|
![]() |
#1082 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1083 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Objektive garantirano ne servisiraju. Za to ipak mora biti stručnija osoba od običnog servisera potrošačke elektronike. Teško da i čačkaju po ostalim stvarima. Više manje se sve danas svodi na zamjene, a druga stvar je ako imaju par ljudi u ekipi koji imaju certifikat od određenog branda da mogu izvesti manje popravke. Fušarenje ne bi trebalo biti, ali imamo i kod nas takvih primjera, pa me ništa ne čudi. No, ipak, objektiv o kojem je kolega pričao ne može dirati nitko osim ovlaštenog servisera pojedinog branda. Traje vjerojatno dugo jer prvo ide u Mađarski Edigital, pa od njih onda u ovlašteni servisni centar i istim putem nazad.
![]() |
#1084 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
2 tjedna čekao hladnjak za proc... mislim da to mora puno brže! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
The mighty pirate
|
Mislim da je najbliži autorizirani u Češkoj. No, nebitno. Uzmeš u obzir da šalju robu jednom ili dvaput tjedno u Mađarsku. Ajmo reć da je to petak. U najboljem slučaju robu dobiju u ponedjeljak. Ako tamo samo sortiraju robu i šalju dalje, a ne otvaraju i pregledavaju, najranije će otić u utorak ili srijedu, realnije u petak ili tek sljedeći ponedjeljak. Tu već ostaneš bez najmanje jednog tjedna. Dok dođe do Nizozemske/Češke, eto ti još 2-3 dana. Dok dođe uopće na red za dijagnostiku, proći će još tjedan ili dva. Ako treba zamjenski dio, opet može proć tjedan dana ili više dok stigne iz tvornice. Opet uzmi par dana dok ga ugrade, testiraju, spakiraju, pošalju i sve s početka opet uzmi u obzir. Po meni je 2 mjeseca realno čekati na rješavanje reklamacije. Edigital tu ne može puno, kad su samo posrednici. Bez njih bi to možda trajalo 2 tjedna manje. Uvijek kontaktiraš prvo proizvođača i objasniš da prodavač ima jako dugu i kompliciranu proceduru, a tebi je hitno. Vjerojatno će te tražiti račun i serijski broj i dati RMA broj i upute kako da pošalješ u servis. Najjednostavniji i najbezbolniji način reklamacije. Ako ne prolazi i moraš preko Edigitala, onda znaš da ćeš čekati.
![]() |
#1087 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
Neki proizvođači imaju odličan support i rješavanje reklamacija, neki opet to ni ne rade ali zato treba prvo provjerit. Normalno da je najjednostavnije vratit proizvod u trgovinu, ali to će onda potrajat. Sve je na snalažljivosti korisnika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1088 |
Creeper
|
Znači ja bi trebao slati komponente Mađarskom dobavljaču na servis jer HR dobavljači ne žele imati posla s robom iz Edigitala... To mi je baš jednostavno i bezbolno. Meni definitivno nije normalno čekati 2 mjeseca na rješavanje reklamacije. Zamisli da kupiš auto, nešto kvrcka i oni ti uzmu auto na dva mjeseca i ti ideš pješke. Utorkom šalju robu u Mađarsku, četvrtkom im stiže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1090 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Rezultat je ušteda vremena, no košta te poštarina. To što ti očekuješ da u trgovinama, pošti, dostavnim službama, servisima i tvornicama rade roboti i da sve mora biti gotovo u 24 sata, ne znači da u stvarnom svijetu to tako i funkcionira. Ne moram zamisliti, znam takav slučaj ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1091 | |
Creeper
|
Citiraj:
@Ivan ne bi u 24h, 15 dana, 20... to mi je ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1092 |
The mighty pirate
|
Unutar mjesec dana je izvedivo samo u jednom slučaju. Veliki domaći zastupnik tipa MSan/Ezy... koji ima vlastite servisere i ogroman lager. 1. Dođe stvar na servis 2. Serviser u roku 24 sata do tjedan dana (ovisi o gužvi) dobije neispravnu stvar na stol i dijagnosticira je kao neispravnu. 3. Dobije odobrenje za zamjenu za novo. 4. Zove te da dođeš po novu stvar u roku tjedan, dva ili tri od predaje na servis. U pozadini, nakon toga što si ti preuzeo svoj novi uređaj, odvija se ista priča koju moraš proć s edigitalom. MSan mora prijaviti kvar proizvođaču, proizvođač mu dodjeljuje RMA, oni šalju uređaj proizvođaču i proizvođač im šalje novi prvom prilikom. Lager i vlastiti servis (koji to nije jer samo dijagnosticiraju kvar) su jedine stvari koje te spase čekanja razumnog roka.
![]() |
#1094 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Tu vjerojatno igra glavnu stvar marža...edigital uzima najmanju maržu, ali rezultat je slab servis...ili plati nekome drugome ko ima zalihu robe i igra na kvalitetu i povjerenje kupaca, ali to mora i naplatiti...ja sam odlučio riskirati čekanje i platiti 2000 umjesto 2600kn kod slijedećeg najjeftinijeg trgovca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1098 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Kad sam kupovao matičnu i SSD-e kod njih, odlučio sam riskirati zbog dosta velike uštede. Hoću li kukati ovdje kad mi se nešto pokvari i pljuvati po njima? Neću. Sam sam si kriv. Ovdje je 90% "loših iskustava" s njima upravo to. Znaš što te čeka, riskiraš i onda su ti svi krivi. Onih 10% su oni prvi kupci koji su to iskusili na teži način.
![]() |
![]() |
#1099 |
Banned
|
Neznam samo odakle ovo "Znas sto te ceka". Uopce neznas, ili valjda mislite da svi kupci prvo odu na pcexpert pa citaju misljenja? Ili mislite da velika vecina kupaca uopce napravi nekakvu analizu trzista prije kupovine dalje od potrage za najjeftinijom... Da im to pise na stranicama trgovine, ajde shvatio bi "znas sto te ceka", ali to je daleko od istine... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1100 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ili ti misliš da otkriju ovaj forum tek kad nešto kupe pa treba kukat? I to je moguće. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1101 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Neznam kak mozete pokusavati opravdati reklamaciju od 2 mjeseca. To je po meni nehumano, neozbiljno i radi se budala od kupca. Npr. reklamacija grafe u Asbis s dijagnostikom i zamjenom je resena u 24h, dijagnostika i zamjena misa logitech mis u ADM je rijesna u 3 dana, dijagnostika i zamjena 2 A-Data sticka (Usb 3.0, 32Gb) u ADM je resena u 9 dana (ali nakon 4 su javili da je odobrena zamjena i da se ceka dostava). Dok frend vec 3 tjedna (cca 21-23 dana) ceka odgovor kaj je s Kingston stickom (usb 3.0, 32Gb), a ja mu se smijem, jer uzel je u ED zbog ustede od 20kn naspram drugih ducana, a na kraju je popizdil i kupil novi stick u drugom ducanu, jer cekati na reklamaciju tak dugo nema smisla. Po meni je humana reklamacija kada cekas do 2 tjedna, sve iznad toga je slamperaj i neodgovornost prema kupcu i musteriji.
![]() |
#1102 |
Creeper
|
Na forum dođe možda 5% kupaca kukati, 95% ih popuši i za to se nikada ne sazna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1103 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Znači može se ..., a općenito je poznato da najeftinije nije uvijek najeftinije ili da sa sobom nosi određene rizike. I nitko ne opravdava njihove postupke, ali ne mogu dfugačije kad su takva firma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1104 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Upravo to Neke trgovine kod nas rade s 0% a neke i s minusom, samo kako bi bili među prvima na nabavi. To što neki ED ima manje cijene, nema nikakve veze sa maržana Btw potpis na ezav-ov post, tko god misli drugacije nije baš sam svoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1105 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
Ti jesi, pohvale, ali velika vecina nije. Nigdje na stranicama ne pise da se reklamacije toliko dugo rjesavaju tako da te price "poznato je da ED tako radi" ne vrijede nista i neznam odakle su se opce pojavile... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1106 | |
Creeper
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1107 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1108 |
Creeper
|
Računaj da trgovine kao Elipso imaj prilično veliku maržu, a webshopovi (za koje znamo kako funkcioniraju) nemaju toliko široku ponudu jer im se ne da zezati s nečim što možda nitko i ne traži. Ponekad nije loše poslati mail nekom webshopu i pitati mogu li to nabaviti, ja sam tako došao do svog miša za prilično dobru cjenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1109 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
(a koliko sad na brzinu vidim i elipso ima webshop, tako da ne vidim zašto uopće radiš razliku kao da je edigital one-man webshop negdje u podrumu) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
Creeper
|
Nisam ovdje direktno ciljao na Edigital, govorio sam općenito. Edigital može imati nisku nabavnu cijenu jer radi u više zemalja, što znači da ima veće tržište, naručuje više proizvoda i dobiju veći popust. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|