|
![]() |
#1112 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
eo ,fala ti unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1113 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Evo sad prvo probaj ovaj moj sapphire, a ako SAD neće, onda sam MALO modao tvoj Toxic, pa da vidimo... Usput, vidim da ti je po defoultu bio isključen PW managment brzine okretaja, pa sam i to malo dirao, ako ti ne bude pasalo, javi (tj ako ti hladnjak vrti presporo ili prebrzo) ![]() U svakom slučaju, postavke za brzinu vrtnje su kao i kod mene (dakle defoult), ali i to se može sve srediti. ![]() GL & HF! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Premium
|
ovako tvoj sapphire neče loudat a toxic-mod louda no nakon reboota OS-a spušta mi rezu monitora i disejbla ATi drivere ![]() bdw nemam ja Toxic Sapphire neg Sapphire Dual Slot Fansik ako što pomaže OC-ana 700/1200 preko Ati-Overdrivea |
![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Guest
|
Hmmm, onda probaj još ovaj, i onda ako nejde, i dalje te grafa muči, vrati svoj originalni BIOS i reklamiraj, jer s njom nešto nije u redu... Druge nema... :-/ EDIT: Spusti grafu na referentne taktove poslije glashanja, te diseblaj overdrive ili ga vrati na defoult, tako da vidiš jel sve štima... Ovaj BIOS koji sam sad stavio nije modan hladnjak, malo sam nešto podešavao, da vidim hoće li ti bacati greške kod igara, i otključao sam ju do 800/1300... Nek ovaj prođe pa da odemo na točeni paulaner od 3 litre! ![]() http://i3.photobucket.com/albums/y94...220/3litre.jpg EDIT2: Dual Slot je ista kao i obična 4850HD samo sa drugačijim hladnjakom, pa po tome ti treba raditi BAR 1 od ovih BIOS-a, pa možeš i s njima eksperimentirati.. ![]() http://www.techpowerup.com/vgabios/i...-E&memSize=512 Znam da je sjebano i da ima puno posla, i da to sve traje (flashanje, reboot, 3d markt test p sve u krug), ali ako nađeš stabilan bios koji će ti pomoći, onda si riješio stvar i štediš si vrijeme servisa! ![]() I naravno, UVJEK testaj na 625/993 MHz postavkama, ne na 700/1200, jet to nema smisla, možda ti je kartica nestabilna na tim taktovima... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Valg. 06.01.2009. u 02:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1116 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Jedno pitanje,u slučaju da nešto zeznem.Kad stavim PCI karticu i idem flashat ovu Toxic u PCI-E slotu je li ta Toxic još uvijek adapter 0,pa će naredba bit atiflash -f -p 0 ime.rom???
![]() |
#1118 |
Premium
|
Fala svima dečki, pogotovo Valgu. Flashanje je prošlo prilično bezbolno i igrice delaju bez freezanja(barem zadnjih sat vremena,nadam se da će i dalje). Koristil sam Valgov BIOS iz toxic.rar, ATIFlash utility i flashal iz dosa.
![]() |
#1119 |
Premium
|
@ dr.kec iz dosa ? možda i meni tak uspie kk se to radi ? ![]() edit: @ Vlag eo prošo mi je jedan od onih biosa kaj si mi dao link točnije ovaj 675/1150 ali sad taj bios nema kontrolu vrtnje venta- i kak da ga kloknem na 800/1300 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Minox. 06.01.2009. u 12:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1120 |
Premium
|
Napravil sam bootable USB sa HP USB Disk Storage Format Tool-om.Zatim kopiral ATIFlash i BIOS na usb i postavil taj usb ko primary boot device. Kad boota u dos upišeš naredbu "atiflash -f -p 0 ime.rom -f parametar češ možda trebat(force flash),meni nije trebal Evo neki tutorijalčić za korištenje HP USB Disk Storage toola:link. Ovdje su ATIFlash,HP USB Disk Storage tool i potrebni boot fajlovi:link. Uploadano je na rapidshare,al nemam premium acc pa ne bu dugo stajalo gore,sorry. Trebaš još izabrat koji češ BIOS flashat i kopirat ga na USB Stick.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1121 |
Guest
|
@Minox Pa kontrola mu je podešena na automatski, koliko ja znam, i tu nema beda... ![]() Odi u Caalist Control Center i pod Overdrive ćeš vidjeti da je kartica otključana na 800/1300, dakle nije više zaključana na 700/1200 ![]() PS - Ako ćeš flashnuti u BIOS-u, oprezno ako si početnik, ako forceaš krivi BIOS, i grafa ti ne radi, PCI grafa ti ne gine radi re-Flashanja... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1122 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
Premium
|
A jel bi bilo moguće bez PCI grafe ak zna na slijepo?Mislim bez slike.
![]() |
#1126 | |
Guest
|
Mogao bi, no mislim da bi zbog frustracije odustao... ![]() Citiraj:
![]() PS - Javi mi kako se kartiva ponaša sa novim BIOS-om. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1127 |
Premium
|
mislim da znam u čemu je cijelo vrijeme problem skužio sam da biose koje si ti postavio i slao mi prek foruma imaju nastavak rom. a stari bios koji sam ti ja slao i ove sa tech-a koje sam skinuo i uspio loudat su (bin.) i ikona je u obliku vlc- medie (kaje brijem nevažno) al je bitno da mi biosi sa (bin.) rade ! ![]() dakle modaj ih tako i to je to (zevečevo)LoL ! ![]() ak ti nije jasno o čemu pričam pošaljem ti SS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
blind flash nije problem, ali ga radi sa originalnim biosom, sve kaj trebaš zapamtit je redoslijed komandi koje upisuješ ja sam ga radio na 3870 tak da... ali prek bootabilnog cd-a ne usb-a, isti qrac minox, ak ti digneš clock na 800/1300 tebi stari moj nebu trebao više niti jedan bios... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1130 |
Premium
|
@ Pizz a kaj bi to trebalo značit ?? pa nisam brio baš do tih mjera neg samo da je otključan ,pa da se isproba @ Vlag kaj si pukel ![]() @ Pizz ak nije problem jel bi mogo napravit blind flash da ja neš ne sjebem jer sam početnik u swemu ovome ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1132 |
Registered Abuser
|
previsok klok kojim možeš trajno oštetit karticu, gle overklok je uvijek rizik, radiš ga na svoju ruku, možda ti bude radilo ok u jednoj igrici a druga če ti se rušit,, itd. tako da ak več klokaš, radi minimalne pomake, a ne po 100mhz da nebi bilo da gledamo tvoj novi thread pod "problemi" ;-) EDIT; to ti nemreš reč sa sigurnošču valg, možda tvoj čip ide bez beda a njegov se baš loše kloka, EDIT#2 ja ti preporučam minox, amd gpu clock tool , lagano po 5 mhz pomiči jezgru pa onda malo mem isprobavaj stabilnost, ak dođeš do nekog stabilnog kloka onda flešaj bios, a voltaža prek biosa je isto upitna, možda češ ju tam povečat al multimetar če pokazat drugačije, bez nekog hard moda to nebu išlo |
![]() |
![]() |
![]() |
#1133 |
Premium
|
a dobro onda odustajem ![]() ionako mi je stabilna u 700/1200 do sad bila pa sam brio može radi toga još malo više ![]() fala dečki na trudu ,pozdrav ![]() p.s da ostavim sadašnji bios 675/1150 OC am na 700/1200 ili da vratim na stari(orginal) pa da OC-.am na 700/1200 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1134 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() A što se tiče rizika overclocka, recimo to ovako. Ni jedan chip nejde u prodaju dok ne prođe test stabilnost, a to je kad je točka linearne stabilnosti manja 20% od točne ruba stabilnosti. Ako je jezgra na 625 Mhz, a 20% više od toga je 750Mhz, dakle to je kritična točka... ![]() Na tim frekvencijama je rub stabilnosti, dakle nit stabilno nit nestabino područje, a makni samo 5% od toga, i dobiješ, uz malo sreće, stabilno područje, a to je 718,75 Mhz.. ![]() Isto vrijedi za memoriju: 993Mhz clasic, rub stabilnosti je 1191,6Mhz, a relativno stabilno područje je na 1141,95Mhz... A ako vidiš da to odavno premašuje ka lupiš na 1200Mhz, i ide još više, onda znaš da imaš dobar proizvod... ![]() @ Minox - Jel sada sve radi sa novim BIOS-om? Jel nema više pucanja tekstura i ostalih smetnji u igrama? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1135 |
Registered Abuser
|
dobro da nisi još i preporučio neko suptilno rješenje poput pencil moda, alzo dakle :-) sam još jedna stvar, ko god ima toxic mora bit upoznat s tim da je njegov fan fiksiran na 40% ili 60% , neznam , več sam zaboravio, imo sam ju i jedini način zasad koji sam vidio da se to promjeni preko fan mate potenciometra ali i tu ima caka jer je na kartici za vf900 manji onaj pin neg na fan mate-u, tak da izvoli i lemi žice |
![]() |
![]() |
![]() |
#1136 | ||
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() Ako je nestabilna, samo se zacrni monitor, VPU recovery te vrati sa tipkom "WIN" na dasktop i to je to.. ![]() Nemožeš pogriješiti, clockanje grafi je nešto najlakše što postoji, ako su otključane, jer neda mi se koristiti ATT, jer je to prividna sreća.. ![]() Citiraj:
![]() Odrežeš si ovaj mali desni konektor, i na njega sve prespojiš i radi kao beba.. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1137 |
Registered Abuser
|
upravo to je razlog kaj sam prešo na nvidiju, staviš i igraš, a ne traženje boga po frekvencijama cijelu vječnost... al dobro, nečemo sad EDIT: odrežeš si konektor, i onda kaj, zalemiš, a dobro imaš i izolirku, hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#1138 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() A kao nVidiju nisi clocknuo... ![]() Ili recimo 6800LE modao u ultricu sa novim BIOS-om ili samo otključavanjem shadera.. ![]() Nema tog hardware-a koji kod mene nije prošao mučenje (25. krug Danteovog pakla za hardware), i sve što kod mene preživi 2 mjeseca plagijata, radi vječno... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1140 |
Guest
|
A lol, mislio sam da te to muči, a da nisi nigdje mogao naći pošten bios da to ispraviš (neke sapphirke su imale taj gadan problem)... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|