "otvore" heatpipe-ove jer bi možda bolje hladio ![]() EDIT: Išao stavljati tower kuler u malo kučište... facepalm Ja bi ti preporučio nabavku večeg kučišta, a ne vračanje Zalmana A što se tiće ne-vračanja stranice, pa nema nikakve veze, milijuni ljudi imaju otvorenu stranicu u kompu, kao i ja već mjesecima, stalno nešto unutra preštekavam
![]() |
#1168 |
Jack of all, master of none
|
#1170 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
@ R3nchi daj fotkaj kuciste pa stavi tu na forum koju fotku, bas me zanima kako to izgleda ... bolje da za 500kn uzmes neko vece kuciste |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|