|
![]() |
#1051 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Moraš vaditi ploču jer su blokovi na regulaciji napona pričvršćeni pomoću push-pinova. Samo je NB sa šarafima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1052 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Probaj opteretit komp pa vidi dali se diže ta temperatura i koliko. Možda senzor uopće ne radi pa stalno prikazuje 52.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1054 |
TK
|
![]() |
#1055 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
super, hvala ja sam imo velikih problema sa 6gb setupom, dizo sam sve moguce voltaze trudio se stabilizirat kak god sam znao i umio kad ono znas sta je rijesilo problem... umjesto da su mi na crvenim slotovima transcend, a na zutim kingmax, zamijenio sam ih i stavio kingmax na crvene, a transcend na zute i od onda sve savrseno radi... nevjerojatne stvari btw. kolko je realno citat temp NB-a vanjskim senzorom? ja imam jedan zaljepljen na sam HS i on mi daje nekih 45c, prilicno je vruc na dodir, to bi znacilo da je sam NB jos vruciji zar ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1057 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Pozdrav ekipi, upravo sam upikao novi E8400 sa E0 Stepping-om Batch Q838A390 Evo prvih slika. http://i194.photobucket.com/albums/z...sch/Clip_2.jpg http://i194.photobucket.com/albums/z...dosch/Clip.jpg Clockan na 4.0 GHz, Voltaža 1.1681. Temperatura idle 32 C ide do 46 C load. Prime95 stabilan oko 6 sati small FFT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1058 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Fino,fino kolega ! ![]() Gdje si ubo procesor ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1060 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
dodje mi da zaplacem kad ovo vidim ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1062 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ti Q830 i više idu na niskim jako naponima na 4GHz.I meni suza u oku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1064 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Baš gledam po netu i naišao sam na samo jednog E8600 kojem treba 1.152 za 4000 mhz... ali nema ss da se vidi testirana stabilnost na tom naponu... Mislim da je ovo zasad najbolji primjerak wolfija na forumu... Gdje je sad bulet i njegov "golden chip"... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1065 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Tu je Bullet a golden chip se ne zove jer treba 1.23V za 4GHz. De mi SS na 5GHz+ na zraku please. Isto tako de mi ss i validaciju na 5.8GHz pod suhim ledom. A vidim da nemaš još pojma o čemu pričaš jer Q822A435 batchevima treba ispod 1.1V za stabilnih 4GHz te oko 1.2V za stabilnih 4.5GHz. To što ti nisi dobro upućen u cijelu stvar nije moja briga a iskreno zaboli me što netko poput tebe priča no nikako ne volim vidjet kako neko bezveze sere o nečemu u što nije upućen ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1066 |
Premium
|
Procesor E8400 kupljen je u Ve-mil-u u Bjelovaru. Bila su tri komada, ali na njima više ne piše kolika je Voltaža tako da možeš dobiti opet lošiji. Čitao sam po forumima da neki rade po defaultu i na 1.08 V, čak neki i manje ako je sve istina. Procesor je na ploči ASUS P5K-E/WiFi sa 2*1GB Crucial Ballistix DDR2 800. Imao sam i stariji Procesor E8400 i trebalo mu je 1.4 V da bude stabilan na 4 GHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1068 |
.
|
Odličan primjerak, ima potencijala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1069 |
Banned
|
Sutra preksutra ide pod vodu ak stignem pa bumo vidli. Ak ništ drugo za početak možda samo prek cijevi iz vodovoda pa u kanalizaciju. Ak bude ok može kod vas na mučenje ak budete uskoro kaj radili s boljim hlađenjima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1070 |
.
|
Može, može, radimo iza Uskrsa sesiju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
Banned
|
Koji je batch? Jel to moguće da sam ja vlasnik najretardiranijeg E0 na forumu? ![]() ![]() Serem,nisam,Maralda je - 1,34@4 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1072 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1073 | |
TK
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1074 |
Oppa Gangbang Style
|
Jedno brzinsko pitanje za mene početnika. Hvala unaprijed !! Može li se software-ski očitati batch code (osim gledanjem samog procesora ili sa box kutije u kojoj je kupljen)?? Kutiju nemam i znači li to da moram skidati cooler da bi ga vidio) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1076 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1077 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Pozdrav, eto i ja nabavio e8500 E0. Radi na 417x8,5=3544MHz bez ikakvog overvoltanja (CPU 1,04V) na DFI p45-T2RS. Nemam vremena dalje cackati, samo vidim da 420 FSB ne mogu dobiti na def naponu. Buduci da imam 2x2GB DDR2 RAM, stavio sam W7 i tu dolazim do pitanja - kako ocitati PRAVI CPU clock, a zadrzati EIST, C1E i thermal throttling? CPU-Z tvrdi da je multi 6 (i kada nalozim CPU nece mrdnuti), 3D Mark i Prime95 tvrde da je maksimalni multi (i kada je u mirovanju i kada radi 100%), a jedino system properties W7 ocita multi koji je postavljen u BIOS-u (opet ne radi razliku jel CPU miruje ili radi 100%). Dao sam si truda i proucio kako rade te tehnologije ustede energije. Nije mi bas najjasnije jel sada ovaj prob vezan do W7 ili neceg treceg? Svidja mi se ideja da se uspori CPU kada nema potrebe za njime, jer kada zena browsa po Facebooku ili trazi nesto po netu - cemu da CPU prozdire toliko struje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1079 |
Banned
|
PCE megalomanija & paranoja ® Imaš minimalan overkluok,bez povećanja napona.Frekvencija i njeno smanjenje uzrokuje minimalan porast odnosno smanjenje potrošnje.U najgorem slučaju,znači kada ga kuriš aritmetikom i glupostima taj procesor troši 65W,što će reći uglavnom nikad. Šta kaže cpuz na promjene opterećenja,jel se diže multi?Te funkcije su vezane uz BIOS,i rade ispravno u Visti.Tako da vjerujem je problem vezan uz W7. Neznam koliko bi me Billy the kid morao mučit da betu stavim kao primarni ili nedajbože jedini OS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1080 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
koj build w7 i koj cpuz? meni normalno radi sa e4300 inace u vezi eista itd. ako te veseli, koristi ga, definitivno nemozes nista izgubit pa onda zasto ne. a jos sta se toga tice, tak ti je nevazno dal cpuz dobro il krivo ocitava...tak je kak je u biosu, fuckas screenshot |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|