Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.01.2008., 16:38   #1081
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
90

Malo je veci broj spajanja jer mi nije pasao 90.x range pa sam se reconnectao dok nisam dobio 85.x, znaci ovih 500 je previse.
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2008., 19:22   #1082
Mihac
Registered User

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Voorhees Pregled postova
jaoooo kume, uživaj u prividnome
Pozdrav,
treba li im napisati da imam nekoliko tih routera ako zatrebaju , a imam i rezervne mobitele kad im crkne VoIP telefonija.
Mihac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.01.2008., 19:43   #1083
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Mihac Pregled postova
Pozdrav,
treba li im napisati da imam nekoliko tih routera ako zatrebaju , a imam i rezervne mobitele kad im crkne VoIP telefonija.
aaaa, ceko sam dan kada ces se ovdje regati
mihac, ja bih reko da se ti nes palis na ove amisovce kada i dalje pises o njima iako vise nisi njihov korisnik

tvoje vjerni citatelj s forum.hr
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
-It`s what Jesus would do.
B3mt1 je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2008., 19:50   #1084
Mr. M
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
38, par puta sam ja kriv

woohooo, preko 24 sata

16. 2007-12-14 01:03:01 2007-12-15 01:03:02 24:00:01
17. 2007-12-15 01:03:10 2007-12-16 01:03:11 24:00:01

Mr. M je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2008., 20:25   #1085
Mihac
Registered User

Citiraj:
Autor B3mt1 Pregled postova
aaaa, ceko sam dan kada ces se ovdje regati
mihac, ja bih reko da se ti nes palis na ove amisovce kada i dalje pises o njima iako vise nisi njihov korisnik

tvoje vjerni citatelj s forum.hr
Pozdrav,
tko čeka, taj i dočeka.
Da, palim se na jednu Martinu iz Buzina koja mi je zeknula šleper građe za krovište sa svojim ažurnim prijavama smetnji (po 4-5 dana sam bio bez telefona), tako da mi je ostala kuća bez krovišta i sada lijepo pada snijeg i kiša i sve propada, a svaki dan je šteta sve veća.

Nemrem vjerovati da ljudi još padaju na Amisove štoseve (evo im link o proizvodu http://www.speedtouchonline.com/780W...?menuCurrPos=2. )

Morao sam se regati, jer su mi nakon skoro mjesec dana prikrpali neku policijsku prijavu, a da se uopće nezna o čemu se radi, pokušavaju se svetiti što su dobili inspekcijski nadzor i uvezli opremu ilegalno koja nema izjavu o sukladnosti, a i uvezena je preko Alcatela.
Dakako da je sve zaključano, ali i sve ima bravicu za otključati.
Staro 02.01.2008., 22:12   #1086
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver

tomifish2002's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Pozdrav,
tko čeka, taj i dočeka.
Da, palim se na jednu Martinu iz Buzina koja mi je zeknula šleper građe za krovište sa svojim ažurnim prijavama smetnji (po 4-5 dana sam bio bez telefona), tako da mi je ostala kuća bez krovišta i sada lijepo pada snijeg i kiša i sve propada, a svaki dan je šteta sve veća.

Nemrem vjerovati da ljudi još padaju na Amisove štoseve (evo im link o proizvodu http://www.speedtouchonline.com/780W...?menuCurrPos=2. )

Morao sam se regati, jer su mi nakon skoro mjesec dana prikrpali neku policijsku prijavu, a da se uopće nezna o čemu se radi, pokušavaju se svetiti što su dobili inspekcijski nadzor i uvezli opremu ilegalno koja nema izjavu o sukladnosti, a i uvezena je preko Alcatela.
Dakako da je sve zaključano, ali i sve ima bravicu za otključati.
izvini , nisam baš dobro shvatio ovo sa drvenom građom(?!), prijavama i Martini. i ovo sa amisovim štosevima ne razumijem....

tomifish2002 je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2008., 22:17   #1087
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Ja imam puno prespajanja zbog Rapidsharea :$
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2008., 00:30   #1088
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

e da broj spajanja u 12. mjesecu mi je 42 (ne koristim rapid), najduze je trajalo

<table class="listing" align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="1"><tbody><tr><td class="listing_cell">7.</td> <td class="listing_cell">2007-12-04 21:40:46</td> <td class="listing_cell">2007-12-06 16:30:54</td> <td class="listing_cell">42:50:08</td> <td class="listing_cell">90.157.252.224</td> <td class="listing_cell"> 2846.83</td> <td class="listing_cell"> 555.27</td></tr></tbody></table>
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
-It`s what Jesus would do.
B3mt1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2008., 09:05   #1089
Mihac
Registered User

Citiraj:
Autor tomifish2002 Pregled postova
izvini , nisam baš dobro shvatio ovo sa drvenom građom(?!), prijavama i Martini. i ovo sa amisovim štosevima ne razumijem....
Preko VoIP telefonije (voice over internet protokol) nikada neznaš kada ti telefon radi, osim ako svako malo provjeravaš ispravnost preko mobitela i zovep sam sebe.
Dakle, telefon često blokira i kada me zvala dostava iz Delnica za građu, dobijali su stalno poruku da mi je mobilna stanica isključena, a to nije mobilna stanica nego fiksni telefon kako reklamiraju, pa sam tako ostao zbog aljkavosti Martine i cjelokupnog tehničkog kadra u amisu bez građe i bez krovišta i ljudi su me smatrali neozbiljnim naručiocem.

Kada sam nabavio drugi router, vidio sam koliko je mogućnosti i opcija zaključano i da telefon radi uredno preko Skypa na istom routeru i da sa Administrator opcijama mogu raditi sve što poželim i da je veza stabilna, međutim Amisovi tehničari ulaze u postavke routera bez da najave korisniku preko Remote Assistance i mogu ti restartati router, pregledavati imenik i raditi što god požele bez obzira dali ti u tom trenutku obavljaš financijsku transakciju ili telefoniraš sa poslovnim partnerom.
Znači krajnje neozbiljno.
Tako sam protiv istih podnio prijavu u državni inspektorat, jer su povrijedili na desetke pravila i zakona, a sve na štetu korisnika.

Štosevi su da se sklope zahtjevi (to nisu i ugovori) i onda se nema šanse maknuti od njih na bilo kojeg operatera dok se sve ne plati, a i nigdje nisu napomenuli da je ama baš sve zaključano. Router i wlan je privatna mreža, kao i alati sa kojima korisnik ima pravo administrirati, no Amis to nedozvoljava i računala nemogu imati stalnu mrežnu IP adresu, a to je potrebno zbog dyndns-a i kako se stalno mijenja dinamička IP adresa i router se mora resetirati zbog blokiranja, tako se opet ručno moraju mijenjati i sve ostale postavke na računalima, jer nema backup, a niti restore podataka.

Konkretno, zadnje smeće od telekomunikacija od kojih bi želio uslugu.
Svi koji koriste routere SpeedTouch imaju iste ili slične probleme, ako koriste VoIP telefoniju, dok isti router radi savršeno (ako je otključan) preko splitera, ali to samo daje T-com, a koliko vidim da je ljudima važno da je samo što jeftinije, a nije im važna kvaliteta.

Svaki ozbiljni korisnik koji koristi internet i telefon za posao nema šanse da može poslovati sa njihovom opremom.
Evo ti i rezultat prijave;

a ovdje je Prijava inspektoratu
Staro 03.01.2008., 09:28   #1090
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Lijepo ti to...al ne kužim, ak imaš tolko sranja s njima i nemaš povjerenja u njih...jednostavno otiđi...Raskini ugovor nekak, neam pojma kak jer me ne zanima to pošto sam njihovom uslugom i više nego zadovoljan.
JVC MX-GT88 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.01.2008., 09:52   #1091
Mihac
Registered User

Citiraj:
Autor JVC MX-GT88 Pregled postova
Lijepo ti to...al ne kužim, ak imaš tolko sranja s njima i nemaš povjerenja u njih...jednostavno otiđi...Raskini ugovor nekak, neam pojma kak jer me ne zanima to pošto sam njihovom uslugom i više nego zadovoljan.
Ne možeš raskinuti ugovor koji nemaš, jer si dobio samo zahtijev koji si popunio, a to nije ugovor po zakonu. I ako kojim slučajem imaš materijalne troškove zbog nepružanja usluge, a imaš na njih pravo po zakonu o potrošačima i zakonu o obveznim odnosima, kao i po zakonu o telekomunikacijama, onda popušiš, osim u uvjetima koje sam ja imao, te sam svaki telefonski razgovor snimao (video nadzor, a telefon kod razgovora na hand free) inače se ne smije snimati ako ne upozoriš sugovornika, pa sam tako uspio raskinuti sa njima sve odnose i samo sam nazvao sa mobitela T-sranje i drugi dan, tj treći dan ujutro su mi odmah spojili tri telefonske linije i to samo na telefonski poziv.
Sada preostaje naknada štete, jer sam izgubio u poslu zbog toga što je telefon više bio u kvaru, nego što je radio, kao i što je internet svako malo pucao (to nesmije kad radiš preko SSL stranica, jer gubiš podatke).

Kod T-sranja spajam router koji god zaželim (nemaju ograničenja nikakva), međutim to što je skuplje stoji, ali bar nemam nikakvih smetnji i sve radi i to čak nešto brže nego preko njihovog standardnog routera ZyXEL kojeg daju (on šteka malo).

Ovdje sam ovo sve napisao da se korisnici koji trebaju sigurnost ne zalete na obećanja kao i na onaj sistem sa Vipom i majmunom bez banane, a nazadnje ljudi ogorčeni i neznaju kako će ostvariti svoja prava, a ovi kulturno vuku lovu od nas korisnika u svoju državu, a nama ne ostaje ništa osim kukanja i pretraživanja raznih foruma po netu nebi li riješili svoje probleme.
Staro 03.01.2008., 13:51   #1092
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
da, moram se sloziti da onda amis nije za poslovne korisnike, ali za mene kao privatnog korisnika, koji gotovo uopce ne koristi fiksu liniju, a ni moji doma previse ne. a i ne puca mi veza (vrlo rijetko). meni su oni skroz ok za sada.

e da, i ne kuzim kak to mislis da se spajaju preko remote assistance-a na router, mislim to mozda mogu na windowsima na kojima je to ukljuceno, kod mene onda ne bi mogli, mora da je neka druga metoda u pitanju, ili ja tu nes ne kuzim.

i nadam se da ces se uspjeti izboriti za sve sto su ti duzni. jos samo jedno pitanje, koja je sluzbena razlika izmedju zahtjeva i ugovora, fala.
Staro 03.01.2008., 14:37   #1093
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

uf , neznam kaj da ti kažem. ja koristim 2u1 već 6 mj. i sve mi radi bez greške. bilo je par dana (3-4 max)da je internet štekao ali tada je štekalo gotovo svim providerima. što se tiče szk iz iskustva o njima mogu reći samo pozitivno. što se telefona tiče nikad mi nije bio u kvaru (puno se koristi - stara i sestra stalno zivkaju) nit mi je itko rekao da mi je linija dugo zauzeta/isključena.

Staro 03.01.2008., 14:45   #1094
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor marauder16 Pregled postova
da, moram se sloziti da onda amis nije za poslovne korisnike, ali za mene kao privatnog korisnika, koji gotovo uopce ne koristi fiksu liniju, a ni moji doma previse ne. a i ne puca mi veza (vrlo rijetko). meni su oni skroz ok za sada.

e da, i ne kuzim kak to mislis da se spajaju preko remote assistance-a na router, mislim to mozda mogu na windowsima na kojima je to ukljuceno, kod mene onda ne bi mogli, mora da je neka druga metoda u pitanju, ili ja tu nes ne kuzim.

i nadam se da ces se uspjeti izboriti za sve sto su ti duzni. jos samo jedno pitanje, koja je sluzbena razlika izmedju zahtjeva i ugovora, fala.
Spajaju ti se na tvoj router, meni su jednom restartali router i odmah sam ih isao zvat i naravno bila je isprika kao lose su vam parice to se sam router resetira. Tada sam bas bio usred vaznog ssh sessiona na jednom serveru i nikom nista. Sto se toga tice mislio sam da me nece smetat ali kad mi bez veze resetiraju router itekako me to zivcira. Cim mi istekne ugovor prebacit cu se kod drugog operatera vec bi sad napravio ali ne mogu vise izaci iz ugovora sa onih 400kn ko prije.
Staro 03.01.2008., 15:13   #1095
marauder16
upgrading...
Moj komp

onda ja imam srece, nikad mi se nije restarto za vrijeme DotA-e
Staro 03.01.2008., 18:49   #1096
Mihac
Registered User

Citiraj:
Autor marauder16 Pregled postova
........ jos samo jedno pitanje, koja je sluzbena razlika izmedju zahtjeva i ugovora, fala.
Strahovito velika razlika.
Zahtijevati možeš i kredit, jel tako? I u tom zahtjevu o krediti su ti prešućene bitne činjenice i manjkavosti.
No, da bi se realizirao kredit ili zahtjev, moraš biti upoznat sa svim činjenicama, nedostatcima, cijenom, nadležnošću i ostalim, a sve ti piše lijepo u zakonu, a tek onda potpisuješ ugovor sa kojim si ugovorna stranka.

Probaj priložiti u poreznu upravu zahtjev za kredit za godišnji razrez (povrat poreza) i ljudi će ti se smijati, e pa tako i da bih pravdao bilo koje troškove, moraš ili moram imati ugovor, potpisana pravila i uvjete (ne ona na internetu, jer su nevažeća).

A u router ti ulaze preko svoje mreže i to je tebi skriveno, a nalazi se ovdje:
otvoriš http://192.168.1.254/cgi/b/bandr// zatim datoteku otvoriš u notepadu i potražiš [ ip.ini ] i tu nalaziš ovo:

Citiraj:
config
debug traceconfig input=-telnet forward=-telnet output=-telnet drop=all
ipadd intf=LocalNetwork addr=10.0.0.138/24 addroute=enabled
ipadd intf=LocalNetwork addr=192.168.1.254/24 addroute=enabled
ipconfig addr=192.168.1.254 preferred=enabled primary=enabled
rtadd dst=255.255.255.255/32 gateway=127.0.0.1
rtadd dst=10.250.200.0/30 gateway=10.201.0.1 intf=mgmtif metric=1
zatim nalaziš u [ hostmgr.ini ] ovo:
Citiraj:
add mac_addr=00:18:74:3a:24:00 ip_addr=172.31.0.1 name=Unknown-00-18-74-3a-24-00 type=genericor hash2=fb6ac6bba253379528d5640350f84f8c
a onda nalaziš ovo pred kraj:
Citiraj:
[ mlpuser.ini ]
add name=support password=_CYP_d12e175ffb9ae99e4a3acf0c0d5d9ff7 role=TechnicalSupport hash2=95fd8833b8ce7fa83c7f58b916a13890 defremadmin=enabled
add name=amis password=_CYP_bec1d32943729a216f34122318c5c831 role=Administrator hash2=fb6ac6bba253379528d5640350f84f8c
to im daje mogućnost da ti gledaju u tvoje privatne pozive tko te je zvao, da ti upravljaju routerom, da znaju tvoje otvorene portove i IP adrese, dakle konkretno neovlašteno upravljanje tuđim podatcima.

Što misliš što se desi ako ja upadnem u nečije računalo na poslu? Jelda, kažnjivo djelo.
A, što se desi ako amis nadgleda tvoje računalo, router i upotrebljava tvoje podatke i telefone za GSK, PULS i ostale marketinške tvrtke i agencije.

Ništa se ne dešava, osim ako im netko ne stane na kraj, pa kod mene to nisu mogli raditi i odmah sam preflashao router i obrisao im te postavke pristupa, a poslije je bilo pas mater o nekim pravima, a kada sam ih upitao da mi pokažu ijedan ugovor ili ta prava koja sam navodno potpisao, e onda je nastala panika.

Takva neusluga se može i prekinuti i bez plaćanja preostale naknade koji oni potražuju do isteka navodnog ugovora i to bez ikakvih posljedica po korisnika, a na njihovu štetu.
Staro 03.01.2008., 19:38   #1097
mikimikic
Premium

Datum registracije: Dec 2005
@Mihac dali prodajes mozda router koji ti je visak?

Dali mozes uputit na neki link kako prefleshat router, tj ukinut im prava da gledaju nase podatke. ja sam radio bruteforce na router da bi dobio pass ali to traje, a posto sam stalno u susretu sa ruterom

btw zanima me odakle si narucivao ruter, jer imam vise korisnika koji bi zeljeli neke mogucnosti na ruteru a amis ili iskon mi takve stvari nedopustaju

Hvala
Staro 03.01.2008., 21:06   #1098
Mihac
Registered User

Citiraj:
Autor mikimikic Pregled postova

Dali mozes uputit na neki link kako prefleshat router, tj ukinut im prava da gledaju nase podatke. ja sam radio bruteforce na router da bi dobio pass ali to traje, a posto sam stalno u susretu sa ruterom

btw zanima me odakle si narucivao ruter, jer imam vise korisnika koji bi zeljeli neke mogucnosti na ruteru a amis ili iskon mi takve stvari nedopustaju

Hvala
Mogu sve, ali da ne dovodim ovaj forum i administratore u moguću neugodnost pogledati na http://zagreb-forum.com/news-75.html tu je samo jedan dio, a drugih djelova ima na http://zagreb-forum.com/forum/index.php?topic=583.0 , sve što je nejasno se može upitati i dobiti će se točna uputstva, no ne zaboravite da općenito meni i mom portalu nemogu apsolutno ništa (najveći dio smo informatičari, programeri i telekomunikacijske struke), tako da možemo drmati i sa državnim inspektoratom i ostalima bez posljedica, pa nebih volio da ovaj forum (makar se otvara ko kilava krava) doživi posljedice kao onaj vukovarac.net (a i on se vadi što mene nitko ne tuži).

Sve postavke koje se mijenjaju su za napredne korisnike, dakle ima se apsolutno sva administracija, a ako se nešto zezne u postavkama može se na restore opet vratiti natrag.

Recimo ima i jedan ovakav dio, ali je to za ekipu koja je malo upućenija.
http://zagreb-forum.com/forum/index.php?topic=305.30

Pristupiti routeru se može i preko dos-a na ovaj način:
CMD > telnet 192.168.1.254
zatim router zatraži lozinku i onda si gazda na njemu.

Njihove postavke
Citiraj:
[ env.ini ]
set var=CONF_DEVICE value=780
set var=CONF_REGION value=Slovenia
set var=CONF_PROVIDER value=Amis
set var=CONF_DESCRIPTION value="Amis Factory Defaults"
set var=CONF_SERVICE value="3Play and Mgmt on 1.32"
set var=HOST_SETUP value=auto
set var=HOST_LANGUAGE value=en
set var=DHCSTATE value=enabled
set var=POOL_start value=192.168.1.1
set var=POOL_end value=192.168.1.253
set var=WLAN_STATE value=enabled
set var=IDS_STATE value=enabled
set var=CONF_TEMPLATE value=Amis.tpl.gz
set var=CONF_USR_COMMENT value="Configuration created by Embedded Wizard (profile:active/Amis.tpl.gz)"
set var=CONF_DATE value="Configuration modified manually"
set var=CONF_TPVERSION value=2.0.0
Moje postavke
Citiraj:
[ env.ini ]
set var=CONF_DEVICE value=576|580|585|586|716v5|780|785
set var=CONF_REGION value=Any
set var=CONF_PROVIDER value=Basic
set var=CONF_DESCRIPTION value="Connecting to Internet using routed connection. This allows sharing of your Internet connection with multiple devices on your local network."
set var=CONF_SERVICE value="Routed PPPoE"
set var=HOST_SETUP value=auto
set var=HOST_LANGUAGE value=en
set var=UPGRADE_URL value=http://www.speedtouch.com/upgrade/upgrade.htm
set var=ATM_addr value=1.32
set var=ATM_upl value=pppoe
set var=ST_WF_WPA value=1
set var=ST_WF_WEP_ASC value=1
set var=ST_WF_SECURITY value=wep
set var=ST_ACL_CONFIG value=unlock
set var=DISP_SERVICE value="Routed PPPoE"
set var=HOST_LANG_ID value=en
set var=HOST_MAC_ADDR value=00-0F-B0-EE-CD-56
set var=HOST_IP_ADDR value=<DHCP>
set var=HOST_NET_MASK value=<DHCP>
set var=HOST_GATEWAY value=<DHCP>
set var=HOST_DNS value=<DHCP>
set var=CONF_DATE value="Configuration modified manually"
set var=CONF_TPVERSION value=2.0.0
Također postoji stvar da se u router pristupa preko dosa ili RUN>CMD, pa se upiše: telnet 192.168.1.254 i dobije se ovo:

Ovdje se mogu mijenjati sve postavke po vlastitoj potrebi, normalno to važi samo za naprednije korisnike, a također se postavke mogu raditi i preko ftp sučelja, a to je za skroz napredne korisnike.
Napomena:
Sve postavke se mijenjaju na vlastitu odgovornost pošto postoji mogućnost da korisnici koji ne barataju dobro sa programskim jezicima zabrljaju stvar, ali tu se uvijek može napraviti reset routera na tvorničke postavke,a zatim učitati user.ini datoteku i onda i dalje sve radi.
Srdačan pozdrav svim amisovim tehničarima sa željom: "učini još jedan pogrešan korak"
Znači, sve je jednostavno:
Citiraj:
[ mlpuser.ini ]
add name=support password=_CYP_d12e175ffb9ae99e4a3acf0c0d5d9ff7 role=TechnicalSupport hash2=95fd8833b8ce7fa83c7f58b916a13890 defremadmin=enabled
add name=amis password=_CYP_bec1d32943729a216f34122318c5c831 role=Administrator hash2=fb6ac6bba253379528d5640350f84f8c
add name=user password=_CYP_d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e role=PowerUser hash2=a2e279ed6671666bed7738338c8c849f defuser=enabled
PowerUser zamijenite sa Administrator i apsolutno sve postavke bi trebale ostati iste.
Staro 03.01.2008., 21:26   #1099
Mihac
Registered User

Pa jedva postavim post ovdje, kaj je to sa serverom?

Imam 4 routera sa različitim firmwerom (2 koristim, a 2 su na osiguranju sudskih dokaza protiv Amisa, jer su ilegalno uvezeni preko Slovenije)

Može ih se kupiti na gore više navedenom linku, a i bilo gdje drugdje, dovoljno je upisati u internet tražilicu " THOMSON ST780 " i plaća se kreditnom karticom.
Staro 03.01.2008., 21:38   #1100
Mihac
Registered User

Citiraj:
Autor mikimikic Pregled postova
Imam isti router kao i ti i isti paket ali na T-comu i vidi razlike, samo je moj router otključan i ide i na Metronet, Amis, Iskon i sve ostale ISP-ove koji koriste SpeedTouch

Staro 03.01.2008., 23:38   #1101
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Preko VoIP telefonije (voice over internet protokol) nikada neznaš kada ti telefon radi, osim ako svako malo provjeravaš ispravnost preko mobitela i zovep sam sebe.
Dakle, telefon često blokira i kada me zvala dostava iz Delnica za građu, dobijali su stalno poruku da mi je mobilna stanica isključena, a to nije mobilna stanica nego fiksni telefon kako reklamiraju, pa sam tako ostao zbog aljkavosti Martine i cjelokupnog tehničkog kadra u amisu bez građe i bez krovišta i ljudi su me smatrali neozbiljnim naručiocem.

Kada sam nabavio drugi router, vidio sam koliko je mogućnosti i opcija zaključano i da telefon radi uredno preko Skypa na istom routeru i da sa Administrator opcijama mogu raditi sve što poželim i da je veza stabilna, međutim Amisovi tehničari ulaze u postavke routera bez da najave korisniku preko Remote Assistance i mogu ti restartati router, pregledavati imenik i raditi što god požele bez obzira dali ti u tom trenutku obavljaš financijsku transakciju ili telefoniraš sa poslovnim partnerom.
Znači krajnje neozbiljno.
Tako sam protiv istih podnio prijavu u državni inspektorat, jer su povrijedili na desetke pravila i zakona, a sve na štetu korisnika.

Štosevi su da se sklope zahtjevi (to nisu i ugovori) i onda se nema šanse maknuti od njih na bilo kojeg operatera dok se sve ne plati, a i nigdje nisu napomenuli da je ama baš sve zaključano. Router i wlan je privatna mreža, kao i alati sa kojima korisnik ima pravo administrirati, no Amis to nedozvoljava i računala nemogu imati stalnu mrežnu IP adresu, a to je potrebno zbog dyndns-a i kako se stalno mijenja dinamička IP adresa i router se mora resetirati zbog blokiranja, tako se opet ručno moraju mijenjati i sve ostale postavke na računalima, jer nema backup, a niti restore podataka.

Konkretno, zadnje smeće od telekomunikacija od kojih bi želio uslugu.
Svi koji koriste routere SpeedTouch imaju iste ili slične probleme, ako koriste VoIP telefoniju, dok isti router radi savršeno (ako je otključan) preko splitera, ali to samo daje T-com, a koliko vidim da je ljudima važno da je samo što jeftinije, a nije im važna kvaliteta.

Svaki ozbiljni korisnik koji koristi internet i telefon za posao nema šanse da može poslovati sa njihovom opremom.
Evo ti i rezultat prijave;

a ovdje je Prijava inspektoratu
Uf. Definitivno ne prelazim na amis, a ni na iskon duo... Čekam crnije dane.
Btw, bio kod prijatelja koji ima amis, kvaliteta zvuka je u rangu mobitela, možda i niže... Fućkaš "voip".
Punio4 je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2008., 00:15   #1102
marauder16
upgrading...
Moj komp

Citiraj:
Takva neusluga se može i prekinuti i bez plaćanja preostale naknade koji oni potražuju do isteka navodnog ugovora i to bez ikakvih posljedica po korisnika, a na njihovu štetu.
to znaci da zapravo nema nikakvog ugovora koji mene obvezuje da ja njima ista placam ako sam dobro shvatio?

a uglavnom, tu je previse podataka koje ne razumijem, a i ne kuzim se previse u to (jos), pa cu im zasad pustit da rade kaj hoce, jer meni ionak iz dzepa ni u dzep, a i nemam problema, tak da zasad ostajem kod njih, poslije, vidjet cemo.

al hvala na brdu ovih informacija, ovo sve lijepo ide u jedan word file, da to malo jos proucim
Staro 04.01.2008., 00:39   #1103
Mihac
Registered User

ZAKON O TELEKOMUNIKACIJAMA

VI. ZAŠTITA PRAVA KORISNIKA USLUGA
Posebne obveze davatelja javnih govornih usluga

Pretplatnički odnosi

Članak 43.

(1) Prava i obveze iz pretplatničkog odnosa između davatelja javnih telekomunikacijskih usluga i pretplatnika tih usluga ure*đuju se općim uvjetima poslovanja iz članka 62. stavka 1. ovoga Zakona.

(2) U sklopu općih uvjeta poslovanja iz stavka 1. ovoga članka osobito se utvrđuje izgled i sadržaj obrasca zahtjeva za priključenje pretplatničke terminalne opreme, način i uvjeti zasnivanja, prijenosa i raskidanja pretplatničkog odnosa, odredbe o održavanju, pregledu, premještaju i privremenom isključenju pretplatničke terminalne opreme, kao i druga pitanja u vezi s pretplatničkim odnosom, koja su propisana pravilnikom iz članka 62. stavka 7. ovoga Zakona.

(3) Davatelji javnih telekomunikacijskih usluga moraju sklopiti pisani ugovor s pretplatnikom o priključenju na svoju telekomunikacijsku mrežu i pružanju javnih telekomunikacijskih usluga. Pisani ugovor mora osobito sadržavati odredbe utvrđene posebnim zakonom kojim se uređuje zaštita potrošača. Pisani ugovor za pružanje javnih govornih usluga u nepokretnoj telekomunikacijskoj mreži, koji je sklopljen na vrijeme dulje od godine dana, mora sadržavati i odredbu o pravu pretplatnika na otkazivanje ugovora uz otkazni rok u trajanju od najviše šest mjeseci.

(4) Davatelji javnih telekomunikacijskih usluga kod uvođenja novih usluga obavezni su korisnicima dati njihov podroban opis, te im omogućiti odabir korištenja i u slučaju ako su navedene usluge besplatne.

Podroban ispis računa

Članak 44.

(1) Davatelji javnih telekomunikacijskih usluga moraju automatski bilježiti podatke o obavljenim telekomunikacijskim uslugama za svoje korisnike usluga u svrhu obračuna troškova obavljanja tih usluga, te moraju omogućiti korisnicima usluga, bez naknade, uvid i kontrolu podataka o učinjenim troškovima i podroban ispis računa za obavljene telekomunikacijske usluge.

(2) Podroban ispis računa iz stavka 1. ovoga članka mora sadržavati sve potrebne podatke koji korisnicima usluga omogućuju jednostavnu provjeru i kontrolu troškova učinjenih obavljanjem tih usluga, odnosno uporabom nepokretne telekomunikacijske mreže, osim podataka o besplatnim pozivima i pozivima na telefonske brojeve za slučaj pomoći, te podataka koji su nespojivi s odredbama posebnih propisa o zaštiti osobnih podataka.

(3) Vijeće Agencije može svojom odlukom utvrditi i dodatne podatke, osim podataka iz stavka 2. ovoga članka, koje su davatelji javnih telekomunikacijskih usluga obvezni, bez naknade, uključiti u podroban ispis računa.

(4) Podroban ispis računa iz stavka 1. ovoga članka dostavlja se bez naknade svim korisnicima usluga. Korisnici usluga imaju pravo, na temelju zahtjeva podnesenog davatelju javnih telekomunikacijskih usluga, primati račun za obavljene telekomunikacijske usluge bez podrobnog ispisa podataka.

--------------------------------------------------------------------------------

Ovo je samo jedan malecki dio kojeg se ne pridržavaju
Staro 04.01.2008., 01:03   #1104
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Vidim da si proucavao daj mi reci kako oni mogu mjenjati opce uvjete i da vrijede retroaktivno za nas isto koji smo prije potpisali. I onda na poledini racuna napisu da su promjenili opce uvijete, tako se meni dogodilo da sada vise ne mogu platiti 400kn i izaci iz ugovora sa njima nego po novom ugovoru moram platiti sve pretplate do isteka ugovora. Na tome su mi dignuli zivac, i na ucestalom restartanju modema (cesto mi se dogodi da administriram server preko shella) i samo odjednom cujem klik restartan mi je router.

Najgori je bio kad sam kompajlirao kernel i samo usred dana bam restart i vise se nece bootat. Zovem ih oni se kunu da oni ne restartaju modem nego da je to do oscilacija na parici.
Neznam dal sam vidio ikad da modem ima uptime preko 20 dana, a zadnjih mjesec dva svakih par dana mi se restarta modem.

Zbog takvih stvari hocu otici sa Amisa jer nece meni netko odredivati kad cu ja restartati modem, od T-coma modem je bar bio online po 100 dana bez problema.

Sto se tice PCE servera da steka ali nikako da ga nadograde pa se eto tako patimo.
Staro 04.01.2008., 08:00   #1105
Mihac
Registered User

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Vidim da si proucavao daj mi reci kako oni mogu mjenjati opce uvjete i da vrijede retroaktivno za nas isto koji smo prije potpisali. I onda na poledini racuna napisu da su promjenili opce uvijete, tako se meni dogodilo da sada vise ne mogu platiti 400kn i izaci iz ugovora sa njima nego po novom ugovoru moram platiti sve pretplate do isteka ugovora. Na tome su mi dignuli zivac, i na ucestalom restartanju modema (cesto mi se dogodi da administriram server preko shella) i samo odjednom cujem klik restartan mi je router.

Najgori je bio kad sam kompajlirao kernel i samo usred dana bam restart i vise se nece bootat. Zovem ih oni se kunu da oni ne restartaju modem nego da je to do oscilacija na parici.
Neznam dal sam vidio ikad da modem ima uptime preko 20 dana, a zadnjih mjesec dva svakih par dana mi se restarta modem.

Zbog takvih stvari hocu otici sa Amisa jer nece meni netko odredivati kad cu ja restartati modem, od T-coma modem je bar bio online po 100 dana bez problema.
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA
1005
Na temelju članka 12. stavka 1. točke 5., članka 12. stavka 3. Zakona o telekomunikacijama ......

15. ODGOVORNOST I NAKNADA ŠTETE
..........
15.3. Svaka Strana odgovorna je za štetu koja nastane njezinim Korisnicima uslijed pružanja odnosno nepružanja Usluga.

Dakle imaš pravo i na naknadu štete, opće uvjete ti nisi potpisao, jer je na zahtijevu samo naveden njihov link, a to neznači sa pravne strane ništa.

Ugovor možeš raskinuti jednostrano i obostrano zbog neispunjavanja uvjeta koje su naveli, prijevarnog oglašavanja, učestalosti smetnji i to još da ti oni podnesu zahtijev za vraćanje na T-com o svom trošku (najviše smiješ ostati bez usluge kod prebacivanja na starog operatera do 2 sata), imaš na mojoj stranici mali milion stvari o tome, kao i sve adrese inspektorata, gdje obavezno pošalješ dopis sa print screen dokazima grešaka samog routera koji nesmije biti limitiran.
Te probleme sam imao i ja i već sam počeo ludjeti jer mi u pola sql-a kad trebam potvrditi tablice koje sam upisao izbaci network error i lampice se počnu paliti i gasiti i tako 10-ak puta dnevno i ništa nemogu napraviti u komadu.
Jedino služi za gledanje golih cica po internetu (to mi netreba, jer imam u živo), a za bilo kakav posao ne vrijedi ničemu.

Na kutiji ti koliko znam ne piše izjava o sukladnosti, nemaš knjižicu na hrvatskom jeziku, imaš neupotrebljiv CD wizard i to ti je isto jedan od velikih razloga za bezbolan raskid obaveze.

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Sto se tice PCE servera da steka ali nikako da ga nadograde pa se eto tako patimo.
Aktivni korisnici: 108 (33 članova, 48 gostiju i 27 tražilica)

Evo zašto ti šteka, tu sam nekad bio i sam i onda sam im napisao e-mail i sad sam u europi, a sve za iste novce. Nema nedostupnosti i izmotavanja i da mi stiže hrpa mailova sa greškama database error. Sada rijetko kada imam prigušenje i to samo ako pustim da mi sa par računala GSiteCrawler napravi scan i sitemap za google, onda povuče jako puno prometa.
Citiraj:
1 24 ms 99 ms 99 ms dsldevice.lan [192.168.1.254]
2 * * * Request timed out.
3 210 ms 134 ms 110 ms 172.29.1.145
4 14 ms 14 ms 14 ms gtr10-gtr02.ip.t-com.hr [195.29.240.33]
5 62 ms 100 ms 111 ms gdr10-gtr10.ip.t-com.hr [195.29.240.106]
6 24 ms 23 ms 23 ms 212.73.203.129
7 23 ms 23 ms 25 ms ae-11-11.car1.Vienna1.Level3.net [4.69.135.29]
8 46 ms 60 ms 94 ms ae-6-6.ebr1.Frankfurt1.Level3.net [4.69.135.34]
9 46 ms 54 ms 53 ms ae-2.ebr2.Paris1.Level3.net [4.69.132.141]
10 128 ms 127 ms 139 ms ae-5.ebr2.Washington1.Level3.net [4.69.132.113]
11 229 ms 143 ms 127 ms ae-62-62.csw1.Washington1.Level3.net [4.69.134.1
46]
12 223 ms 371 ms 390 ms ae-61-61.ebr1.Washington1.Level3.net [4.69.134.1
29]
13 141 ms * 144 ms ae-2.ebr3.Atlanta2.Level3.net [4.69.132.85]
14 162 ms 162 ms 162 ms ae-7.ebr3.Dallas1.Level3.net [4.69.134.21]
15 194 ms 288 ms 325 ms ae-83-83.csw3.Dallas1.Level3.net [4.69.136.162]
16 194 ms 306 ms 172 ms ae-34-89.car4.Dallas1.Level3.net [4.68.19.134]
17 419 ms 178 ms 240 ms THE-PLANET.car4.Dallas1.Level3.net [4.71.122.2]
18 159 ms 158 ms 159 ms te9-2.dsr01.dllstx3.theplanet.com [70.87.253.14]
19 158 ms 159 ms 159 ms 7a.fd.5746.static.theplanet.com [70.87.253.122]
20 159 ms 173 ms 186 ms vl1.asr01.dllstx2.theplanet.com [12.96.160.26]
21 159 ms 160 ms 160 ms gi0-2.car15.dllstx2.theplanet.com [69.41.250.74]
22 161 ms 160 ms 160 ms a2.7a.5d45.static.theplanet.com [69.93.122.162]
prebaci se u europu i stvar će šljakati.
Staro 04.01.2008., 12:53   #1106
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

neznam kakve veze sad imaju svi ti zakonski članci... u krugu 100 m od mene još 4 moja frenda imaju 2u1 uslugu već mjesecima i nitko nema problema. svi su zadovoljni i cijenama i brzinama i pingovima. i sve nas lijepo zaboli zato kaj je možda nekad kvaliteta zvuka nijansu lošija. u globalu smo super zadovoljni. a svima vama prdonjama i seratorima mogu poručiti da se lijepo vratite na t-com i plačate im 70 kn pretplate za ništa , 50% skuplji flat za koji vas još opljačkaju na dslamu jer premalo puste , i 30% skuplje razgovore samo zato da vam netko nebi resetirao ruter. i onda si lijepo odaberite znak pažnje...možete si uzeti veliki lijepi rozi kišobran i onda si ga metnut....

Staro 04.01.2008., 15:33   #1107
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:

Aktivni korisnici: 108 (33 članova, 48 gostiju i 27 tražilica)

Evo zašto ti šteka, tu sam nekad bio i sam i onda sam im napisao e-mail i sad sam u europi, a sve za iste novce. Nema nedostupnosti i izmotavanja i da mi stiže hrpa mailova sa greškama database error. Sada rijetko kada imam prigušenje i to samo ako pustim da mi sa par računala GSiteCrawler napravi scan i sitemap za google, onda povuče jako puno prometa.

prebaci se u europu i stvar će šljakati.
Nije moj server i nema to veze sa mreznom latencijom nego sa preopterecenosti servera i vjerojatno sa swapanjem. Nije to moj server da mogu ista napraviti, ali imam na istoj lokaciji server i sve brzo radi cca 1.4mil. unique mjesecno..samo treba znat namjestit. Isto ko i kod foruma.hr
A i dolar je slab tako da je tamo sad ultra jeftino.

Citiraj:
neznam kakve veze sad imaju svi ti zakonski članci... u krugu 100 m od mene još 4 moja frenda imaju 2u1 uslugu već mjesecima i nitko nema problema. svi su zadovoljni i cijenama i brzinama i pingovima. i sve nas lijepo zaboli zato kaj je možda nekad kvaliteta zvuka nijansu lošija. u globalu smo super zadovoljni. a svima vama prdonjama i seratorima mogu poručiti da se lijepo vratite na t-com i plačate im 70 kn pretplate za ništa , 50% skuplji flat za koji vas još opljačkaju na dslamu jer premalo puste , i 30% skuplje razgovore samo zato da vam netko nebi resetirao ruter. i onda si lijepo odaberite znak pažnje...možete si uzeti veliki lijepi rozi kišobran i onda si ga metnut....
Zadovoljni su kada gledaju pornjavu i skidaju torrente. Shvati jos jednom bavim se administracijom i ne mozes mi usred dana restartat router pa da neznam kakva je kriza ili imat svako malo oscilacije u bandwdithu.

Vec sam te jednom upozorio da pazis na svoju jezicinu jer ako te smeta nemoj citat ali koliko vidim topic je o Amisu i tu razgovaramo trenutacno o problemima.

A problemi su:

- Svako malo restartanje modema
- Jos nisu sredili ugovore sa cix-om
- Stalno mjenjaju opce ugovore
- Oscilacije u pingu

A spojio sam minimalno 50 ljudi da Amis pa je moj uzorak daleko veci nego tvoj koji ni ne mozes nazvati reprezentativnim uzorkom od 4 ljudi.
Staro 04.01.2008., 16:14   #1108
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

to su možda tvoji problemi. a vi tu lajete kao da je svima tako i kao da su drugi operateri bogom dani i bez greške . pogledao sam na onom drugom forumu di ekipa pljuje po mihacu i to s razlogom. ako si tako zahtjevan daj onda više odhebi s amisa i pređi na t-com. gdje je problem? imaju u t-comu puno skladište kišobrana koje čeka samo tebe i mihaca. a ako misliš da češ onda imati boji ping ( ) i bolje uvjete u ugovoru ( ) i imat bolji bandwith ( ) onda hahahahaha....

Staro 04.01.2008., 16:56   #1109
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
to su možda tvoji problemi. a vi tu lajete kao da je svima tako i kao da su drugi operateri bogom dani i bez greške . pogledao sam na onom drugom forumu di ekipa pljuje po mihacu i to s razlogom. ako si tako zahtjevan daj onda više odhebi s amisa i pređi na t-com. gdje je problem? imaju u t-comu puno skladište kišobrana koje čeka samo tebe i mihaca. a ako misliš da češ onda imati boji ping ( ) i bolje uvjete u ugovoru ( ) i imat bolji bandwith ( ) onda hahahahaha....
Jos jednom ako potpises neki ugovor taj ugovor vrijedi, ne mozes ti taj ugovor mjenjati i da vrijedi retroaktivno za sve prijasnje korisnike koji su potpisali. Jer s razlogom sam pitao kad sam uzimao 2u1 koji su uvijeti za prekidanje ugovora oni su na to rekli trebate platiti 400kn i to je to, da bi danas bilo da ako hocu izaci iz ugovora moram platiti sve pretplate do kraja.

A na T-comu sam bio do 2006e godine i bio sam medu prvim testnim korisnicima dok ti jos nisi znao sta je kompjuter ili internet. I dok nisu pocele akcije hocu internet T-com se u 2 godine testiranja srusio samo jednom. Dok je jos sve bilo na ATM-u. I ako nisi skuzio ja zelim otici ali ne mogu jer su mi promjenili opce uvjete.
Staro 04.01.2008., 17:18   #1110
marauder16
upgrading...
Moj komp

Citiraj:
oprosti, al sto je tu lose ako covjek trazi svoja prava koja su mu zagarantirana zakonom, i sto se zali ako ima ocitih problema?
meni je osobno ok na amisu i boli me briga od kud je router uvezen, sto nemam admin ovlasti nad njime, sto mi mogu restartat router ili sto sve ne kad hoce, ili sto rade s mojim podacima. stvarno mi puca ona stvar, problema nemam (rijetki), placam malo u odnosu na druge i mogu prihvatiti krsenje tih nekih prava jer mislim da mi ne zadaju probleme u moje koristenju interneta, bar ne za ono sto meni treba. vjerujem da tu imamo slicne stavove, ali ne mozes covjeku uskracivati pravo da se zali, i nije istina da govori da svi imaju problema, iznosi svoje probleme i iznosi cinjenice o krsenju zakona koje amis provodi, to sto to tebe i mene ne smeta nije vazno, njega smeta i on ima svako pravo da se zali na to.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno