|
![]() |
#1141 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
kupio sam inter-tech energon 750w napajanje koje je spominjano na prethodnim stranicama i mogu reć da je za cijenu od 380 kn u diskont24 fenomenalno. ima masu konektora kao svako gamersko napajanje. ima čak 6 sata i 6 molex-a, 6pin i 6+2 pin za grafičke kartice, 4+4pin eps utičnicu itd. vent je kako je rečeno ranije u jednom postu čudovište, hladi bez brige i nije uopće bučan. jedina zamjerka mi je na 20+4pin utičnici malo je capica previsoko postavljena pa se na mojoj matičnoj (asus p5kpl/1600) nemože zakvačiti za zarez ali utješno je da je utičnica čvrsta pa ne ispada. za one koji nemaju previše kuna u džepu ovo je svakako moja preporuka. p.s. ranije je također rečeno da je kutija u kojem dolazi napajanje socijala; ali kome je uopće važno kako izgleda kutija, ne kupuje se kutija nego napajanje ![]()
#1142 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Sigurno bi bio zadovoljan jednim Raptoxx Profesional 500W dotično je deklarirano na 500W, ima 20+4 ATX + 8pin EPS 6x molex, 6x SATA i 2x 6pin PCIe no kad se na njega spojila konfa koja je sadržavala HD3870X2 ono je samo zaskvičalo i crklo. kad se dotično otvorilo vidjelo se kako su PCB i PFC deklarirani na 350W ![]() 750fata za 380kn... ne bi baš reko
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1143 |
Handball Player..PC in <3
Datum registracije: Oct 2008
|
Bok Ljudi... Jel bi valjalo ovo napajanje...????? http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=5491 Konfa je: -e8400 -gigabyte ep45-ds3l -sapphire 4870 -pioneer prža -wd 640 -4gb rama ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Moderator
|
da valjalo to je odlično napajanje OEM je Seasonic i za tvoju konfu i presnažno ![]() jedino po razini buke nisu uz bok Seasonicu i Corsairu ne znam zakaj ali ta TP Trio serija voli bit malo glasnija btw ti slobodno možeš gledat i slabija napajanja kao što su Corsair VX450 i Enermax Pro82+ 425W
#1145 |
Banned
|
sutra kupujem novo napajanje.moje no name napajanje se pocinje pravit mutavo. ovo: http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=14561 ovo: http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=15286 ili ovo: http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=17307 moju konfu mozete vidjet na mom avataru. |
![]() |
![]() |
#1147 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
koje napajanje za sljedecu konfu? 3870x2 2 komada u crossfireu q6600 na 3.6 GHz 2 pci kartice 2 hdd-a 1 opticki drive 4 plocice rama itd ugl konfa iz siga + jos jedna 3870x2 pretpostavljam da moj seasonic bi samo zaskvicao pod opterecenjem ![]() BTW ako se pitate, da to je konfa za ugodno surfanje po netu i tu i tamo koji filmic ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Između ta tri Fortron definitivno Onaj Antec je kenja od napajanja a Điđabajt baš i nebi uzimao no možeš uzet u obzir i Chieftec 400W Ima u Hardveraju Citiraj:
![]() |
#1149 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ima kod nas di za kupiti Thermaltake napajanja od 350W (nove serije koje su lansirane skupa 400W-nim modelima) i dal se neko opće susrel s njima, tj. dal valjaju ikaj ili nikaj? Ovak po recenzijama se ne čine loša napajanja, ali opet recenzije ko recenzije - ne zna se ko pije, a ko plaća. ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Moderator
|
ak ih ima onda ih mora bit u vemulju nije vrag da ti taganće rikava ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#1151 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ma dela on zasad još kak spada, jedino malo zuji kad je potpuna tišina u sobi, ali to mi tak i tak ništ ne znači. Pitam samo za informaciju, ako bi ga jednog dana preselil u drugu konfiguraciju s Opteronom. Pa pošto mi ne treba ništ više od 300-400W (i to je pretjerano za moju konfiguraciju, ali kad se skoro ništ manje ne nudi), ovi Thermaltake modeli i Corsair CX su jedino kaj mi je zapelo za oko, a da donekle vredi te novce. Nažalost nema ih u Ve-milu, a bome ni u kojem drugom dućanu. Fino sredi da dobiš na neku foru ta napajanja manje snage na testiranje, pa da vidimo dal vrede kaj. ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Banned
|
jer mi može netko objasniti recimo neka kučišta s napajanjem 400W koštaju 200-250kn a recimo samo napajanje košta duplo više....imam u planu kupiti kučište za nekih 200-300 kn pa da pitam dali mi se više isplati uzeti ovo napajanje i posebno kučište za nekih 200kn ili kupiti kučište s napajanjem za 200-250??? |
![]() |
![]() |
#1153 | |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1154 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
kućište samo je oko 120 na više kn (ovisi o kvaliteti i proizvođaću) a napajanja su isto tako od 85 kn (colorsit 400W) pa na više ovisno o kvaliteti razlike između kvalitetnih napajanja i jeftinih napajanja je što kvalitetna napajanja imaju pravu snagu dok neko jefino napajanje od 500W ima pravih 250W, znaći 800W npr jefino napajanje bi bilo snažno kao i corsair cx 400w, cijene bi bile više manje iste ![]() i još k tome ima kvalitetnije komponente, manje oscilacije napona, bolju zaštitu od prevelikog napona (u slučaju da ti grom udari u konfu u najgorem slučaju samo napajanje pregori, kod jefiniih napajanja možda rikne i matična, grafa itd) cijena corsair cx 400W je 390 kn što je dosta para ako ciljaš na jeftino, a dobro napajanje, ali imaš fortron pnf 400W koji je jeftiniji
#1155 |
Banned
|
najvjerojatnije onda uzimam ovo napajanje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=136847 i neko kučište za 150-200kn vidio sam da u adm-u ima zgodnik kučišta za 120-200kn ![]() nadam se da će to napajanje držat moj proc i grafu...uzimam novo napajanje jer ovo koje mi je u avataru je riknulo...jbg.. ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 | |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() |
#1157 |
Premium
|
Pitanje da neotvaram novu temu: jel probao ili netko pouzdano zna dal OCZ StealthXStream 600W drzi u dvije 9800+ i 4jezgre?...jer na napajanju nema nikakvih SLI oznaka i slicno,na review je dosta dobar na stranim forumima... |
![]() |
![]() |
#1158 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1159 |
Premium
|
da i ja sam procitao to tu http://www.hardwaresecrets.com/article/451/1 al sad jel to 100posto pouzdano neznam..vjerovat cemo... Brine me jedino sto nemam garanciju za njega dobio sam ga ispod ruke,probat cu ovih dana slozit u drugi komp pa cemo vidit..a mozda i neona maknem da vam nebode oci vise hehehe salim se ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1161 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
p35 ploča e5200 8800gts 2 keksa kingmaxa jedna ili dvije optike 2x sata hdd zvučna 2x12cm casefana @ 7v ako je moguće da PS ima 80+92mm ventove, pošto imam 2 papsta u trenutnom napajanju, ili samo 80mm iza pa da drugi mogu za proc iskoristit. fala ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
RPG player
|
#1163 | |
Registered User
|
Citiraj:
čuj ja sam konektore nabrojao jer takva šit napajanja obično imaju jako malo konektora, i ja sam prvo mislio kak to nemože bit šta dobro al da ga imaš malo bi drukčije promislio. evo sad sam kupio još jednu grafu i stavio u crossfire (2x hd 3850) radi bez brige. a onaj raptoxx je zaskvičao i crkno zato što ti je kod x2 i 2 kartice u crossfire modu najmanje potrebno 550w, ali fortrona, corsaira, anteca itd. je dovoljno 500w. a i upravo sam pogledao tvoje komponente, i po njima se vidi da plivaš u novcima i tim komponentama raptoxx od 500w nikako nije dovoljan
Usput prodajem pojačalo Laney LX35R za 900kn. Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 02.02.2009. u 20:51. |
|
![]() |
![]() |
#1164 |
RPG player
|
hehe pa nema ništa toliko skupo, ajde monitor nije baš najjeftiniji ali je bolje to uzeti ako se puno koristi nego neki 22" lcd za 1100 kn pa da si kvari oči svatko uzme što njemu treba, oni koji ne znaju što ima treba uzmu no što ima ne treba, glavno da je brojka što veća kao npr 750W napajanje na e2200 i hd3850 btw mogao si editirati post
#1165 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
fino ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1167 | ||
Moderator
|
Citiraj:
zašto misliš da vent neće dugo trajat? to su ADDA ventovi gore i vjeruj mi jako su kvalitetni imamo jednog PC P&C Silencer 750W koji dela već preko godinu dana bez bada a tjerao je svašta Citiraj:
![]() NAdalje izjava kako je za CF ili X2 grafu potrebno minimalno 550W je nije točno... Tjerao sam Intelov QX6850 i HD4870X2 sa Enermax Modu82+ 425W i to posve stabilno. pogledaj kaj je Razer tjerao sa Corsair VX550W ![]() da ne velim koliko HD4870X2 troši više od HD3870X2 s kojom je Raptoxxić crko ![]() Dakle moja poanta je bila ta da po broju konektora ne možeš prepoznat kvalitetno napajanje. Dokaz je npr Taj Raptoxx koji sam imao i npr Fortron 400W PNF serije. PNF ima zaista malo konektora a puno je kvalitetnije napajanje. i za kraj tvoja konfa troši max maxeva 200-250W
![]() |
#1169 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#1170 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Ja se ispričavam, ali ovaj MaCaN3850 je teži slučaj M&D Macane, jel ti vidiš s kime pričaš i da ti čovjek pet puta kaže ti nebi shvatio. Tvoj komp troši najviše 200-250W i jedan Fortron 350W PNF bi ga mogao voziti bez problema! Tvoj Energon najvjerojatnije ne može isporučiti tih 750W pa da se objesiš, kužiš? Pogledaj što je Razer vrtio na Corsairu VX550W(ALI STVARNO POGLEDAJ), tvoj Energon bi se se zdimio taj čas kad bi to trebalo upogonit. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|