Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 12:31   #10921
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Koji mobitel kupiti? - 2. dio

Vjerojatno je mislio na trzuckanje i ponekad kasnjenje radu kao i svaki lite, low mid telefon u odnosu na neki brzi i skuplji. Uzmi 400 lite u ruke i 400 pro pa usporedi
Jucer dobio redmi 13c u ruke , covjek ga ima 15 dana. Ja bih ga zapalio da je moj.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:56   #10922
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Spyware ga opterećuje :D
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 15:46   #10923
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
kad antutu vrti 3d test, ide niti 1fps. ili oko 1 fps.

armor ga vrti na nekih 10tak fps. barem se vidi da ide, a ne da umire.

vjerojatno bi se to osjetilo i kod nekog gaminga, ali ja ne gejmam, nemam niti jednu igricu.

povezujem da je zbog grafike razlog zašto te animacije po menijima imaju te trzaje.

napominjem da se ne kužim u to.

šta se zagrijavanja tiče, xiaomi se gotovo pregrijao. honor 400 je bio neugodno topal. honor x8b je bio tek lagano. armor nisam osjetio razliku, ali to je rugged telefon pa je to možda razlog.

od ostalih telefona pri ruci imam samo s21, xiaomi 13t i 15 ultra...
edit, nisam vidio zadnju stranicu.

ps, kolegi sam uzeo xiaomi note 14 pro plus 5g, na njemu nisam vidio da ima tih problema.

e sad, pitanje je šta je kome upotrebljivo. mene na ovima najviše smeta ona sekunda koliko im treba da otvore tipkovnicu nakon šta kliknem negdje di moram nešto pisat. sve drugo bi još i progutao.

hah 13c... uzeo ja za crnce xiaomi a3. telefon je lijep dok ga ne upališ. nakon toga dialer toliko zapinje da utipkani broj prikaže 1-2 sekunde nakon šta sam ga utipkao, skupa sa kašnjenjem zvukova tipkovnice.

Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. Jučer u 15:54.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:50   #10924
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Spyware ga opterećuje :D
Ali doslovno, skinut AppManager s githuba i ubit bloatware kao što na svakom mobu napravim, razlika je nebo i zemlja. Na high end telefonima nema nekog smisla ali bome na low/mid razlika bude drastična. Od neupotrebljivog do solidno brzog mobitela.

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk
kasko je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:59   #10925
jp_rv
Premium

Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Ali doslovno, skinut AppManager s githuba i ubit bloatware kao što na svakom mobu napravim, razlika je nebo i zemlja. Na high end telefonima nema nekog smisla ali bome na low/mid razlika bude drastična. Od neupotrebljivog do solidno brzog mobitela.

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

privatno možda. mogu probat. ali poslovno nema šanse da ću gubit vrijeme na to. da bi oni nakon toga pukli gore temu aliexpress i vidovitog milana.
Staro Jučer, 17:39   #10926
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ovih dana sam se malo poigrao sa testiranjima jeftinijih telefona koje nabavljam za firmu. već mi je par ljudi vratilo xiaomi note 14 5g, šta me čudi... po specsima je OK.

pa rekoh, ajde da vidim šta mu je. usporedno s njim sam testirao honor 400 lite, honor x8b, i jedan svoj ulefone armor sa g99 chipsetom. svi telefoni su u 256/8gb konfiguraciji.

po mom osobnom dojmu upotrebljivosti, rang lista ide:
1) armor sa g99
2) honor x8b
3) honor 400 lite
4) xiaomi note 14 5G.

zadnja 2 imaju neupotrebljivu grafiku (u testu). honor nema "Ultra" procesor kao šta piše na gsmareni, ima običan mediatek 7025. xiaomi ima 7025 ultra. honor ima ufs 3.x , xiaomi 2.x . honor ima puno svjetliji ekran, na suncu je odličan. proximity je pravi.

oba se vuku u testu. u radu lagano štekaju tek toliko da blago nervira. animacije zapinju, ulazni pozivi ponekad zaštucaju dok izleti dialer... i tako te gluposti.

x8b je osjetno brži, iako je na antutu sporiji.

armor je najbrži i najfluidniji, iako je baziran na prastarom g99 procesoru. moj primjerak ima bug na proximity senzoru zbog čega sam ga izbacio iz upotrebe, iako kao telefon je super. baterija tjedan dana komotno traje.
govorimo sve o telefonima oko 200-250 eura kakve će većina ljudi i kupiti.

kamere me ne zanimaju, trajanje baterije isto. zanimao me generalno feeling upotrebe da vidim šta to naručujem.
pohvale za ovaj mini real rewiev.

mogao si uzet još pol sata i napravit test kamera.
mene zanima trajanje baterije. po GSMareni i ovom Poco X3 koji sam imam , telefoni sa ispod 5000ah baterije jedva da prežive dan uz racionalno korištenje.

ali ne razumijem šta to znači animacije zapinju? stutter? restartaju se?
i to sa dolaznim pozivima ?

pitam jer bi htio neki mob sa jakom baterijom (da izdrži cijeli dan sa 5-6 appova otvorenih istovremeno) i kamerom bar u rangu ovog poco X3. igre me ne zanimaju.
naravno nemislim davati 500+€ za uređajkoji mogu uništiti slučajno pa da se lupam po glavi onda

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:08   #10927
jp_rv
Premium

ma sve lagano štuca. recimo animacije krenu pa zapnu i preskoče par frejmova.

otvaranje aplikacije krene (ona animacija da se aplikacija povećava iz ničega) ali preskoči par frejmova.

dialer za djelić sekunde zašteka. i tako to. aplikacije kao takve ne, viber, whatsapp, firefox to sve uredno radi kad je otvoreno, ali sam meni od telefona i njegove aplikacije su malo trzave. ništa se ne blokira.
za xioamije su mi se dečki žalili da im ubija aplikaciju za naplatu (bazira se na stalnoj client-server konekciji, ako pukne veza moraju se ponovno ulogirati). ispada da bi na xiaomiju nakon xy vremena u sleepu ubilo ili konekciju ili uspavalo aplikaciju, pa ih je to živciralo. honor to ne radi, imam ih sigurno 30 komada vani.

kamere su sve tu negdje, praktički svi imaju isti senzor. honor ima bolju selfy kameru, i ima blic. sad si vidim dlačice u nosu. meni je to iskreno jako dobar feature, rad s kompovima i u server racku, upalim front, upalim blic, i vidim konektore iza.

honor 400 IMA double tap i za upalit i za ugasit ekran, genijalno. to je xiaomi imao pred 10 godina, ali u međuvremenu se izgubilo.

ovo šta ti pitaš, meni je xioami 13t pro bio jako dobar, ništa nije štekalo, glavna kamera je više nego dobra, i izdržao bi cijeli dan. ali da to je telefon od, tada, 700-800 eura.

ps nisam previše ni stručan ni zainteresiran za mobitele. hoću da onaj kojeg ja koristim radi glatko, a oni koje dajem van da nemam reklamacije na njih. honor je za sada kod mene way to go.
Staro Jučer, 19:10   #10928
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nemaš koristi od velike baterije ako je mob ždere k'o lud. Sami ti je najbolji primjer toga - One UI je neoptimiziran do bola i zato postiže kriminalno loše rezultate kada je u pitanju trajanje baterije za +1k € mobove.
Staro Jučer, 19:12   #10929
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Koji mobitel kupiti? - 2. dio

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
pohvale za ovaj mini real rewiev.

mogao si uzet još pol sata i napravit test kamera.
mene zanima trajanje baterije. po GSMareni i ovom Poco X3 koji sam imam , telefoni sa ispod 5000ah baterije jedva da prežive dan uz racionalno korištenje.

ali ne razumijem šta to znači animacije zapinju? stutter? restartaju se?
i to sa dolaznim pozivima ?

pitam jer bi htio neki mob sa jakom baterijom (da izdrži cijeli dan sa 5-6 appova otvorenih istovremeno) i kamerom bar u rangu ovog poco X3. igre me ne zanimaju.
naravno nemislim davati 500+€ za uređajkoji mogu uništiti slučajno pa da se lupam po glavi onda

Uzmi onaj honor 200 na akciji za 269€ , vidio sam negdje link na forumu. Nema stucanja, sve je fluidno, baterija odlicna, sve odlicno. Za te pare ces uzeti dosta slabiji mob. Ja imam x3 i x3 pro koje sam dao djeci, nijedan od njih ne stuca kao 200 lite i 13c ali to su stari mobovi sa starim androidom pa mozda zato rade dobro
spawn je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:24   #10930
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Uzmi onaj honor 200 na akciji za 269€ , vidio sam negdje link na forumu. Nema stucanja, sve je fluidno, baterija odlicna, sve odlicno. Za te pare ces uzeti dosta slabiji mob. Ja imam x3 i x3 pro koje sam dao djeci, nijedan od njih ne stuca kao 200 lite i 13c ali to su stari mobovi sa starim androidom pa mozda zato rade dobro
X3 NFC je android 11...svi appovi rade dobro, kamera je vrlo dobra, jedino je baterija ipak malo oslabila (od 2019) i kad imam 4-5 appova otvorenih (strava, gpx, kamera, insta app, DJI Fly) već nakon 6-7 sati padne na cca 25%...

knap mi je storage jer neki appovi zauzimaju 500+ MB i 64GB mi je na 90% pun. dodatni SD ulaz mi ne znači ništa jer tamo idu samo slike.
5G ne trebam

proximiti nikad nije radiio problem

dakle honor 200?

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 20:05   #10931
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Honor 200 po toj cijeni nema konkurenciju. Imaš ga ne ekupi...
Koristio ga par tjedana, otela ga kćer. Padao joj x puta, ništa mu. Odlična baterija...
locks je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno