Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.07.2014., 00:01   #1081
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Tebi su barem popravili.
Tko? Extreme Digital? Gdje si našao informaciju da su i servis?

Daj se saberi i

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2014., 11:42   #1082
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Tko? Extreme Digital? Gdje si našao informaciju da su i servis?

Daj se saberi i
Edigital ima svoj servis u Madžarskoj, mislim da je to svima jasno.
partwish je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.07.2014., 12:08   #1083
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Objektive garantirano ne servisiraju. Za to ipak mora biti stručnija osoba od običnog servisera potrošačke elektronike.

Teško da i čačkaju po ostalim stvarima. Više manje se sve danas svodi na zamjene, a druga stvar je ako imaju par ljudi u ekipi koji imaju certifikat od određenog branda da mogu izvesti manje popravke. Fušarenje ne bi trebalo biti, ali imamo i kod nas takvih primjera, pa me ništa ne čudi.

No, ipak, objektiv o kojem je kolega pričao ne može dirati nitko osim ovlaštenog servisera pojedinog branda. Traje vjerojatno dugo jer prvo ide u Mađarski Edigital, pa od njih onda u ovlašteni servisni centar i istim putem nazad.

Staro 15.07.2014., 12:54   #1084
Buffon
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
2 tjedna čekao hladnjak za proc... mislim da to mora puno brže!
Buffon je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2014., 13:34   #1085
afterburner
Premium
Moj komp

afterburner's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
U mom slucaju objektiv je Tokina, a koliko znam jedini servis za njih u europi je u Nizozemskoj. Tako da je slan iz hrv u mađ pa u niz. Bez obzira na to dva mjeseca je previse
afterburner je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2014., 14:09   #1086
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Mislim da je najbliži autorizirani u Češkoj. No, nebitno.

Uzmeš u obzir da šalju robu jednom ili dvaput tjedno u Mađarsku. Ajmo reć da je to petak.
U najboljem slučaju robu dobiju u ponedjeljak. Ako tamo samo sortiraju robu i šalju dalje, a ne otvaraju i pregledavaju, najranije će otić u utorak ili srijedu, realnije u petak ili tek sljedeći ponedjeljak. Tu već ostaneš bez najmanje jednog tjedna.

Dok dođe do Nizozemske/Češke, eto ti još 2-3 dana. Dok dođe uopće na red za dijagnostiku, proći će još tjedan ili dva. Ako treba zamjenski dio, opet može proć tjedan dana ili više dok stigne iz tvornice. Opet uzmi par dana dok ga ugrade, testiraju, spakiraju, pošalju i sve s početka opet uzmi u obzir.

Po meni je 2 mjeseca realno čekati na rješavanje reklamacije. Edigital tu ne može puno, kad su samo posrednici. Bez njih bi to možda trajalo 2 tjedna manje.

Uvijek kontaktiraš prvo proizvođača i objasniš da prodavač ima jako dugu i kompliciranu proceduru, a tebi je hitno. Vjerojatno će te tražiti račun i serijski broj i dati RMA broj i upute kako da pošalješ u servis.
Najjednostavniji i najbezbolniji način reklamacije. Ako ne prolazi i moraš preko Edigitala, onda znaš da ćeš čekati.

Staro 15.07.2014., 14:42   #1087
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Uvijek kontaktiraš prvo proizvođača i objasniš da prodavač ima jako dugu i kompliciranu proceduru, a tebi je hitno. Vjerojatno će te tražiti račun i serijski broj i dati RMA broj i upute kako da pošalješ u servis.
Najjednostavniji i najbezbolniji način reklamacije. Ako ne prolazi i moraš preko Edigitala, onda znaš da ćeš čekati.
Upravo to.
Neki proizvođači imaju odličan support i rješavanje reklamacija, neki opet to ni ne rade ali zato treba prvo provjerit.
Normalno da je najjednostavnije vratit proizvod u trgovinu, ali to će onda potrajat.
Sve je na snalažljivosti korisnika.
wooden je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2014., 19:55   #1088
partwish
Creeper
Moj komp

Znači ja bi trebao slati komponente Mađarskom dobavljaču na servis jer HR dobavljači ne žele imati posla s robom iz Edigitala... To mi je baš jednostavno i bezbolno. Meni definitivno nije normalno čekati 2 mjeseca na rješavanje reklamacije. Zamisli da kupiš auto, nešto kvrcka i oni ti uzmu auto na dva mjeseca i ti ideš pješke.

Utorkom šalju robu u Mađarsku, četvrtkom im stiže.
Staro 15.07.2014., 20:16   #1089
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
I zato imaš opciju slobodnog izbora pa biraš trgovinu gdje ćeš nešto kupiti. Ak ti ne odgovara edigital zbog toga navedenog uvijek imaš naše trgovine.
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2014., 20:42   #1090
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Znači ja bi trebao slati komponente Mađarskom dobavljaču na servis jer HR dobavljači ne žele imati posla s robom iz Edigitala... To mi je baš jednostavno i bezbolno. Meni definitivno nije normalno čekati 2 mjeseca na rješavanje reklamacije. Zamisli da kupiš auto, nešto kvrcka i oni ti uzmu auto na dva mjeseca i ti ideš pješke.

Utorkom šalju robu u Mađarsku, četvrtkom im stiže.
Ne dobavljaču nego proizvođaču. Zaobilaziš dobavljača i njegovu politiku/ugovore/pravila i ideš direktno na proizvođačev RMA odjela, na koji, na kraju krajeva nakon svoje procedure ide i dobavljač.
Rezultat je ušteda vremena, no košta te poštarina.

To što ti očekuješ da u trgovinama, pošti, dostavnim službama, servisima i tvornicama rade roboti i da sve mora biti gotovo u 24 sata, ne znači da u stvarnom svijetu to tako i funkcionira.

Ne moram zamisliti, znam takav slučaj Možda ti zvuči nemoguće, ali takve stvari se događaju.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.07.2014., 20:49   #1091
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
I zato imaš opciju slobodnog izbora pa biraš trgovinu gdje ćeš nešto kupiti. Ak ti ne odgovara edigital zbog toga navedenog uvijek imaš naše trgovine.
Tako je, samo bilo bi fer da su to od prvog dana odmah napomenuli. Ja kada sam slao komponente na reklamaciju, rekli su da to obično rješavaju kroz 10 dana.

@Ivan ne bi u 24h, 15 dana, 20... to mi je ok.
Staro 15.07.2014., 21:01   #1092
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Unutar mjesec dana je izvedivo samo u jednom slučaju.

Veliki domaći zastupnik tipa MSan/Ezy... koji ima vlastite servisere i ogroman lager.

1. Dođe stvar na servis
2. Serviser u roku 24 sata do tjedan dana (ovisi o gužvi) dobije neispravnu stvar na stol i dijagnosticira je kao neispravnu.
3. Dobije odobrenje za zamjenu za novo.
4. Zove te da dođeš po novu stvar u roku tjedan, dva ili tri od predaje na servis.

U pozadini, nakon toga što si ti preuzeo svoj novi uređaj, odvija se ista priča koju moraš proć s edigitalom.
MSan mora prijaviti kvar proizvođaču, proizvođač mu dodjeljuje RMA, oni šalju uređaj proizvođaču i proizvođač im šalje novi prvom prilikom.

Lager i vlastiti servis (koji to nije jer samo dijagnosticiraju kvar) su jedine stvari koje te spase čekanja razumnog roka.

Staro 15.07.2014., 21:59   #1093
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Dva mjeseca za garanciju je sve samo ne normalno.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2014., 22:19   #1094
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Dva mjeseca za garanciju je sve samo ne normalno.
Tu vjerojatno igra glavnu stvar marža...edigital uzima najmanju maržu, ali rezultat je slab servis...ili plati nekome drugome ko ima zalihu robe i igra na kvalitetu i povjerenje kupaca, ali to mora i naplatiti...ja sam odlučio riskirati čekanje i platiti 2000 umjesto 2600kn kod slijedećeg najjeftinijeg trgovca
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2014., 22:55   #1095
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Po čemu si zaključio da oni imaju najmanju maržu?
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2014., 23:27   #1096
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Po najnižim cijenama na tržištu?
Staro 15.07.2014., 23:54   #1097
Forace
Premium
Moj komp

To ti ništa ne znači ako im ne znaš nabavnu cijenu robe.
Staro 16.07.2014., 00:31   #1098
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Tu vjerojatno igra glavnu stvar marža...edigital uzima najmanju maržu, ali rezultat je slab servis...ili plati nekome drugome ko ima zalihu robe i igra na kvalitetu i povjerenje kupaca, ali to mora i naplatiti...ja sam odlučio riskirati čekanje i platiti 2000 umjesto 2600kn kod slijedećeg najjeftinijeg trgovca
Upravo to. Kad daješ Edigitalu novce, riskiraš dulje čekanje kod eventualne reklamacije.

Kad sam kupovao matičnu i SSD-e kod njih, odlučio sam riskirati zbog dosta velike uštede. Hoću li kukati ovdje kad mi se nešto pokvari i pljuvati po njima? Neću. Sam sam si kriv.

Ovdje je 90% "loših iskustava" s njima upravo to. Znaš što te čeka, riskiraš i onda su ti svi krivi.

Onih 10% su oni prvi kupci koji su to iskusili na teži način.

Staro 16.07.2014., 01:03   #1099
sandokan111
Banned

Neznam samo odakle ovo "Znas sto te ceka". Uopce neznas, ili valjda mislite da svi kupci prvo odu na pcexpert pa citaju misljenja? Ili mislite da velika vecina kupaca uopce napravi nekakvu analizu trzista prije kupovine dalje od potrage za najjeftinijom...

Da im to pise na stranicama trgovine, ajde shvatio bi "znas sto te ceka", ali to je daleko od istine...
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2014., 02:08   #1100
wooden
Registered User

Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
ili valjda mislite da svi kupci prvo odu na pcexpert pa citaju misljenja?
Pa s obzirom da uredno dođu ovdje iznosit loša iskustva, bit će da su dobro upoznati s ovim forumom i iskustvima drugih.
Ili ti misliš da otkriju ovaj forum tek kad nešto kupe pa treba kukat? I to je moguće.
wooden je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2014., 06:36   #1101
ezav
Premium
Moj komp

ezav's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Neznam kak mozete pokusavati opravdati reklamaciju od 2 mjeseca.

To je po meni nehumano, neozbiljno i radi se budala od kupca.

Npr. reklamacija grafe u Asbis s dijagnostikom i zamjenom je resena u 24h, dijagnostika i zamjena misa logitech mis u ADM je rijesna u 3 dana, dijagnostika i zamjena 2 A-Data sticka (Usb 3.0, 32Gb) u ADM je resena u 9 dana (ali nakon 4 su javili da je odobrena zamjena i da se ceka dostava).

Dok frend vec 3 tjedna (cca 21-23 dana) ceka odgovor kaj je s Kingston stickom (usb 3.0, 32Gb), a ja mu se smijem, jer uzel je u ED zbog ustede od 20kn naspram drugih ducana, a na kraju je popizdil i kupil novi stick u drugom ducanu, jer cekati na reklamaciju tak dugo nema smisla.

Po meni je humana reklamacija kada cekas do 2 tjedna, sve iznad toga je slamperaj i neodgovornost prema kupcu i musteriji.
Staro 16.07.2014., 08:22   #1102
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Pa s obzirom da uredno dođu ovdje iznosit loša iskustva, bit će da su dobro upoznati s ovim forumom i iskustvima drugih.
Ili ti misliš da otkriju ovaj forum tek kad nešto kupe pa treba kukat? I to je moguće.
Na forum dođe možda 5% kupaca kukati, 95% ih popuši i za to se nikada ne sazna.
Staro 16.07.2014., 08:24   #1103
Forace
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Neznam samo odakle ovo "Znas sto te ceka". Uopce neznas, ili valjda mislite da svi kupci prvo odu na pcexpert pa citaju misljenja? Ili mislite da velika vecina kupaca uopce napravi nekakvu analizu trzista prije kupovine dalje od potrage za najjeftinijom...

Da im to pise na stranicama trgovine, ajde shvatio bi "znas sto te ceka", ali to je daleko od istine...
Pa ne znam baš da čitaju pce, ali recimo ja sam osobno zadnje kupovao grafu i bome sam se informirao tko je uvoznik čisto da znam s kim ću imat posla ako rikne.

Znači može se ..., a općenito je poznato da najeftinije nije uvijek najeftinije ili da sa sobom nosi određene rizike.

I nitko ne opravdava njihove postupke, ali ne mogu dfugačije kad su takva firma.
Staro 16.07.2014., 08:49   #1104
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
To ti ništa ne znači ako im ne znaš nabavnu cijenu robe.
Upravo to

Neke trgovine kod nas rade s 0% a neke i s minusom, samo kako bi bili među prvima na nabavi.

To što neki ED ima manje cijene, nema nikakve veze sa maržana

Btw potpis na ezav-ov post, tko god misli drugacije nije baš sam svoj.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2014., 12:53   #1105
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Puno vjerojatnije nego ono prvo. Uvijek kad ti nesto podje po krivu ides tjerat pravdu i trazis po netu kako i sto pa naletis na recimo thread...
Citiraj:
Na forum dođe možda 5% kupaca kukati, 95% ih popuši i za to se nikada ne sazna.
Tak i je. Neznam odakle fore "zna se kako je s njima". Normalno da se nezna, zna 1% kupaca...
Citiraj:
Pa ne znam baš da čitaju pce, ali recimo ja sam osobno
Ti jesi, pohvale, ali velika vecina nije. Nigdje na stranicama ne pise da se reklamacije toliko dugo rjesavaju tako da te price "poznato je da ED tako radi" ne vrijede nista i neznam odakle su se opce pojavile...
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2014., 13:10   #1106
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Autor sandokan111
Nigdje na stranicama ne pise da se reklamacije toliko dugo rjesavaju tako da te price "poznato je da ED tako radi" ne vrijede nista i neznam odakle su se opce pojavile...
Meni su tvrdili preko maila, da se to obično sve riješi kroz 10ak dana.
Staro 16.07.2014., 13:41   #1107
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Upravo to

Neke trgovine kod nas rade s 0% a neke i s minusom, samo kako bi bili među prvima na nabavi.

To što neki ED ima manje cijene, nema nikakve veze sa maržana

Btw potpis na ezav-ov post, tko god misli drugacije nije baš sam svoj.
Pa ako nešto platim 659kn kod njih, a najjeftiniji slijedeći (Elipso) je 901kn, kolika onda može biti Elipsova nabavna cijena? Ispada da bi se Elipsu isplatilo kupiti u ED pa preprodati ako ih njihov originalni dobavljač toliko dere
Staro 16.07.2014., 13:59   #1108
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Pa ako nešto platim 659kn kod njih, a najjeftiniji slijedeći (Elipso) je 901kn, kolika onda može biti Elipsova nabavna cijena? Ispada da bi se Elipsu isplatilo kupiti u ED pa preprodati ako ih njihov originalni dobavljač toliko dere
Računaj da trgovine kao Elipso imaj prilično veliku maržu, a webshopovi (za koje znamo kako funkcioniraju) nemaju toliko široku ponudu jer im se ne da zezati s nečim što možda nitko i ne traži. Ponekad nije loše poslati mail nekom webshopu i pitati mogu li to nabaviti, ja sam tako došao do svog miša za prilično dobru cjenu.
Staro 16.07.2014., 14:04   #1109
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Računaj da trgovine kao Elipso imaj prilično veliku maržu, a webshopovi (za koje znamo kako funkcioniraju) nemaju toliko široku ponudu jer im se ne da zezati s nečim što možda nitko i ne traži. Ponekad nije loše poslati mail nekom webshopu i pitati mogu li to nabaviti, ja sam tako došao do svog miša za prilično dobru cjenu.
A meni su rekli da edigital nije SAMO webshop nego imaju i trgovinu
(a koliko sad na brzinu vidim i elipso ima webshop, tako da ne vidim zašto
uopće radiš razliku kao da je edigital one-man webshop negdje u podrumu)
Staro 16.07.2014., 14:29   #1110
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
A meni su rekli da edigital nije SAMO webshop nego imaju i trgovinu
(a koliko sad na brzinu vidim i elipso ima webshop, tako da ne vidim zašto
uopće radiš razliku kao da je edigital one-man webshop negdje u podrumu)
Nisam ovdje direktno ciljao na Edigital, govorio sam općenito. Edigital može imati nisku nabavnu cijenu jer radi u više zemalja, što znači da ima veće tržište, naručuje više proizvoda i dobiju veći popust.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno