|
![]() |
#1141 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
evo, ovako si podesi, samo pazi da kako klikces dole na boot, UVD i tako, pa kada ti ovako ofarba vrijednosti da sve 3 kolone budu iste, a ne da se razlikuju. tako je meni već mjesecima i sve radi bez greške grafa tiha, hladna i štedljiva (konfa u idle troši 130W umjesto 187W prije moda, a load je isti prije/poslije: oko 320W) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 17.04.2009. u 08:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Guest
|
@DraŽ & alengrosevic: Evo vam Diamond BIOS-a, na istim stranicama ćete naći i Asus-ov i ostalo... Treba link? ![]() EDIT: @Jelc:ua,plagijatoru! ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1143 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#1144 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1145 |
Super Moderators
|
A kaj ja mogu kad smo postali u isto vrijeme ![]()
![]() |
#1146 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Zna li netko zasto mi svaka verzija ATI Tray Toolsa jednostavno zamrzne komp kada ga pokusam pokrenut?? i pri zavrsetku instalacija javi kako nema "digital signed driver" ?!? ![]() probao sam vise verzija drivera,ali uvijek to kaze. A treba mi taj ATT da si namjestim 2D profil,da max spustim taktove,posto se grafa grije nenormalno pa mi bzvz pojacava vent (onaj drugi sam iskljucio jer se vrti na 4k RPM ![]() Hvala na pomoci ![]()
![]() |
#1149 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
thnx TomiRi, kad se vratim s posla cu tako napraviti, pa javim rezultate ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Groarrr
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1152 |
Super Moderators
|
![]() |
#1153 |
|
2 leon i alengrosevic: ja sam samo sebi spustio taktove za boot, powersaving i UVD (koliko su ih nakotili tu...ono po 3 seta za svaku skupinu...previše ![]() naravno spušteni taktovi su 0 bodova sami za sebe, oni samo omogućuju da se spusti napon. a tu je uzrok topline/buke/potrošnje... tako da mi fakat nije jasno kako je na tom vašem screenshotu, na SVAKOJ stavci isti napon? dakle za 250/250 lupi najniži napon koji imaš, i to je to. ako ti nakon reboota u winsima(putem GPU-Z programa provjeri) u idle nije na 250/250, već na nekima xx/yy, onda zapamti to, i nađi te vrijednosti u tablicama u ovom programu, jer na njih očito prebacuje, i spusti ih na 250/250 (i napon također) pa vidi. nemaš kaj fulati, jer na 250/250 radi ziher na najnižem naponu. 2 wind: to je za 3.2, a na 4.1 guta više, oko 400W 2 Jelc: evo skinuo sam tu zadnju verziju, da ne bude zabune ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 16.04.2009. u 17:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Groarrr
|
Ma spustim ih ja i u kombinaciji s ili bez spustanja napona imam olmajti flickering. Probao sam bar 10x biosa flashat na sve nacine i nikako. Da mi je ovako ko tebi za podesiti i da imam odvojeno 3D Accelerated di bi mi bio kraj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
|
jel imaš flickering i kada ručno spustiš u Overdrive sekciji CCC-a? btw, ja koristim 8.12 drivere, još ne vjerujem ovima 9.x ![]() si probao s njima, da nije to uzrok? xp32 http://support.amd.com/us/gpudownloa...?&lang=English a vidim da imaš vistu 64 pa evo i tih: http://support.amd.com/us/gpudownloa...?&lang=English
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 16.04.2009. u 17:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Jučer sam našao u lux-ovoj temi "sve o HD48** karticama", link za biose od asusa i diamonda. Skinuo sam od diamonda rev2.0. On omogućuje overclockanje u ccc-u do 990/1250MHz i diže napon na 1,276V što mi omogućuje veći takt jezgre(malo sutra). Taktovi su 795/900 u loadu, a u idle 500/900. Štednju ni snižavanje takta memorije više netrebam zbog aftermarket coolera na mojoj "asusici"(promjenio sam proizvođača umjesto powercolora, sad je asus i sad mogu koristiti asus smart doctor jeeee). Danas sam probao vantage i došao sam do P10418 bodova što mi je i rekord.
![]() |
#1157 |
Groarrr
|
Imam 9.x drivere...nemam flickering u Catalystu zato sam mislio preko njih spustiti taktove ali kada je preko Biosa elegantnije... Sada si kontam ako gledam tvoj bios i stranicu od napona imas "Clock info 00"(boot) do "Clock info09". Pretpostavimo da je i meni tako slozen...bez obzira na ono sto on dolje pise (2x Power saving for notebooks,High performance, Low performance...). Ako slozim taktove JEDNAKO kao i ti i idem sejvat file u RBE mi ga savea kao "2D - 250,250, 10,83 2D - 250,250, 10,83" - kao da sam syebao 3D profil... 10x sam flashao ali me ipak strah ovo upucati u grafu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | |
|
Citiraj:
ali mi je draže da je hladnija (i vent se onda vrti na 16%) i manje grije ostale komponente u kompu. ne kužim u čemu je fora da ti se grije a POSVE nepotrebno ![]() pa onda si isključi na grafi i UVD i ostalo po kompu(ako imaš na CPU kao intel C1E i EIST), pa neka sve stalno radi na 100% ![]()
![]() |
![]() |
#1159 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 16.04.2009. u 21:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | |
|
Citiraj:
![]() što tamo odabereš, tako bude stalno. (to je overdrive, dakle namjena mu je OC, pa onda on taj OC i drži, no može se i downclockati kao što vidiš) pa zato i radiš mod biosa da ne moraš ručno spuštati/dizati prije/poslije igre u CCC-u ![]() to sam spomenuo Leonu da proba Overdrive u CCC-u i vidi jel i dalje ima flickering. ugasi taj overdrive(makni kvačicu) pa javi
![]() |
![]() |
#1161 |
Premium
|
i prije nego sam stavljao post na forum sam pokusao s kvacicom i bez. Pa sam kliknuo na defaults i kvacica je ostala zaclickana. Cak sam nakon toga mislio da je mozda sacuvao negdje profil u ccc-u pa sam deinstalirao drivere i instalirao opet ispocetka drivere ali u 3D aplikaciji Slideshow! tamo gdje bi trebalo biti 90 fps je 25, a tamo gdje bi trebalo biti oko 35-40 tamo mi padne na 8-10. Znaci opet su ostale postavke na 250/250... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
|
ok, kada nemaš u biosu iste settinge kao ja(boot,power saving,UVD, 3D, GPU too hot) već druge, onda ideš metodom pokušaja i pogreške. nemaš kaj sprčkat ![]() stavi 750/900 (i podesi napone) u kolone br. 2, 3 i 4 (prvu-'boot' ne diraj) recimo ovako(primjer sa tvoje slike) ![]() onda flashaj bios. ugasi komp. (nakon toga ištekaj iz struje na 30 sec) upali i provjeri kako se ponaša u 3d aplikaciji. ako sada drži visoke taktove to je to. poslije toga mijenjaš one ostale taktove 5.6.7. i ostale kolone dok ne pogodiš koja je za UVD tj idle stanje. jer ti nije cilj cijelo vrijeme imati visoke taktove i temp.
![]() |
#1163 | |
Premium
|
Citiraj:
ok, probam pa javim thnx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Premium
|
pa zar te to sprijecava da i ti probas sa svojim biosom pa ako nabasas rijesenje da podijelis? BTW probao sam i zamjeniti ali bezuspjesno, isti rezultat. vise sam izgubio volju za moddanjem biosa, vratio sam original gore pa neka tako radi. Inace mi je vrlo cudno da sam otvarajuci sve vrste biosa za 4870 uvijek dobiovao ista podesenja za clockove i voltaze bez obzira na proizvodjaca, sapphire, asus, diamon itd. Vjerojatno je do mog os-a (64 bit i vista) pa to zeza RBE ukoliko nadjem rijesenje javim odmah.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Premium
|
Evo nasao sam rjesenje! Treba sa techpowerup foruma skinuti najnoviji bios za sapphire 512 (datum je 8.9.2009) i na njemu je 3d, uvd, boot, i normal profil. Njega editiramo na Tomijev nacin i sve radi odlicno! znaci u 3d aplikacijama radi na full dok je u standby-u na 250/250. S time da fan profil ne pusta temp preko 70 stupnjeva Thnx TomiRi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Ipak sam odlučio za štednju, samo onaj thermal(gpu too hot) ću ostavit kao i na accelerated 3d jer mi temperatura sigurno neće doći dotle, a i 1,083V za 500/950 mi se čini kao dobitna kombinacija za freeze. I vjerovatno misliš na 08.09. 2008, a ne 2009 EDIT: evo flashao sam , i sada u idle 250/250, u loadu 800/1000. Radi odlično! Hvala svima, sada nemam potrebe za ati tray tool-om, a ventove na grafi reguliram pomoću potenciometra.
Zadnje izmijenjeno od: DraŽ. 17.04.2009. u 19:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja kada sam stavio taj Sapphireov BIOS koji je gore naveden,i sve napravio po uputama,radilo je perfektno,ALI u 3D-u(naravno,podigne taktove na 750/950) mi je manji FPS...npr znam po tome sto mi u 3D Mark06 u onom uvodnom screenu bilo 70 FPS-a,a sa Sapphire BIOS-om 63,4..:S..Nakon toga sam skinuo originalni Gainwardov BIOS (750/950) i flashao ga,ali komp vise nece bootat! Da mi boota,moram iza na kartici sa normal prebacit na turbo(775/1000) da bi se bootao..I kada sam u Winsima vratim na normal i radi super sve dok ponovo ne ugasim komp,i onda vise nece bootat dok ne ponovim postupak :S...zna li netko rjesenje?? Ipak bi htio vratiti karticu u prvobitno stanje sa originalnim BIOS-om ![]() PS,nakon vracanja tog original BIOS-a i stavljanja u normal(u Winsima) u 3DMarku je opet 70 FPS-a,kao i prije ![]() hvala na odg ![]()
![]() |
#1169 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Groarrr
|
I mene su zbunili neki cudni FPSovi u 3dmarku s altenativnim biosima... Stock 800/1000 je 11468 Drugi bios 825/1150 je 11465 Mozda se zalomili...idem jos probati ovaj od Saphirea. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|